Babaanne size niye bakamıyormuş demişsiniz ama siz hiç yaşlı insanların evinde birkaç gün kaldınız mı? Ev işlerini yaparken zorlanıyorlar. Kendilerine bile yetemiyorlar. Benimkiler de çok yaşlı. Kuzenim haftanın 5 6 günü orada kalıyor. Birkaç gün ben de kalmaya gideyim dedim. Mutfaktan çıkamadım. Ev otel gibi kullanılıyor, tamam maddi destek sağlanıyor ama ev işleriyle ilgilenen kişiler yaşlı başlı insanlar. Ayakta bile bazen duramayan kadın yemeği ısıtırken bile yoruluyor bazı zamanlar. Kuzenim abur cubur çöplerini, bardağını bile mutfağa bırakmamıştı ilk gittiğim gün. Neyse ki bazen yemeği o yapıyor da kadını zahmetten kurtarıyor.
Şimdi diyeceksiniz ki bir tabak yemek fazladan koyacak, bu neyin zahmeti olacak ki. Evdeki bir kişinin fazlalığı bile etki eder. Daha fazla çeşit yemek yapacak belki, ev daha çabuk kirlenecek, daha çok çamaşır ve bulaşık.
Konu sahibinin babaannesi de bence maddi yönden sana bakamayız gibi düşünmemiştir. Gücü yoktur, bakımında zorlanıyoruz. Başkaları senle daha iyi ilgilenir niyetiyle demiştir. Ben yerinizde olsam dedemin yanına şu etapta dönerim. Yemek yapmayı bilmiyorsanız da bulaşığa ve ev işlerine yardım edin. Birikiminize ve duruma göre de ileride ev durumunuzu düşünün. Aile ortamından uzaklaşmamak için ben dede yanında kalmayı tercih ederdim. Zaten eksikliğini yaşamışsınız.