• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arası eğitim uçurumu

ailesiyle mi evleniyorsun hayatım?
kocam eğitimsiz diyeni duydum da aileyi beğenmemek ne ya?
hayır yani sen kimsin de kültürleri sıraya dizebiliyorsun, yok bunlar kültürsüz şunlar kültürlü, sorabilir miyim bayan kültür?

öper başıma koyarım öyle aileyi.
okumamışlar ama çocuklarının aynı geleceği yaşamaması için canla başla çalışmışlar oğullarını senin "kültür"üne sokmayı başarmışlar (!)

ve sevgilini gerçekten seviyor musun bilemiyorum.
benim sevgilimin de ailesi bizimkiyle gelir yada eğitim olarak aynı değil ama çok severim ben annesini. çok da iyi bir insandır çok tatlıdır.
ama o kadın yedi kocalı hürmüz de olsa fark etmezdi.
babası uyuşturucu kaçakçısı olsa yine fark etmezdi.

ağzımı açıp da ailesi böyle falan diyip burun kıvırmazdım.
sonuçta onlar benim hayat arkadaşı olarak 6 milyar insan içinde seçtiğim kişiyi yetiştirmişler.
bunun için hürmetini hak ediyorlar en azından.
anne baba diyemezmiş.
öldüler üzüntüden onlar da şimdi!

Yorumları okumadım da
bu kız evlendik ama kültür farkından bu hale geldik boşanıyoruz deseydi
herkes aa ama baştan görmedin mi farketmedin mi
kültür adet gelenek görenek farkıyla yaşanmaz şu şu sorunlar çıkardı demeyecek miydi
siz kendi kültürünüze eğitiminize yakın olmayan insanlarla gerçekten oturup sohbet edebiliyor musunuz
arkadaş olup görüşmek ortak şeyler paylaşmak istiyor musunuz
gerçekten.....

konu sahibi dertli yorum istiyor bi tek yorumda yazmadan çıkıyor :ssz::ssz:

valla konu hala 5 saat önce bıraktığım yerde
bir arpa boyu yol katedilmemiş
Allah herkese hayırlı eş ve gelin,damat versin inşallah

Yorumları okumadım da
kültür adet gelenek görenek farkıyla yaşanmaz şu şu sorunlar çıkardı demeyecek miydi
siz kendi kültürünüze eğitiminize yakın olmayan insanlarla gerçekten oturup sohbet edebiliyor musunuz
gerçekten.....

eğer bu arkadaş eşimin ailesiyle aynı evde yaşayacağım ama yaşayış şekillerimiz farklı ne yaparım bilmiyorum dese haklıydı.
ama burda bir küçümseme var.
kendisinden az kazanıyor ve koşullar nedeniyle az eğitim görmüş birilerini küçük görme var.

yani hiç mi akrabanız yok köyde falan yaşayan. dengim değil diyip burun mu kıvırıyorsunuz Allah aşkına?
hepsini geçtim büyükanneniz büyükbabanız harvardda okuyup mu Türkiyeye dönmüşler?

herkesin bilgisi ve kültürü kendine...sevgilinizle bu zamana kadar kültür sorunu yaşamadıysanız ve sevgilin kültürlü ise evlilikte de sorun olmaz..

Yorumları okumadım da
gerçekten.....

aslında çok doğru demişsiniz ama biz çok tartıştık konuyu
sorun kültür farkından bahsedilmesi değil
sorun yazıştaki sert ve aşağılayıcı üslup
dikkatle okursanız konu sahibinin ilkokul mezunu olduğu için sevgilisinin ailesini aşağıladığını farkedersiniz

[sıze=3]
eğer bu arkadaş eşimin ailesiyle aynı evde yaşayacağım ama yaşayış şekillerimiz farklı ne yaparım bilmiyorum dese haklıydı.
Ama burda bir küçümseme var.
Kendisinden az kazanıyor ve koşullar nedeniyle az eğitim görmüş birilerini küçük görme var.

Yani hiç mi akrabanız yok köyde falan yaşayan. Dengim değil diyip burun mu kıvırıyorsunuz allah aşkına?
Hepsini geçtim büyükanneniz büyükbabanız harvardda okuyup mu türkiyeye dönmüşler?
[/sıze]

aslında çok doğru demişsiniz ama biz çok tartıştık konuyu
sorun kültür farkından bahsedilmesi değil
sorun yazıştaki sert ve aşağılayıcı üslup
dikkatle okursanız konu sahibinin ilkokul mezunu olduğu için sevgilisinin ailesini aşağıladığını farkedersiniz

belki de yanlış anlattım
hepsini okumadığım için bilemiyorum aşağılama küçük görme var mı
ben sadece kendisine uymadığını anlaşamayacağını düşündüğünü okudum
ki mutlaka sorun çıkacaktır
burda kaç kere gördük okuduk

öte taraftan benim annem babam ilkokul mezunu
harwardı fotodan bile görmemişler =))
fındık toplayıp çiftçilik yapıp okuttular beni kardeşlerimi
utanıyor muyum
gurur duyuyorum
ama kendi annemle bile anlaşamadığım şeyler yok mu var
bunda eğitimin de payı var
ayrıca köyümüz de var her yaz gider bildiğin köylü gibi yaşarız çok da zevkli olur
şalvar giyer fındık toplamaya gideriz işçilerle beraber
çok akrabam var köyde hepsiyle konuşur görüşür eğleniriz
hayır şehirde de var ilkokul ortaokul mezunu arkadaşlarım görüştüğüm
ama aynı mı olur gerçekten kafanızın uyduğu kültürünüzün uyduğu biriyle arkadaşlık yapmakla
benim olmuyor
kültürlüyüm demiyorum bakın benim olabildiğim kadar kültürüme yakın biri

benim ailemi aşağılayacak adamın alnını da karışlarım
ama anlaşamamak uyamamak ayrı bişey
anlaşamazsın tamam ama aşağılamak küçük görmek başka birşey
bu konuda var mı bilmiyorum
en iyisi baştan okuyayım

belki de yanlış anlattım
hepsini okumadığım için bilemiyorum aşağılama küçük görme var mı
ben sadece kendisine uymadığını anlaşamayacağını düşündüğünü okudum
ki mutlaka sorun çıkacaktır
burda kaç kere gördük okuduk

öte taraftan benim annem babam ilkokul mezunu
harwardı fotodan bile görmemişler =))
fındık toplayıp çiftçilik yapıp okuttular beni kardeşlerimi
utanıyor muyum
gurur duyuyorum
ama kendi annemle bile anlaşamadığım şeyler yok mu var
bunda eğitimin de payı var
ayrıca köyümüz de var her yaz gider bildiğin köylü gibi yaşarız çok da zevkli olur
şalvar giyer fındık toplamaya gideriz işçilerle beraber
çok akrabam var köyde hepsiyle konuşur görüşür eğleniriz
hayır şehirde de var ilkokul ortaokul mezunu arkadaşlarım görüştüğüm
ama aynı mı olur gerçekten kafanızın uyduğu kültürünüzün uyduğu biriyle arkadaşlık yapmakla
benim olmuyor
kültürlüyüm demiyorum bakın benim olabildiğim kadar kültürüme yakın biri

benim ailemi aşağılayacak adamın alnını da karışlarım
ama anlaşamamak uyamamak ayrı bişey
anlaşamazsın tamam ama aşağılamak küçük görmek başka birşey
bu konuda var mı bilmiyorum
en iyisi baştan okuyayım

tüm söylediklerinizde haklısınız
benim ailemde ilkokul mezunu ama cahil demek ayrı bır durum
babam okuyamamış ama bizi okutmak için elinden geleni yaptı
ilkokul mezunu olması ileri görüşlü olmasına engel olamaz bence
sabahtan bberi bunu savunuyorum ben
ısrarla yazıştaki üslubu hoş karşılamadığımı söyylemek isterim

tüm söylediklerinizde haklısınız
benim ailemde ilkokul mezunu ama cahil demek ayrı bır durum
babam okuyamamış ama bizi okutmak için elinden geleni yaptı
ilkokul mezunu olması ileri görüşlü olmasına engel olamaz bence
sabahtan bberi bunu savunuyorum ben
ısrarla yazıştaki üslubu hoş karşılamadığımı söyylemek isterim

şöyle bir şey de var
babam da ilkokul mezunu olmasına rağmen oturup kalmamış yerinde
çocuklarım okusun diye şehre ev yapmış
ilk şehre ev yapan
ilk araba alan
ilk üniversiteye hatta liseye çocuk gönderen köyde benim babam
bizden sonra çok okuyan oldu mesela
herkes şehre ev yaptı
herkes araba aldı öyle ki şuanda köyün yolcu arabası bile yok
bunları yaparken de babası 14 yaşında ölmüş hiç erkek kardeşi olmayan herşeyle tek başına uğraşan bir insanmış

bizim oralarda okumazsan orda tarla eşşek gibi (afedersiniz ) çalışırsınız derlerdi fındığın para ettiği zamanlarda okumaya gerek yoktu fındık yeterdi
kızlarsa zaten evlenip çocuklarına bakacaklardı başka ne işleri var
babam bunları kırabildiyse bişeylere ön ayak olabildiyse cahil diyemem ben ona

yani aman biz okumadık harward yoktu da gidemedik
biz tarlada çalıştık birşey görmedik demek de bazen çok makul değil

Yorumları okumadım da
gerçekten.....

az önceki mesajımda da söyledim kültür farkı diye tanımladığımız şey, anlayış-algı farklılığıdır

Bu farklılığın sebep oldugu evlilikler fazlasıyla zarar görebiliyor yeri geldiğinde bu doğru

ancak insanların ilkokul mezunu olduklarıyla ya da üniversite okumadıklarıyla ilgili değildir bu bahsettiğimiz şey

örneğin bir gelin "bebeğimi sevme tarzını begenmiyorum" diye bahsettiği kaynanasını eleştirirken, onun bebeğe olan tavrını ve algısını eleştirmiş olur.

Onun algısına göre bebeğe "bilmem nereni yiyeyim" demek son derece yanlışken kaynanasına göre olagandır

bu tarz farklılıkların ilkokulla ya da üniversiteyle bir alakası yok zannediyorum

bakın benim anneannem ilkokul bile okumamıştır ancak nice üniversitelileri cebinden çıkartacak görgüye, birikime ve kültüre sahiptir

ben de eşimin ailesiyle farklılıklar yaşıyorum, ama bu farklılıkları onların ilkokul mezunu olmaları ve benim üniversite okumamla hiç ilişkilendirmedim

şöyle bir şey de var
babam da ilkokul mezunu olmasına rağmen oturup kalmamış yerinde
çocuklarım okusun diye şehre ev yapmış
ilk şehre ev yapan
ilk araba alan
ilk üniversiteye hatta liseye çocuk gönderen köyde benim babam
bizden sonra çok okuyan oldu mesela
herkes şehre ev yaptı
herkes araba aldı öyle ki şuanda köyün yolcu arabası bile yok
bunları yaparken de babası 14 yaşında ölmüş hiç erkek kardeşi olmayan herşeyle tek başına uğraşan bir insanmış

bizim oralarda okumazsan orda tarla eşşek gibi (afedersiniz ) çalışırsınız derlerdi fındığın para ettiği zamanlarda okumaya gerek yoktu fındık yeterdi
kızlarsa zaten evlenip çocuklarına bakacaklardı başka ne işleri var
babam bunları kırabildiyse bişeylere ön ayak olabildiyse cahil diyemem ben ona

yani aman biz okumadık harward yoktu da gidemedik
biz tarlada çalıştık birşey görmedik demek de bazen çok makul değil

tebrik ediyorum, babanızla ne kadar gurur duysanız az. Görseydim ellerinden öpmeyi çok isterdim

Bizim de anlatmaya çalıştığımız bu zaten
empati yapın

evleneceğiniz adamın ailesi üniversiteli, görgülü, kültürlü(!) insanlar
ancak aileniz onlar kadar egitimli olmadıgı için evleneceğiniz erkek tarafından horlanıyor

yani anlaşamayacakları bile kesin değil, acayip bir önyargı söz konusu

bizim eleştirdiğimiz şey bu

tebrik ediyorum, babanızla ne kadar gurur duysanız az. Görseydim ellerinden öpmeyi çok isterdim

bizim de anlatmaya çalıştığımız bu zaten
empati yapın

evleneceğiniz adamın ailesi üniversiteli, görgülü, kültürlü(!) insanlar
ancak aileniz onlar kadar egitimli olmadıgı için evleneceğiniz erkek tarafından horlanıyor

yani anlaşamayacakları bile kesin değil, acayip bir önyargı söz konusu

bizim eleştirdiğimiz şey bu

teşekkür ederim

okuyacağım işte şimdi bakalım ben mi yanlış anladım

ailesiyle mi evleniyorsun hayatım?
kocam eğitimsiz diyeni duydum da aileyi beğenmemek ne ya?
hayır yani sen kimsin de kültürleri sıraya dizebiliyorsun, yok bunlar kültürsüz şunlar kültürlü, sorabilir miyim bayan kültür?

öper başıma koyarım öyle aileyi.
okumamışlar ama çocuklarının aynı geleceği yaşamaması için canla başla çalışmışlar oğullarını senin "kültür"üne sokmayı başarmışlar (!)

ve sevgilini gerçekten seviyor musun bilemiyorum.
benim sevgilimin de ailesi bizimkiyle gelir yada eğitim olarak aynı değil ama çok severim ben annesini. çok da iyi bir insandır çok tatlıdır.
ama o kadın yedi kocalı hürmüz de olsa fark etmezdi.

babası uyuşturucu kaçakçısı olsa yine fark etmezdi.

ağzımı açıp da ailesi böyle falan diyip burun kıvırmazdım.
sonuçta onlar benim hayat arkadaşı olarak 6 milyar insan içinde seçtiğim kişiyi yetiştirmişler.
bunun için hürmetini hak ediyorlar en azından.
anne baba diyemezmiş.
öldüler üzüntüden onlar da şimdi!

Evet hepimiz evlenmeden böyle düşünürüz. Çok severiz hepsini. Ben kayınpederimi görmezden gelmiştim. Eşim 17 yaşındayken evi terk etmiş bir kadın için.Eşim 22 yaşına geldiğinde geri dönmüş.

Oğlum oldu.Komşu kadınlarla işi pişiren kayınpederim kayınpeder olarak görmezden gelinebilirdi .Ama benim masum çocuğum dedeeee diye sarılınca her sabah namazını camide kılan beyaz sakallı dedemi hatırladım ve içim acıdı.Kendim için değil oğlum için.

Kayınvalidem de tonla şey çekmiş .Bizim evimizde olanlar konusunda okadar rahattıki.Çektirmiycem diyenden korkacakmışsın.O olanları kanıksar.Normal zannederek yapar çünkü.

Çok ağır bir üniversite hayatım oldu.Babam tüm emeğini biz 3 kardeşe harcadı.Biz de çalıştık.Meslek sahibi olduk.5 yıldır özel sektörde ne çektiğimi ben biliyorum.Şu an kpss , ev ,iş oğlum eşim arasında ne çektiğimi de ben biliyorum.Bu sıkıntıları anlamadıkları gibi yaptıkları düşüncesizliklerin de normal olduğunu sanıyorlar.

Asla eşime ve ailesine karşı büyüklenmedim.Çok iyi niyetle yaklaştım.Karşılığında gördüğüm büyüklenmeyle çok çok iyi anladım ki insan ne olursa olsun kendi gibilerle olmalı , dengini bulmalı ki karşılıklı anlayış sevgi saygı olsun. Bir zamanlar sizin gibi düşündüğüm , bu düşüncemden dolayı da çok haksızlığa uğrayıp çok üzüldüğüm için rahatlıkla yazabiliyorum.

Türk filmlerindeki Adile Naşit i mutlu ailesini sevin ama ne yazıkki hayat öyle insanlarla dolu değil.

konu ile alakasi yok ama dayanamadim marjinal fayda demek ;üretilen yada tüketilen bir metanın o son tüketim yada üretim anında önceden elde edilen faydalara eklediği miktardır. sürekli azalan bir eğri grafiği takip eder. iktisadi bir terimdir isletme okumus arkadasinda bilmis olmasi lazim .

konuyu yazan arkadas sanirim kacmis :27:
bence konuyu yazan sahisdan ziyade sevgilede bir sorun var , eger ki sevgili olacak sahis tüm bunlari kabulleniyorsa sahsiyetsizin önde gideniymis , yaziklar olsun ona.
diger yandan siveyi bir alt kültür ögesi olarak gören tek ülke biziz sanirim , cogu avrupa ülkesinde böyle sacmalik yoktur.

ama tabiki kültür farkliligi ilerde anlasmazlik ve catismaya sebeb olabilir , bu sepepten evlenmemek her iki aile icin daha iyidir.

türkiyede sinif farki diye bisey yoktur herkesin kökeni köydür 7 göbek istanbulluyum diyen ya rumdur ya da göcmendir yine bir göcerdir yani .

konu ile alakasi yok ama dayanamadim marjinal fayda demek ;üretilen yada tüketilen bir metanın o son tüketim yada üretim anında önceden elde edilen faydalara eklediği miktardır. Sürekli azalan bir eğri grafiği takip eder. Iktisadi bir terimdir isletme okumus arkadasinda bilmis olmasi lazim .

Konuyu yazan arkadas sanirim kacmis :27:
Bence konuyu yazan sahisdan ziyade sevgilede bir sorun var , eger ki sevgili olacak sahis tüm bunlari kabulleniyorsa sahsiyetsizin önde gideniymis , yaziklar olsun ona.
Diger yandan siveyi bir alt kültür ögesi olarak gören tek ülke biziz sanirim , cogu avrupa ülkesinde böyle sacmalik yoktur.

Ama tabiki kültür farkliligi ilerde anlasmazlik ve catismaya sebeb olabilir , bu sepepten evlenmemek her iki aile icin daha iyidir.

Türkiyede sinif farki diye bisey yoktur herkesin kökeni köydür 7 göbek istanbulluyum diyen ya rumdur ya da göcmendir yine bir göcerdir yani .

ya evet yani
tanıdığım herkesin biz dahil bir köyü var köyde bağı bahçesi şehirde de okul için kış için iş için vs bir evi var
tarım ülkesi olan bir yerde ne olmasını bekliyoruz ki
hatta ben küçükken köyde evi olmayanlara nereden gelmiş peki bunlar diye bakıyordum:52:

Bu konuyu okuduğumdan beri aklıma takıldı besle,büyüt,tüm iyi olanakları sağla evladını yetiştir elin k ızı seni beğenmesin:(( hayatını feda et, çalış çabala el kızı sana laf etsin:(( empati yapıyorum da o anne baba bunları duysa eminim dnyaları yıkılır... kendine eş olarak uygun gördğün kişiyi yetiştirmiş insanlar diye bak be güzelim... çok daraldım çok Allah korusun anne babama böyle laf edilse ölürüm kahrımdan:(( Dua ediyorum bir sebepler ortaya çıksın da sen o ana babanın gelini olma

Bu konuyu okuduğumdan beri aklıma takıldı besle,büyüt,tüm iyi olanakları sağla evladını yetiştir elin k ızı seni beğenmesin:(( hayatını feda et, çalış çabala el kızı sana laf etsin:(( empati yapıyorum da o anne baba bunları duysa eminim dnyaları yıkılır... kendine eş olarak uygun gördğün kişiyi yetiştirmiş insanlar diye bak be güzelim... çok daraldım çok Allah korusun anne babama böyle laf edilse ölürüm kahrımdan:(( Dua ediyorum bir sebepler ortaya çıksın da sen o ana babanın gelini olma

Sen çok iyi bir anne olucaksın ilerde.....:16:

Sen çok iyi bir anne olucaksın ilerde.....:16:

Canım çok teşekkür ederim... inşallath Allahım bana da o duyguyu nasip eder... iki haft asonra evleniyorum inşallah hemen bir bebeğim olur... yaşlı insanlara laf edilmesine hiç dayanamam ben.. izmirde bir hzuurevinde çalışıyorum gönüllü olarak ve o insanların en ufak şeye nasıl kırıldığını çok iyi biliyorum:(( gelini yemek yerken laf ettiği için yemeden içmeden kesilen bir teyzemiz vardı mesela:(( imkanları olsa herkes bizler gibi okurdu ama laf etmek kimsenin haddi değil... etkiledi beni bu konu yazık ya ben,,m de evli abim var yengem böyle düşünse kahrolurdum

Back
X