Ailelere yardım etme meselesi Ah! Ah!

mrb,
hasta olan bir kardeşim var çalışamıyor eşime dedimki üç beş ben yardım etsem her ay.yani cüzi bir miktarda olsa vicdanım rahat değil o o durumdayken..hemen savunmaya geçti yok ona üç beş kuruşun hesabını sorarken ben nasıl başkasına yardım edermişim yok o da yarın öbürgün ailesine verirmişş ben ağzımı açmıcakmışım ben de dedim senin ailenin ihtiyacı yok ki olsa amenna ama yok bunu bilmem ne yarışına dönüştürme dedim eğer kardeşimin ihtiyacı olmasa ben etmem işte bi ton laf kızlar moralim sıfır oysa ben onun nelerini ödedim zamanında aileme katkım olmadı ona oldu daha evli bile değildik o zamanlar nelerine ses çıkarmadım hala da birsürü borç ödüyoruz ama bu konu moralimi çok bozdu ..

ben ondan gizli bişe yapmıyorum ama söylediğime pişman etti çok üzgünüm

Bunu unutma ve birgün onun ailesi dara düstügü zaman sende hic acima ve ayni tepkiyi ver nede olsa gün olur kervan döner emin ol!

ah erkekler bu huylarından nefret ediyorum.hemen karşılığını veriyorlar.sen ailene çunu yaparsambende yaparım vs vs nefret ediyorum böyle karşılaştırma yapmalarından.ne var yani kardeşin zor durumdaymış insanlık öldümü yazık ay

Bazen eşlere herşeyi söylememek lazım.
Benimde kardeşim okuyo,ayrıca eşimin yeğenide okuyo..
Ben bi kaç sefer haberi olarak kardeşime para gönderdim,baktım kem küm yapıyo..
Ama kendi yeğenine yardım ediyo,çoğu zmn sonradan duyuyorum..
Sonra bende söylemedim..3-5 ne gönderebilrsem gönderiyorum..
Varsın haberi olmayıversin..

Ben eşinin ne demek istediğini anladım gibi...

Şöyle özetleyeyim...

Benim kuzenimin eşinin 6 kardeşi var. Sağolsunlar 6sı birden hiç abartmıyorum sıradan açıp ''Canım çok zor durumdayız bize şu kadar yollar mısın?'' diyorlar.
:tomato:
6sı birden ya... :1shok:
Hatta bir tanesi var 22 yaşında kaza geçirmiş 1 eli hafif sakat bir işte çalışması mümkün değil. Her ay ona gelin gizli para yolluyor. Birkkaç kez telefonlarını duydum alışmışlar çünkü...
:umursamaz: :umursamaz:

Kuzenim BıRKAÇ KERE gizlice yollanmış paraların dekontlarını buldu.

Biz zarla zorla kazanıyoruz elalem de yiyor diyor kaç defa kızdı eşine :mymeka: ama eşi kardeşlerime zor zamanda yardım etmeyecek miyim söyleyince de kızıyorsun neden yolluyorsun diye bağrınmış ve kuzenimi susturmuş...

:olmaz:

Alıştırmış bir kere bizim gelin. Bu böyle gelmiş böyle gider hesabı... :hulya:
Az çok anlayabiliyorum eşinizi. :1no2: Kimse kusura bakmasın ama para işlerinde özellikle saklamak gizlemek çözüm değil cidden hayat çok zor... Bir yanda da kardeş var can ciğer vazgeçilemez bu apayrı ama eşinize kızamıyorum... :kahve:
Ona da bazı konularda hak vermek lazım sonunda bu işin aylığa bağlanmasından iyiliğin suistimal edilmesinden çekiniyor besbelli... a.s

kardesine yardim etmenemi karisiyor o ne ya allah allah kardesin sürünsünmü yani cok sacmaa

bence de eşe her şeyi söylememk gerek.sorun olacaksa gizliden vermek en iyisi.maalesef eşin ne kadar iyi olsa bile sorun oluyor böyle durumlar.

Back
X