ailelerin maddi yardımı ile ilgili anket

evlilik gibi,ev alma gibi önemli ve büyük masraf gerektiren durumlarda aileler yardım etmeli mi?

• Ankete Katılan
    102
  • Anket Kapalı .
Etmek isterlerse ederler hatta ben kabul edeceğimi sanmıyorum zor durumdaysam borç niyetine kabul edebilirim

Ama etmek istemezlerse de agzimi açmam kirilmam da.. Ailelerimiz bizi kendi ayaklarimiz üstünde duralim diye yillarca tasiyorlar zaten, 50 yasina geldiklerinde bana para lazim demek benim zoruma gider.. Onlar nasil kazanip biriktirdiyse bizde yapabiliriz genç yasimizda, hep hazira konmak doğru değil..

hanımlar forumda açtığım bir konuyla ilgili netlik kazanması açısından bir anket yapmaya karar verdim hadi hayırlısı :)
Bu ailerin yardımı sadece erkek aileleri değil galiba,değil mi kız ailelerinide kapsıyor değil mi,bak ben kendi ailemizden örnek vereyim,bir kız ister çalışsın,ister çalışmasın aileler mutlaka yardım eder,evin bütün beyaz eşyalarını(erkek tarafı beyaz eşya almaz),oturma grubunu,evin perdelerini,Televizyonu'nu aklına gelecek bütün küçük ev aletleri,elektrikli aletler,halı vs ve diğer çeyiz türlerini kız tarafı alır bizde,ayrıca ilk toruna bebek odası takımı yine kız tarafı alır iğneden ipliğe,hatta bizde çeyiz giderken,çeyiz olarak,bebek beşiği arabası ve bebeğin bütün ihtiyaçları alınır çeyiz olarak ve çeyiz olarak hem kıza hem de erkeğe ev alınır maddi imkan ölçüsünde küçükte olsa,o yüzden evlenirken sadece erkek ailelerinden maddi anlamda destek beklemek yanlış kız ailelerinde elini taşın altına koyacak.:KK73::KK28:

tabiki durumu olan aileler içindir anket yanlış anlaşılmasın lütfen.
bizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?

Bu bir çelişki değil mi? Hem durumu yoksa almamalı diyorsunuz hem de yardım etmelilerdi?

Bu ailerin yardımı sadece erkek aileleri değil galiba,değil mi kız ailelerinide kapsıyor değil mi,bak ben kendi ailemizden örnek vereyim,bir kız ister çalışsın,ister çalışmasın aileler mutlaka yardım eder,evin bütün beyaz eşyalarını(erkek tarafı beyaz eşya almaz),oturma grubunu,evin perdelerini,Televizyonu'nu aklına gelecek bütün küçük ev aletleri,elektrikli aletler,halı vs ve diğer çeyiz türlerini kız tarafı alır bizde,ayrıca ilk toruna bebek odası takımı yine kız tarafı alır iğneden ipliğe,hatta bizde çeyiz giderken,çeyiz olarak,bebek beşiği arabası ve bebeğin bütün ihtiyaçları alınır çeyiz olarak ve çeyiz olarak hem kıza hem de erkeğe ev alınır maddi imkan ölçüsünde küçükte olsa,o yüzden evlenirken sadece erkek ailelerinden maddi anlamda destek beklemek yanlış kız ailelerinde elini taşın altına koyacak.:KK73::KK28:

Siz nerelisiniz. Adetlerimiz benziyor ama ev dişinda. :)

Ortalik fena karismis. Canim benim anne baba bana gore devletlerinin calisip getiremediği yerde yardim ederler. Sen baskalarinxan medet oumma param varsa al

durumları varsa kendileri yardım etmek istiyorlarsa edebilirler.
ama çocukların bunu kullanması sürekli anne babadan beklenti içinde olması hiç hoş bir durum değil.

oooooooooooooooooooho nerde eşimin ailesi

doğursam bi sene sonra gelir görür
babannesi -dedesi

ev alacağımızı duysalar para varsa accık verin derler

nerdeeeeeeee

torunları hastanede 3 çocuk evde dedeleriyle kalıyoda annelerinin babasıyla ..evde koca oğlan var aç kalır diyo hey yavrum heyy

yok ben böyle konulara yazarak hırsımı alamıcam konumu açccam napsam:KK34::KK34:

Back
X