ya ben degil bir arkadasım üzerinden örnek vericem, arkadasim yurt dısında dogum yaptı aylarca orada yasadılar iyi/kötü kolay/zor ana baba cocuk bir sekilde destek sistemi kurup alıstırlar aileler özledi ama cok memnunlardı. gecen ay döndüler-ki belirtmem lazım annesi babası harika insanlar, kızlarına düskün anlayıslı vs vs AMA anneanne/dede olunca içlerinden öyle bir korumacı bunaltıcı aile cıktı ki arkadasım cıldırmak üzere. her konuda bir fikirleri var sürekli kendi evlerine cagırıyorlar bakmak sevmek istiyorlar her noktada müdahil oluyorlar… kabus gibi açıkçası. ki sizin aileleler bu bahsettigim aileden daha problemstik anladığım kadarıyla. hic cekilecek dert degil aman diyeyimSanırım ben doğumdan sonra desteğe ihtiyaç duymanın verdiği durumla; bu saatten sonra insanları oraya gidince değiştirip saygılı olgun bireyler haline getirip çocukla mutlu mesut yaşayabileceğimize bir an olsun inanmışımmesajlar beni kendime getirdi
Eşim ailesini biliyor ama örnek vereyim bir keresinde bir hafta gezmeye gitmiştik Muğla’ya (çok kısa bir zaman öncesinde zaten bayram vardı aileleri görmüştük o yüzden) 4-5 gün tatil yapıp bir bungalovda sonra bir gün bizimkilere bir gün onlara gittik yeni evliydik kayınvalide hemen ‘oğlumun bir haftadır izni var anca bir günlüğüne görüyorum’ diye laf sokmuştu sinirim bozulmuştu yani biz gezip tozarken yerinde durmaz bence bir bahane bulur eşimi eve çağırır var öyle bir huyu ; eşimde başka bir bahane bulur 2-3 gitmez ama böyle böyle kadın alışır mı bilemiyorumMuğla için giderdim ben, en baştan sınırı çizince sorun olmaz bir de tabi eşiniz kendi ailesini biliyor çok karıştırmayacaksa Muğla'da da mis gibi yaşanır. Zaten her haftasonu denize, gezmeye giderdim ne misafir gelirdi ne de beklerlerdi.
Ben doğup, büyüdüğüm, sevdiğim şehirden sürekli uzak yaşamak istemezdim açıkcası.Aslında bizde öyle düşündük olmadı bakıcı tutarız bakmazsa veya istemezse diye ama bakıcıya da para verip kendi rızamızla oraya gidip sonra da aileler tarafından huzursuz edilirsek bu duruma kayıtsız kalamam çok üzülürüm
tayinim çıkarsa merkeze çıkar yüksek ihtimalle gitmişken de bebeğe de baktırmak istiyorum
Aman ben takmam öyle şeylere o yüzden bana çok rahat olurdu, koşa koşa giderdim. Yani mesela kv öyle birşey söylese kızmak aklımın ucundan geçmez, o an unuturum söylediği lafı, tatilimi yapmışım oh mis. Arkamdan konuşmaları da takmam, kendi keyfime bakardım yani. Güzel bir yerde yaşamak varken kimse beni tutamaz))Eşim ailesini biliyor ama örnek vereyim bir keresinde bir hafta gezmeye gitmiştik Muğla’ya (çok kısa bir zaman öncesinde zaten bayram vardı aileleri görmüştük o yüzden) 4-5 gün tatil yapıp bir bungalovda sonra bir gün bizimkilere bir gün onlara gittik yeni evliydik kayınvalide hemen ‘oğlumun bir haftadır izni var anca bir günlüğüne görüyorum’ diye laf sokmuştu sinirim bozulmuştu yani biz gezip tozarken yerinde durmaz bence bir bahane bulur eşimi eve çağırır var öyle bir huyu ; eşimde başka bir bahane bulur 2-3 gitmez ama böyle böyle kadın alışır mı bilemiyorum
Uzak olmak en iyisi huzurun olmadıktan sonra toprak su gözün görmezMerhaba kk üyeleri
2 ay önce doğum yaptım yaklaşık bir sene çocuğuma ben bakmayı düşünüyorum ücretsiz izinle, ben eşimle ikimiz de öğretmeniz. Uzun süredir doğuda bir ilçede bende o da çalışıyoruz. Tayin hakkımız var yani puanımız da yüksek. İkimizin de ailesi Muğla’da yaşıyor. Bizimkiler merkezde onun ailesi de merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Şimdi sorum şu: ailelerimiz oraya gelmemizi istiyorlar benim de kafam çok karışık. objektif yorum yapmak gerekirse ailesi çok ağzı bozuk görgüsüz insanlar benim ailem de çok bilinçli diyemem açıkçası bende süper anlaşmıyorum ailemle
Diyeceksiniz ki karın ağrın ne o zaman
Açıkçası ben Muğla aşığı bir insanım çok özlüyorum memleketimi denizini havasını bir yandan da çocuğa da annem bakar kayınvalidemlere uzak kaçar zaten merkez diye gitsem mi diye düşünüyorum. Bakıcıya vereceğim parayla ailelerin mutfak alışverişlerine filan yardımcı olurum mesela diye düşünüyorum. Bu sayede belki aramız da daha iyi olur torunu da görmüş olurlar diyorum ama bir yandan da kaşınıyor muyum diye de düşünüyorum. Çünkü benim annem mesela bir günü bir gününü tutmayan biri Şuan bakarım torunuma sizi de özlüyoruz diyor ama geçmişte üzerimde yarattığı çok travma var, bir gün aniden bir şeye sinirlenip o kadar okuttum daha çocuğuna ben bakıyorum diyecek potansiyelde malesef
Kayınvalidem deseniz eşimi çok kıskanan biri benden, dolayısıyla da sıkça laf sokar, laf sokmasa dahi birilerinden bahsederken bile küfür ederek bahseden ağzı bozul biri.
Kendisi pek sık arayıp veya evimize gelip durmadığı için belki mesafemi korurum sorun olmaz diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
Eşim tercihi bana bırakıyor ben burada da iyiyim mutlu olalım bakıcı da tutarız istersem sorun yok diyor eğer istersen başka bir şehire de gidebiliriz diyor fakat ben çocuğum Muğla’da büyüse anneannesi babaanne sevgisini görerek yaş alsa, bizde orada gezip dursak daha mı iyi olur diye düşündüm bulunduğum şehir de imkanlar kısıtlı gezmek isterseniz veya güzel bir mekana gitmek isterseniz pek seçenek yok
Siz ne düşünüyorsunuz benim durumumda olup sonradan pişman olan veya iyi ki diyen var mı
Muğla’nın taşı toprağı değer mi buna onu da bilmiyorum
En iyi aile uzaktaki ailedirMerhaba kk üyeleri
2 ay önce doğum yaptım yaklaşık bir sene çocuğuma ben bakmayı düşünüyorum ücretsiz izinle, ben eşimle ikimiz de öğretmeniz. Uzun süredir doğuda bir ilçede bende o da çalışıyoruz. Tayin hakkımız var yani puanımız da yüksek. İkimizin de ailesi Muğla’da yaşıyor. Bizimkiler merkezde onun ailesi de merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Şimdi sorum şu: ailelerimiz oraya gelmemizi istiyorlar benim de kafam çok karışık. objektif yorum yapmak gerekirse ailesi çok ağzı bozuk görgüsüz insanlar benim ailem de çok bilinçli diyemem açıkçası bende süper anlaşmıyorum ailemle
Açıkçası ben Muğla aşığı bir insanım çok özlüyorum memleketimi denizini havasını bir yandan da çocuğa da annem bakar kayınvalidemlere uzak kaçar zaten merkez diye gitsem mi diye düşünüyorum. Bakıcıya vereceğim parayla ailelerin mutfak alışverişlerine filan yardımcı olurum mesela diye düşünüyorum. Bu sayede belki aramız da daha iyi olur torunu da görmüş olurlar diyorum ama bir yandan da kaşınıyor muyum diye de düşünüyorum. Çünkü benim annem mesela bir günü bir gününü tutmayan biri Şuan bakarım torunuma sizi de özlüyoruz diyor ama geçmişte üzerimde yarattığı çok travma var, bir gün aniden bir şeye sinirlenip o kadar okuttum daha çocuğuna ben bakıyorum diyecek potansiyelde malesef
Kayınvalidem deseniz eşimi çok kıskanan biri benden, dolayısıyla da sıkça laf sokar, laf sokmasa dahi birilerinden bahsederken bile küfür ederek bahseden ağzı bozul biri.
Kendisi pek sık arayıp veya evimize gelip durmadığı için belki mesafemi korurum sorun olmaz diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
Eşim tercihi bana bırakıyor ben burada da iyiyim mutlu olalım bakıcı da tutarız istersem sorun yok diyor eğer istersen başka bir şehire de gidebiliriz diyor fakat ben çocuğum Muğla’da büyüse anneannesi babaanne sevgisini görerek yaş alsa, bizde orada gezip dursak daha mı iyi olur diye düşündüm bulunduğum şehir de imkanlar kısıtlı gezmek isterseniz veya güzel bir mekana gitmek isterseniz pek seçenek yok
Siz ne düşünüyorsunuz benim durumumda olup sonradan pişman olan veya iyi ki diyen var mı
Muğla da yaşıyorum sonradan geldim ve aşık oldum şuan eşim başka şehire tasinalim dese kabul etmem , siz çocuk konusunda her şeyi göze alıp gelin aileleriniz yokmuş gibi diğer konularda da 1 saat uzaklıktaki anne babaya da bir süre sonra bahane kalmaz illa ki gidiş gelişler artar ki Muğla ili için 1 saatlik yol mesafe bile sayılmaz.Merhaba kk üyeleri
Aile yokmuş gibi nasıl yapacak? Zaten esas motivasyon annesine çocuk baktırmakken?Muğla da yaşıyorum sonradan geldim ve aşık oldum şuan eşim başka şehire tasinalim dese kabul etmem , siz çocuk konusunda her şeyi göze alıp gelin aileleriniz yokmuş gibi diğer konularda da 1 saat uzaklıktaki anne babaya da bir süre sonra bahane kalmaz illa ki gidiş gelişler artar ki Muğla ili için 1 saatlik yol mesafe bile sayılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?