• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

ikiniz de söylemek istediğim şeyi çok iyi biliyorsunuz
ben adam haklı mı dedim şimdi
neden illa kulp uydurulabilecek şeyleri alıyorsunuz
adam şerefsizin daniskası
hepimiz biliyoruz genç kızlar öğretmenlerine aşık olurlar
burda öğretmenin yapması gereken bellidir
ama mesele o değil
dışardan gördüğümüz gibi değil hiç bir şey

şöyle bir konu açılsaydı mesela
gençlik ne hale geldi
13-15 yaşındaki gençler ne durumda diye
o zamanki yorumları da görürdük

ben hiç bi öğretmenime aşık olmadım
ben anormalmiyim acep

bu tartışma nerelere gelmiş böyle..ne istiyorsa öyle hitap etsin kayınvalidesine..önemli olanın diyalog olduğunu düşünüyorum. ha ben kayınvalide olsam anne denmesini tecih ederim daha sıcak ve samimi..seviyeyi koruduktan sonra hitabın ilişkileri çok etkilemeyeceğini sanıyorum..ayrıntıya takılma aylin mutlu ve huzurlu olmaya bak derim..

Kardeşim mapus damlarında çürüyüp gideceksiniz ama hala geyik peşindesiniz yau:52::52:

Benden tüm davalılar gelsin,hey gidi....

sussan olmuyor...
susmasan olmaz
dil dursa hakim bey, tende can durmaz..

yazsan olmuyor
yazmasan olmaz
kaleme tedbir koma, tek durmaz...

şikayetim var, cümle yasaktan
dillerimi hakim bey, bağlasan durmaz

gelsin candarma, polis karakoldan
fikrim firarda, mahpusa sığmaz

eyvah...

gün olur yerle yeksan olurum
gün olur şahım, dev-i devranda...
kanun üstüne kanun yazsalar...
söz uçar yazı iki cihanda

eyvah..

Ben bu sahneyi hatırlıyorum sanki... Konu açılır-konu sahibi bir iki bir şey yazar sonra ortadan kaybolur-konu geyiğe döner-konu kapanır-konu sahibi gelir yeni konu açar bizim ne kadar cahil olduğumuzu yüzümüze vurur :27::27::27::27:

ebruş, mahkemede görüşürüz :9:

Carrie, benim avukatım olursun demi? Ben korkarım öyle mahkemeden filan :45: :27:

Şaka bir yana, şuan da aylinin o sözleri sinir haliyle sarfettiğine inanıyorum. İlk başta tabi konuyu okuyunca bende sinirlendim ve bir atasözü yazdım konuya çok uygun olacağı için ama bakıyorum da dünkü gibi anlatsaydı en başta öyle bir söylem kullanmazdım. İfade ediş tarzı kötüydü bence, tabi ki insanın içini bilemeyiz ama kötü niyetle yazmadığını düşünüyorum. Kronikte bir rahatsızlığı varmış, üzüldüm açıkçası..

yaptıgınız acıklamada bile ailenizdeki hukukculardan ailenizin egitim seviyesinden ailenizden sizden sizden sizden bahsedip durmuşsunuz.. "Zekâ kibiri yenemez" diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu? sizinkide kibirinizi yenemiyor.

yaptıgınız acıklamada bile ailenizdeki hukukculardan ailenizin egitim seviyesinden ailenizden sizden sizden sizden bahsedip durmuşsunuz.. "Zekâ kibiri yenemez" diye bir söz vardır bilmem duydunuz mu? sizinkide kibirinizi yenemiyor.

Aylinden iyi olmasın bir de mervemiz vardı kibir konusunda eline su dökemeyeceğimiz... Merveyle sonları aynı olmaz umarım :27::27::27::27:

Sayın kültürü tavan yapmış, hukukçu bir aileye sahip (tümü değil de yarısı), eğitimsiz insanları "aşağılamadan" GÖZE BATACAK KADAR DÜŞÜK BİR SEVİYEDE GÖREN konu sahibi Prof. Doc. Dr. med. Aylinnnnn, sana son sözüm "Gün gelir devran döner..............

Anlayan anladı :34:

Sayın kültürü tavan yapmış, hukukçu bir aileye sahip (tümü değil de yarısı), eğitimsiz insanları "aşağılamadan" GÖZE BATACAK KADAR DÜŞÜK BİR SEVİYEDE GÖREN konu sahibi Prof. Doc. Dr. med. Aylinnnnn, sana son sözüm "Gün gelir devran döner..............

Tamam konu sahibi bazı noktalarda haksız bende eleştirdim fakat böyle bir yorumda aşırı seviyesiz yanii kusura bakmayınn..:34:

döner ayliinn döner:31: hani o dediklerin var ya tekeeer tekeer bir tokat gibi yüreğine siner:51:

Son düzenleme:
al sana
bi hukuk sitesinden

alda oku, sonra git o hukukçu akrabalarına anlat

''Atasözleri hakaret kabul edilemez çünkü senelere mal olmuş ve kabul edilen bir değer oluşturmuşlardır. Ancak ATASÖZLERİNDE asla ve kata oynama yapamazsınız. Buradan hareketle ATASÖZÜNÜN yanlış kullanılması hakaret olamaz. Haddi aşan bir kullanım olabilir gereksiz yerde kullanıldığında (Kİ SENDE AYLİNCİM YERİNDE BİR SÖZDÜ, TAM SENİN DURUMU ANLATIYORDU) ancak hakaret kabul adlonulamaz... Çünkü atasözleri bir toplumun duygu düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır . Bu hakaret odaklı olduğu kabul edilemez.
Lütfen TDK yı internetten arayınız... veya http://www.tdk.org.tr/TR/Default.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF43767 34BED947CDE ı yapıştırınız... orada Türk Dil Kurumu sayfası açılacaktır... Devletin dil kurumu .... Sağdan aşağı doğru bakınız orada ''GTS'de söz ara '' bölümünü göreceksiniz... Oraya İmam yazınız... Açılan sayfada beş anlamının altında '' Atasözü, deyim ve birleşik fiiller '' olan bir bölüm göreceksiniz iki kutucuk dolu soldakini okuyunuz .... İmam O....sa cemaat Sı.... sözü bulunmaktadır... Bu argo bir atasözüdür ama hakaret değildir.''

:))))) "eğitim cehaleti alır, eşşeklik baki kalır" atasözündeki "eşek" lafına bu kadar takıldı ya, üstte de bir arkadaş bir atasözü daha yazmış. onu da görüp bana kibirli dedileerrrr diye yazmasın şimdi :)))

Back
X