Aileler tanışıyor

Kaktusveportakal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2025
40
87
3
2 gün sonra ailelerimiz bizim evimizde tanışacaklar. Erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyoruz.Ailesi başka şehirden gelecek (4 saat) Normalde 1 gün önce oğullarına gelip orada kalacaklardı. gelecekleri saati konuşmamıştık. Gelecekleri günü net söyleyince ben de sevgilime akşam çaya davet etmeyi düşündüğümüzü söyledim akşam çaya buyurun gelin dedim. Saat olayını konuştuktan birkaç saat sonra planlarının değiştiğini ailesinin davet ettiğimiz gün şehre geleceklerini söyledi. Ama sabahtan mı akşamdan mı yola çıkacaklar o kısmı bilmiyorum. Hazırlıkları da kısmen hazırladım ama bize geleceleri gün yola çıkacak olmaları kafamı karıştırdı. Tekrar konuşup akşam yemeğine mi davet etmeliyiz?Yoldan gelecekler oğullarının evine uğrayıp uğraşmayacaklarını bilmiyorum uğrasalar da yine de ikramlıklar ayıp mı olur?

Sizin aile tanışması değil mi? Niye kalabalık oluyorsunuz?
Aile büyüklerim de gelmek istedi babam amcamları da davet etti. Söyledim çağırma diye ama dinletemedim. Biraz tartıştık hatta bu konuda çok yakın olduğu kuzenini çağırmış ben ev kalabalık diye dedemler gelmesin dedim. Sonra yine kıramadım. Bugün de sarma sararken xi niye çağırmadınız yardım ederdi dedi gereki yok ben hallederim dedim neyse zaten o gün gelecek dedi sinirden gözüm döndü :/

Bence hata etmişsiniz ilk bi kendi aileniz tanışsaydı istemeye eş dost akrabayı davet ederdiniz. Sizinki biraz tanışma değil isteme merasimine dönmüş gibi o kalabalıkta insan zaten tanışamaz adam akıllı. Belkide bundan çekindiler. Aile büyüklerin niye gelmek istiyor herkes herşeyi isterde herşeyin bir adabı vardır. Ben ilk tanışmada sadece kendi geldi ailemle tanıştı sonra annesi babasıyla gelip benim ailemle tanıştılar istemeye karar verilince orda görmüştü akrabalarım. Siz sınır koymamuşsınız etrafınıza karşı sizin işinize burnunu sokan çok olur ben size söyleyim

Babam çağırdı. Amcamların gelmesini ben istedim çünkü aile yapılarımız biraz farklı muhabbeti idare edecek biri gerekiyor. Babam da bundan çekinip sanırım samimi bir ortam olsun istedi. Ama dozunu kaçırdı. Nişan ve isteme tarihimiz vs de belli zaten.Annem babam ayrı. Ailesi annemin yaşadığı şehre de geldiler. böyle olunca garip bir durum oldu. Babamla sevgilim de daha önce tanıştı. Babama kızdım ben de ama bu saatten sonra kadına gelme dese ayıp olacak ama ben delireceğim. Onlar çekirdek aile gelecek biz resmen sülalacek oradayız ne yapacağım bilmiyorum

Anladım e tabi kalabalık olunursa yemek olayı olması biraz zor olabilir. En iyisi sevgilinize danışın nasıl yapalım diye. Yaptıgınız hazırlıklar yenir bence muhafaza edersiniz

Anladım e tabi kalabalık olunursa yemek olayı olması biraz zor olabilir. En iyisi sevgilinize danışın nasıl yapalım diye. Yaptıgınız hazırlıklar yenir bence muhafaza edersiniz
Kardeşlerinin sınavı vardı o yüzden gelecekleri gün net değildi ya çarşamba ya perşembeydi. Dün netleşince ailesinin ne zaman geleceklerini söyledi ben de buyurun gelin tabii ben akşam çay diye düşünmüştüm dedim konuştuk öyle birkaç saat sonra planlarının değiştiğini söyleyince ilk idrak edemedim sonuçta ben o şekilde davet ettim onlar da sanırım öğlen bize gelirler diye düşünüp plan yaptılar ben saat söyleyince de ona göre değişiklik yapmıştılar diye düşünüyorum. Açıkçası bir de yemek faslına girmeyi gözüm kesmiyor çünkü hazırlıkları tek başıma yapıyorum.Kalabalık konusunda çok rahatsızım ve çok sinirliyim elimden de bir şey gelmiyor. Gelecek olanlar bana çok değer veren ve sevdiğim insanlar Huzursuzluk çıkarmamak için susuyorum. Beni sevdiklerinden geliyorlar zaten ama saat başı öfke nöbeti geçirip babama söyleniyorum

Sakin ol olan olmuş artık evet babalar biraz dedıgım dedık oluyor benım babamda öyle. Onların dogruları kendılerıne göre malesef. Olsun bitsin bosver madem o kadar kalabalık gelecekler diğer hanımlar ikramları sunsun taşısın getirsin sen otur. Dogru degıl mi? Lafta zaten yardıma geliyolar görcez bakalım yardım edecekler mi aman takma kafana nişan ve istemede daha temkınlı olursun. Bizimkinde bizde az kişiydik akrabam çok geniş değil malesef zaten isteme yüzük aynı anda taktık bitti salon tutma vs işlerine girmiyoruz aguatosta düğün olacak böyle sade abartmadan yaptık yorulmadım hiç sizin salonda nişan olacak sanırım akraba çok sizde gibi:)

Allah var gelecek olan kuzeni misafirimiz gelecek diye günlerce babamların evini temizledi (babamlarla yaşamıyorum bana temizliğe çağırdıklarıını söylemediler de ) . Gelecek olan kimse de öyle elini kolunu sallayarak gelmiyor hepsinin emeği var. Aile bağlarımız biraz kuvvetli biraz da o yüzden ses çıkaramıyorum. bizim de İsteme söz nişan bir olacak, eğlence yapmayacağız. Yine sülale arasında

İyi çok güzel hayırlı olsun tekrardan. Onca hazırlık yapılmıs artık yemek olayı olmaz elbette en iyisi adamınla konuş öyle ayarlarsınız. Amann sırf gergınlık bu işler vallahi bide tatlı telaş derlerde zor yani sıkıntı stres işte

Bence de tatlı telaş falan değil sırf bu yüzden düğün bile yapmak istemiyorum nikah yapıp gecerim. Hiç bana göre değiil hepsi eziyet resmen. Aşırı mutsuz ve gergin oluyorum ben süreci yönetemiyorum

Tuzlulardan Börek sarma 2 çeşit tuzlu kurabiye düşündüm börekten dolayı poğaçaya gerek duymadım eklesem mi ki
2 çeşit tuzlu kurabiye bence gereksiz tabağımda olsa ikisini de yemem. Ama açsam börek poğaçayı da yerim. Yanına yine kısır patates salatası gibi doyurucu bi şey.

Bence de tatlı telaş falan değil sırf bu yüzden düğün bile yapmak istemiyorum nikah yapıp gecerim. Hiç bana göre değiil hepsi eziyet resmen. Aşırı mutsuz ve gergin oluyorum ben süreci yönetemiyorum
Ya öyle çok haklısınızda düğün yapmak yapmamak tabi tercihiniz daha çok maddi bir külfet aslında düğün olayı. Biz telaslanmadan hallettik gibi saolsun ama çoğu şeyi nişanlım organize etti salonu tutmayı falan. 80 kişilik yemekli kucuk bişey yapıcaz. Akrabamız cevremız ıkımızınde cok degıl gelınlıgımıde arkadasımdan aldım o da bedavaya geldı çok abartmadan sakince olunca güzel oluyor. Evi eşyayı bile kendimiz yavas yavas hallettik çok aileleri sokmadık işin içine öyle oluncada gerginlikler çok yasanmadı

Tuzlulardan Börek sarma 2 çeşit tuzlu kurabiye düşündüm börekten dolayı poğaçaya gerek duymadım eklesem mi ki
-Yalnışlıkla erken gelirlerse sonra acıkmaya başlarlarsa toplu yemeğe götürülme imkanları var mı

-Ya da yine erken gelirlerse biraz oturduktan sonra acıktık lafı edilirse hemen kıyma alınıp lahmacun vb yaptırılacak organizasyon tecrübe mevcut mu

-Şehre gelir gelmez yemeğe götürecek sonra size getircel birileri var mı

-Her ihtimale karşı sanırım ben yemek yapardım poaça, dolma, hatta pide veya lahmacun emin değilim

-Yaşlıların ilaç saati gelebilir, tuzlu yemeyen, şekerli yemeyenler , şekeri düşenler olabilir aç durulursa

Bu işlerden anlamam fakat akıl tutulması yaşayan hele toplu halde daha çok mantıksız olan insanları çok gördüm risk almamak lazım "eşeğini sağlam kazığa bağlada etrafından niyeti bozuk biri olmadığı sürecek binlerce kervan geçsede eşeğinin kazığından emin şekilde gözğne uyku girsin" derler

Muhtemelen sabah erken saatlerde yola çıkıp oğullarının evine gidip akşam bize gelirler. Erkek arkadaşım da şu an ailesinin yanına ziyarete gitti onlarla bir dönecek.
Muhtemelen 1 2 saat kadar oturacaklar zaten
Topluca yemeğe gitmemiz mümkün değil
Börek sarma tuzlu kurabiye ve tatlılar yapacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…