Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

Siz sosyolog musunuz?
Eğer değilseniz üst perdeden sallamanın bir manası yok kısacası laf-ı güzaf.
Oralılar öyledir buralılar böyledir demek zaten altı boş bir argüman çünkü tüm genellemeler gibi bu da yanlış.
Bu tip şeyler kişinin aile yapısıyla alakalıdır. Tüm izmir'liler aynı mı ya da trabzon'lular ya da bursa'lılar.
Elinizde 100 yıllık veri varmış gibi konuşuyorsunuz ama biliyoruz ki yok.
 

Aaa yanlış bilgi. Arnavutuz. Türk olduğumuzu ispatlama çabamız olmadı. Babaannem hiç Türkçe konuşmadı.
Bence Türk olduğunu ispat çabası da yine birilerinde var ama söyleyip konuyu dallandırmayacağım.
Şahsım adına konuşmayacağım bu platformda. ama Arnavutlar yakınlarım akrabalarım Kürtleri çok severler mücadelelerini haklı bulurlar genelde. Detaya girmeyeceğim. Benim bireysel olarak da hiçbir millet memleket hakkında kişiden bağımsız genelleme duygum olmaz olamaz.
Tunceli hakkında bir veri yazmadım. Gittim bulundum. Çok beğenmiştim.
Ben Doğuda akraba evliliği yok. İçi Anadolu da var esas diyen birine cevap verdim sadece. Bence Anadolu’da her yerde var. Ama en normalleşmiş haliyle tabi ki doğuda. İçanadoluda genellikle aile yapısına göre değişiyor.
Göçmen nefretiniz için de teşekkür ederim :)

Böyle mevzuları kişisel algılamamayı öğrendiğimizde her şey çok güzel olacak bence.
 
Son düzenleme:

Sosyoloji bitirdim ikinci üniversite ile ama sosyolog olmaya yeterli değil. Mühendisim.
Genelleme yapmadım. Gözlemlerimi söyledim. Doğuda akraba evliliği yok diyen birine sadece var dedim. Ne yazık ki akraba evliliği Anadolu da çok yaygın.
 
Bu devirde 24 yaşında 2-3 çocuğu olanlar azınlıkta hatta yok diyebilirim bu yaşta yapılan evlilikler de azaldı. Aileniz maalesef sığ düşünceli bu aileden kurtulmak için de evlenilmez çünkü aynı yatağı, aynı hayatı paylaşacaksınız insanın karşısındakini sevmesi ve beğenmesi lazım. Bu düşünceye sahip aile maalesef sizin çalışmanızı da engeller kadın kısmının yeri evidir der. Size destek olacak bir akraba, arkadaş vs yok mu?
 
Söylemeye çalıştığım şey gözlemlerinizin kısıtlı olduğu ve bu nedenle yorumun da havada kaldığı.
Benim ailemde akraba evliliği ensest sayılır. Üst kattaki adam amca kızıyla evlidir. Bu bölgelere değil insanlara bağlı.
 
Çok merak ettim ya. Kimde var türk olduğunu ispatlama çabası? Her konuda bilgilisin maşallah. Burada bir kızın kişisel sorunundan doğu batı muhabbeti yapıp milleti kutuplaştırmak elbirliğiyle ne güzel bir haraket. Tebrik ederim sizi. Tam y kuşağı kafası. Takmışsınız kimliklere. Sırf sıkıntıdan.
 

Yanlış anlaşıldım bence. Kırdıysam özür dilerim. Kimliklerle ilgilenmiyorum. Hoşçakal.
 

Elbette öyle
 
Benimde eşim doğulu. Hep kuzen kuzene evlilik, kızların küçük yaşta evlendirilmesi, kuma olayı doğuda var. Ben bizim bölge de hiç görmedim böyle zorla evlendirilme, kuma falan. Varsa da çok nadirdir. Çok eskilerimizde bile kuma olayı duymadım. Ayrıca kadına indirgenmiş namusta en çok doğuda var. Ama şu da var. Şuan orası da değişiyor. Doğulu aileler kadınların okumasını destekliyor, çocuklarını okutuyor eskisi gibi değil. Ama hala bence diğer bölgelerin gerisinde. Ben çok nesnel bakıyorum olaya. Çocuğumda yarı kürt olacak, yarı türk. Şimdi orada en çok olan şeyleri de yok diğer bolgelerde asıl öyle demek çok gerçekçi değil. Burda biri şunu dese; işte doğulular çok kötü insanlardır vs savunmanı anlarım. Hayır değiiller, misafirperverlik cana yakınlıkta en çok doğu da var mesela. Ama gerçeklerden koparak yorum yapmışsınız.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…