aileler tanisacak ama ne yapmali ne etmeli

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.989
2.929
398
Merhaba hanımlar,bu ay erkek arkadaşımın ailesi bize gelecekler bizimkilerle tanismak için, nasipse de ocakta isteme söz, nişan bir olcak evimizde, ,ben aileyle tanistim e.arkadasimda bizimkilerle tanıştı. Is ailelere kaldi yani..ama ben bu tanismada ne yapmaliyim bilmiyorum,kapaliyim nasil giyinmeliyim?çaya gelecekler ne ikram etmeliyiz?t,kahvesi ikram edilmeli mi?ayy kizlar siz neler yaşadınız. ? Iceri girdikleri andan itibaren gidişatı bana anlatabilirmisiniz?

Bizimkiler isteme soz nisan bir arada yaptigimiz gunde tanistilar. Bir sorun olmadi. Kahve arti borek sarma vs gibi ikram oldu. Ben de kapaliyim. Uzun elbise giydim onun uzerine de uygun renkte tek renk saten bir basortu ortmustum. Heyecan olmasi normal tabii ama bir sekilde halloluyor.

Kendimşnkini anlatayım. İlk tanısmada kapıda karsıladık aılece oturuldu halhatursoruldu muhabbet edılırken mutfağa geçtim.çayla birlikte yaspasta yapmıştım.tuzlu kurabiye yapmıştım ve gül boregı peynirli. Çayla bunları ıkram ettim .muhabbet edilirken kolonya şeker tuttum demeyi unuttum . Çay faslı bitince meyve hazırladım tabaklara soydum dılımledim ıkram ettim. En son kahve yaptım. Gömlek etek giydim ozaman açıktım ama sadece basım acıktı uzun etek ve uzun kollu sade duz tenk gömlek giydim.tanıdmada fazla abartıya kacma. İstemede biraz daha şıkır şıkır giyersin.

Erkek arkadasinin ailesi aslen hangi memlekettenler canim?

Kıyafet için etek gömlek
yada tunik pantolon olabilir sade ve şık olabilirsin
yemek olmadığı için
ikram için çayın yanına tatlı tuzlu ikramlıklar mutlaka olmalı
kahve isteme ne zaman olacaksa o zaman ikram edilir

nereli oldukları önemli hakkaten ona göre seç herşeyini

Hayırlı olsun canım,düz tek renk bir elbise giyersin,yada tunik pantolon giyebilirsin,ikram olarak çayın yanına kek,börek,yaprak sarma,poğaça,kısır,makarna salatası,yaş pasta ve kurabiye yapabilirsin.T kahvede ne demek istedin tuzlu kahvemi eğer oysa yapmayın istemede yaparsın.

pantolon giyiyorsan ekteki gibi bir şey olabilir, bir de bu elbiseleri tesettürlülerde çok beğeniyorum

çayın yanında da kek, börek, poğaça, kurabiye, zeytinyağlı yaprak sarma tarzı şeyler ikram etmeniz gerekir.
eğer uzun otururlarsa çaydan sonra meyve kahve olabilir ama çok şart da değil.

Biz önce yiyecekleri vermiştik sonra çikolata kaplı lokumumuzla kahvemizi servis ettik damada kurdele bağlamayı ve tuz atmayı unutmayalımyemek için fikirleri belirteyim Bizim ayrı günlerde olmuştu sizin ikisi bir aradaysa belki bir toplama yaparsanız diye beraber ekliyorum

İsteme akşamı;
Renkli patates topları - kendi patates üzeri maydonoz,kaşar
Çıtır patatesli börek
Yalancı su böreği
Arap kurabiyesi
Kedi dili ile tiramisu

Nişan akşamı;
Zeytinyağlı yaprak sarması
Ispanaklı gül böreği
Tuzlu minik kurabiye
Pizza poğaça
Çilek puding irmik topları
Çikolatalı truff
Baklava
Krep kanepe
Çikolata topuna batırılmış marsmallowlar

Ooo baya zengin bir menü varmis sizde,cok teşekkür ederim

Teşekkürler saten şal iyi fikir normsl rlbise üzerinde şık ve abartisiz olur dogru

Canim bende kendiminkini anlatayim bizde tanisma gunu isteme olmadi o yuzden kahve değil cay yani birseyler yaptik. Yaprak sarma peynirli gül böreği kiymali karniyarik borek kuskus salatasi tirtil kurabiye ve islak kek yapmistik onlarda tatli tuzlu kurabiye getirmislerdi. Ilk tanışmaya annesi babasi ablasi ve abisiyle geldiler bizde dayim halam falan vardi esleriyle. Sözümüz de tanısmadan 3 hafta sonra oldu onda da kahve ikram ettim getirdikleri cikolatayi tuttuk. En son çay verdik cayin yanina da mahlepli kurabiyr limonlu kek dereotlu pogaca ve sekerpare yapmistik. Umarim faydali olmuştur.

Bizim önce aileler tanışdı... Sonra bir gün kararlaştırılıp isteme ve söz bir arada oldu.... Nişan daha sonra evde oldu... Çok heyecanlıydım heyecandan o güne nasıl davrandım bilmiyorum.... Tanışma akşam yemekli gerçeklerdi...
Tanışma menüm

Mercimek çorbası
İslim kebabı
Tavuk sarma
Pirinç pilavı
Zeytin yağlı yaprak sarması
Mevsim salatası
Orta çeşitli mezeler
Tatlı da yalancı tavuk göğsü sarma vardı...

İsteme ve söz

Önce hoşgeldin merasimi oldu... Daha sonra çay ve yanında çeşitli ikramlıklar servis edildi..Menüde
peynirli gül poğaca
Yufkadan patatesli,kıymalı midye böreği
Muzlu çikolata soslu kedidili pasta
Elmalı tart
Çörekotlu tuzlu kurabiye
Kaşarlı minik kurabiye
Patates yuvası galiba adını tam bilmiyorum
Mercimek köftesi

İkramlıklar verildikden sonra kahveleri yaptılar ( ben yapmadım teyzeme yaptırdım ) Tabi damadın kahvesine tuz ve karabiberi ben bastım... Kahveleri dagıttım ,isteme oldukdan sonra söz çikolatamı dağıttım.... Damat beyin fincanın fiyonk bağladım ve uğurböceği koymuşdum... Umarım yardımcı olur size mutluluklar herşey gönlünce olsun canım...

biz hamurişi tatlı sarma vs hazırladık 5 kişi geldiler, arkasından meyve verdik kahve yapmaya fırsatım olmadı kalktı hıyarlar kahvesiz istendim hala içimde uhdedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…