- 29 Aralık 2008
- 476
- 15
- 118
- Konu Sahibi visneesuyu
-
bir çoğumuzun aileleri, biz istemesek bile okadar hevesli oluyorki bir sürü şey alıyorlar, hazırlıyorlar.
bunları nezaman ve nasıl getiriyorlar.
yani bebek bavulu, anneanne/babaanne sandığı, bohça... gibi.
yatağını, uyku setini falan erken getirip yerleştirecekler zaten.
ama, kıyafet hazırlıklarını neyle getirmek daha şık durur sizce.
büyükler bu konularda çok düşünceli oluyor,
sizlerinki nasıl geldi/gelecek?
Annem haftasonu geliyo ve bebek için alıp hazırladıklarını da geticek.şehir dışından bi sürü eşyayla geleceği için özel bi sandık veya o tarz bişeyle gelmeyecek.hiç duymamıştım ama daha önce bu tarz ekstra bi hazırlık yapıldığını sandık vs. gibi.doğuma kadar 1-2kez daha gelir sanırım her geldiğinde azar azar getirir zaten bana soruyo ben ne yapmasını istersem onları alıyo,örüyo abartmasın diye kısıtlıyorum çoğunu.
Annem bebeğe aldığı şeyleri ve hediye gelenleri bohça yapıp getireceğiniz söyledi.Ne zaman getireceğini söylemedi ama en kısa zamanda getirmesini söyledim çünkü yıkamam lazım hepsini.Kayınvalidem ne yapacak bilmiyorum.
Annem aldiklarini verdi birlikte yikadik yerlestirdik. Kaynanamdan daha tik yok. Belki bebek dogduktan sonra getirir belki de kirkinda. Ama daha bisey aldigini bile soylemedi. Duyduguma gore bohca yapip kirkinda seriyolarmis. Ben oyle yapmak istemedim
kayınvalidemin bişey getireceğini sanmıyorum açıkçası.getirse de poşetiyle fln getirir herhalde
ahaaaaaaa sahane bi konu acmis arkadas... Tebrik ederim...
Benim ne kendi annem ne de kayinvalidem ikiside bir sey yapmiyor...
Ne patik ne yelek ne de baska bi sey... Oyle takiliyorlar
ne aldiysam igneden iplige ben aldim...
Kocam bile almadi.. Kendim aldim... Odasindan, halisina, perdesine akliniza ne geliyorsa
Kendi annem sen al ben parasini vereyim diyor.. ona da ben yanasmiyorum..
Yaniii oyle de hosuma gitmiyor..
ama Allah var bebege altin bi bileklik ve bana da dogum hediyesi olarak bi bilezik aldi
baska bi sey yok
Ama sizi okuyunca ozendim... Allah kullandirmak nasip etsin kizlarrrr
amin...
annem rahat koca bir çuval hazırlık yaptı. yelekler hırkalar patikler battaniyeler. anneannemin yaptıklarını saymıyorum bile :) lifine kadar almışlar.
kayınvalidem bi altın takar banan da bi bilezik o kadarbeklemiyorum da zaten..
Kaçıncı haftada yıkayıp yerleştirmeye başladınız bebek giysilerini?ben biriktiriyorum son ay yerleştiririm diye.çok mu geç kalmış olurum son aya bırakırsam?
annem rahat koca bir çuval hazırlık yaptı. yelekler hırkalar patikler battaniyeler. anneannemin yaptıklarını saymıyorum bile :) lifine kadar almışlar.
kayınvalidem bi altın takar banan da bi bilezik o kadarbeklemiyorum da zaten..
Kendi annem iğnesinden ipliğine kadar herşeyini aldı araba koltuğunu bile aldılar chicco'dan yatağıda alayım dedi de yok dedim artık babamda altın bileklik almış oğlumun adı yazıyo annemde bende sana alıcam doğum hediyesi diyodu teyzelerimde aynen herşeyi aldılar ilk bisikletini fln fisherprice dan örgüler elbiseler kaynanamda daha tık yok ne bana nede oğluma tek çöp geleceğini sanmıyorum ha bi yün yorgan yaptırmış onuda demediği kimse kalmadı ben zor kaldırıyorum yorganı çocuğun üstüne nasıl atıcaksam
her şeyi özenerek kendin seçmişsin,
kimse kafanı karıştırmamış(eşin bile), o da güzeldir.
evet parasını annemden almak benim de içime sinmezdi galiba.
kendi içlerinden gelen şeyleri alsınlar isterim(gerçi ailemin aldıklarını beraber seçtik).
ama, kayınvalidemlerden ne gelir hiç bilmiyorum.
bilezik ve bilekliği senin ailen mi aldı,
yoksa kayınvalidenler mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?