Çok teşekkürler zaten özellikle tecrübeli kişilerin fikirlerini merak ettim peki zor olmuyor mu anne desteği olmadan çocuk büyütmek bunu da şu yüzden soruyorum benim annem 40ımın çıkmasını bile beklemedi buraya tayin alsaydın dedi kayınvalidem de ben yaşlıyım vs dedi gitti yani burada bize destek olmuyorlar belki de bezdirme politikası bilmiyorum. Muğla’ya gel çocuğu bırak bakarım diyor ama şehir değiştirip yardıma filan gelemem diyor böyle de inatçı doğuma bile zar zor geldi benim ısrarımlaDünyanın en iyi anlaşan ve tatlı ailelerine Sahinim. Yanımda olsalar toruna da bakarlar bana da paşa gibi. Uzun sürede yakın yaşadık şuan uzaktayım ve Bebek olduktan sonra uzakta olmanın bize çok daha iyi geldiğini farkettik eşimle. İstediğimizle istediğimiz kadar görüşüyoruz kimse bebeğimizle ilgili kararlarımıza konuşmalarımıza karışamıyor. Uzaklık mis gibi bir şey kendinize iş arıyorsunuz
tayinim çıkarsa merkeze çıkar yüksek ihtimalle gitmişken de bebeğe de baktırmak istiyorumAy babası Muğlalı biri olarak bir saniye durmam diyorumilla merkezde olmanıza gerek yok. Muğla’da çok güzel ilçeler var zırt pırt da gelemezler o zaman yani.
Ben giderdim
Çok teşekkürler acaba uzakta olduğumuz için mi gidelim diyoruz sonrasında pişman olmak da varBen de benzer durumu yaşıyorum, Mersin'de yaşıyordum (memleketim). Eşimin ailesine ve kendi aileme 1-1,5 saat mesafede oturuyorduk. Deli öpmüş gibi 10 saat uzakta bir yere taşındık. Şu an 8 aylık hamileyim, doğumdan sonra memleket taraflarında iş bakıp geri döneceğiz. Ailelerle yaşanan tüm sıkıntılar bir kenara, daha konforlu bir yaşam. Mesafe koyunca kimse sınır ihlali yapmamış olur. Hele çocukla ailelere yakın olmak fikri bana müthiş geliyor. Aynı yerden yaralı olduğum için ne kadar objektif olunabilirse o kadar olabildim yorumumda.
Ya hastalık var sağlık var bilmiyorum çok saçma oldu. Ben dedemin cenazesine yetişemedim. Kardeşimin nikahı olacak çocuğun 40'ı çıkmadan onca saat nasıl giderim diye dertleniyorum muhtemelen onu da kaçıracağım. Bilmiyorum ki şu anda da pişmanım ben sonuç olarak :) Siz mutlu ve huzurluysanız daha farklı.Çok teşekkürler acaba uzakta olduğumuz için mi gidelim diyoruz sonrasında pişman olmak da var
Ailelerin yanına hastalıkta gidemiyorsun, sağlıkta gidemiyorsun, çocuk iki tarafı da bilmeden büyüyor diyerek tayin istedik. Benim ailemin yanına puanımız yetmiyordu. Eşimin memleketine gittik. İlk 1 yıl çok zordu. Evliliğimi sorguladığım zamanlar oldu. Eşimin ailesi için neden eşime haksızlık yapayım dedim ve kendimi geri çektim. Ayda yılda bir bayramda seyranda oturmaya gidiyorum şimdi. 2. Ye hamileyim sağ olsun kayınvalidem geldi evimi temizledi. Güzel yanları da var ama kültür farkı olduğu için ben çok zorlandım. Mesleki tatmin olarak da iyi ki gelmişim diyorum. Benim imkanım olsa Muğla’ya giderdim. Muğla üniversitesinden mezunum yeri çok ayrıMerhaba kk üyeleri
2 ay önce doğum yaptım yaklaşık bir sene çocuğuma ben bakmayı düşünüyorum ücretsiz izinle, ben eşimle ikimiz de öğretmeniz. Uzun süredir doğuda bir ilçede bende o da çalışıyoruz. Tayin hakkımız var yani puanımız da yüksek. İkimizin de ailesi Muğla’da yaşıyor. Bizimkiler merkezde onun ailesi de merkeze yaklaşık 1 saat uzaklıkta bir ilçede yaşıyor. Şimdi sorum şu: ailelerimiz oraya gelmemizi istiyorlar benim de kafam çok karışık. objektif yorum yapmak gerekirse ailesi çok ağzı bozuk görgüsüz insanlar benim ailem de çok bilinçli diyemem açıkçası bende süper anlaşmıyorum ailemle
Diyeceksiniz ki karın ağrın ne o zaman
Açıkçası ben Muğla aşığı bir insanım çok özlüyorum memleketimi denizini havasını bir yandan da çocuğa da annem bakar kayınvalidemlere uzak kaçar zaten merkez diye gitsem mi diye düşünüyorum. Bakıcıya vereceğim parayla ailelerin mutfak alışverişlerine filan yardımcı olurum mesela diye düşünüyorum. Bu sayede belki aramız da daha iyi olur torunu da görmüş olurlar diyorum ama bir yandan da kaşınıyor muyum diye de düşünüyorum. Çünkü benim annem mesela bir günü bir gününü tutmayan biri Şuan bakarım torunuma sizi de özlüyoruz diyor ama geçmişte üzerimde yarattığı çok travma var, bir gün aniden bir şeye sinirlenip o kadar okuttum daha çocuğuna ben bakıyorum diyecek potansiyelde malesef
Kayınvalidem deseniz eşimi çok kıskanan biri benden, dolayısıyla da sıkça laf sokar, laf sokmasa dahi birilerinden bahsederken bile küfür ederek bahseden ağzı bozul biri.
Kendisi pek sık arayıp veya evimize gelip durmadığı için belki mesafemi korurum sorun olmaz diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz
Eşim tercihi bana bırakıyor ben burada da iyiyim mutlu olalım bakıcı da tutarız istersem sorun yok diyor eğer istersen başka bir şehire de gidebiliriz diyor fakat ben çocuğum Muğla’da büyüse anneannesi babaanne sevgisini görerek yaş alsa, bizde orada gezip dursak daha mı iyi olur diye düşündüm bulunduğum şehir de imkanlar kısıtlı gezmek isterseniz veya güzel bir mekana gitmek isterseniz pek seçenek yok
Siz ne düşünüyorsunuz benim durumumda olup sonradan pişman olan veya iyi ki diyen var mı
Muğla’nın taşı toprağı değer mi buna onu da bilmiyorum
Çok teşekkürler zaten özellikle tecrübeli kişilerin fikirlerini merak ettim peki zor olmuyor mu anne desteği olmadan çocuk büyütmek bunu da şu yüzden soruyorum benim annem 40ımın çıkmasını bile beklemedi buraya tayin alsaydın dedi kayınvalidem de ben yaşlıyım vs dedi gitti yani burada bize destek olmuyorlar belki de bezdirme politikası bilmiyorum. Muğla’ya gel çocuğu bırak bakarım diyor ama şehir değiştirip yardıma filan gelemem diyor böyle de inatçı doğuma bile zar zor geldi benim ısrarımla
Doğrudur benzer durumları bende yaşadım. Şehir çok sıkıcı geliyor bana ama onun dışında çok şükür mutluyum huzurluyumYa hastalık var sağlık var bilmiyorum çok saçma oldu. Ben dedemin cenazesine yetişemedim. Kardeşimin nikahı olacak çocuğun 40'ı çıkmadan onca saat nasıl giderim diye dertleniyorum muhtemelen onu da kaçıracağım. Bilmiyorum ki şu anda da pişmanım ben sonuç olarak :) Siz mutlu ve huzurluysanız daha farklı.
Bahsettiğiniz süre uzun, annenizin kırkınızı beklememesi bir problem değil bence ama giderseniz verilen sözlerin tutulmama ihtimaline göre gidin. Biz onlara güvendik de Muğla'ya gittik olmasın. Şehri seviyorsanız orada bir bakıcı tutarsınız, ekstra bir durumda annenizden destek alırsınız. Uzun süreli torun bakmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Şuan gerçekten bakarım gibi düşünse bile iş ciddiye bindiğinde yapamayan çok anne, kayınvalide var.Çok teşekkürler zaten özellikle tecrübeli kişilerin fikirlerini merak ettim peki zor olmuyor mu anne desteği olmadan çocuk büyütmek bunu da şu yüzden soruyorum benim annem 40ımın çıkmasını bile beklemedi buraya tayin alsaydın dedi kayınvalidem de ben yaşlıyım vs dedi gitti yani burada bize destek olmuyorlar belki de bezdirme politikası bilmiyorum. Muğla’ya gel çocuğu bırak bakarım diyor ama şehir değiştirip yardıma filan gelemem diyor böyle de inatçı doğuma bile zar zor geldi benim ısrarımla
Sanırım ben doğumdan sonra desteğe ihtiyaç duymanın verdiği durumla; bu saatten sonra insanları oraya gidince değiştirip saygılı olgun bireyler haline getirip çocukla mutlu mesut yaşayabileceğimize bir an olsun inanmışımValla gidelim ama çok samimi olmayalım, ama cocuga da baktırayım ama annem dengesiz ama kayın ailem şöyle böyle… yani bence gitmeyin. muğla güzelse egede baska bir il de güzeldir. bu kadar +sı -sine yakın (bence-ler cok daha önemli) bi durumda bozmayın konforunuzu oraya giderek.
Aslında bizde öyle düşündük olmadı bakıcı tutarız bakmazsa veya istemezse diye ama bakıcıya da para verip kendi rızamızla oraya gidip sonra da aileler tarafından huzursuz edilirsek bu duruma kayıtsız kalamam çok üzülürümBahsettiğiniz süre uzun, annenizin kırkınızı beklememesi bir problem değil bence ama giderseniz verilen sözlerin tutulmama ihtimaline göre gidin. Biz onlara güvendik de Muğla'ya gittik olmasın. Şehri seviyorsanız orada bir bakıcı tutarsınız, ekstra bir durumda annenizden destek alırsınız. Uzun süreli torun bakmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Şuan gerçekten bakarım gibi düşünse bile iş ciddiye bindiğinde yapamayan çok anne, kayınvalide var.
Bakacaklarının garantisi yok ki. Mesela anneniz bakacak ama işten çıkacağınız saati de sayacak. Az geç gelseniz nerde kaldın diyecek. Çocuğu bırakıp gezseniz emin olun bir sürü laf duyacaksın. Zaten hafta içi bakan kadın bir de niye siz gezeceksiniz diye baksın demi. Kaynananız, Anneniz bakıyor diye sorun da yapabilir, kıskanabilir. Ben bakarım der ama huzurunuza çomak sokar.ben oyumu bakıcıdan yana kullanıyorum. Muğla’ya gitseniz bile bakıcı tutun. Bu gözler “ben bakarım deyip bakmayan kaynana ve anneanne” konularını çok okudu.tayinim çıkarsa merkeze çıkar yüksek ihtimalle gitmişken de bebeğe de baktırmak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?