Herkese merhaba. Burda yaşça benden büyük daha tecrübeli de insanlar olduğu için yazmak istedim bir yol gösteren fikir veren olur diye. Ben 3 yıllık evliyim iki bebeğim var. İlk evlendigimizde maddi durumumuz gayet iyiydi evimiz vardı iyi kötü araba alacak para vardı altın olarak. Sonra eşim kendine iş kurmak dükkan açmak istedi. Bizde ortak konuşup karar vererek evi sattık ev iş almaz ama iş ev alır mantığıyla. Sonradan piyasa öyle değişti ki inanmadık. Eşim işi ortak kurmuştu arkadaşıyla ve beklediği gibi gitmedi açıkçası battılar yani net olarak. Tabi ev parası altınlar falan gitti yani. Şimdi yine çok şükür sıfır evde kirada oturuyoruz kiramızı 1 gün bile geciktirmeyiz öderiz, iyi bir işte buldu kazancı vs iyi. Ama o kurduğu iş doneminde krediler vs bankadan kırmızı kalem yediğinden kredi cekemiyoruz şuan cekebilseydik bir araba alacaktık ama biraz daha beklememiz gerekiyor. Her neyse manevi olarak tabiki etkilendik ama şuan sonucta aç değiliz açıkta değiliz diyerek devam ediyoruz. Ama bu süreçte ailelerimizin gözünden düştük sanırım ilk evlendigimiz dönemde herkes bize karşı çok iyiyken şimdi maddi olarak yani ne ev ne araba olmayınca resmen her iki tarafında bizi insan yerine koymadığını gözlemliyorum. Ara sıra dalga geçer gibi konuşmalar,takmamalar, paraları yok alamazlar gidemezler edemezler gibi peşin hüküm vermeler, yaptığımız her harcamanın hesabını vermek zorunda gibi hissetmemiz, bana eşim hakkında eşime benim hakkımda konuşmalar anlarsınız işte maddi olarak bir düştük ve tamam yani. Sagolsunlar yine iyi kötü para desteği yapmaya çalıştılar ama manevi olarak kırıldık yani . Hem kendi aileme hem eşimin ailesine. Çok işimiz düştü bir kere, kendi kendimize yapamadık bazı şeyleri bu da insanları her konuda söz sahibi yaptı. Artık herkss rahat rahat konusuyor, şakasına takılıyor öyleyiz. Hic bişey alıp edinemezmişiz gibi bir bakış açısı herkeste. Bundan sonra herkese karşı nasıl davranmalıyız bu düşünce ve tavırları nasıl kırarız bana biraz fikir verebilir misiniz 2 çocuğum var ama artık kendim çocuk gibi hissediyorum moralim çok bozuk