Ailelerin tanışması ve bazı tereddütlerim

Bende hemen hemen ayni durumdayim cnm.. ben onun ailesiyle tanistim o benim ailemle tanisti.. ailem olumlu.. ikinci evliligim olacak..abim onun dugunune adim atmam demis.. umrunda bile degil.. konularimi okursan detayli anlarsin.. biz artik koskoca bireyleriz.. ailen olumluysa kimseye laf dusmez.. iste aileler bu erkeklerin totosunu kaldiriyor, sonrada bu tip konularda sorun yasaniyor..
Aynen öyle canım, benim tek derdim güzellikle olsun yoksa inan şimdiye evlenmiştim bile.

30 yaşına gelmişsiniz, ama üzerinizde 30 yaş kadını olgunluğu yok. Siz daha kendi seçtiğiniz insanla bile evlenemeyecekseniz hiç bile bile tekrar ateşe atmayın kendinizi. Sizin kendi aileniz bile sizi birey olarak görüp saygı duymazken elin adamı hiç duymaz. Yaş söylemeseniz sanacağım ki 18 yaşında kız açmış konuyu. Kendi ayaklarınız üzerinizde durmadan ( kendi kararlarınızı kendiniz vermek gibi) evlenmeyin.

Bunun olgunlukla çok alakalı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ben "eğer abim istemezse evlenmem" demedim tavrım nasıl olmalı sizce dedim. Okuduğunuzu yorumlama kabiliyetiniz fazla gelişmemişse demek.

Bunun olgunlukla çok alakalı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki ben "eğer abim istemezse evlenmem" demedim tavrım nasıl olmalı sizce dedim. Okuduğunuzu yorumlama kabiliyetiniz fazla gelişmemişse demek.
Hanimefendi öncelikle terbiyenizi takının. Burası sınıf değil, sizin karşınızda arkadaşınız yok. Eleştiri hazmedeniyorsanız konu açmayın, hayret bir şey.

Abiniz iyi niyetlidir diye dusundum ben.bilmiyorum en iyi siz bilirsiniz ama.siz sonucta bir sikinti yasamis ve bosanmissiniz.simdi de cok korkuyordur oyle rahat olamiyordur.hadi yine mutsuz olursan diye.ama sirf sana inat yapiyorsa sen de bunun farkindaysan ve kiziyorsan bilemem

Koruma iç güdüsüdür .
Daha önce yaptığınız evlilik ve eş seçiminde yanlışlıklarınız oldu ise ; tekrar aynı şeyler yaşanmasın diye .

Aldığınız/alacağınız kararlara güvenmiyor da olabilir .

Her durumda fazla tantana çıkacağını düşünmüyorum .

Tanışırlar , istemez ise evlenmekten vazgeçecek değilsiniz ya?

Mutsuz olmanızdan korkuyor bence. Siz alın karşınıza konuşun abinizlr.Mutlu olacağıma çok inanıyorum vs.iyi yönlerini anlatın adamın.

30 yaşında kadına anası babası karışmaz, abideki egoya bakın.
Yani abiniz hiç güven de vermiyor bir yandan, sorun çıkarabilir. Umarım karşı taraf ılımlı yaklaşır.

Hayat sizin hayatiniz kimseyi siklemeyin her birey kendi hayatini kendi yonlendirir ki karar verecek yastasin

Abinize bak bu iş olur ya da olmaz ama buraya gelen her misafir gibi bize yakışır biçimde ağırlandıklarından emin olmak istiyorum. Sen evlenme kararı aldığında bizim nasıl davranmamızı istersen yanındaki kişiye ve ailesine sen de öyle davran deyin.Kararıyla ilgili bişey şimdilik demeyin. Olumsuz bişey derse ben senin evleneceğin kişiyi beğenmedim şöyle böyle desem sen vazgeçer misin dersiniz. Dert etmeyin şimdiden. Sevgilinize de abim biraz ters biri, bi saygısızlık yapmaması için uyardım ama bi durum olursa sen sakin kal ve ailene de sakin kalmaları konusunda ön ayak ol deyin. Yani elimden geleni yapıyorum ama bişey olcak diye içim içimi yiyo deyin , zaten o da çocuk değildir. suyuna gidebilir.

Benim için abimin düşüncesi, herkesten daha önemlidir. O benim için en mükemmelini, en iyisini isteyeceğinden, abime güvenim tam!

Zaten sevgilin düzgünse abin de anlayacak, onay verecektir, sadece simdi senin için temkinli davranıyor. Erkek, erkeği daha iyi anlar. Çok da düşünme, strese sokma kendini.

Zamana bırak ;)

Merhaba kızlar,

Daha önce bir evlilik yaşadım, 7 ay kadar sürdü. Boşandım ve ailemin yanına geri döndüm. Bir süredir hayatımda bir adam var, aileler bir kaç gün içinde bir araya gelip tanışacak. Babam hayatta değil, bir ağabeyim var ve konuyu ona ilk açtığımda çok büyük tepki gösterdi. Annem ise fazlasıyla ılımlı ve anlattıklarımdan yola çıkarak o da bu işin olmasını istiyor. Ağabeyimle de geçtiğimiz günlerde annem konuştu ve "gelsinler bir tanışalım, hemen vermeyeceğiz ya en azından görelim" diyerek ikna etti ağabeyimi. Ağabeyim de "tamam ama her şeyi bana bırakacaksın, oğlum ne derse o olur diyeceksin" gibi bir şartla kabul etmiş.

Şimdi korkularım ve tereddütlerim var, ağabeyim bir terslik yaparsa ya da istemiyorum olmaz bu iş derse ben ne yapmalıyım, nasıl yaklaşmalıyım? Gerçekten tek stresim bu şu günlerde. Yorum ve fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Bu arada ben 30 yaşındayım ağabeyim 31 yaşında.
Siz seciminizi yapmissiniz. abinize dusen fikir belirtip saygi duymak. Aksi olursa da siz sayginizi bozmayin. İlerde ne olacagi bilinmez. Acik kapiniz olsun sizi zor zamaninizda kucaklayacak. Hayirlisi olsun

O abi bende olsa derdimki, haddini bil bu hayat benim. Kimse senin sahibin değil.

konun sonunda bir sey yazmisin . Ben 30 yasindayim diye. Hayatr senin hayatin.Abinde bence kotu niyetli degildir . Bir evlilik yapmiissin abin bu sefer daha dikkatli olmak istiyor ama sende kendin bir karar vermissin. Bence abini tatli dille ikna etmelisiniz.

Back
X