Annem benim her söyleyeceğimi sürekli hala beni bastırıyor. Toplum da bile gelin afra tafra yapıyor. Ama şuna bişi deme kaynanam surat yapmıştır şuna bişi deme ya bende insanım benimde bir gururum var ona sus buna sus geçen bişi oldu susmasaydın dendi dengesizler midir nedir artık en sonunda bağlantımı kesmeye karar verdim. Ne anneme ne geline ne de başka birine asla hayatımla ilgili 1 tane konu anlatmıcam. Hiç bir sorunumu da belli etmicem kendi sorunu mu çözebilirsem çözerim çözemezsem psikolog danışırım.Neden sürekli kayınvalideden şikayet ediyorsunuz.
Annemiz bile olsa kimse sürekli mızmızlanan insanlardan hoşlanmaz. 1 kere 2 kere hadi 3 kere şikayet edersiniz sorun varsa. Sonra çözüme kavuşturmanız lazım. Diğer türlüsü yetişkin bir insan hareketi olmaz.
Kayınvalide ile ilgili bir sorununuz varsa insanlara anlatıp rahatlamak yerine sorunu çözün.
Onun dışında çalışmak istememe konusuna gelelim. Anneniz çalışmanızı mı istiyor?
Yazım tarzınız çocuk gibi. Anneniz mi sebep olmuş yoksa mizacınız böyle anneniz de bu sebeple mi size çocuk gibi davranıyor bilmiyorum sizi tanımıyorum. anneniz sizin kararlarınıza mı güvenmiyor? Yoksa özgüvenli net cevap vermenizden mi rahatsız?
Kimseye bişi anlatmıcam babam desen bişi anlatma diyor annem desen meğersem beni ve 3.kişilrri dinlemiyor muş ama konu geline gelince abimden şikayet edince dinliyor ama gelin komşudan şikayet ederse o zaman umursamıyor...Kimseye birşey anlatmayın.
Haklısın da beni mız mız aynı konuları açtırıp duracağına en azından sen kaç yaşındasın kendine gel kendi sorunlarını kendin çözebilirsin. Psikolog da annemin yanlış yaptığını söylüyor. Annem diyecek ki ben çözüm merkezi değil kendin düşün kendin bul yada psikolojik destek al benim aklıma gelse zaten ne ona sorarım ne de bişi meğersem insan ilişkileri konusunda hiç bir şey bilmiyormuş. Sen bireysin artık demesi gerekirdi.Anne, eş, kayinvalide yine herkeslerin suçlu olduğu, sizin hep mağdur olduğunuz bir konu.
Haklısınız neden bu konularda bu kadar eksiğim bilmiyorum... Ailem mi umursamaz anlayamadım....Gecen konunuzda da soylendi size
Birey olun
Kendi dusunceleriniz olsun
annenizin esinizin onun bunun lafiyla hareket etmeyin dendi
Cunku siz baskalarini dinleyip sonra uzulunce onlar beni yonlendirdi diyorsunuz
Kvniz hakkinda annenize yakinmayin
Bi ortamda haksizliga ugradiginizda o an cevabinizi verin
O beni yonlendirmedi bu beni dinlemedi tarzinda ilerlerseniz kendi yolunuz olmaz savrulur gidersiniz.
O öyle diyebilirdi, bu böyle diyebilirdi yahu kaç yaşında kadinsiniz. Bir şeyleri de siz düşünseydiniz. Onu da mı başkaları yapacaktı sizin yerinize?Haklısın da beni mız mız aynı konuları açtırıp duracağına en azından sen kaç yaşındasın kendine gel kendi sorunlarını kendin çözebilirsin. Psikolog da annemin yanlış yaptığını söylüyor. Annem diyecek ki ben çözüm merkezi değil kendin düşün kendin bul yada psikolojik destek al benim aklıma gelse zaten ne ona sorarım ne de bişi meğersem insan ilişkileri konusunda hiç bir şey bilmiyormuş. Sen bireysin artık demesi gerekirdi.
Merak etme ben anneme ve geline yapacağımı biliyorum. Onlara bu saaten sonra sınır nasıl çizilir görecekler. Komşular bile annem ve gelin için höt höt sert ve lafını esirgemeyen kadın diyorlar. Madem onlar otoriter beni baskı altına almaya çalışıyorlar. Onlara asla boyun eğmeyeceğim. Meğersem onlar beni bu kadar öz güvensiz yetiştirdi ler. Onlara asla beni kaşıyla tavrıyla ezmesine izin vermeyeceğim. Oh be artık hayatımın ipleri bende istediğim gibi hayat yaşayacağım. Çok şükür...O öyle diyebilirdi, bu böyle diyebilirdi yahu kaç yaşında kadinsiniz. Bir şeyleri de siz düşünseydiniz. Onu da başkaları yapacaktı sizin yerinize?
Sizinki kolaycılık.
Hayatınızda hiçbir şey değiştiemeden sızlanmaya devam edeceğiniz o kadar belli ki.
Öz güvenli cevap verdiğimden rahatsız olduğuna 1 kere şahit oldum hemen ne oluyor diyor kendi kaşına gözüne bakmadan herkesi sindirebileceğini sanıyor annem de olsa abimin eşi de olsa onların arası tarfası bana sökmez bir daha yapmaya kalksınlar bak neler olur. Bir daha benim üstüme gelsinler hemen polis çağırıp beni dövdüler diye şikayet etmezsem insan değilim...Neden sürekli kayınvalideden şikayet ediyorsunuz.
Annemiz bile olsa kimse sürekli mızmızlanan insanlardan hoşlanmaz. 1 kere 2 kere hadi 3 kere şikayet edersiniz sorun varsa. Sonra çözüme kavuşturmanız lazım. Diğer türlüsü yetişkin bir insan hareketi olmaz.
Kayınvalide ile ilgili bir sorununuz varsa insanlara anlatıp rahatlamak yerine sorunu çözün.
Onun dışında çalışmak istememe konusuna gelelim. Anneniz çalışmanızı mı istiyor?
Yazım tarzınız çocuk gibi. Anneniz mi sebep olmuş yoksa mizacınız böyle anneniz de bu sebeple mi size çocuk gibi davranıyor bilmiyorum sizi tanımıyorum. anneniz sizin kararlarınıza mı güvenmiyor? Yoksa özgüvenli net cevap vermenizden mi rahatsız?
Siz terapiye devam edin ciddi ciddi.Öz güvenli cevap verdiğimden rahatsız olduğuna 1 kere şahit oldum hemen ne oluyor diyor kendi kaşına gözüne bakmadan herkesi sindirebileceğini sanıyor annem de olsa abimin eşi de olsa onların arası tarfası bana sökmez bir daha yapmaya kalksınlar bak neler olur. Bir daha benim üstüme gelsinler hemen polis çağırıp beni dövdüler diye şikayet etmezsem insan değilim...
Baskıcı bir anne baba abi ile yetişmiş olmanın sonu bir de üstüne baskıcı bir gelin hiç sevgi görmeyince ne beklersin... Ama ayda 1 terapiye devam dicem düzenli hayatımı mahvettiler zaten. Aslında ailemle görüşmesem daha iyi galiba yılda 1 görüşsem daha iyi kendi ailemi görünce hala sinirleniyorum.Siz terapiye devam edin ciddi ciddi.
Öz güvenli cevap verdiğimden rahatsız olduğuna 1 kere şahit oldum hemen ne oluyor diyor kendi kaşına gözüne bakmadan herkesi sindirebileceğini sanıyor annem de olsa abimin eşi de olsa onların arası tarfası bana sökmez bir daha yapmaya kalksınlar bak neler olur. Bir daha benim üstüme gelsinler hemen polis çağırıp beni dövdüler diye şikayet etmezsem insan değilim...
Gelin ne anlattıysa artık abartarak yalan yanlış bişi söylemiş. Gaza gelmiş ama ben geline de anneme de bir ayar veririm.İyi de bu yalan. Seni dövmeden böyle bir şey dersen sen suçlu olursun.
Neyse o senin bileceğin iş de.
Çalışmayı düşünmüyorum diyince annen neden sinirlendi?
Yok polis aramayacağım aramış gibi göz dagı tehdit bunları tehdit etmezsen....İyi de bu yalan. Seni dövmeden böyle bir şey dersen sen suçlu olursun.
Neyse o senin bileceğin iş de.
Çalışmayı düşünmüyorum diyince annen neden sinirlendi?
Daha önce k.v tehdit ettim şimdi sıra kendi ailem deYok polis aramayacağım aramış gibi göz dagı tehdit bunları tehdit etmezsen....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?