Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

Akraba evliliği yaygın bi topluluk bi kız 17 18 oldumu evlenmesi gerektiğini düşünüyorlar evlenmedimi evde kaldığını yaşım 24 olunca iyice gözlerine batıyorum o zaman bu evden git diyorlar

Evden koyacaklardı madem ne diye sizi dünya getirdiler?
Ayrıca yaşı 17-18 oldu mu evlenmesi gerektiği düşüncesi kimsede yok. Aileniz sizden kurtulmak istiyor. Bunu yapanlarda genelde anneler. Sizinde anneniz mi baskı yapıyor?

İçeriği okumadım ama keşke biri de beni Almanya’da yaşayan bir erkekle zorla evlendirseydi vatandaşlık aldıktan sonra boşardım
Hayret içinde kalıyorum böyle yorumları gördükçe. Siz iyi misin? Boşanmaya çalışan kadınların katledildiği bir yerde yaşıyoruz hepimiz? Siz farklı bir yerde mi yaşıyorsunuz acaba?

Ek olarak konu çok gerçekçi gelmedi bana. Kırsal toplumlarda evlenmeyi kabul etmiyorsan bu evde yaşayamazsın demez hiçbir aile. Kız çocuğu namustur onlar için evden kovulmaz kız çocuğu. Çok yozlaşmış yerlerde olabilir bir ihtimal. Gerçekse de sakın sakın evlenme. Bir işe gir hemen. Gerekirse devlete sığın bir süreliğine.

Hayret içinde kalıyorum böyle yorumları gördükçe. Siz iyi misin? Boşanmaya çalışan kadınların katledildiği bir yerde yaşıyoruz hepimiz? Siz farklı bir yerde mi yaşıyorsunuz acaba?
Biz farklı yerde yaşamıyoruz da konu sahibi farklı yerde yaşayacak. O böyle şeylere maruz kalmaz kalsa da devlet korur gerçek anlamda korur

Pardon özür diliyorum, Almanya'ya git demek istemişsiniz. Ben Tr'de rastgele biriyle evlenin diye anladım

Ailen bence bı amacı var adamlar Almancı diye daha çok istiyorlar üstüne baskı kuruyorlar çok istiyorsa kendine alsın o zaman kusura bakma gerçekten çok sinir bozucu bir şey insan aynı evin içinde kaç yıllık ailesini kocasını tanımıyor daha görmeden bu baskı belki adam psikopat psikoloji bozuk biri bilemeSin ki valla tatlım güzel bir iş bul önce sen kendine ayakların üzerinde dur zamanı yeri saati geldiğinde zaten olur rabbim hayırlı dürüst vijdanli insanlar çıkarsın karşına 24 yaşında kardeşimle aynisin hemen hemen evlilik için daha çok küçük sun tercih meselesi tabiki olabilir ama evde kaldın ne yani

Yemin ederim ailemden kurtulmak için kafayı kırıp giderim Almanya’ya
Deliler gibi almanca öğrenir iş bulurum
Kocayla anlaşamazsam da düzenimi kurunca boşarım

Ailemle de gittiğim andan beri iletişimi keserim, telefonlarına bile çıkmam

Bu nedir ya
Sizin anne babanız gibi tipler anne baba olmamalıydı

Eninde sonunda seni evlendirecekler madem bu kişiyi iyice tanımaya çalış , sor soruştur bakalım. Olur da kafana uydu evlen git aileni sil, gözünü dört aç attığın her adımın mantığını anla dil öğren iş bul çocuk yapma baktın kocan iyi çıktı okey iyi çıkmadı mı ayrıl ve orda kal.

Git evlen diyenler saf salak taklidi mi yapıyor ciddiler mi? Aynen tanımadığı, hiç görmediği kadına almanyadan türkiyeye koştur koştur görücü gelen adam kesin konu sahibinin almanca öğrenmesine, okumasına falan izin verir dalga mı geçiyorsunuz arkadaşlar? Adam da konu sahibinin ailesiyle aynı kültürden, aynı kafadan biri belli ki. Evden çıkarmayan biriyle evlenecek sonra. Yok devlet korurmuş falan. Almanyada en az 3 yıl evli kalmayana oturum izni vermiyolar. Direkt yollarlar türkiyedeki ailesine.

Zorluklar sizi bekliyor konu sahibi. Ya resti çekip tartışıp zorlanacaksınız ya da evlenip. Kolay gelsin. Düşünün taşının.

Bir tanis bence, belki seversin. Sevmezsen ozel gorusurken kendine psikolojik bir hastalik uydur, ailem sakliyor, soyledigimi ogrenirlerse beni oldururler de. Gorucu usulu oldugu icin arkasina balmadan kacar zaten

Benim bir akrabam bu sekilde evlendi, sonra anlasamadi bosandi, hemsireydi zaten, dil bilmedigi icin yatili hastabakici olarak calisti uzun yillar,simdi denklik almis calisiyormus.Konu sahibi lise mezunu,dediginiz gibi bosanirsa orda kalmasi cok zor.

Sizin bu yazdıklarınız az da olsa lisan bilen okumuş yol yordam bilenler için geçerli. Ben bizzat kaç kadına şahit oldum. Bu kızları bedava iş gücü olarak görüyorlar. İstediğimiz gibi yontar şekil veririz diyorlar. Bu kızın anne babası resmen bilmem kaç € alıp bildiğin köle gibi satacaklar. Aldıkları parayı da oğullarına harcarlar. Üniversiteye başvur falan hayal bunlar. Evden dışarı markete bile gidemez. Evden eve kabile gezmeye gider o kadar. Almanya'da kız mı yok evlenecek? Gurbetçi kızlar bile elinin tersiyle iter bunları. Kim bilir ne biçim bir oğulları var, bağımlı mı alkolik mi döver söver mi bunları da göz önünde bılundurun. Türkiyede de da var böyle öküzler ama en azından kız polise gidip derdini anlatabilir, iş bulabilir, başının çaresine bakabilir.

Bir anne baba kızına bunu nasıl yapar aklım almıyor. Böyle görmüşler, bşzim buralarda adet böyle falan ben bunları kabul edemiyorum ya. Madem sizi istemiyorlar siz de kadın sığınma evine gidin ya da bir yerde yatılı iş bulun. Ya adam psikopat çıksa, size bir şey yapsa nasıl vicdanları rahat yaşayabilecekler. Gerçekten bazı insanlar anne baba olmasın ya!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…