• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelere karşı kırgınlık maddi olarak düşüş

Valla ailelere çok kırılmayın konu sahibi. Yani benim evladım da evi satıp iş kursa, batarken altınları da heba etse ve o kısacık 3 yılda 2 çocuk yapıp bize muhtaç olsa ben de sinirlenirim. Tamam uzatmasınlar ama bir daha yaparsınız diye korkuyorlardır. Siz kendi ailenizle, eşiniz de kendi ailesiyle konuşsun. Hatanızı önce kabul edin. Evi satmak mantıksızdı deyin. Ama oldu, dersimizi aldık, artık çocuklarımız var o yüzden bile bir daha çocuk gibi hevesle varı yoğu satıp işe girmeyiz deyin. Ama artık laf sokmayın idare ediyoruz, size borcumuzu da ödeyeceğiz, deyin. Onlar da inşallah "aile arasında ne borcu" der tatlıya bağlanır.

Çok geçmiş olsun. İnşallah tekrar eski halinize dönersiniz hatta daha iyisi olur.

Belli kişiler derken ne demek istediğinizi anlayamadım
Anladınız bence siz. Burda ayrıca bir şey yazmaya gerek yok. Yani pencereye kağıt yapistirilan hayattan bir sitede 40 daire ayı dayı olmadan, köprüden geçene kadar birileri ile bir arkadaslik kurmadan çok mümkün değil maalesef kusura bakmayın. O nedenle her ne kadar iyi niyetli yazmış olsanız da babanizin hikayesi pek sıradan ve normal insanlar için geçerli bir başarı hikayesi sayılamaz.

Ben burada ki çoğu kişinin aksine sonu kötü bile olsa denediğiniz için sizinle gurur duydum. Evim var arabam var azıcık aşım ağrısız başım dememişsiniz denemişsiniz daha iyisi için. Sonuçlarına da siz katlanıyor olduğunuz kimseye ailelerinize laf düşmez. Ama dediğiniz gibi bir müddet yardımcı oldukları için kendilerini söz sahibi zannetmiş olabilirler. Birde o ev size ailelerden mi gelmişti o şekildeyse o zaman içlerinde bir kırgınlık ve sinir vardır ondan dolayı yapıyorlardır bu şekilde. Bu olaya sadece şu koşullar altında kızarım ailelerinizin yerinde olsam. Benim bıraktığım rahat edin diyr verdiğim bir ev ise ve hiç fikrim alınmadan böyle birşeyler yapıldıysa beni bir miktar rahatsız eder.

Çocuk konusuna da gelince ben evlatlarımızın doğacağı zamanı bildiğini ve o zaman gelince doğduklarını düşünüyorum. Ama biz zannediyoruz ki ben yaptım oldu. O yüzden bebeklerinize allah sizinle birlikte sağlıklı huzurlu bir ömür versin. Orası sorgulamaya kapalı bir alan bence.

Risk almak icin en azindan oturulacak evin garanti olmasi lazim...Evin yaninda altinlarda gitmis. 3 yilda 2 cocuk akil kari degil, zorluk cekmeniz normal. Kimsenin ne dedigi onemli degil, kimse karninizi dogurmuyor fakat çocuklara karsi sorumluluğunuz var. Tornaci adam, evini satip ne isine girdi onu merak ettim.

Maddi durumla değer belirleme huyu da sizde de var gibi geld bana. Sıfır evde oturuyoruz aylık 22 bin giriyor araba da alabiliriz falan diye gerekmediği yerlerde bile sürekli maddiyatıjızın iyiliğini anlatmışsınız. Eğer durumunuz iyiyken aile ve çevrenize sürekli bunlardan bahsettiyseniz insanlar şimdi bunun acısını çıkarıyor olabilir. Ha onların yaptığı da çirkin ama sizin maddiyatı iyi ha da kötü bu kadar kafaya takmanız da çirkin

Evi satıp iş kurarken tam tersi herkes destek oldu bize aslında. Yani o dönem satmayın etmeyin demedi kimse
Yanlış anlamayın ama o zaman destek olduklarında olmasalardı, karşı çıksalardı bu seferde '' bize destek olmadılar, inanmadılar '' diye konu açacaktınız belki de. Çok plansız, anlık ve hızlı bir işe girişmişsiniz. Evet dalga geçmeleri yanlış yinede moralinizi bozmamaları gerek ama maddi açıdan kızmaları normal hatta haklılar bence.

3 yıllık evlilikte her şeyi batırıp üste 2 çocukla mum dikerseniz herkese alay konusu olursunuz tabi. benim erkek kardeşimle eşi de böyle. herkes dalga geçiyor. biz de kızıyoruz ama üzülüyoruz tabi alay konusu olmalarına. bundan sonra önemli kararlar alırken biraz fikir alın çevrenizden belli ki mantıklı davranamıyorsunuz. inşallah toparlarsınız dicem de erkek kardeşim ve eşi 10 yıldır aynılar. pek değiştiklerini görmedim açıkçası

Maddi durumla değer belirleme huyu da sizde de var gibi geld bana. Sıfır evde oturuyoruz aylık 22 bin giriyor araba da alabiliriz falan diye gerekmediği yerlerde bile sürekli maddiyatıjızın iyiliğini anlatmışsınız. Eğer durumunuz iyiyken aile ve çevrenize sürekli bunlardan bahsettiyseniz insanlar şimdi bunun acısını çıkarıyor olabilir. Ha onların yaptığı da çirkin ama sizin maddiyatı iyi ha da kötü bu kadar kafaya takmanız da çirkin
Ay ne alakası var hanımefendi? Ben sadece yani şuan muhtaç durumda değiliz kendi kendimizi gecindirebiliyoruz evet zor durumda kaldık ama yine de kimseden bişey istemedik demeye çalıştım 300-500 neyse torunlarına kendi iclerinden gelerek yardım etmeleri dışında bizim bir talebimiz olmadı eve giren miktar bu oturduğumuz ev bu yani hani kızıp dalga vs geçmelerini gerektirecek bir durum olmadığını izah etmeye çalıştım

Ay ne alakası var hanımefendi? Ben sadece yani şuan muhtaç durumda değiliz kendi kendimizi gecindirebiliyoruz evet zor durumda kaldık ama yine de kimseden bişey istemedik demeye çalıştım 300-500 neyse torunlarına kendi iclerinden gelerek yardım etmeleri dışında bizim bir talebimiz olmadı eve giren miktar bu oturduğumuz ev bu yani hani kızıp dalga vs geçmelerini gerektirecek bir durum olmadığını izah etmeye çalıştım
Daha ne alakası olsun miktar belirtmeden bi paragraf cevap yazamıyorsunuz. Torunlarına ufal tefek içlerinden gelen denir 300 500 diye hemen rakam belirtilmez. Sizin ailecek diliniz paraya dönük herhalde

Almanyanin maliye bakani Christian Lindner zamaninda bir start up kurmustu. Batti. Bunu biri meclisde konusma yaparken yüzüne vurdu. Adam bir güzel kapak etti. Dedi ki: Basarili olsan parandan faydalanmak icin (vergi acisindan) pesine düserler, basarisiz olunca da dalga gecerler. Böyle böyle ekonomide bütün yeni is kuranlari vazgeciriyorsunuz. (Almancasi olan arkadaslar Youtube dan izleyebilir). Esiniz basarili olsaydi herkes yalakaliga baslardi, simdi dalga geciyorlar tabi. Benim cok basarili bir is arkadasim Türkiyede is kurdu (su anda avrupada cok basarili), ama pandemi araya girince o projeyi iptal etmek zorunda kaldi o kadar tecrübeli oldugu halde.
Siz zamanlatoparlanirsiniz, ama yeri geldiginde insanlari da susuturun. Yardim etmeleri herseyi söyleme hakki vermiyor, heleki esiniz su anda calisip didiniyorsa.

Daha ne alakası olsun miktar belirtmeden bi paragraf cevap yazamıyorsunuz. Torunlarına ufal tefek içlerinden gelen denir 300 500 diye hemen rakam belirtilmez. Sizin ailecek diliniz paraya dönük herhalde
Siz koca bir paragrafta anlatılmak istenene değil de rakamlara odaklanıp cevap yazıyorsanız benim dilim değil ama sizin aklınız paraya dönük gibi geldi bana

Erken yaşta bunları öğrenmeniz iyi olmuş aslında, hayatta herşey geliyor insanın başına, batabilirsiniz çıkabilirsiniz bunlar çok normal, burda da elestiren çok olmuş siz de farkındasınız zaten yazmaya gerek yok...insanlar böyle hiç degismezler ama siz dik durun çocuk gibi hissetmeyin, insanlar ne hatalar yapiyor neler yaşıyor , kendinizi toplamaya bakin, o zan nasıl değişiyor tavırları ama siz mesafeli ölün kimseye sizinle dalga geçebilecek hakkı vermeyin ! Benim akrabalar da öyleydi hala oyleler, babamın başına kötü şeyler gelir maddi olarak sıkıntıya duser hemen tavırları değişir insan yerine koymazlardi durumlar düzelir hemen yalakaliga başlarlar, şimdi benim durumum iyi çoğuna göre şimdi güya iyiler ama hiç birine yüz vermiyorum, bazılarının mesajlarına vs dönmem hiç

Siz koca bir paragrafta anlatılmak istenene değil de rakamlara odaklanıp cevap yazıyorsanız benim dilim değil ama sizin aklınız paraya dönük gibi geldi bana

Gerçekten her şey yolunda bile olsa 3 yıllık evliliğe 2 çocuk sığdırmak çok büyük cesaret bence.

Olmuşa çare yok da insan biraz da kendinde de hata bulmalı.

Piyasaya baktığımızda 3 sene önce de ekonomi yine kötüydü.

Ev satıp iş kurmak ve kiraya çıkmayı inanın ilk defa duydum.

Allahım bundan sonraki hayatınızda doğru kararlar almanızı nasip etsin inşallah.

Ah diyorum ah insanlar anlamazlar asla anlamazlar
Size para için değer veren bırakın da vermesin
Gecen gün yanımda tek maaşlı birine 7 bin liraniz da mı yok dendi anlamiyor insanlar maalesef
Allah hayırlı kapılar açsın helal kazanclar nasip etsin

Bazen ayni ulkede miyiz diye dusunuyorum ya. Aylik 22bin 2 cocuklu kirada bir aile icin dusuk bir gelir nereye araba aliniyor. 😦
Biz 2 kişiyiz gelirimiz suan 22bin olsaydi rahat yasayamazdik veya araba alamazdik suan. (karin doyurmak demiyorum rahat yasamak)

Bazen ayni ulkede miyiz diye dusunuyorum ya. Aylik 22bin 2 cocuklu kirada bir aile icin dusuk bir gelir nereye araba aliniyor. 😦
Biz 2 kişiyiz gelirimiz suan 22bin olsaydi rahat yasayamazdik veya araba alamazdik suan. (karin doyurmak demiyorum rahat yasamak)
Aynı fikirdeyim ama konu sahibi 22 bin geliri belirtirken olumlayarak yazmış o yüzden böyle dedim

Anladınız bence siz. Burda ayrıca bir şey yazmaya gerek yok. Yani pencereye kağıt yapistirilan hayattan bir sitede 40 daire ayı dayı olmadan, köprüden geçene kadar birileri ile bir arkadaslik kurmadan çok mümkün değil maalesef kusura bakmayın. O nedenle her ne kadar iyi niyetli yazmış olsanız da babanizin hikayesi pek sıradan ve normal insanlar için geçerli bir başarı hikayesi sayılamaz.
Yo ben sizin kafanızdaki senaryoyu duymak istiyorum özellikle. Daha fazla detay verin anlayayım. 40 senede iki üniversite bitirmiş bir yüksek mühendisin aldığı 30 sene önce aldığı arsalari hangi dayılar araciligi ile satıp 40 daire aldığını siz benden daha iyi biliyorsunuz sanirim. Ben de aydinlanayim.

Back
X