ailelerimizin hazırlıkları

Bacimmm ben anliyorum seni bende tüp bebek yontemiyle hamile kalanlardanim. 4 yillik evliyim.. ama senin heveslendigin gibi kimsecikler heveslenmez.. Bilirim yani. Bi sey alirim erken derler, ozenirim alma derler. Bende madim olme iste boyle diyip kisin giyecegi cicilerini bile aldim. Herseyini aldim.. Cok sukur. Allah im sana da burdaki diger arkadaslara da cicilerini kullandirmayi nasip etsin amin..

ilk evlendiğim günden beri torun baskısı yapmasını biliyolar, kendi isimlerini koydurtmayı biliyolar, gelip agucuk bugucuk sevmesinide biliyolar, bakımına tercihlerimize burnunu sokmasınıda biliyolar... ama işin zor kısmında ortada yoklar. bizle beraber cefasını çekmeyen gelip sefasınıda sürmesin arkadaşlar.... doğumdan sonra gelip sahiplenirler bide ben biliyorum o zaman yapacağımı, sevdirirsem ne olayım....

Bende yeni hamişlerdenim aynen arkadaşım sana katılıyorum bebek de bebek torundaa torun diye tutturdular Rabbim nasip etti ama bakalım o zor kısmında benmde yanımda olcaklarmı gerçi tahmin edebiliyorum ama nedesek boş

aynen ne varsa kendi ana babamızda var arkadaşım Allah onları başımızdan eksik etmesin

yorgan yaptırmış daha ne olsun, kullanamaman kayınvalidenin sorunu mu :))

ailen her şeyi düşünmüş,
galiba genelde kız aileleri bu konularda çok daha düşünceli oluyorlar.

oda lafta kalır arkadaşım ben evlendiğim günden beri bi delikli iğnelerini görmedim arayıp bigün nasılsın diye sormaz kaynana hadi beni geç sevmiyosun doğacak oğlunun oğlu insan onudamı merak etmez benim kendi annem babam doktora gideceğimiz tarihlere kadar bilirler ama yok bacım yokkk iş yok benimkilerde

koyma bacım niye koycakmışın bana da denildi laf arasında benim ilk çocuğum ilkte olsa 10 da olsa gene koymam onun için ben neler çekiyorum sen arama sorma hiçbi halt yapma sonra gel isim koy de hiç kusura bakmasınlar onların ne sevmeye ne gelip karışmaya hakları var benim çocuğuma acayip sinirlendim sabah sabah benim kaynanagil mobilyacı oldukları halde teklifte bile bulunmadılar beşiği yapalım diye anca sıkışınca durumumuz yok ama biz beşik almaya gelince onun maliyeti 100 tl demeyi bilirler o zaman yap torunun o

yazılanlara çok şaşırdım ya demekki erkek tarafının ailesi genelde bizimkiler gibi... Allahım gücendiğim anlatacak çok şey var ama ya sabır, neler yapmak geçiyor içimden... benim ailemde akraba evliliği yoktur ama kızda alsalar kızda verseler inanılmaz bir yardumlaşma vardır. bunlarınkinde akraba evliliği var, sülalenin arasında yabancı yok buna rağmen bir birlerine 7 kat el gibiler. özellikle öz kardeşler birbirine düşman. eşimi çok seviyorum o dışarda büyümüş bambaşka bir insan, ama onun ailesine karışarak hayatımın en büyük tecrübesini yaşadım, kötülüğün fesatlığın en yakınlardan geleceğini öğrendim.

kızlar çok şaşırdım,
sadece benim ailem çok özeniyor sanıyordum,
demekki genel olarak kız aileleri daha hevesli oluyor, neden acaba?
çünkü bebek doğunca, erkek aileleri daha çok sahipleniyor diye görüyoruz.
(isim konusunda, verdiğimiz eğitime karışma konusunda, hatta giydirdiklerimize kadar laf söyleme hakkı görüyorlar kendilerinde)
ozaman şu dönemlerde neden bukadar ilgisizler,
gerçi benimkiler ne ilgili, ne ilgisiz(hatta bazen diyorum komşunun kızı doğursa nekadar ilgilenirlerse, bizimle de okadar ilgileniyorlar).

bir çoğumuzunki ya yapı gereği belli edemiyor ya da babaanne/dede olmak yaşlandırdığını hissettirdiği için mutsuz oldukları için ilgilenmiyorlar.

sizce?

her aile bir değil özenende var özenmeyende. benim ailem abimin çocuklaırnın herşeyini aldılar. benimde şimdi ikizlerim var beşiğimizi doğmadan 1 ay kala aldı babam annem bir sürü eşya aldı doğmadan getirid koydu siz bişey almayın desede bende ufak tefek bişeyler alıp koydum. ama eşimin ailesi hiçbirşey almadı 2 bilezik almışlar o kadar ne giysi var ne battaniye. almadıkları gibi herşeye karışmaya çalıştı kaynanam en son mevlide karıştı bende tavır yaptım şimdi gelemiyor. kimseden bişey istemem getiren getirir. fazlada bişeyler beklemeyin sonra benim gibi hayal kırıklığı yaşarsınız.

Genelde bildiğim ilk bebeğin hazırlığını kız tarafı yapar,erkek tarafı pek karışmaz.Büyüklerimizde bu düşünce olabilir.Ya da gerçekten karışmak istemiyor olabilirler.Nazar değmesini istemiyor olabilirler.Mesela eşimin babaannesi pek lafını açmaz bebeğin nazar değmesin diye.Geçen gün ultrason görüntülerini göstereyim dedim ikinci kere bakmadılar birşey olur diye.İnanışları böyle işte yapacak birşey yok.
Şimdi kendi alsa getirse birşeyler belki benim zevkime uymayacak.Neyse bu konular karışık biraz.Siz kendi işinizi kendiniz görün,beklenti olmasın ki hayal kırıklığı da olmasın.

Son düzenleme:
Herkes yazmış bende yazayım dedim heveslendim :) benimde beşiğimi annem alıcam dedi sağolsun büyük masraftan kurtardı bizi Bir sür yelek hırka patik örüyorlar anneannemle hummalı bir çalışma içine girdiler. şimdiden küçük bir hurç doldu
Kayınvalidem de elinden geldiğince görümcemlere para veriyormuş eksik neyse alın diye çok bi fayda görmedim ama olsun düşünmesi de yeter. örgü bilmiyor dışarıya yaptırıyor o da güzel yani okuduğum yorumlara bakınca kendimi şanslı hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…