Aileleriniz salçayı turşuyu reçeli size parayla mı yapıyor?

baloncuk13

şişko patates
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
1.497
637
173
Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .

Kızlar Merhaba. Merak ettiğim ve doğrusunu öğrenmek istediğim bir konu var. Kaynanam her sene bize Salça ve turşu yapar. Eşim de al anne bu salçayla turşunun parası diye çıkarır verir. Benim Annem de reçel yapıp verir ben hiçbir zaman al anne reçelin parası deyip çıkarıp vermedim. Gerek yok yani iki tarafın da maddi durumları iyi yaptığı bu tarz şeylerin lafı olmamalı bana göre. Hadi salçanın emeği çok deriz yine de belki verilir ama turşu nedir ki ya. Bu arada bende her iki aileye de kurutmalık biber patlıcan falan yapıp veriyorum yani bunlar aile samimiyetidir bence ayıp ya para almak vermek. Eşime kaç kere kızdım annene vereceksen de normal 200 300 neyse para ver arada al anne harçlık edersin de ama al bu Salça bu turşu parası deyince benim zoruma gidiyor dedim. Yok ben verecem diyor veriyor. Bu arada biz başka ildeyiz bazen denk gelirsem yardım ediyorum ama eşim illa annemin salçası turşusu olacak diyor yoksa bende yapardım evimde .
Benim kayınvalidemde yapar hatta kış için kuru bakliyatlarima kadar alır verir para versekte almaz

icinden oyle geliyor veriyor demek ki. neden takildiniz ki? bence vermesi daha iyi hic kimseye minnet duymazsiniz.

ayrica salca tursu recel dediginiz sey tadimlik 1-2kavanoz degilse ben de malzemesini kendim alacaksam oyle kabul ederim derim ailelere. kislik salcayi receli annem de kayinvalidem de olsa kimseye yuklemenin anlami yok.

Normalde tabii ki anneler almaz ama maddi olarak zayıfsa ve malzemeleri de para vererek alacaksa verilir yani parası, onda bi sakınca yok bence hatta bizde eşimle deriz annelerimiz bize yapınca bir sürü şey, hediye alalım verelim gibi sonuçta emek var sizin anneniz para almıyorsa güzel bi bluz çanta hediye alabilirsiniz.

Benim kv de yapar tursu yaprak salca recel bulgur bugday sagan pekmez vs vs asla para konusu olmadi cunku orayi da ben kendi evim gbi gordugum icin fazlasiyla aliyorum . Ve hatta 2 tane bahcesi var evimize donmeden once bahcesine girip sebze meyve dolduruyorum çuvallara fasulyeler domates biber vs.
Kendi urettigi seylerin parasini asla istemez zaten onun konusu bile olmaz ama çökelek peynir vs suparis eder bizim adimiza verir parasini. Bizde kv ye onun parasini veririz sadece

Eşiniz malzeme parası olarak veriyor olabilir mi? hani yük olmayalım masraf olmasın diye?
Mesela biz kaynamamla yaptık salçayı közlük malzemeleri falan onlar aldı bizde parasını teklif ettik almadılar..
Bende dondurucuya konacaklardan kendime aldığım kadar onlara aldım yani bi nevi destekleşmiş olduk.. Yük olalım istemedim onlara.. Yani eşiniz de öyle düşünüyor olabilir..

kadın alıyor ki veriyor.

icinden oyle geliyor veriyor demek ki. neden takildiniz ki? bence vermesi daha iyi hic kimseye minnet duymazsiniz.

ayrica salca tursu recel dediginiz sey tadimlik 1-2kavanoz degilse ben de malzemesini kendim alacaksam oyle kabul ederim derim ailelere. kislik salcayi receli annem de kayinvalidem de olsa kimseye yuklemenin anlami yok.
Bu yıl eşim anne bize 3kavanoz yetmiyor 4 kavanoz yap dedi turşuyu annesi yapamam turşu malzemesi pahalandı dedi. Çok sinir bozucu bana göre. Sonra biz aldık gittik iki aileye de yetecek kadar malzeme 48 lira tuttu. Ya belki her senekinden 8 liralık fazla istemişizdir lafı olur mu ya.

x kv sağolsun herşeyimi yapardı.
salça,turşu,yaprak,pekmez,ceviz vs vs ..
hiçbiri için para vermezdik.
hoş al anne bu şunun bunun parası deseydik de almazdı sanırım.
garip bir durum, harçlık gibi verilirde... bilemedim.

Bu yıl eşim anne bize 3kavanoz yetmiyor 4 kavanoz yap dedi turşuyu annesi yapamam turşu malzemesi pahalandı dedi. Çok sinir bozucu bana göre. Sonra biz aldık gittik iki aileye de yetecek kadar malzeme 48 lira tuttu. Ya belki her senekinden 8 liralık fazla istemişizdir lafı olur mu ya.
bu tarz hesaplar yapiliyorsa verin tum malzemenin parasini, sinirlerinizi bozmadan kimseye minnet duymadan yiyin tursunuzu. bence gercekten takilacak bisey degil:)

x kv sağolsun herşeyimi yapardı.
salça,turşu,yaprak,pekmez,ceviz vs vs ..
hiçbiri için para vermezdik.
hoş al anne bu şunun bunun parası deseydik de almazdı sanırım.
garip bir durum, harçlık gibi verilirde... bilemedim.

Aynen katiliyorum ticaretmis gibi al bu recelin parasi demezsin
Anne/baba geliri dusuk insanlarsa zaten evlatlar ilgileniyor, kimse anasini babasini parasiz birakmiyor ki
Ben her ziyarete gittigimde anneanneme hediye para yaparim yani, geliri cok da usper olmayan yasli bir kadin.Ama karsilik falan beklemem asla. Bana cok garip geliyor boyle anne babayla ticaret yapmak.

Benim annemde asla almaz. Evinde ne varsa getirir hatta zeytinde gundelige gider evlendigimden beri hic parayla zeytinyagi almadim.
Kayinvalidem senede 1 kilo tarhana verir sadece.
Başka hic bir sey yok.
Bir defasinda bize sormadan birisinden bizin icin 2 kilo tereyağı alip gelmislerdi. Size aldik dediler bende teşekkür edip dolaba koydum. Giderken yagin parasini istediler. Bende "sizden yag istemedik ki madem para isteyecektiniz bize sorsaydiniz almadan once, alın geri götürün oyleyse ben istemiyorum." Dedim. O zamandan hic bir sey getirmiyorlar, yapmiyorlar. Aman eksik olsun zaten istemem hic bir sey.
Bencede kayinvalidenizin almasi sacma ama esinizi nasil vermemeye ikna edeceksiniz bilemedim.

Back
X