• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aileler arasındaki sınıf farkı????

Kafasinikaristirankiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
3
0
1
Merhaba hanımlar.
Yaklaşık 3-4 senedir devam eden mutlu bir ilişkim var. 4 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım ve ailemle aralarındaki farkı gördüm. Aylardır bunu düşünüyorum. Sizce bu fark önemli midir? Ben bu işin içinden çıkamadım. Lütfen yardım!

3 , 4 sene sonra mı anladınız farkı?
Fark derken anlatmak istediğiniz nedir?
Evet olumsuzluklar olabilir, önemli olan sevgiliniz ile sizin uyumunuzdur.

siyasi görüş, kültürel fark vb şeyler aşktan daha önemli. çünkü artık tahammül sınırlarımız geniş değil. aşk da ölene kadar devam etmiyor , başkasına tahammül edebilmek de ömürlük olmuyor. aşk bitse sevgi , iyi niyet kalıyor ama bunun temeli de hoşgörüye dayanıyor. bu da denk , kendine benzeyen kişiler arasında daha kolay yayılır..

Arada uçurum mu var ki neden bu kadar taktınız? Ayrıca onun ailesinin size karşı tutumu nasıldı az çok bişeyler hissetmişsinizdir ? Sonuçta sizi tanımak için bazı sorular sorarak sizinde hayat standartlarınızı tahmin etmişlerdir.

Farklı kültür olunca çatışma oluyor ama çok ılımlıysa aileler bu ara kapanır. Eğer yok istenmeyen damat istenmeyen gelin olayı en başından olduysa o zaman kültür farkı büyüyerek devam eder.

Senin dik duruşuna bağlı.. şimdiden sen bile böyle bir çıta koyduguna göre.. baştan belli etmişsin rengini.. tavrın kesin ve keskin olursa onlar senin ailen için çıt cikaramazlar.. her zaman sevgilinin ve ailesinin yanında; seni bu yasa kadar ne fedakarlıklar ile getiren ailen hakkında gururla bahset ve üzerindeki emeklerini öv.. zamanla senin pencerenden bakmaya alisacaklardir..

Çok üstünkörü bahsetmişsiniz.. Yani arada kültür farki vardir, bir aile daha cahildir ama kibardir, iki taraf da anlayişlidir sorun olmaz. Bi ailenin burnu havadaysa, diğer aile daha kaba, sabaysa sorun olur.

Yaşayiş farki olabilir. Yine karşilikli anlayiş varsa sorun olmaz. Sürekli birlikte takilacak değil iki aile..

Ama siz bu konuya, buraya açacak kadar dikkat ettiyseniz ve garip bi şekilde ayrinti vermiyorsaniz, bence ciddi bir uçurum var arada ve siz zaten bunun sorun yaratacagini biliyorsunuz gibi..

Merhaba hanımlar.
Yaklaşık 3-4 senedir devam eden mutlu bir ilişkim var. 4 ay önce erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım ve ailemle aralarındaki farkı gördüm. Aylardır bunu düşünüyorum. Sizce bu fark önemli midir? Ben bu işin içinden çıkamadım. Lütfen yardım!
sana davranışları nasıldı?

Merhaba hanımlar.
Sadece çiftler evlenmiyor ailelerin halleri çok önemli bunu bilir bunu söylerim.

nasıl farklılıklar mesela?
benım aılem köyde dogmus buyumus buyuk sehıre ayak uyduramıyorlar, mesela hastane doktor devlet ıslerını halledemıyorlar kendılerı.

esımın aılesı ıse unı. mezunu. kayınpederım bir firmada müdür.

buna baglı olarak konusmalar uyusmuyor , benım aılemın tek dusundugu bızım gelecegımız onların dusundugu ıse evlerıne yapacakları degısıklıkler. kötülemiyorum ama böyle olmayabilirdi ama onun dışında başka uyuşmazlıklar yok. bizim için bir araya gelmek zorundalar ve geldiklerindede tek fark sohbet uyuşmazlıgı.

Problem oluyor

Benin annem sakin,sabirli,kendi halindedir.
K.v sonradan gorme, bagirarak uste cikan, kendini acindirmaya bayilan, laf sokan, kufurlu konusan bi tip

Sizin gordugunuz terbiye, gorgu,ahlak yerle bir oluyo
Cokca dumur oluyosunuz

Kaba sabah insanlarla gecinmek zor azizim
Yani ben yapamadım.

Tamam anladigima gore maddi acidan daha iyiler.
Peki karakterlerinden bahset.
Basina kakarlar gibi bi tipleri varmi?
Maddiyatla hava atarlarmi?
Ailene nasil davrandilar ilk gorusmede?

Back
X