- 21 Temmuz 2016
- 182
- 88
- 98
- Konu Sahibi Bukeycicekk
-
Bu arada ek bir not ilişkimiz daha yeni 3. ayı ama seviyorum çok iyi anlaşıyoruz gülüyoruz eğleniyoruz. İlişkilerde bu zamana kadar hep mantıkla hareket ettim ama bu sefer kalbim bir tık ağır basıyor. En azından akışa bırakayım he rşey olacsğına varır diyorum bir yandan ya çok bağlanırsam her şey daha mı kötü olur diyorum ama şu an ayrılacak cesaret bende yok açıkcası. Sizden bir abla veya bir akran olarak tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum..Merhaba, çok uzatmayacağım aslında bu bir danışma değil iç dökme gibi olacak çünkü başlıkta da yazdığım gibi bu durumun değişeceğini sanmam ama tabii tavsiyesi olan varsa verebilir..
Bir ilişkim var mutluyuz fakat kültür, gelenek görenek farkının bu kadar tezat olduğu bir hikaye muhtemelen dinlememişsinizdir. Not: yaşlar 26-27
sevgilimin annesi 3 evlilik yapmış boşanmış ama sevgilim üvey babasını çok sever. Annesi 76 doğumlu genç (annemle yaşıt). Ben ortalama bir türk ailesinde büyümüş bir kızım. Erkek arkadaşımın bayramda dede arama gibi bir huyu bile yoktur, çocukken annesi falan aratmazmış onlar için baya bomboş bir gün gibi. Erkek arkadaşıma kızamıyorum çünkü doğduğu be büyüdüğü ev bu, normali bu.
Dün konuşurken konu evlilikten falandan açıldı bizim orada damatları da çok severler çok düşkünlerdir falan dedim o da ya biz de hiç bilmeyiz gelenek görenek dedi (buraya kadar hiç şaşırmadım zaten bildiğim bir durumdu) annesi şöyle bir şey diyormuş “ya evlenirsek düğün falan uğraşma ailesinden de olabildiğince uzak dur, beni de götürme hatta, bir gün evlenirsen sessiz sakin evlen git karınla gez” demiş. Karınla git gez demesi okay ama bizdr aileleri tanışır, dünürlük yapmak zorunda değilsin ama isteme olur aileler bi tanışır vs. Kadın resmen beni bulaştırma tarzı konuşuyormuş yani ben mi yanlış anladım?
Daha önce bizimkilere nazaran daha relax bir aileye sahip bir erkek arkadaşım vardı bu gayet okaydi ama bu durum bana biraz fazla geldi haksız mıyım ya. Acaba evlilikleri kötü sonuçlandı diye falan mı böyle bir düşünceye sahip bilemiyorum.
Ben ne yapayım ya??
Sorun hiç o değil ki beni götürme beni bulaştırma vs demesi beni bi tık üzdü sadece yoksa etliye sütlüye karışmayan kaynana zehir olsa yersinSen düğün istiyorsan nişanlını ikna ede yaptırırsın, isteme de bir şekilde olur kadın gelmezse gelmez Allah aşkına gelenek diye tutturan kadın olsa daha mı iyiydi mis gibi kaynana bulmuşsunuz bence
Haklısın biraz içim rahatladı. Yani açık açık onunla bunları konuşmam şu an çok erken zaten ama dediğin gibi annesinin lafına göre hareket ederse ben de soğurum. Kendi fikri yok annesinin zikrine göre hareket ediyor diye. Neyse içim rahatladıbenim evlilik surecim de bahsettiğin sekilde oldu.
es tarafının ailesi hem uzakta hem arada dil farki var. haliyle benim ailemin onun ailesiyle tek muhabbeti kiz isterken online "allahin emri' cumlesini ezberlemesi oldu:)
benim ailem de damada dünüre düşkün insanlar, dünürü aileden kabul eder arasira bulusurlar, ablamdan biliyorum. Ama bu sefer boyle oldu yani.
hic de sorun cikmadi.
sevdigim adamdan ailesi ailemle dünürcülük oynamayacak diye ayrılmazdim.
tanışmaya falan sevgilin gelir, aileye girer cikar onu tanirlar. anlatirsin "babasi oz degil, boyle seylere de cok hevesli degil. israrla cagirip mahcup etmeyin bosverin. zaten evlenince de cok gorusmeyecegiz" diyin ailenize. o zaman "ay yetim gibi cocuk" derler merhamet gösterirler:)
anasi da bir istemeye gelir bir nişana bir nikaha.
olur biter. aradaki etkinliklere gelmez.
ama sevgilin 3 koca bosamis annesinin evlilkle ilgili tavsiyelerini dinleyip de yok ben de gelmem etmem samimi olmam diyorsa o zaman verirsin puanini def edersin hayatindan
ilk kez başıma böyle bir şey geldiği için ve çevremde de hiç duymadığım için bocaladım yoksa abarttığım bir şey olduğunu sanmıyorum aslındabana gayet mantıklı geldisiz istediğinizi yaparsınız, kadın kendi fikrini söylemiş. bence abartıyorsunuz
Birilerinin de bunu denemesi gerekiyor diyebilir miyiz o zamanBence bu kaynana modeli daha iyi
hic erken degilHaklısın biraz içim rahatladı. Yani açık açık onunla bunları konuşmam şu an çok erken zaten ama dediğin gibi annesinin lafına göre hareket ederse ben de soğurum. Kendi fikri yok annesinin zikrine göre hareket ediyor diye. Neyse içim rahatladı
Vayy evlendin mibenim evlilik surecim de bahsettiğin sekilde oldu.
es tarafının ailesi hem uzakta hem arada dil farki var. haliyle benim ailemin onun ailesiyle tek muhabbeti kiz isterken online "allahin emri' cumlesini ezberlemesi oldu:)
benim ailem de damada dünüre düşkün insanlar, dünürü aileden kabul eder arasira bulusurlar, ablamdan biliyorum. Ama bu sefer boyle oldu yani.
hic de sorun cikmadi.
sevdigim adamdan ailesi ailemle dünürcülük oynamayacak diye ayrılmazdim.
tanışmaya falan sevgilin gelir, aileye girer cikar onu tanirlar. anlatirsin "babasi oz degil, boyle seylere de cok hevesli degil. israrla cagirip mahcup etmeyin bosverin. zaten evlenince de cok gorusmeyecegiz" diyin ailenize. o zaman "ay yetim gibi cocuk" derler merhamet gösterirler:)
anasi da bir istemeye gelir bir nişana bir nikaha.
olur biter. aradaki etkinliklere gelmez.
ama sevgilin 3 koca bosamis annesinin evlilkle ilgili tavsiyelerini dinleyip de yok ben de gelmem etmem samimi olmam diyorsa o zaman verirsin puanini def edersin hayatindan
şu kadar kaldiVayy evlendin mi
Uzaktan bakınca davulun sesi hoş gelir ama bu düşünce yapısında bir kadın eğer ki sizin ya da ailenizin düğün ve düğün arefesinde organizasyon yapılması aile tarafından, evlenince oturulacak eve eşya yardımı, takı alınması gibi beklentileriniz varsa beklentilerinizi boşa çıkarır. Ayrıca yarın bir gün çocuk sahibi olursanız yabancının çocuğunu sever gibi el gibi gelir gider belki onu bile yapmaz. Merasim olmasa bile kız istemek adettendir sizin ailenize ve size saygıdır bir nevi ve orada eş adayının anne babası da usuleten de olsa bulunmalı bence kanlı bıçaklı değillerse. Bu tarz biri ile evlenen bir arkadaşım var şuan eşinden de kayınvalide kayınpederinden de nefret ediyor, yol yordam usul bilmiyorlar. Eşi de biraz sorunlu ailesi boşanmış ve kötü ayrılmışlar birbirleri ile aynı ortama girmeye tahammülleri yok, torunları oldu ne ararlar ne sorarlar varlar ama yoklar bu da zamanla içten içe arkadaşımın öfkelenmesine sebep oluyor. O nedenle iyi düşünün derim.Merhaba, çok uzatmayacağım aslında bu bir danışma değil iç dökme gibi olacak çünkü başlıkta da yazdığım gibi bu durumun değişeceğini sanmam ama tabii tavsiyesi olan varsa verebilir..
Bir ilişkim var mutluyuz fakat kültür, gelenek görenek farkının bu kadar tezat olduğu bir hikaye muhtemelen dinlememişsinizdir. Not: yaşlar 26-27
sevgilimin annesi 3 evlilik yapmış boşanmış ama sevgilim üvey babasını çok sever. Annesi 76 doğumlu genç (annemle yaşıt). Ben ortalama bir türk ailesinde büyümüş bir kızım. Erkek arkadaşımın bayramda dede arama gibi bir huyu bile yoktur, çocukken annesi falan aratmazmış onlar için baya bomboş bir gün gibi. Erkek arkadaşıma kızamıyorum çünkü doğduğu be büyüdüğü ev bu, normali bu.
Dün konuşurken konu evlilikten falandan açıldı bizim orada damatları da çok severler çok düşkünlerdir falan dedim o da ya biz de hiç bilmeyiz gelenek görenek dedi (buraya kadar hiç şaşırmadım zaten bildiğim bir durumdu) annesi şöyle bir şey diyormuş “ya evlenirsek düğün falan uğraşma ailesinden de olabildiğince uzak dur, beni de götürme hatta, bir gün evlenirsen sessiz sakin evlen git karınla gez” demiş. Karınla git gez demesi okay ama bizdr aileleri tanışır, dünürlük yapmak zorunda değilsin ama isteme olur aileler bi tanışır vs. Kadın resmen beni bulaştırma tarzı konuşuyormuş yani ben mi yanlış anladım?
Daha önce bizimkilere nazaran daha relax bir aileye sahip bir erkek arkadaşım vardı bu gayet okaydi ama bu durum bana biraz fazla geldi haksız mıyım ya. Acaba evlilikleri kötü sonuçlandı diye falan mı böyle bir düşünceye sahip bilemiyorum.
Ben ne yapayım ya??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?