Bu arada dedigim kisinin kocasi madde bagimlisiymis, kiza kakaladilar bir nevi. Yoksa koca Almanyada kiz mi yok Turkiyeden arasinlar.Benim bir akrabam bu sekilde evlendi, sonra anlasamadi bosandi, hemsireydi zaten, dil bilmedigi icin yatili hastabakici olarak calisti uzun yillar,simdi denklik almis calisiyormus.Konu sahibi lise mezunu,dediginiz gibi bosanirsa orda kalmasi cok zor.
kardeşim Yusuf suresini oku belki görürsün kim olduğunu. Sen yine de o görücüyü gör biz kendi bulduğumuzla evlendik ne oldu hiç bir şey maddiyatı da iyiyse hiç düşünme kimse kimseye bir anda aşık olmuyor o işler yalan zamanla seversin ama önce gör beğenmediğin konuşamadığın adamla da evlenme en azından bir odaya çekilip sohbet et cesaretli ol.24 yaşındayım ailem beni görücü usulü evlendirmek istiyor yaşın geldi senin yaşındakiler evli 2 3 çocuğu var deyip baskı yapıyorlar ailemle zaten anlaşamıyoruz beni istemiyorlar uygun gördükleri kişi benimle aynı yaşta Almanya'da yaşıyor yani ailemden Sevgi görmemiş biri olarak bide hiç tanımadığım insanla evlenip ülke değiştireceğim tanıma şansım da yok telefonla görüşüp arayıp tanııyabileceğime de inanmıyorum ve en kötüsü 2 3 gün sonra evimize gelicek bu kişiler ailem karşılarına çıkmamı istiyor bide hizmet etmemi benim tanımadığım insanların karşına çıkıp birde hizmet yapmaya cesaretim yok annem de görücü usulü zorla evlendirildi ama mutsuz sizce nasıl bi yol izlemem lazım ailemden Sevgi görmemiş biri olarak benim adına düşündükleri kararın doğru olmadığını savunuyorum zorbalık gibi bişey bide sanki o kişilerin gelmesini bekliyormuş gibi karşılarına çıkamam dünden meraklıymış düşüncesini sokmaz mi akıllarına evlilik için yaş olarak geç mi kaldım sizcede
Ne güzel akıl veriyorsun keşke kendine saklasaydınEvlenme diyen arkadaşlar,bu kızcağızın başka bir evlenme yolu var mı?Meslek yok,iş yok,aile ile yaşıyor;büyük ihtimalle sosyal hayat yoktur.
Her halükarda ailenin ya da bir arkadaşın tanıştırdığı kişi ile yol alacak.Ha şimdi ha beş sene sonra.
Sevgili konu sahibi tanışırsın; için ısınırsa biraz zaman isteyip hem konuşursunuz hem de adayı araştırısınız. Kimse nikahı kıyıp aynı evin içine girmedikçe asla gerçek anlamda birbirini tanımıyor emin ol.Bırada onlarca konu okuyoruz,yıllarca flört edip beraber yaşayıp sonu hüsran olan evlilikler var.Böyle beyaz atlı prens beklemekle gelmez .
Ayrıca 24 yaş benim için gayet makul,erken değil.Eğer dini hassasiyetiniz de varsa en güzel yıllarınızı niye yalnız geçiresiniz.
E sen de okumamissin isin yok meslegin yok ne diyecek sana insanlar? Kadin siginma evine git o zamanNe güzel akıl veriyorsun keşke kendine saklasaydın
Ben orada bir süre konu sahibi gibi kadınlara gönüllü yardım ettim. Evden dışarı çıkartılmıyorlar bırakın okulu kursu. Hele git hayatın kurtulsun anlaşamazsan boşanırsın iş kurarsın diyenleri okuyunca gülümsedim. Gittiğinin ertesi günü kaybedersin diyip pasaportunu alacaklar. İş görsün hizmet etsin diye buralara kadar gelip gelin arıyorlar. Oradaki kız mı yok? Geleneğimiz kültürümüz deseler Almanya'da Türk kızı mı bulamadılar? O kızlar ağzının payını verir çünkü bunların. Hemen çocuk yapıp ayaklarını bağlıyorlar, çocuğu götüremezsin diyip sindiriyorlar. En az 3 sene orada yaşaması lazım. Adamlar devamlı seni gönderirim benim sayemde buradasın diyip tehdit ediyorlar. Bir kere bile görmediğin tanımadığın adamla bu yola çıkılmaz.Evlenme diyen arkadaşlar,bu kızcağızın başka bir evlenme yolu var mı?Meslek yok,iş yok,aile ile yaşıyor;büyük ihtimalle sosyal hayat yoktur.
Her halükarda ailenin ya da bir arkadaşın tanıştırdığı kişi ile yol alacak.Ha şimdi ha beş sene sonra.
Sevgili konu sahibi tanışırsın; için ısınırsa biraz zaman isteyip hem konuşursunuz hem de adayı araştırısınız. Kimse nikahı kıyıp aynı evin içine girmedikçe asla gerçek anlamda birbirini tanımıyor emin ol.Bırada onlarca konu okuyoruz,yıllarca flört edip beraber yaşayıp sonu hüsran olan evlilikler var.Böyle beyaz atlı prens beklemekle gelmez .
Ayrıca 24 yaş benim için gayet makul,erken değil.Eğer dini hassasiyetiniz de varsa en güzel yıllarınızı niye yalnız geçiresiniz.
Kardeşim sen kendi kızını evlendirirsin böyle biriyle başkalarına akıl verme hiçkardeşim Yusuf suresini oku belki görürsün kim olduğunu. Sen yine de o görücüyü gör biz kendi bulduğumuzla evlendik ne oldu hiç bir şey maddiyatı da iyiyse hiç düşünme kimse kimseye bir anda aşık olmuyor o işler yalan zamanla seversin ama önce gör beğenmediğin konuşamadığın adamla da evlenme en azından bir odaya çekilip sohbet et cesaretli ol.
Oturum alması için a2 fil bilmesi lazım Fransa’da. Mecbur kursa gidecek gibi düşündüm ben ama Almanya’yı bilmiyorum tabii. Türkiye’de kalsa da evlendirilecek, en azından hak hukuk, iş, maddi özgürlük, devlet koruması gibi konularda şansı olut diye evlen git dedim ben ama bilmiyorum dediğim gibi.Ben orada bir süre konu sahibi gibi kadınlara gönüllü yardım ettim. Evden dışarı çıkartılmıyorlar bırakın okulu kursu. Hele git hayatın kurtulsun anlaşamazsan boşanırsın iş kurarsın diyenleri okuyunca gülümsedim. Gittiğinin ertesi günü kaybedersin diyip pasaportunu alacaklar. İş görsün hizmet etsin diye buralara kadar gelip gelin arıyorlar. Oradaki kız mı yok? Geleneğimiz kültürümüz deseler Almanya'da Türk kızı mı bulamadılar? O kızlar ağzının payını verir çünkü bunların. Hemen çocuk yapıp ayaklarını bağlıyorlar, çocuğu götüremezsin diyip sindiriyorlar. En az 3 sene orada yaşaması lazım. Adamlar devamlı seni gönderirim benim sayemde buradasın diyip tehdit ediyorlar. Bir kere bile görmediğin tanımadığın adamla bu yola çıkılmaz.
Az da olsa lisan bilmeyen, mesleği olmayan genç kızlar sakın bu maceraya atılmasınlar. Bunlar varsa en azından devlet gerisini tamamlıyor.
Namusumu vercem nedir ya
Kendini bununla mı tanımlıyorsun
Sende iş yok güç yok belli ki beyaz atlı prens bekliyorsun evde. Ama öyle biri yok, en doğrusunu yapmak ve ailene karşı gelmek istiyorsan önce kendi ayaklarının üzerinde dur.
O aileyle sevdiği biriyle evlenmesi, bir erkekle tanışması falan zaten hayal. Bu olmasa başkasıyla evlendirilir ya da kapının önğne koyacaklar sanki. Meslek yok, eğitim yok, para yok, nerde napacak ona bi cevabım yok mesela benim.Namusumu verecem derken sevmediği biriyle ve çıkarı için cinsel ilişkiyi kastetmiş olabilir ve haksız da değil. Herkesin yapabileceği bir şey değil sevmediği biriyle her gün sevişmek
Namusumu vercem cümlesi bu söylediklerinizden çok çok farklı ve çok geri kafalı bir üslupNamusumu verecem derken sevmediği biriyle ve çıkarı için cinsel ilişkiyi kastetmiş olabilir ve haksız da değil. Herkesin yapabileceği bir şey değil sevmediği biriyle her gün sevişmek
Böyle birini görmüştüm evlenip gelmiş Almanya'ya. Kayınvalide görümceler vs betaber yaşıyordu . Evde hizmetçi. Kocası zaten hiç değer vermiyordu..muhtemelen aldatıyordue. Kadın dediki dört ay oldu geleli hiçbiryere gitmedim. Markete de kayımvalidesi ile gidiyormuş. Korkunçtu. Kadın bildiğin tutsak.24 yaşındayım ailem beni görücü usulü evlendirmek istiyor yaşın geldi senin yaşındakiler evli 2 3 çocuğu var deyip baskı yapıyorlar ailemle zaten anlaşamıyoruz beni istemiyorlar uygun gördükleri kişi benimle aynı yaşta Almanya'da yaşıyor yani ailemden Sevgi görmemiş biri olarak bide hiç tanımadığım insanla evlenip ülke değiştireceğim tanıma şansım da yok telefonla görüşüp arayıp tanııyabileceğime de inanmıyorum ve en kötüsü 2 3 gün sonra evimize gelicek bu kişiler ailem karşılarına çıkmamı istiyor bide hizmet etmemi benim tanımadığım insanların karşına çıkıp birde hizmet yapmaya cesaretim yok annem de görücü usulü zorla evlendirildi ama mutsuz sizce nasıl bi yol izlemem lazım ailemden Sevgi görmemiş biri olarak benim adına düşündükleri kararın doğru olmadığını savunuyorum zorbalık gibi bişey bide sanki o kişilerin gelmesini bekliyormuş gibi karşılarına çıkamam dünden meraklıymış düşüncesini sokmaz mi akıllarına evlilik için yaş olarak geç mi kaldım sizcede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?