Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

kaderq01

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2025
63
-13
3
23
24 yaşındayım ailem beni görücü usulü evlendirmek istiyor yaşın geldi senin yaşındakiler evli 2 3 çocuğu var deyip baskı yapıyorlar ailemle zaten anlaşamıyoruz beni istemiyorlar uygun gördükleri kişi benimle aynı yaşta Almanya'da yaşıyor yani ailemden Sevgi görmemiş biri olarak bide hiç tanımadığım insanla evlenip ülke değiştireceğim tanıma şansım da yok telefonla görüşüp arayıp tanııyabileceğime de inanmıyorum ve en kötüsü 2 3 gün sonra evimize gelicek bu kişiler ailem karşılarına çıkmamı istiyor bide hizmet etmemi benim tanımadığım insanların karşına çıkıp birde hizmet yapmaya cesaretim yok annem de görücü usulü zorla evlendirildi ama mutsuz sizce nasıl bi yol izlemem lazım ailemden Sevgi görmemiş biri olarak benim adına düşündükleri kararın doğru olmadığını savunuyorum zorbalık gibi bişey bide sanki o kişilerin gelmesini bekliyormuş gibi karşılarına çıkamam dünden meraklıymış düşüncesini sokmaz mi akıllarına evlilik için yaş olarak geç mi kaldım sizcede

Ne geçi, evliliğin geçi falan olmaz, vakti saati olur, ailen çok biliyorsa kendilerine baksınlar ne kadar mutlular, istemiyorsan istemiyorum de kabul etme, zorla olmaz bu işler. Okudun mu işin falan var mı senin?
Lise mezunuyum kabul etmiyorsan da bu evde kalma diyorlar beni zorluyorlar yani bi yandan karşılarına çıkmazsan millet senin hakkında kötü düşünür diyorlar her türlü zorluyorlar yani hiç tanımadığım insanların karşısına dünden raziymis gibi çıkmak bana doğru gelmiyor.

24 yaşında kimin 2-3 çocuğu var? kırsalda mı yaşıyosunuz? Nerelisiniz?

24 yaşında kimin 2-3 çocuğu var? kırsalda mı yaşıyosunuz? Nerelisiniz?
Akraba evliliği yaygın bi topluluk bi kız 17 18 oldumu evlenmesi gerektiğini düşünüyorlar evlenmedimi evde kaldığını yaşım 24 olunca iyice gözlerine batıyorum o zaman bu evden git diyorlar

E ne güzel, en azından şu açıdan şanslısınız: evden gidip kendi hayatınızı kurabilirsiniz. Genelde böyle gerici aileler bağımsız yaşamanıza da izin vermez ama sizinkiler evden git diyor. Nimet valla. Çalışıyor musunuz ya da iş arıyor musunuz?

Evlen git bence dil öğren, üniversiteye başvur okumak istersen, ya da başla çalışmaya, naparsan yap korun, çocuk sahibi olma. Baktın istemiyosun boşan, orda bi hayat kurmak burda doğuda, lise mezunu olup tek başına parasız pulsuz sokağa atılmaktan daha kolay. Tabii bütün bunlar adamın ruh hastası olmaması ve senin fiziksel olarak antipatik bulmuyor olmana bağlı, yoksa eziyet olur bu plan.

Konu bana gerçek gibi gelmedi çünkü böyle aile git demez.Gerçekse size o taraftan yazıyorum. Evlenme adı altında köle olarak veriliyorsunuz. Kendi ailenizin zulmünden çıkıp başka bir ailenin zulmüne gireceksiniz. Orada yaşayan bir Türk kızını hele hele Alman kızını asla kafalayamazlar. Kimse dönüp bakmaz bu zihniyete. Özellikle sizin gibileri arıyorlar çünkü vur kafasına al lokmasını yapacaklar. Pasaportunuzu alacaklar elinizden, lisan bilmediğiniz için sağa sola gidemeyeceksiniz. Aç bırakıp her gün dövseler bile gıkınız çıkamayacak.

Çok şahit oldum sizin gibilere, mesleğiniz lisanınız olsa bunları yazmazdım çünkü yol yordam öğrenip derdinizi anlatabilirdiniz. Yatılı hasta bakıcı işi bulun, kadın sığınma evine gidin ama bu şartlarda bilmediğiniz ülkeye gitmeyin.

Şaka mısınız yahu siz? Evlenmek istemiyorum diye konu açan kıza verilen tavsiyeye bak. Rastgele biriyle evlensin aynen pazardan şal alır gibi. Sanki Türkiye'de piyasada çok düzgün erkek var ya, bu kızcağızla o çevreden evlenen kişi kesin çok düzgün biri çıkar, o adamın bozuk çıkmama ihtimali milyonda bir zaten. Eminim el üstünde tutar bu kızı, evlendikten sonra da yıllarca korunmasına izin verir, eş ailesi ağırlamaktan da dili çok güzel öğrenmeye fırsatı olur konu sahibinin. Evliliği ne sanıyorsunuz siz. En kültürlü, elit erkekler bile evlendikten sonra kadının eğitimi konusunda önüne taş çıkarabiliyor. Boşanırken sorun çıkarabiliyor. Hayal aleminde yaşıyorsunuz siz

ilginç ama doğru
oraya gidip zorbalık görürse devlete sığınsın
hayatı kurtulur

Akraba evliliği yaygın bi topluluk bi kız 17 18 oldumu evlenmesi gerektiğini düşünüyorlar evlenmedimi evde kaldığını yaşım 24 olunca iyice gözlerine batıyorum o zaman bu evden git diyorlar
anlamadığım bu zihniyeti biliyorsunuz neden okumadınız neden meslek sahibi olmadınız
bunların olmasını istemiyorsanız başka seçenekleriniz olmalıydı şimdiye kadar

Çalışmama da karışıyorlar evleniyorsn da bu evden git diyorlar 2 seçeneğim var ya evlencem yada evden gidicem hiç tanımadığım biriyle nasıl evlenirim hemen evlenmiycen diyorlar ama onu tanıma fırsatım yok almanyada yaşıyor telefonla konuşup tanıyamam ki

Namusumu vericem karşılığında ne kadar mantıklı

Ne yapacan namusunu sanki turşusunu mu kuracaksın? Evlen git kız

Tanı diyorlar ama almanyada yaşıyor nasıl taniycam görmeden telefonla konuşarak
Öyle tanımak mümkün değil . Ayrıca 24 yaş evlilik için geç değil. Bunun geçi olmaz zaten. Ben 29 yaşındayım bekarım çocuğum yok. Senin yaşında herkes evli 2-3 çocuklu diyen aileniz çok saçmalıyor. Artık insanlar kariyerine, kendine odaklanıp birikim yapıp gezerek hayatını yaşıyor. 30lu yaşlara doğru evleniyor. Ailenize evlenmek istemediğinizi söyleyin. Eğer ısrar etmeye devam ederseler polis çağırın. Okuyun ya da çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…