• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem beni anlamıyor

Merhaba 21 yaşındayım, psikolojik sorunlarım var ve geçen hafta kendime zarar verdim. Bir daha yapmayacağım elbette çok pişmanım ancak kendimi iyi hissetmek için yapmıştım. Bugün psikoloğum aileme söylemiş ve ailemle aram çok bozuldu kendimi daha da kötü hissediyorum. Onlara çok üzülüyorum ancak beni anlamak yerine bağırıp çağırdı babam. Başım çok dönüyor dertleşmek istiyorum. Daha tanım belli değil 2 yıldır sadece ilaç deniyoruz beni de anlamalarını istiyorum sadece. Sadece sizden yardım bekliyorum bu süreci nasıl değerlendirmeliyim, ne yapmalıyım kızlar?
Babanın tepkisi bence korkuyla verilmiş bir tepki sana bir şey olmasından korkmuş. Evlat çok farklı bir şey benim küçücük bebeğim bile bazen nefessiz bırakır kendini ağlarken bir şey olacak sanıp korkup bağırırım sonra ağlamaya başlarım. Ailenin zaten iyi olduğunu söylemişsin onlarla daha çok vakit geçirmeye çalış yalnız kalmamaya özen göster. Aile terapisine de gidebilirsiniz belki işe yarar. İlaçlarını da bırakma kesinlikle. Şifa bulursun inşallah 🙏 bir uğraşın yok mu okul iş bir hedef vs kendini bu düşüncelerden uzaklaştıracak?

Şimdi Z kuşağı pek dayak yemiyor da ondan oluyor böyle

Ben kendime zarar versem annem saçımı başımı yolardı muhtemelen
şu tarz bir konuya verilebilecek en cahilce tepkilerden biri bu. en fazla 1 önceki nesil olan genç biri için utanç verici.
dediğiniz şey normal, faydalı veya doğru değil. insan çocuğunu dövmemeli hele ki psikolojik sorunları varsa (bu konudaki kişi psikoz geçirdiğinden söz ediyor, bir de yani..)
imza: z kuşağı

Benim de orası çok dikkatimi çekti, çok acil bir şekilde psikiyatriste gitmesi gerekiyor.

Psikiyatr değilim ama çok yakın bir akrabam da bu tip sesler duyduğunu seslerin ona komutlar verdiğini eğer yapmazsa kötü şeyler olacağını söylediğinden bahsetmişti. Tedavi oldu iyi şu anda ama zor bir süreçti. Umarım ileri seviye depresyon kaynaklı işitsel halüsinasyon gibi basit bir durumdur yaşı çok genç.
Acaba tanısı neydi merak ettim, umarım doktor ne diyecek bakalım henüz bir şey demedi

Acaba tanısı neydi merak ettim, umarım doktor ne diyecek bakalım henüz bir şey demedi
Psikozdu ama psikoz tanı mı emin değilim. Uzun süre tedavi gördü dediğim gibi. Onun duyduğu ses dışarıdan duyduğu bir sesti o konuda şanslısın muhtemelen kendi kendine yaptığın bir durum bu. Bir şeyden mi korkuyorsun? Bir şeye stres mi yapıyorsun? Tüm bunlar çok saçma sebeplerden kaynaklanıyor da olabilir. Hayat çok güzel özellikle senin yaşında lütfen bu hayatın güzelliklerine odaklan.

Psikozdu ama psikoz tanı mı emin değilim. Uzun süre tedavi gördü dediğim gibi. Onun duyduğu ses dışarıdan duyduğu bir sesti o konuda şanslısın muhtemelen kendi kendine yaptığın bir durum bu. Bir şeyden mi korkuyorsun? Bir şeye stres mi yapıyorsun? Tüm bunlar çok saçma sebeplerden kaynaklanıyor da olabilir. Hayat çok güzel özellikle senin yaşında lütfen bu hayatın güzelliklerine odaklan.
yksye hazırlanıyorum, dediklerinde haklısın güzel yaşamaya çalışacağım

Back
X