Aileler arası eğitim uçurumu

Siz sadece eğitimli insanları mı seviyorsunuz anlayamadım? Anne baba diyebilmeniz için, size karşı iyi davranmaları, aşık olduğunuz adamı yetiştirmiş olmaları yeterli değil de, bir diploma mı gerekli illa ki? Nişanlınıza da pes doğrusu. Civciv yumurtadan çıkmış da kabuğunu beğenmemiş, derler buna.

Bir de şunu düşünün bu insanlar vakti zamanında eğitim olanakları içinde yüzüyorlardı da, kendileri mi geri tepti acaba? Eğitimsiz olabilirler ama çocuklarına eğitim aldıracak kadar ileri görüşlüler demek ki, buna saygı duyulur ancak.

Lafı ağzımdan aldınız...

Söylenecek sey bulamıyorum su sözlerinize.. :65:

İlk mesaj sınır bozucu bır konu ve hemen kacan bır uye...
yorum yazmaya degmez dıye dusunuyorum ama sınırlerım kaldırmıyor.
baba demeye laık gormemek ne ya? aılenız sıze egıtım vermıs ama ınsanlıgın oncelıgını ogretememıs.
soylenebılecek pek bırsey yok.

Cahil olan sizin aileniz olsaydı keşke
ayrıca sevgilinize de pes doğrusu ailesini kabul etmeyen birini kabullenmiş, çok ilginç

Yok yaaaa bu konuya inanmak istemiyorum. Paranoyaklık yapayım ve milleti çığrından çıkartmak için özellikle yazılmış diyeyim.

bende senin gibi demeyi isterim
ancak çok kültürlü insanlar tarafından yetiştirilmiş arkadaşımız gibi düşünenler olduğundanda adım gibi eminim

ileride bu adamla evlendiğinde "onun ailesi" olacaksın
ve senden daha iyi eğitim görmüş biri çıkıp kocana "seni begenmediğini,sevemediğini" söyleyecek. Bu durumda eşin onu anlayışlı karşılayacak, bozulmayacak.

yerinde olsam nasıl bir adamla evlendiğime bakardım önce

Aklında uyuma dair şüpheler var ve bu şüphelerinde malesef büyük olasılıkla haklı çıkacaksın. Sen ak derken onlar ak ne demek diye bakacak, sen birşeyi x gibi olsun isterken onlar buna anlam veremeyecek. Eğitim, yaşadıkları yerler, karşılaştıkları sosyokültürel insanlar, hepsi bir insanın nasıl bir insan olduğunu belirler. Sonra bakacaksın, aslında o çok uyumluyuz sandığın kocanla da aranızda dağlar var ve o dağlardaki boşluklarda kabahati hep ailesine, kendilerini ve oğullarını nasıl da yetiştirmediklerine bulacaksın. Dediğin gibi, hiç özlemeyeceksin onları, içinden aramak, herhangi bir konuda fikirlerini almak bile gelmeyecek. Bu sefer yeterince aramadığını sorun edecekler, çünkü onlar geleneksel aile ve sık sık aranmayı, ziyaret edilmeyi modern şehirli aileden daha çok bekleyecekler. Çocuklarına katacak birşeyleri olmadığını düşüneceksin, sık görüşmelerini bile gereksiz göreceksin. Düğününde bile venüsten ve marstan iki ayrı davetli profili olacak. Okumuş, resmi ortamlara girmiş, bir parça salon insanı olması zorunlu olmuş insanlar için temsil yeteneği önemlidir, sen kayınvalideni de kayınpederini de arkadaşlarınla tanıştırırken acaba diyeceksin, bir pot kırarlar mı? Ve onlar da senin bu düşüncelerini, ruh halini farkettikçe senden uzaklaşacaklar, onlar da senle iletişimi azaltacaklar.Senin eşinin ailesiyle azalan iletişimin, o bugun herşeyi kabullenmiş gibi görünen eşine de dokunmaya başlayacak ve evinde huzurun da bozulacak.

Eğer bu durum şimdiden seni rahatsız ediyorsa ve gözüne battıysa emin ol azalmayacak artacak bu batış.Kararını ona göre ver.

Konu sahibi ; Egitim almıssın, bilgilisin kendi deyiminle kültürlüsün hani derler ya bazen egitim yetmez diye, suan actıgın konuyla bunu daha iyi anladım, egitim almıssınız ama insanlara nasıl yaklasacagınızı ögrenememissiniz malesef, sevginizi, saygınızı neyle sınırlandırdıgınız, neye göre belirlediginizden hersey egitim degildir lafına bir kez daha inandım.. Esiniz olacak kisiyle 8,5 yıldır birliktesiniz, aile yapısını oturup düsünmeye bol bol vaktiniz olmustur, sizin ki söyle oluyor ben alayım kacayım, gerisi beni ilgiendirmez muhatap olmam ailesiyle, anne-baba demem olur biter, sizin mantıgınız buymus demek ki, sevdiginiz kisi yerinde olsam sizin benim aileme sebepsiz verdiginiz degeri bende sizin ailenize verirdim, ona bakarsınız sizin ailenizin yapısı da ona yabancı, yetistigi ortam- kültür farklı.

Bu hosunuza gider miydi? Oturup bir düsünün isterseniz..
:ssz:

bende senin gibi demeyi isterim
ancak çok kültürlü insanlar tarafından yetiştirilmiş arkadaşımız gibi düşünenler olduğundanda adım gibi eminim

Tabiki ne insanlar vardır.

Kültürlü ama insan olmayan insanlar tarafından yetiştirilmiş insancıklar yani. Bir ana baba önce evladına mütevazi olmayı öğretmelidir. İnsan büyüdükçe mütevazileşir. Ancak ne oldum diyenler, tesadüf eseri elit üniversitelerden mezun olup, iyide bir iş bulan ama başkacada bi b... olmayanlar ancak böyle düşünebilir.

Hayret Bişey Ne İnsanlar Var Yaaa
Siz Kendinizi Ne Zannediyorsunuz Allah Aşkına?
Belkide Burnun Kaf Dağında Diye Onlarda Seni Sevmemişlerdir Sırf Oğulları Mutlu Olsun Diye Seslerini Çıkarmıyorlardır Olamaz mı ?
Aynı Durumda Senin Ailen Olsaydı Kendini Onlara Layık Görmeyip Ayrılcakmıydın? (Hiç Zannetmiyorum)
Sen Şimdi İlerde Torunlarınıda Göstermezsin Onlara Neden Çünkü Onlar Cahiiilllll Kötü Kaka Pis
Kendinize Gelin Lütfen Kimseyi Böyle Aşşağılamaya Hakkınız Yok
"Dört Atanın Hakkı Bir" İşine Geliyorsa Paşa Paşa Saygını Göstereceksin Onlara Karşı
Yok Yapamam Diyorsan Sevgilininde Ailesinin de Başını Yakma! Sen Eğitimli Bir Ailenin Oğlunu Bul
Beraber Oturup Türkiye'yi Kurtarırsınız Belki :ssz:

Sevdiğiniz kişiyi leylekler getirmedi :1: sırf diplomaları yok diye aşağıladığınız kişiler binbir emekle bu yaşa getirdi.. Senin anneannen babaannende de hiç şive yoktur eminim, siz 7 kuşak öteden böyle elitsinizdir.. :34:

Yediğin ekmeğin unu nerden geliyor ? hiç düşünemeyen sen , onlara mı cahil diyorsun :1: Buğdayı unu birçok şeyi bizlere ulaştıran en büyük emektarlarımız çiftçilerin hepsi de şiveli.. Oğlunu almıyorsun da ekmeğini ojeli ellerinle yemeyi biliyorsun dimi.. :34:

Bu iş olur mu olmaz mı bilmem ama ben olsam daha senin yüzüne bile bakmam :19: Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır :20:

Fena bir gelin adayısınız.
Erkek arkadaşınızın yerinde olsam bir kez daha düşünürdüm.:ssz::ssz:

Son düzenleme:
Elbet siz de bir gun insanlari zengin-fakir, kulturlu-kultursuz, egitimli-egitimsiz diye degil, iyi niyetli-kotu niyetli diye ayirmaniz gerektigini anlarsiniz. Cunku oyle egitimli kayinvalide-kayinpederiniz olur ki size yapmadik kotuluk birakmazlar, o zaman bu dert ettiginiz seyin ne kadar bos oldugunu gorursunuz.

Son düzenleme:
ne konuşmayı planlıyosun merak ettim...
oturup sinemamı eleştireceksiniz...
tıp ve ilim adına bi adım atmak için deneylermi yapacaksınız birlikte...
atomumu parçalayacaksınız...
uzaya uydumu göndereceksiniz...

emin ol bunları konu sahibeside bilmiyordur.. :1:

Herkese merhaba,

Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...

1.sevdiğin adam, o beğenmediğin sana batacak derecede düşük seviyeli insanların evladı
2.saygı sevgi olayı üniversite bitirip bitirmemekle alakalı degıl üniversite bitirmişsin ama bu bile bilmiyorsun daha
3. senın ailen kime göre neye göre kültürlü sayılabilir çok göreceli bir kavram bu
4.anne baba demek istemiyorsun sevgilinde buna müsade ediyorsa onada yazıklar olsun diyorum ailesine saygı duymuyorsun ve o hoş karşılıyor nasıl evlat ise artık anlamadım ben!!

Son düzenleme:
Sevdiğiniz kişiyi leylekler getirmedi :1: sırf diplomaları yok diye aşağıladığınız kişiler binbir emekle bu yaşa getirdi.. Senin anneannen babaannende de hiç şive yoktur eminim, siz 7 kuşak öteden böyle elitsinizdir.. :34:

Yediğin ekmeğin unu nerden geliyor ? hiç düşünemeyen sen , onlara mı cahil diyorsun :1: Buğdayı unu birçok şeyi bizlere ulaştıran en büyük emektarlarımız çiftçilerin hepsi de şiveli.. Oğlunu almıyorsun da ekmeğini ojeli ellerinle yemeyi biliyorsun dimi.. :34:

Bu iş olur mu olmaz mı bilmem ama ben olsam daha senin yüzüne bile bakmam :19: Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır :20:

NOT : Madem öyle son dakika golü atmak yerine en baştan anne-babanın tahsilini sorun ona göre başlayın ilişkiye :27:

bence sevsen ve alışsan iyi olur. uyum sağlamaya başla.
çünkü onların yetiştirdiği bir insanla evlenmek istiyorsun.

Konu sahibi arkadaşım sen gerçekleri görüyorsun ve gördüklerinde haklısın. Buraya konu açman yanlış olmuş. Burası Türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.

Eğitim arası farka gelince herkes "hepimiz kardeşiz, hepimiz eşitiz"ci takılır da, konu paraya ve kendilerine gelince kimse kendisinin serveti varken kızını fakir fukaraya vermek istemez. Halbuki yüksek eğitim görmüş insanın da serveti kendince biriktirdiği eğitimidir. Neden alt sosyokültürel sınıftan insanlarla muhattap olmak istesin ki? Herkes dengini ister. Ben şahsen şu an ırkçı, apartman arasında düğün yapmak isteyen, çocugunu okutmuş da nasıl okutmuş, çocuk devlet bursuyla okurken hangi dersinde bir damla yardımcı olduğu belli olmayan bir aileye kızımı vermek istemezdim. Sen straplez gelinlik istersin, adam der ki hayır, kolları kapalı olacak...Sen çocugunu laik bir okula göndermek istersin, dedesi cemaat okuluna... Sen düğününde klasik müzik istersin, adam fidayda....

Hepsi farktır bunların ve bu farkları kafaya takacak bir yapıda büyütülmüşsün belli ki...Sen kendi gerçeklerinin farkındasın, o zaman tercihini ona göre yap...Buradaki tonla derdim var topiğinin sahiplerinin çoğu zamanında eğitim düzeylerini, maddi düzeyleri, yaşam benzerliklerini gözetmediği için, eşitlikçi halk insanı gibi takıldığı için o dertlerin sahipleri oldular. Şanslısın ki kendi gerçeklerinin en başından farkındasın.

Back
X