• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

veeee bu hikayede burada bitttiiiiiii :))) konuya sonradan gelip okumakta ayrı bir zevk oluyor yaaaa... roman okuyo gibi oldum valla....
bu arada da benden de herkese sevgiler , saygılar, iyi günler ,iyi akşamlar vs vs.... :)))

'' missing ''

Arkadaşım var her erkeğin sahip olmak isteyeceği tiplerden fizik kimya zeka beceri hepsi mükemmel. Evlendiklerinde denklerdi.Sonra eşinin ailesine Allah yürü kulum dedi. Hayat standartları değişti.Ortaya çıkan manzara traji komik. Ve arkadaşıma hiç değer verilmez oldu.Zavallıcık koşuşturup duruyor ama boşşşş. "Ağzından bal damlayan arının bile, kıçında iğnesi var. Aman böyle bir ailede ezileceksem yok istemem.

Benim ve eşimin ailesine gelirsek bizler 1.5 yaşında operaya baleye gidemedik. Yazlarımızı yurtdışında geçiremedik, Son model arabalara binemedik.,Villalarda oturamadık, Özel okullarda okutalamadık daha neler neler yapamadık,Ay bunun için anneme anne demiycem kayınvalideme anne demiycem çok kızdım şimdi onlara))))))

Ama Aylincim ailen kuul havalı şiveli vsvs))) siz bizi döversiniz ama benim annem 1 leğen çamaşırı makinası yokken elinde yıkarmış, 1 maaşlabesledi büyüttüler bizi. üniversitelerde okuttular. düğünlerinimizi yaptılar. İşinden emekli oldular ama annelikten babalıktan emekli olamadılar. Hala arkamızdalar torunlarının damatlarının bizlerin.Kayınvalideciğim Saray soyundan gelmiyordu, yani anlatacak övünecek bir hikayemiz yok. Ama kendi ayaklarımız üzerinde duruyoruz, kimseye muhtaç değiliz. Saygı var sevgi var samimiyet var, dürüstlük var mutluluk var.

Sana göre senin ailen idol bana görede benim ve eşimin ailesi hem idol hem KAHRAMAN.Kısacası sen önce insanlıklarına bak, kendinide çok triplere sokma ağaç meyve verdikçe dallarını aşagı salar.

Son düzenleme:
ilk konudaki üslup aklıma getirdi yazayım dedim...üniversitedeyken prof. bir hocamız vardı..ama gerçek prof..yani ondan bundan çalmamış sayısız kitap sahibi biri.. fransadaki üniversitelerde yıllarca ders vermişti ama bir görseniz mahalledeki kadınlarla oturup aynı kaptan yemek yer,yerken iğrenemez, esnafa selam verir, yaşlılara -SAYGIdan sanırım- "annecim babacım" diye hitap ederdi....öğrencilerini çok önemserdi.."ünvanlar sırtınızın kamburudur" der, isminin önüne prof yazılmasından hoşlanmazdı.. eğitim görevlileri ise ünvan yazmadığımızda dersten bırakacak kadar "takıntılı" insanlardı..onlar kendilerini yüksek sosyete gibi davranır biz ise onlara bitaraflarımızla gülerdik:1:

kendini gerçekleştirmiş bireyler;

1)giyimle kuşamla konuşmayla değil de özde "kültürlü" olurlar ve sevecenlerdir..

2)başkalarına cahil diyecek kadar şuursuz değillerdir

3)sevgi dolu insanlardır..sadece bir kişiyi sevip diğerlerini ötekileştirmezler...

4)ünvanlarıyla başkasını korkutmazlar..

5)aile varlığıyla ya da nüfusuyla övünmez kendi varlığının insanlığa ne kattığıyla ilgilenirler..

6)insanları mutlu etmekten hoşlanır..

Ne farkettim biliyor musunuz.Konu sahibi ben kimseye hakaret etmiyorum diyor ama sürekli anlamıyorsunuz diyor.Sanki anlamamız kıtmış gibi.
Anlamıyorsunuz kelimesi yerine anlatamıyorum galibayı kullansaydınız bu kadar tepki çekmezdiniz.

Ben Seni Sevemem Sosyete Güzeli...Yaşayamam Dilediğin Sevginin Çevresinde...Önce Sever Gibi Görünüp Sonra Arkamdan Kahkahalarla Güldürtmem Seni...
Hem! Söylermisin Sen Ne Zamandan Beri Aşka İnanır Oldun..Hangi Diskoteklerde Unuttun Sevgililerini? Okul Yoluna Alışabildinmi? Annen Son Verebildimi Konken Partilerine? Baban; Sakın Aşık Olma Haa! Diyormu Hala....
Hadi Yine Dik Başlı Ol İlk Günkü Gibi, Yine Söyle Saf Bir Köylü Çocuğu Olduğumu...Hem Haksızda Deilsinki Bu Sözlerinde....Sen Kuşaların Cıvıltıları Arasında Bembeyaz Bir Villada Çiçeklerin Ortasında Şeref Verdin Dünayaya...Ben İse Bahtım Gibi Kapkara Bir Kış Gecesi Sokaklara Çamurların Aktığı Kerpicli Bir Damda Yetmişlik Bir Ebe'nin Kollarında Geldim Dünaya ya Sosyete Güzeli...

Benim Anam Bana Çüss Demedi...Demedi Kızım...Evden Çıkarken Babam Bay Bay Demezdi Bana Allaha Emanet Ol Oğul Derdi...Dedem ''Hızır (a.s) Yoldaşın Ola Derdi...''
Benim Vaktimi Geçireceğim Bir Süs Köpeğim Olmadı Yoktu! Ama Dağlarda Arkadaşım Karabaşımzı Vardı.. Mertti Üstelik...

Biz Sevincimizden Kahkaha Yerine Dişimizin Görünmeyeceği Bir Şekilde Yanağımızı Yukarı Çekerek Gözümüzü Kısıp Tebessüm Ederdik AKızım...Yani Sosyete Güzeli Bizim Evden Kesik Çakal Uluması Gibi Kahkaha Hiç Yükselmedi...Yani Yürek Yaralıydı Bizde..Yani Can Son Nefesine Kadar Asi Bir Savaşçıydı...
Biz Yüeğimizin Güzelliğinden Biz Merhametimizin Güzelliğinden Hiç Birşey Kaybetmedik...Biz Kokteyllerde Kanepe Yemedik...Anamın Kara Fırın Dediği Sobamızda Yaptığı Ekmekleri Yerdik AKızım...Bazen, Bazen Namerdin Düşüncesine Bile Malzeme Olmamak İçin Simit Yerdik..Sonrada Kürdanla Uğraşırken Keçi Etide Pek Sertmiş Derdik...Simit Yerdik Ama Gururlu Ve Namusluydu Gözlerimiz....

Sen Hiç Sekiz Kilometreyi Sevda Türküleri Okuyarak Yürüdünmü Sosyete Güzeli...Sen Hiç Olmayan Çoraplarının Yırtığı Görünmesin Die Yırtık Ayayakkabında Ayak Parmaklarını Yumup Gururunu Korudunmu....
Söylesene Sosyete Güzeli Ben Mum Işığında Ders Çalışırken Sen Mum Işığında Istakoz Yiyip Kırmızı Şarapla Geceyi Kucaklıyordun Belki..Boşver Be Sosyete Güzeli Ben Zaten Seni Sevememkii...!!
Senin Dünyaya Gelişini Şampanya Patlatarak Benim Dünyaya Gelişimi İse Silah Patlatarak Kutlarlardı Töremizce...Dedimya Neyime Gerek Senin Gibi Sevgili...!!

Senin Modeli Geçmiş Die Binmediğin Arabalarının Ben Arkasından Bakarak Giderirdim Hasretimi...Senin Giymeyip Sokağa Attın Elbiseler Benim En Yeni En Güzel Elbiselerimdi...Dedim Ya!!! Neyime Gerek Senin Gibi Sevgili...Neyime Gerek!!! Senin Çevrende Bukadar Entellektüel Ve Dazlaklar Dururken..Ben Seni Sevemem Sosyete Güzeli...
Ben Anadolu Çocuğuyam Oğlum....

Son düzenleme:
Konu sahibi inan 4 üniversite de bitirsen bu mantıkla karşıma alıp da konuşabileceğim insan değilsin.
Sen o cahil diye küçümsediğin ana babaya kurban ol!
Tırnakları olamazsın onların.

sayın aylin hanım,
gerçek adınızın ne olduğunu bilmiyorum ( bilmiyoruz) o yüzden size böyle hitap ettim takma adınız böyle sitede... önceki konunuzu okumamış ve doğal olarak birşey de yazmamıştım...bu konunuzu görünce önceki konunuzu da okudum ve hayretler içinde kaldım... açıkçası ben önceki yazdığınızdan çok önemli açıklamanıza hayretler içinde kaldım...nedenlerine gelince, okumuş tahsil görmüş neyin ne olduğunu bilen bir insansınız ( yine söylüyorum biz sizi tanıyoruz siz böyle olduğunu söylüyorsunuz).. kadınlar kulubu forumunun formatını, buraya yazılan konuları yapılan yorumları biliyorsunuz...buraya yediden yetmişe ilkokul mezunundan doktora yapanına, köylüsünden şehirlisine, muhafazarından avrupai düşünine bilgilisinden bilgisizine binbir türlü kadının girdiğini ve yorum yazdığını biliyorsunuz...madem bu tarz insanların sizi eleştirmesini istemiyorsunuz neden sorununuzu böyle bir platforma taşıdınız çevrenizden sizin gibi düşünün bilgili ve entellektüel arkadaşlarınıza danışmak yerine?

ikincisi, ailenizin hukukçu olduğunu söylüyorsunuz ama onlara burasının bir forum sitesi olduğunu herkesin buraya ( sizin bile) bir takma ad ile girdiğini, buradaki size kötü yorum yapmış kişilerin sizi ve erkek arkadaşınızı şahsen tanımadıklarını, yani sizin ve erkek arkadaşınızın şerefine leke sürülemeyeceğini çünkü size isminiz ve soyisminizle hitap edilmediğini söyledeniz mi? buradaki kişiler ne sizin isminizi ne erkek arkadaşınızın ismini bilir ve tanır...tüm bu insanlar şahsınıza leke getirecek sizin küçük düşmenize neden olacak birşey yapmadılar çünkü ismniz cisminiz yok...ne diyip hakime derdinizi anlatacaksınız? ayylin adlı nickime hakaret edildi küçük düştüm... demicek mi hakim dava açtığınız kişilere " sen bu kişiyi tanır mısın? neden hakaret ettin" bu kişiler demicekler mi ben bu insanı ilk kez görüyorum... ya kusura bakma ama sizin gibi eğitim almış entellektüel olduğunu söyleyen bir insana uymayacak kadar fevri davranmışsınız... o kadar ciddiye almışsınız ki buradaki eleştirileri... insan hakları mahkemesine gitcem demediğiniz kalmış... madem kendinize bu kadar güveniyorsunuz, madem haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz sizin yerinizde olsaydım eski konunuza yapılan eleştirilere cevap bile vermezdim ve çok kızdıysam bir daha bu siteye girmezdim olur biterdi..zaten ilk konunuz ilk üyeliğiniz...sanki adınız gazetelere düşmüş tüm türkiyeye rezil olmuş gibi kızmış ve durumu abartmışsınız... diğer konunuzdaki arkadaşların eleştirisine gelince şahsınıza olmamak sadece davranışa olmak kaydıyla birşey söylemek istiyorum... bence de tutumunuzda yanlışsınız... diğer arkadaşlar da bunu dile getirmeye çalışmışlar size... biraz belki eleştiri dozunu aşmış olabilirler ama siz de yazdığınız açıklama yazısıyla internetteki bir durumu ciddiye alma dozunu aşmışsınız...

Bu atasözleri de benden gelsin. ://:

Cahil dostun olacağına, alim düşmanın olsun.

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.

Peki cehaletin ölçüsü nedir? Neye göre insanlar cahil veya alim olur? :44:

Bu atasözleri de benden gelsin. ://:

Cahil dostun olacağına, alim düşmanın olsun.

Cahile söz anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur.

Peki cehaletin ölçüsü nedir? Neye göre insanlar cahil veya alim olur? :44:

şimdi kulitta..
eger doktora mezunuysa alimsin..
ailenin yarısı hukukçu ise de öyle ( 3te 1i olmaz yarısı olmalı buraya dikkat)

gelelim cahile..

mesela diyelim ki karadenizlisiniz..şiveniz bir izmir istanbuldakinden haliyle farklı..

bu durumda cahilsiniz.

ha doğulu musunuz?

şive daha bir farklı

burada dikkat! cehaletin içinde boguluyorsunuz demektir.

buna bir de lisans okumamış oluşunuz eklenirse..

cahilsiniz.cehaletten yok oluyorsunuz.sizi kimse sevmez.özlemez.konuşmaz. insanlıktan men edilirsiniz. saygıya değmezsiniz.

not: aylin'in dünyası adlı eserden alıntıdır

Son düzenleme:
Önceki sayfalarda konu sahibi konusunun kapanmasını istemişti sanırım.Yanlış hatırlıyorsam bana özel mesajla açılmasını istediğini bildirebilir.

Back
X