Ailelerle oturup boşanmayı konuşmak

nuterx

Hadi kizlar birseyler soyleyin
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2015
30
-30
86
29
Merhabalar öncelikle söylemek istiyorum hesabımı ilk açtığımda yazdığım konu gerçek değil yıllar önce öylesine bu foruma girip sevgilimle dalgasına konu açmıştık malesefki silemiyorum o yüzden diğer konularımında inancılığı olmuyor
Derdime gelecek olursak kayınpederimin vefat ettiğini kayınvalidemin bizimle yaşaması için eşimle tartıştığımızı söylemiştim önceki konumda.bu olay hala netlik kazanmadı bayramda memlekete gittik kayınvalidem eşim ben.dönüşte benim annem babamda geldi babam bizim yanımızda ameliyat olacaktı.bugün yani pazar öğlende evimize vardık eşimle bi tartışmamız oldu ve 2-3 aydır bitmeyen kavgalarında etkisiyle annemgille konuşmak istedi biz anlaşamıyoruz boşanmak istiyorum ben dedi annem babam kayınvalidem eşim 1-2 saat konuştuk kesintisiz ben ağladım sürekli büyükler barışmamızı istedi eşim boşanma kararından dönmek istemiyor bende eşimi sevdiğimi ama beni istemeyeni bende istemiyorum dedim en sonunda babamada biz dönelim memlekete dedim.konuşmalarda eşim benim çok kıskanç olduğumu bir sürü derdi varken benimde dert olduğumu annesini yalnız başka şehirde(kayınvalidem bziden 5-6 saat uzakta) asla bırakamayacağını kardeşininde işinden dolayı annesiyle ilgilenemeyeceğini benimde altlı üstlü karşılıklı daire tutup oturalım dememe rağmen annesini istemediğimi söyledi.daha 1 yıllık evliyiz.çocuk yok.lütfen kırıcı olmadan yorum yapın

Eşiniz neden evliliğiniz bu kadar yeni ve çözüm üretmişken(yakın oturmak) gözden çıkarmayı tercih ediyor. Bu şekilde içi boş kalıyor anlattıklarınızın, eminim başka sebepleri de vardır.
Kayınvalideniz mesela karşılıklı oturma teklifinde direniyor mu, illa ki aynı evde mi olmak istiyor?
Eşinizin kardeşi ne iş yapıyor bilemiyorum ama ilgilenen yine eşiniz olmayacak siz olacaksınız. Çok çok yaşlı değilse de hayatını kendi idame ettirebilir insanlar, mağdur edebiyatına girmeye gerek yok.

Fikirlerimiz uyuşmuyormuş.babamda şaşırdı küçük şeyler anlattıklarınız ben anlamıyorum diyor

Kayinvaliden ne tepki verdi bu olanlara?

Senin allen kayinvalidenle oturmani kabul etti mi?

Benim icin kabul edilmez birsey olurdu bu. Yol yakinken iyice düsün cocu
Kayinvaliden ne tepki verdi bu olanlara?

Senin allen kayinvalidenle oturmani kabul etti mi?

Benim icin kabul edilmez birsey olurdu bu. Yol yakinken iyice düsün cocukda yok madem
Ailem tabiki kayınvalidene destek olacaksınız ama ev ev üstüne zor olur altlı üstlü oturmanız daha iyi olur dedi.kayınvalidem ben sizinle temelli kalmam zaten hep söylüyorum beni bahane etmeyin barışın dedi

Altlı, üstlü oturmayı kabul etmenize rağmen, annesini istemediğinizi iddia edip ayrılmak isteyen eşe güle güle diyeceksiniz. Alsın anasını otursun nasıl istiyorsa.

Aranızda birşeyleri netleştirmeden boşanma konusunu ailelere açmakda büyük saygısızlık bana göre. Ailenizle dönün evinize, ağlayıp sızlanmayın eşinizin karşısında daha fazla.

Kayınvalide istenmediğini farkedince ne dedi? Yani ayrılmayın ben ayrı otururum demiyor mu?

Asla istemiyorum dememissiniz.
En azından bir iki apartman,daire ileride yine birlikte oturabilirsiniz.yemekleri,özel günleri, hastalık durumunda hemen yanında olursunuz.
Eşiniz bahane arayıp bulmuş gibi geldi bana.daha bir yıllık evlisiniz.ve eşiniz kararlıyım diyerek sizin ailenizle de bu konuşmayı yaptıysa bence bu ilişkinin üzerine gitmeyin.
Bence ailenizle gidin biraz zaman verin duruma göre karar verin.esinizle o istemediği halde birlikte olmak için ısrar etmeyin.ve hep ağladım demişsiniz ağlamayın güçlü durun bence sizin burada suçunuz yok.

Babanızın anlaması gerekmiyor ama siz anladınız mı eşinizi ben ondan da emin degilim
Eşimin dert ettiği şeyleri bende abarttığını düşünüyorum birbirimize daha özenli davranırsak çözülür diye düşünüyorum ama onun çözümün sadece boşanmakta olduğunu düşünmesi beni mahvediyor

Eşiniz tam olarak neyi dert ediyor ki? Kıskançlık dediği davranışlarınız neler?

"Geçinmeye gönlün var mı" diye sorarmış eskiler.
Bazı kız babaları kızlar başlarına kalmasın diye hep yapıcı rolüyle alttan alırlar,anlamazdan gelirler, bana da sinir basar...halbuki mesela benim kızıma sebebi ne olursa olsun , hele benim yanımda höt höt konuşup, boşanma naraları atıp , bı de yavrumu ağlatacak adamın önce ağzını yüzünü indirecegimi sonra da bı daha o şehirde barındırmayacağımı herkes bildiği için bana yapamazlar bunu

Ana gibi ana helal olsun

O annesi ile kalsin. Siz ailenizle. Cunku büyümemiş. Ameiyat olacak adamla konusulacaksey mı?

Ana gibi ana helal olsun
Ben yine evdeki en uzlaşmacı ebeveynim, böyle bı durumda babası terminatör olur, o damadın kafasını çitos gibi ezer şaka bı yana eğer damat bu tür ilk olayda kadının ailesinin tepkisinin kadına sahip çıkmak yerine "aman yavrum bosanmayin, güzel güzel gecinin" olduğunu anlarsa sonrasında " nasılsa ne yapsam sahip çıkanı yok bunun" diye eziyor da eziyor. Keşke konu sahibinin babası bı dış gosterseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…