• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelere anlatmak

sblvsr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
551
478
73
41
Şahit olduğum bir olayı araştırmak istedim.Evli bir çift aralarında ki problemleri ailelerine aktardıklarından iş karmakarışık oluyor ve şu anda mahkeme kapısında boşanıyorlar.

Sizce ;

Eşinizle yaşadığınız problemleri ailelerinize ( anne,baba,kardeş,abi,abla) anlatır mısınız ? Ve bunu anlatmayı ne kadar doğru bulursunuz ?

Şahit olduğum bir olayı araştırmak istedim.Evli bir çift aralarında ki problemleri ailelerine aktardıklarından iş karmakarışık oluyor ve şu anda mahkeme kapısında boşanıyorlar.

Sizce ;

Eşinizle yaşadığınız problemleri ailelerinize ( anne,baba,kardeş,abi,abla) anlatır mısınız ? Ve bunu anlatmayı ne kadar doğru bulursunuz ?
Anlatmam şöyle ki, sen 2 gün sonra adamın koynuna girip barışıyorsun sorunlarıda unutuyorsun ama aileler unutmuyor, kin besliyor eşine, kimse çocuğunun kötü olmasını istemez, gelinin/damadının kötü olduğunu düşünüyor. O yüzden ailelere yansıtmamak lazım.

Sizce ;

Benim hayatıma 3.kişiler müdahale edemez,anlatılsa dahi ki ben ilişkiyi yürüten kişilerin sorunlarını kendileri halletmeleri taraftarıyım asla doğru bulmuyorum bu tarz olayları..

eşler arasındaki ufak problemler dahilinde üçüncü şahıslara anlatıldığı zaman o ufak dediğiniz sorun büyür ve işin içinden çıkılmaz bir hal alır.
Asla eşimle yaşadığım problemleri ailelere anlatmayız.zaten o sorunu eşimle aramda çözüyorum
üçüncü şahıslara söyleyipte kafamı daha çokmu ağrıtayım

Sizce ;

O problemin sonunda mahkemeye gitmiceksem söylemem, soyletmem... iki yetişkin insaniz, evlenmisiz, kendi kendimize halledemiorsak ölelim yahuuu....

Çok ciddi (boşanmaya sebep verecek)durumlar olmadıkça anlatılmamalı.

Canimi çok çok sikan birşey olursa anlatirim ama herşeyi de anlatmam
Onlarin üzülmesini istemem ve bir sure sonra ben eşini affetsem bile annemin kafadinda hep soru işareti huzursuzluk olmasini istemem

İyi şeyleri anlatiyorum çoğunlukla onlara
Esim de zaten annesine hic anlatmaz benle ilgili olumsuz birsey

Çok ciddi boyutta bir sıkıntı olmadıkça anlatılmamalı sonra aileler hakem heyeti gibi kendilerini her şeyin karar vericisi olarak görüp çiftlerin evliliğine müdahale ediyorlar.

Sizce ;

ben anlatmıyorum eşimde anlatmaz kendimiz çözmeye çalışırız. zaten aile içindeki problemler yansıtılmamalı ailelere diye düşünüyorum.

Arkadaşlar düşünceleriniz gerçekten çok güzel.

Bence de anlatılmamalı ailelere,çok ağır şeyler -dayak,aldatma ve tarafların sorumluluklarını yapmamayı alışkanlık haline getirme gibi durumlar-yaşanmadığı sürece anlatılmamalı.Çiftler kendi ayakları üzerinde durmayı ve sorun çözmeyi öğrenmeliler.Aksinde her konuda ve sıkıntıda aileye gitmek o evliliğin sadece imzadan ibaret olduğunu gösterir.Aile olunamaz.Aslında yalnızca aileye değil,hiç kimseye anlatılmamalı.Dosttan çok düşmanı vardır insanın.Dediğiniz gibi kol kırılsa bile yen içinde kalmalı

anlatmam kesinlikle eşim de kendi ailesine kesinlikle anlatmaz ,
ama ablam ona arkadaş gibidir arada arar beni şikayet eder....
bende bi kaç kez tartışınca git bunu da anlat ablama nasılsa g..tünü kaldırıyo dedim ...
o da bi daha aramadı.....:D

anlatmam kesinlikle eşim de kendi ailesine kesinlikle anlatmaz ,
ama ablam ona arkadaş gibidir arada arar beni şikayet eder....
bende bi kaç kez tartışınca git bunu da anlat ablama nasılsa g..tünü kaldırıyo dedim ...
o da bi daha aramadı.....:D

:D çok sert

Back
X