Aileler arasındaki farklılıklar...

acevintokkedisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2015
15
5
1
30
Merhaba kızlar. Burayı uzun zamandır takip ediyordum, bu sefer sadece okumak yerine yazıp sizin de fikirlerinizi duymak istedim :))

Yaklaşık 2-3 aydır aklıma takılan bir konu var. Erkek arkadaşımla 2 yılı doldurduk ve aynı üniversitede okuyoruz. Gençlik heyecanı işi yavaş yavaş ciddiyete binmeye başladı anlayacağınız. :KK49:

Sorunum şu ki ben İzmirliyim ve ailem Türk aile yapısına göre biraz rahattır. Alkol, din, siyaset konusundan falan bahsediyorum çok detaya girmeyeyim yasakmış sanırım bu konular. Erkek arkadaşımın ailesi ise bize göre çok muhafazakar her konuda.

Erkek arkadaşımla ben birbirimize çok benziyoruz her konuda aynıyız ama bu aile işi canımı sıkıyor. Onu çok seviyorum ve böyle bir şey için asla ayrılmam.

Aynı durumu yaşayanlar varsa fikir belirtebilirler mi? Benim ailem onlar için değişmez, mesela babam benim düğünümde kesinlikle rakısını içmek ister:-) Tabiki onların ailesinin de bizimkiler için değişmesini beklemem. İki aile birbirlerini oldukları gibi kabul edebilirler mi sizce?

Merhaba kızlar. Burayı uzun zamandır takip ediyordum, bu sefer sadece okumak yerine yazıp sizin de fikirlerinizi duymak istedim :))

Yaklaşık 2-3 aydır aklıma takılan bir konu var. Erkek arkadaşımla 2 yılı doldurduk ve aynı üniversitede okuyoruz. Gençlik heyecanı işi yavaş yavaş ciddiyete binmeye başladı anlayacağınız. :KK49:

Sorunum şu ki ben İzmirliyim ve ailem Türk aile yapısına göre biraz rahattır. Alkol, din, siyaset konusundan falan bahsediyorum çok detaya girmeyeyim yasakmış sanırım bu konular. Erkek arkadaşımın ailesi ise bize göre çok muhafazakar her konuda.

Erkek arkadaşımla ben birbirimize çok benziyoruz her konuda aynıyız ama bu aile işi canımı sıkıyor. Onu çok seviyorum ve böyle bir şey için asla ayrılmam.

Aynı durumu yaşayanlar varsa fikir belirtebilirler mi? Benim ailem onlar için değişmez, mesela babam benim düğünümde kesinlikle rakısını içmek ister:-) Tabiki onların ailesinin de bizimkiler için değişmesini beklemem. İki aile birbirlerini oldukları gibi kabul edebilirler mi sizce?

Şöyle düşün. Diyelim ki sevgilin İzmirli ve aynı şekilde aile hayatları var. Emin ol yine problemler çıkardı. Birbirini tanımayan iki ailenin bir araya gelmesi her zaman sancılı bi süreç. Misal biz de egeliyiz, hatta göçmeniz ama içki nedir bilmeden büyüdüm. (Hani karşılaştırma açısından söylüyorum sadece) Eşimse Anadolunun bi yerinden. Adetler farklı mı farklı. Ama kişiler saygılı olunca bunlar da geçiyor.

Sana tek tavsiyem; önce her şeyi sevgilinle konuş anlaş. Ailene çok laf düşürme. Sen ne istiyorsan o olsun. Gerisi geliyor zaten :)

Bu arada; düğünde rakı olayı da çözülür bir şekilde. Memleketle çok uzaksa belki iki düğün yaparsınız, sizinkinde istediğin gibi içine sineni yaparsın, bulunur bi yol rahat ol yani :)

Onun ailesi gerçekten çok muhafazakarsa düğünde içki içilmesini hoş karsilayacaklarini sanmıyorum. Ama orta yol bulunabilir tabi. Babanla konusursun anlayis gosterir sanirim degil mi ? Yada dugun bittikten sonra ailecek gidip baska bir yerde eglencelerini tamamlayabilirler.Ayrı sehirdelerse çok sık gorusmezler zaten.

Kızlar sorun şu ki aynı şehirdeyiz yani tek düğün olacak mecburen. Ben iki tarafı da kırmak istemiyorum kesinlikle. Babam ben sevdiğim sürece sorun çıkaracak bir adam asla değildir ama içten içe bana kırılır gibi hissediyorum :KK61:

Bu tamamiyla iki tarafin bakis acisina bagli yani hoşgörüsüne..Ama erkek arkadasinizin ailesi sorun cikaracak bence..hatta bi vakitten snra erkek arkadasiniz sizi bazi manevi konularda zorlayacak..bu durumlarn ornegi cok maalesef

Çok muhafazakarlarsa düğündeki içkiye sıcak bakmazlar
Onun dışında benzer şeyler sorun olabilir ama düğünden sonra zaten dünürler kaç kez görüşecek ki, saygı korunsun yeter
Önemli olan senin onların ailesine ayak uydurman , onlarında sana anlayışlı olması gibi
Nerede oturacaksınız mesela, hangi aile ile aynı şehirdesiniz bu da önemli

Niye erkek ailesi istedi diye içki içilmiyormuş? Benim babamın keyfi o, tabii de rakısını içecek. İzmirli bir kız bu kadar muhafazakarlığa, darlanmaya gelemez, bu kadar kısıtlamayı kabul etme. Onlar muhafazakarsa senin ailene ve sana ne boşver, herkes istediği gibi içsin eğlensin. Seni zorla kapatmaya da çalışırlar söyleyeyim, kabul etme sana dayattıklarını. Nişanlın ne diyor?
Düğünü İzmir'de yapacaksınız herhalde? Ayrıca isteyen içer isteyen içmez onlara ne oluyor?

Belirtmeyi unutmuşum, erkek arkadaşımın kafa yapısı bize çok benziyor. Manevi konularda beni zorlayacak bir tip değil yani
Siz kendi aranızda problem yaşamazsınız o zaman
Aileler de hoş görülü olursa problem olmaz
Ama ailesi sana biz muhafazakar insanlarız sende şöyle giyinmelisin derse sorun olur
Ya da senin ailen damat gel içelim birer sek derse o da sorun

Niye erkek ailesi istedi diye içki içilmiyormuş? Benim babamın keyfi o, tabii de rakısını içecek. İzmirli bir kız bu kadar muhafazakarlığa, darlanmaya gelemez, bu kadar kısıtlamayı kabul etme. Onlar muhafazakarsa senin ailene ve sana ne boşver, herkes istediği gibi içsin eğlensin. Seni zorla kapatmaya da çalışırlar söyleyeyim, kabul etme sana dayattıklarını. Nişanlın ne diyor?
Düğünü İzmir'de yapacaksınız herhalde? Ayrıca isteyen içer isteyen içmez onlara ne oluyor?
Ailesinin %70'i kapalı ama bana bir dayatma olacağını sanmıyorum, ailelerinin bizim yaşlarımızda olan kısmı bizim gibi rahatlar

Aileler mantıklı ve bilinçliyse çocuklarının mutluluğu için ortak bir nokta bulurlar.
Senin baban rakı içmek ister, onun babası ilahi okunsun ister belki ki böyle bir düğün de gördüm gerçekten..
Bu durumda herkes kendi dediği olsun diye diretirse asla uzlaşamazsınız.
Rakı olmadan çok modern düğünler yapılabilir, çok güzel de eğlenilir. Yeter ki niyetler güzel olsun.

Kızlar sorun şu ki aynı şehirdeyiz yani tek düğün olacak mecburen. Ben iki tarafı da kırmak istemiyorum kesinlikle. Babam ben sevdiğim sürece sorun çıkaracak bir adam asla değildir ama içten içe bana kırılır gibi hissediyorum :KK61:

İyi de kırılacak bir şey değil bu. Bence o zaman ailen ve arkadaşların için arıca bir eğlence düzenleyin "after-party" gibi. Herkesin gönlü olur merak etme :) Hem düğün sürecinde o kadar mesele olacak ki düşünmen gereken; "amaan rakı da neymiş" dersin :))

Off demeyin öyle ya gerçekten sıkıntı basıyor düşündükçe:KK64:
Neden hep gelinler vazgeçen taraf oluyor ki? Baban rakısını içer, kp içmez, isteyen içer istemeyen içmez yani bu kadar basit, onlara ne senin babanın rakısından? Kp gelip bana ''Düğününüzde içki istemiyoruz baban içki içmesin'' dese ''Beğenmiyorsanız gelmeyin'' derim ya ona ne?

Back
X