Aileler Arasındaki Kültür Farklılığı Evliliğinizi Olumsuz Etkiliyor Mu ?

Sizin aileniz farklı şehirden, eşiniz farklı şehirden .....
Sizin taraf açık, eşinizin tarafı kapalı......
Ailenizde şehir kültürü, eşinizin ailesinde köy kültürü .........
vs vs farklılıklar varsa zorluklar yaşıyor musunuz?
Evliliğinizi, sizi, ailenizi ve çocuklarınızın yetişmesini olumsuz olarak etkiliyor mu ?

verdiğin örneklerin bir çoğu uyuyor bana ama asla ailem için bir tehdit olmadı tam tersi ayrı bir kültür ayrı bir yaşam tarzı renk verdi bize.onun ailesi ,benim ailem diye ayrıma düşerseniz hep bocalama yaşarsınız.hepiniz artık akrabasınız eşini seven kadın yada erkek evine yuvasına bakar dışarırısı onu etkilemez ,etkilemesine izin vermez.ben onların memleketine gidince onlara ayak uyduruyorum,eşim benimkilere.bana ters gelen yanlış gördüğüm bişey olursa eşime söylerim o halleder.ben asla yüz göz olmam.nede olsa o onların çocuğu bana kırılırlarsa unutmazlar ama evlatları söylerse dikkate alırlar,kırılsalar bile affederler.aynı şekilde bende eşimi kendi ailemin yanında taşırım.hoş görmediği bişey olursa annemi kenara çeker kendim uyarırım.böylece asla yüz göz olmadılar.eylülde 9 yıl oluyor.iki tarafıda çok iyi idare ettik yıllardır mutluyuz her iki yerdede yani.

Bu başlık tam da benim derdime tercüman olmuş yeni bi ilişkiye başladım ve artık Allah da nasip ederse evlilikle sonuçlanır niyetiyle başladık...erkek arkadaşım çok kültürlü,ufku geniş kendini çok geliştirmiş ve çağdaş biri.ama ailesi... geçenlerde ailesinin fotoğraflarını gösterdi ve içimi bi hüzün kapladı o an...çünkü benim aileme tamamen zıt bi ailesi var giyim kuşamdan yemek tarzına ve yaşam tarzına bi çok kültürel konuda dağlar kadar fark var arada..tahsillerinin de ne olduğu hiç önemli değil benim için "okumak cahilliği alır eşeklik baki kalır" sözüne inanırım dolayısıyla üni mezunu olmuş olmamış hiç önemli değil.benim derdim kültürel fark..biz birbirimizi seviyoruz gerisi boş diyemiyorum çünkü biliyorum ki 2 kişi evlenmiyor aynı zamanda 2 aile de evleniyor.ne yapacağımı şaşırmış bi haldeyim.bu sorun yüzünden ne ilişkime ne de erkek arakdaşıma odaklanamıyorum.aklımda hep bi tereddüt yol yakınken bitirsem mi yoksa gözüm kapalı tüm bu uçurumlara rağmen bu ilişkiye devam mı etsem sorular sorularrr anlayacağınız çıkmazdayım arkadaşlar

Back