Ailelerin yanına tayin almalı mıyız

ya ben degil bir arkadasım üzerinden örnek vericem, arkadasim yurt dısında dogum yaptı aylarca orada yasadılar iyi/kötü kolay/zor ana baba cocuk bir sekilde destek sistemi kurup alıstırlar aileler özledi ama cok memnunlardı. gecen ay döndüler-ki belirtmem lazım annesi babası harika insanlar, kızlarına düskün anlayıslı vs vs AMA anneanne/dede olunca içlerinden öyle bir korumacı bunaltıcı aile cıktı ki arkadasım cıldırmak üzere. her konuda bir fikirleri var sürekli kendi evlerine cagırıyorlar bakmak sevmek istiyorlar her noktada müdahil oluyorlar… kabus gibi açıkçası. ki sizin aileleler bu bahsettigim aileden daha problemstik anladığım kadarıyla. hic cekilecek dert degil aman diyeyim

Muğla için giderdim ben, en baştan sınırı çizince sorun olmaz bir de tabi eşiniz kendi ailesini biliyor çok karıştırmayacaksa Muğla'da da mis gibi yaşanır. Zaten her haftasonu denize, gezmeye giderdim ne misafir gelirdi ne de beklerlerdi.

Aileleriniz iyi olsaydı en azından bir tarafın ki o zaman gelin derdim çünkü insan tükeniyor yoruluyor yani bebek için kendi için yardım istiyor olabiliyor bazen ama diyorsunuz ki sıkıntılar var o yüzden eğer rahatınızı yerinizde ise gelmeyin tabii.

Eşim ailesini biliyor ama örnek vereyim bir keresinde bir hafta gezmeye gitmiştik Muğla’ya (çok kısa bir zaman öncesinde zaten bayram vardı aileleri görmüştük o yüzden) 4-5 gün tatil yapıp bir bungalovda sonra bir gün bizimkilere bir gün onlara gittik yeni evliydik kayınvalide hemen ‘oğlumun bir haftadır izni var anca bir günlüğüne görüyorum’ diye laf sokmuştu sinirim bozulmuştu yani biz gezip tozarken yerinde durmaz bence bir bahane bulur eşimi eve çağırır var öyle bir huyu ; eşimde başka bir bahane bulur 2-3 gitmez ama böyle böyle kadın alışır mı bilemiyorum

Ben doğup, büyüdüğüm, sevdiğim şehirden sürekli uzak yaşamak istemezdim açıkcası.
Aileler konusunda da karı koca tavrınız çok önemli, iki tarafta sıkıntı çıkarabilir diyorsunuz bunu idare etmekte bir beceri istiyor. Hiç uğraşamam, zorlanırım diyorsanız olduğunuz yerde de kalabilirsiniz. Eksisini, artısını iyice tartıp bir karar vermeniz lazım.

tayinim çıkarsa merkeze çıkar yüksek ihtimalle gitmişken de bebeğe de baktırmak istiyorum

Eğer yarım gün olan bir okul olursa anneniz idare edebilir ama tam gün olursa bir yerden sonra " yeter" artık derse ne olacak.

Ben kendi ailemler aynı sokakta oturuyorum, eşimin ailesi başka şehirde. Benim üç tane evladım var. Acil bir durum olursa annem, babam var içim rahat. Hastane işi olduğu zaman müthiş rahatlık oluyor. Hastaneye giderken kapıdan bırakıyoruz yada onlar geliyor.

Ama " annem yada KV çocuk baksın" diye gitmeyin. Bakmazlarsa sıkıntı olur eşiniz bile yarın madem torun bakmayacak niye geldik diyebilir.

Bakıcıya bırakmak, anne gel sende yanında dur arada, gözle nasıl bakıyor demek daha mantıklı.

Birde ailelere yakın olunca çocukla ilgili konulardan illaki müdahale olacak. Bunlarla baş edebilecek misiniz?

Aman ben takmam öyle şeylere o yüzden bana çok rahat olurdu, koşa koşa giderdim. Yani mesela kv öyle birşey söylese kızmak aklımın ucundan geçmez, o an unuturum söylediği lafı, tatilimi yapmışım oh mis. Arkamdan konuşmaları da takmam, kendi keyfime bakardım yani. Güzel bir yerde yaşamak varken kimse beni tutamaz))

Büyükler tam zamanlı bakamasalar bile çocuk hasta olduğunda, senin toplantın olduğunda, spora gitmeye karar verdiğinde haftada 2 öğleden sonra bakabileceklerse büyük rahatlık olur senin için. Ben iki çocuğu uzakta yardımsız büyüttüğüm için aile yanı derim, tek başına çok zor.

ben olsam kesinlikle rahatımı bozmam.
bebeğinizi en fazla 1 yıl bakıcıya bırakırsınız, ondan sonra kreşe gönderirsiniz.
kvdeden ne kadar uzak o kadar iyi. annenize de pek güven olmaz anladığım kadarıyla, kimseye gebe kalmanıza gerek yok.

Şu da var konu sahibi bu dengeyi karı koca ikiniz sağlarsanız o ışık varsa güzel bile olur.
Mesela eşiniz ailesine nasıl? Hayır diyebiliyor mu? Uyarabilir mi gerekirse?
Ben ailemin olduğu şehirde yaşıyorum avantajını gördüğüm zamanlar oldu. Eşimin ailesine de arabayla 2-3 saat mesafedeyiz. Bizimkilerle ciddi sorunlar yaşadığımız için, eşim de kendi kırgın olduğu için güzel mesafe koydu. Senede taş çatladın 2-3 kez gidiyoruz. Gelmiyorsunuz diye sitem etse de o gereken tavrı gösterebiliyor. Ondan sorun olmuyor.
Asıl uzak mesafede aileler yatılı geliyorsa daha yorucu oluyor bence.
Aynı şehirde eş mesafeyi ayarlayabilirse yatılı da gitmeyeceğiniz için ayda iki kere gider görürsünüz tadıyla ayrılırsınız.
Yatılı işi olmayacağı için rahat edersiniz.
Muğla’da denizle iç içe büyütürken arada destek de alırsanız mesela güzel olur.
Çocuk çünkü okula da gitse hastalık oluyor okula gidemiyor göz arkada kalmadan emanet edebilecek biri bile olsa daha iyi oluyor.

Uzak olmak en iyisi huzurun olmadıktan sonra toprak su gözün görmez

Biz de eşimle ailelerden uzakta yaşıyoruz ben bu halimizden çok memnunum. 5 aylik bebeğimiz var kendi fikirlerimize, hayallerimize göre büyütüyoruz. Aileler bize gelir biz onlara gideriz bazen iki aile farklı şehirde yaşıyor hep beraber bir araya geliriz. Ben bu şekilde geçirilen zamanların daha kıymetli oldugunu düşünüyorum. Kimse kimsenin özeline girmiyor, herkes birbirini özlüyor. Anlattıklarınıza göre canınızı sıkma ihtimali olan durumlar da var. Bence hiç düzeninizi bozmayın. Ha bulunduğunuz yerden memnun değilseniz de yine ailelere yakın ama aynı şehirde olmadan gibi değerlendirebilirsiniz belki İzmir, Aydın falan gibi.

En iyi aile uzaktaki ailedir

Ben asla gitmem

Muğla da yaşıyorum sonradan geldim ve aşık oldum şuan eşim başka şehire tasinalim dese kabul etmem , siz çocuk konusunda her şeyi göze alıp gelin aileleriniz yokmuş gibi diğer konularda da 1 saat uzaklıktaki anne babaya da bir süre sonra bahane kalmaz illa ki gidiş gelişler artar ki Muğla ili için 1 saatlik yol mesafe bile sayılmaz.

Annem dengesiz demişsiniz. Şimdi torunu uzakta göremiyor bakarım der. Ya bakmaya başladıktan 1 ay sonra sıkıldım, yoruldum derse? Kayınvalidenizin ağzı bozukmuş, çocuğunuzun yanında argo konuşursa rahatsız olma ihtimaliniz kaç? Bir hafta sonu eşinizle keyif yaparken arayıp darladığında buna sıkılma ihtimaliniz ne? Annenizin yarın öbür gün "Bana mı güvendin?" tribine girme ihtimali ne?
Sırf çocuk baktırmak için şehir değiştirmeyin. Muğla güzelse İzmir de güzel hem de imkanlar daha çok. İzmir'i kafam kaldırmaz derseniz Aydın da var. Aile ortamlarınız toksik duruyor, ben olsam gitmezdim. Ayrıca çocuğu en iyi annane bakmasındansa kreşe gitmesi daha iyidir.

Aile yokmuş gibi nasıl yapacak? Zaten esas motivasyon annesine çocuk baktırmakken?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…