Ailelern ocuklarna mdahalesi dogru mudur?

Aile yol gösteren isik tutan olmali, cocuklarinin mantikli kararlarina saygi duymali bence..:delphin:.

Bazi aileler malesef cok tutucu oluyor bu konularda, görüyoruz duyuyoruz hic tasvip etmiyorum....Hic zerre kadar yetenegi olmayan kizlarina illaki ressam olmasini veya okumak yerine calisma hayatina atilmak isteyen ogullarina zoraki baski yaparak kendi secimlerini yaptirmak cok yanlis...:kahve:

Ben birazda günah cikarmak diyorum buna, ben yapamadim yasayamadim ama evladimda göreyim yasayim gibi...Fakat is secimi gibi önemli bir konuyu sadece kisi secmeli, bu benim ve sadece benim tercihim olmali...benneyaptımki

Cok sacma ve uc seyler olmadiktan sonra ben kesinlikle müdahale etmem kizlarima, hangi mesleyi istiyorlarsa onu yapsinlar yeterki hergün islerine güle güle gitsinler ve mutlu olsunlar..a.s

dozunda müdahale her zman gerekli bence anne baba tarafında..
insan sonraları anlıyor zaten bu müdahalelerin kıymetini..
babam yerinde bir şekilde müdahale etmese ben şimdi avusturyadaydım mesela -tatlicadiarzu-
o zamanlar cok kızdım,cok cok söylendim,gönül koydum ama şimdi teşekkür ediyorumşakkıdı

müdahale demeyelim de yönlendirmeleri gerekir bence..yetenek ilgi ve düşünceleri doğrultusunda çocuklarına mutlaka faydalı olacaktır bunlar..fakat anne ya da baba olamadığı ya da gerçekleştiremediği hayallerinin çocuklarının kendi hayatlarında gerçekleştirmesi için müdahalede bulunabiliyorlar buna katılmıyor, desteklemiyorum.
fakat bazı meslek seçimlerinde ve göremedğimiz kişi karaktelerinde ailenin tecrübelerini yabana atmamak gerek.
ailem beni yönlendirdi.müdahale etmedi.

aıleler mudahalemı bılmıyorum ama genelde bu davranısı sergılıyolar
belkı yon vermek dogryyu gostermek belkı bızı cok ıyı tanıdıklarından
ılla kı bı mudahale soz konusu

Back
X