Ailelerimiz :(

evlenirken ailesiyle de evleniyorsun lafını ben de saçma buluyorum ama bu lafın içini dolduranlar da bazı erkekler. karı-koca ilişkilerine kendi anne baba ve hatta akrabalarını müdahil oldurtan erkekler. işte ortada kültür farkı varsa da şayet bu farkın farkedilmesine, çatışmaya sebep olmasına mahal veren bu tip erkeklerdir. o yüzden konu sahibi arkadaşım, kilit isim burada eş adayındır.:kahve:

aynen bayan evlenince eşin ailesiylede evleniyorsa erkek te aynı şekilde olması lazım ama yok. erkek bayanın alisenin evinde misafirder. sevdiği yemekler yapılır. ama bayan erkeğin ailesine gittiğinde direk mutfağa geçmek zorunda. yapmadığın zaman sevilmezsin. ha gerçi sevmezlerse sevmesinler. ama gıcık bir durum yinede.adım çıkmış zaten nazlıya, iş sevmeze. iş yapmaya kim bayılıyorsa artık. mecbur değilmi. ama arada yaparım havasındayım sadece. ayıp olmasın diye. hayatıma karışırlarsa da bilirlerki yine bildiğimi okurum. hep diyoruz ya. erkek önemli orda bitiyor iş. gerçektende öyle (keşke öyle olmasada herkes yerini bilse ama zor )

Kültür farkı beni de çok düşündüren bir konu.
Ve kim ne derse desin zor...
Ama imkansız değil...
Bilemiyorum!
Sanırım herşey insanda bitiyor...
Sen idare edersen o idare ederse...
ımkansız değildir.

a.s.

canım her insan kültürün içinde doğmuyor ki olabilir sofra düzeninden anlamıyor evet
ama önemli olan hangi duygularla hazırladığı ben senin düzenini gördükçe oda dikkat etmeye başlayacaktır
önemli olan sana kayınvalidelik değil analık yapması bence buna dikkatle eğil

bu zaman zarfında ne değişti ne dusundun ne kararlar aldın bılmıyorum ama bu aralar benımde kafamı kurcalayan bır konu oldugu ıcın yazmak ıstedım..
erkek arkadasımla okuldu askerlıktı derken 4 yıldır bırlıkteyız,bız marmaralıyız onlar karadenızlıler ama ıstanbulda yasıyorlar.. onlar kapalı bız acıgız sıyası gorus desen farklı.. ben aılesıyle tanıstım ve gordugum manzara senınkınden farklı degıldı küçümsemıyorum asla, ımkan meselesı dıye bakıyorum.karsılamalarıda cok samımıydı. ama annesı kapalı, ablası kapalı, akrabalar cogu kapalı:S bunları soyledıgımde sana karısamazlar kesınlıkle dıyor erkek arkadasım sahıplenıcegını bılıyorum.aslında bazen gorus ayrılıkları bızde yasıyoruz, tartısmalarda oluyor ama sonucta tatlıya baglayabılıyoruz.iş cıddıye bındi bınecek, babam ogrendıgınde neler olucak dıye dusunup duruyorum. hayırlısı olur ınsallah sızın ıcınde bızım içinde :)

Evlendikten sonra kayınvalidemleri ilk yemeğe aldığımda, çok güzel bir sofra hazırlamıştım, çok özenmiştim. Yemek takımlarımı güzelce yerleştirdim, servis tabağı, yemek tabağı, çorba kasesi, çatal kaşık bıçak, herşey yerli yerindeydi. Sofraya geçtiklerinde eşimin babaannesi ben mutfakta uğraşırken eşime sormuş; yavrum niye 3 tane tabak var? Eşim de; babaanne sen takılma bunlara boşveer, yemeğini yemeye bak demiş. Onlar gittikten sonra eşim anlatmıştı da çok gülmüştüm. Bizim ailelerimiz de çok farklı aileler, biz Trakyalıyız, onlar Iğdır'lı, yani Türkiye'nin bir ucuyla öbür ucu, ama bunları hiçbir zaman problem etmedik biz, önemli olan senin ve eşinin birbirinizin ailesine karşı saygısıdır bence. Mesela ben onların tarafında bir düğün olunca daha kapalı giyinirim, kendi tarafımızın düğünü olunca, dekolte abiye kıyafetlerle bambaşka giyinirim. Kendi ailemle yemeklerde toplantılarda kutlamalarda masada içki ve mezeler olur, onların ailesiyle olanlarda içkisiz olur. Eşim de ben de içki içeriz, bara diskoya gideriz, gezer eğleniriz ama eşimin ailesi bizim içki içtiğimizi bilmezler, benim sigara içtiğimi bilmezler :) Yani bence bunlar idare edilemeyecek şeyler değil, inat edipte beni böyle kabullenmek zorundalar, ben böyleyim değişmem dersen, o zaman işte huzursuzluk olur. Kendi evinde kendi düzenini kurar, eşinle birlikte o düzene göre yaşarsın, ama onlarla birlikteyken biraz daha dikkatli olursun, bence bu kadar basit.

Evlendikten sonra kayınvalidemleri ilk yemeğe aldığımda, çok güzel bir sofra hazırlamıştım, çok özenmiştim. Yemek takımlarımı güzelce yerleştirdim, servis tabağı, yemek tabağı, çorba kasesi, çatal kaşık bıçak, herşey yerli yerindeydi. Sofraya geçtiklerinde eşimin babaannesi ben mutfakta uğraşırken eşime sormuş; yavrum niye 3 tane tabak var? Eşim de; babaanne sen takılma bunlara boşveer, yemeğini yemeye bak demiş. Onlar gittikten sonra eşim anlatmıştı da çok gülmüştüm. Bizim ailelerimiz de çok farklı aileler, biz Trakyalıyız, onlar Iğdır'lı, yani Türkiye'nin bir ucuyla öbür ucu, ama bunları hiçbir zaman problem etmedik biz, önemli olan senin ve eşinin birbirinizin ailesine karşı saygısıdır bence. Mesela ben onların tarafında bir düğün olunca daha kapalı giyinirim, kendi tarafımızın düğünü olunca, dekolte abiye kıyafetlerle bambaşka giyinirim. Kendi ailemle yemeklerde toplantılarda kutlamalarda masada içki ve mezeler olur, onların ailesiyle olanlarda içkisiz olur. Eşim de ben de içki içeriz, bara diskoya gideriz, gezer eğleniriz ama eşimin ailesi bizim içki içtiğimizi bilmezler, benim sigara içtiğimi bilmezler :) Yani bence bunlar idare edilemeyecek şeyler değil, inat edipte beni böyle kabullenmek zorundalar, ben böyleyim değişmem dersen, o zaman işte huzursuzluk olur. Kendi evinde kendi düzenini kurar, eşinle birlikte o düzene göre yaşarsın, ama onlarla birlikteyken biraz daha dikkatli olursun, bence bu kadar basit.

maşallahh ya ne kadar güzel idare edıyosun.. yazdıklarını okuyunca cesaret geldi bana :) Allah mutlu mesut etsın :)

maşallahh ya ne kadar güzel idare edıyosun.. yazdıklarını okuyunca cesaret geldi bana :) Allah mutlu mesut etsın :)

Valla bence çok kolay, evin ayrıysa idare edilemeyecek birşey değil, ben her zaman söylerim, insanın yeter ki geçinmeye niyeti olsun, herşeyin bir kolayı bulunuyor. Eşinin tutumu da çok önemli tabi, seni de değiştirip ailesine benzetmeye çalışıyorsa olmaz, ama öbür türlü kapılarını kapatınca kendi evinde istediğin gibi yaşa kime ne.

Bunlar ıcın endıselenmene ben mana veremedım acıkcası. Anladıgım kadarı ıle ne sen fabrıkator kızısın ne de o tamırcı cıragı. Demek ıstedıgım aranızda ucurum kadar fark yok.

Kucuk catala takılmıssın ya hanı, onu okuyunca kendı aılem geldı aklıma. Benım aılemde kımse buyuk catal kullanmayı sevmez (: Annemın yurt dısından gelen takımı dahı vardır ama ınatle herkes kucuk catal kullanır.

Benım esım ıle aramda buyuk farklar vardı. Basta egıtım, esım ılk okul mezunu, ben ıse yurt dısında dahı egıtım alan bırıyım. Maddı durumumuz desen (bunları sadece durumu ızah etmek ıcın yazıyorum) babamın esımın aılesıne gore cok cok ıyı bır durumu var. Ben evımde arkadaslarımla her bulusmamda yenı bır kıyafet gıyınmek ıcın, aklına estıgınde alıs-verıs yapan bırıyken, burada nereden tasarruf yapabılırım dıye ucuz kıyafete dahı tamam dıyen bırı oldum.

Demek ıstedıgım, bende fabrıkator kızı degıldım, esımde tamırcı cıragı. Fakat aramızda buyuk farklar vardı. Bu benı hıc endıselendırmedı. Aksıne esım endıselendı, ben onemsız oldugunu ıfade ettım. Hıc bır zaman da ne egıtımını dert ettım ne de maddı durumunu.

Su an esımle bazı sıkıntılarımız var. Fakat bu tamamen kısısel bır durum. Aramızdakı fark asla aramıza gırmedı. Aılesı dersen, benı sevdıklerıne ınanıyorum. Kısacası kucuk ayrıntılara takılmamanı onerırım. Fakat ben bunları cok onemsıyorum dıyorsan da, hayat senın, tercıhını sen yapacaksın.

Back
X