• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem beni istemiyor

Polise veya Aile bakanlığı iletişim hattına başvurabilirsin. Durumunu kısaca özetle barınma talep et. Bulunduğun ilin kadın konuk evine yerleştirilirsin. Başvuru için şiddet veya darp zorunluluğu bulunmamaktadır aile bakanlığı barınma talebinin. Ki zaten malesef şiddet görmüşsün :silah:

Konu sahibi tek başıma nasıl hayat kurarım diye sormamış ama cevaplar o yönde.Seni üzen sorunun hayatında güvenebileceğin kimsenin olmaması.Bu hayatta yapayalnız hissetmen.Yaşın daha çok küçük lütfen kimseye güvenme eve filan çıkacaksan güvenilir apartları tercih et.Allahım karşına hep iyi insanları çıkarsın inşallah.

Diğer arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermiş. Ek bir tavsiyem yok. Sadece söylemek istediklerim var. Çok klasik bir sözdür ama gerçekten de nefes aldığımız sürece umut vardır. İntiharı düşündüm demişsin, ancak kendi canına kıymak demek; hayallerine, önündeki güzel günlere de kıymak demektir. Sana o kötülükleri yapan insanlara bir şey olmayacak ki, olan senin gençliğine olacak. O yüzden o düşünceyi kafandan atmalısın, ayağa kalkmanın yollarını bulmalısın. Bir kere başardığın zaman, artık hayat senindir. Başarana kadar zor ve mutsuz zamanların olabilir fakat sonrası özgürlük. Umarım çok mutlu olursun bundan sonra ❤

20 yaşında bende ortada kalsam apışıp kalırdım. Kaldiki evli insanlar ayrılmaya tedirgin oluyor. 20 yaş çok küçük bir yaş o kadar normalki ne yapacağını bilemeyişi.

Dedenin yanına dön ve arada mutfak masrafınına yardım et, odanı herzaman temizle yediğini içtiğini kaldır. Laf söyleselerde takma. Yaşlılar çok aksi huysuz oluyor genelde takma.
Babanda da kalabilirsin ama dedenler senin için daha rahat olur.
Annenden paranı sürekli iste.
Ailenin yaptıklarını düşünme kendine üzülme sakın. Sadece kendini üzersin ki bence üzülmeyi haketmiyorsun. Güzel kardes8m bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine aile bağların güçlensin ailen sorumluluklarını bilsin sevgisini göstersin çok mutlu olun inşallah.

Daha yolun başındasın . Çok güzel günlerin olacak Allah' in izniyle.

Birdaha paranı kımseye verme .Senı aradıkları zaman yasadıgın her seyı unutma .Ev bul yada bır yerde yurt bul .Calıs cabala .Calıstıgını da kımseye verme .Kendını dusun .

20 yaş nedir ya. Herkes küçük değilsin demiş. Valla bence tek başına hayatta kalabilmek için son derece küçük. Sorun sadece maddi de değil, manevi olarak da çok zor.

Nasıl sığdıramıyorlar seni bir yere, nasıl gözleri bu kadar kör olabiliyor? Babaannene ne yükün olabilir ki, artık sana bakamayacağız demiş?

Yapabileceğin tek şey planlama yapmak. Kendine gerçekçi bir planlama yapmalısın. Ona göre de hareket ederek, belki hiç istemediğin şeylere katlanarak devam etmelisin. Ne yazık ki yapacak birşey yok.

20 yaşında kızsınız babanız niye size ev açmıyor full eşyalı ödesin elektriğini suyunu aidatını hakkınızı arayın 20 yaşında sadece ekstra para biriktirmek için çalışmalısınız. Madem 2. evliliğini yapmış ve sizi evde istemeyen birini hala karı olarak yanında taşıyor bunun bir bedeli olmalı. Ben olsam her iki evde olay çıkartırdım. Sessiz kaldığınız için sizi eziyorlar.

Babaanne size niye bakamıyormuş demişsiniz ama siz hiç yaşlı insanların evinde birkaç gün kaldınız mı? Ev işlerini yaparken zorlanıyorlar. Kendilerine bile yetemiyorlar. Benimkiler de çok yaşlı. Kuzenim haftanın 5 6 günü orada kalıyor. Birkaç gün ben de kalmaya gideyim dedim. Mutfaktan çıkamadım. Ev otel gibi kullanılıyor, tamam maddi destek sağlanıyor ama ev işleriyle ilgilenen kişiler yaşlı başlı insanlar. Ayakta bile bazen duramayan kadın yemeği ısıtırken bile yoruluyor bazı zamanlar. Kuzenim abur cubur çöplerini, bardağını bile mutfağa bırakmamıştı ilk gittiğim gün. Neyse ki bazen yemeği o yapıyor da kadını zahmetten kurtarıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki bir tabak yemek fazladan koyacak, bu neyin zahmeti olacak ki. Evdeki bir kişinin fazlalığı bile etki eder. Daha fazla çeşit yemek yapacak belki, ev daha çabuk kirlenecek, daha çok çamaşır ve bulaşık.

Konu sahibinin babaannesi de bence maddi yönden sana bakamayız gibi düşünmemiştir. Gücü yoktur, bakımında zorlanıyoruz. Başkaları senle daha iyi ilgilenir niyetiyle demiştir. Ben yerinizde olsam dedemin yanına şu etapta dönerim. Yemek yapmayı bilmiyorsanız da bulaşığa ve ev işlerine yardım edin. Birikiminize ve duruma göre de ileride ev durumunuzu düşünün. Aile ortamından uzaklaşmamak için ben dede yanında kalmayı tercih ederdim. Zaten eksikliğini yaşamışsınız.

Boyle bir konu uydurulmaz emin ol sürekli yaptıklarına göz yumdum verdıgım para karşılığında evinde kalayım dedim bana. Burası otel değil istwdiğin gibi eve girip çıkamazsın dedi ama hıç bır zamanda kapıda bırakmıyordu benı işten geç saatlerde çıksamda eve alıyordu en son ne oldu bilmiyorum yine cıldırdı senın yuzunden hayatım bıttı baban yuzunden hayatım bıttı dıyıp ellerimi tırmaladı bu evi terket yoksa öldürürüm dedi üzerime saldırdı artık dayanamadım canımdan şüphe etmeye başladım kalıcaktım evde yine işten geri döndüğüm de esyalarım kapıdaydı ayrı eve cıkıcak gücüm yok dedim paramı ver xıkayım sen o parayı unut dedı ve ileride en büyük hayalim kendıme motor almaktı onun için biriktiriyordum parayı ve iyi kötü annem dedım zora düşmüş dedım verdım şuan bin pişmanım Ankarada yasıyorum dedemi aradım gel diyor babannem arkadan bagırıyo gel gel dıyorsun da nere gelecek dıye param olsa gidicem ama dıpdızlagım yine olmadı üvey annemın yanına gıdıcem para bırıktırdıkten sonra eve cıkıcam
Öncelikle çok üzüldüm yazdiklariniz içime dokundu sizi suclamam için degl gerçekten hepsi kötü mü konduramadigim için soruyorum dede ile babaanne neden sizj istemedi evet bakım zordur ama zaten orda kalıp işlerinizi dedeniz nenenize yaptirmiyorsunuzdur yani neden kimse istememiş. Anne kötü bunu çok net anladm baba da bir karar verememis diyelm ama ya teyze hala amca dede kimse mi kabul etmiyor kısa süreligine kalın sonra zaten ayrı eve çıkın ki bence çok güçlü birisiniz bu yaşta çalışmak para biriktirmek harikasiniz

Merhaba arkadaşlar derdim biraz uzun 20 yasındayım getirde kuryecilik yapıyorum annem babam ben küçükken ayrılmışlar. Küçük yaştan beri onları ayıran benmişim gibi sürekli beni suçladılar. Hangi tarafa gitsem hep dertlerini dinledim kimse beni derdimi dinlemedi babam 2.evliliğini yaptı evlenmeden önce cok gğzel baba cocuk ilişkisi vardı aramızda üvey annem bana cok iyi davranıyordu taki cocukları olana kadar babama ya bız yada cocugun dedi babam secim yapamadı bendr guzurlaeı bozulmasın dıye dedemle babannemın yanına taşındım. Cok yaşlandılar orda mutluydum babannem artık yaşlandık sana bakamıyoruz dıye bı konusma yaptılar benımle ben tekrar esyaları toplayıp busefer annemın yanına tasındım annem tek yasıyor ama hıc bır zaman benı sevmedı hergün üstüme yürüyo saldırıyo ellerım kan revan içinde babamla iletişime geçtiğimi duyunca agır hakaretler işitiyorum ve dırek şiddet gösteriyor bır kere bile elimi kaldırmadım sürekli dışlanan bır insanım en sonunda eşyalarımla bırlıkte benı kapıya attı ve dısarda kaldım babamın yanına gıttım babamın dükkanı var üst katında tek odalı bır yer yapmıs 1 haftalığına kendıme yer bulana kadar orda kalabilirmiyim dedim benı orda istemedım kalacksan eve gıt üvey annenle yaşa dedi benım mutlulugum için orası daha iyiymiş ama ben o kadınlar aynı evde yaşamak istemiyorum uzun lafın kısası dısarda kaldım 25 bıne yakın bırıkımım vardı bundan 3n4 ay önce annem bana iyi davranıyodu akıllandı sanmıştım benden para istedi bütün paramı ona verdim borcu varmıs suan param da yok gidecek yerımde yok intihara kadar herseyı düşündüm ne yağıcağımı bilemedim akıl ne yapmam gerekiyor aileme karsı benım mı bir sucum var aileme nasıl kendımı kabul ettırtebilirim boyle bır durum yasıyan varsa bana yol gösterebilir mi suan dipdızlak bı bavulla dısarda kaldım kımse benı evıne kabul etmıyor
ne güzel çalışıyosun ev arkadaşı arayan çok insan oluyo öyle bir şey yapabilirsin kimseninde lafını çekmek zorunda kalmazsn

Merhaba arkadaşlar derdim biraz uzun 20 yasındayım getirde kuryecilik yapıyorum annem babam ben küçükken ayrılmışlar. Küçük yaştan beri onları ayıran benmişim gibi sürekli beni suçladılar. Hangi tarafa gitsem hep dertlerini dinledim kimse beni derdimi dinlemedi babam 2.evliliğini yaptı evlenmeden önce cok gğzel baba cocuk ilişkisi vardı aramızda üvey annem bana cok iyi davranıyordu taki cocukları olana kadar babama ya bız yada cocugun dedi babam secim yapamadı bendr guzurlaeı bozulmasın dıye dedemle babannemın yanına taşındım. Cok yaşlandılar orda mutluydum babannem artık yaşlandık sana bakamıyoruz dıye bı konusma yaptılar benımle ben tekrar esyaları toplayıp busefer annemın yanına tasındım annem tek yasıyor ama hıc bır zaman benı sevmedı hergün üstüme yürüyo saldırıyo ellerım kan revan içinde babamla iletişime geçtiğimi duyunca agır hakaretler işitiyorum ve dırek şiddet gösteriyor bır kere bile elimi kaldırmadım sürekli dışlanan bır insanım en sonunda eşyalarımla bırlıkte benı kapıya attı ve dısarda kaldım babamın yanına gıttım babamın dükkanı var üst katında tek odalı bır yer yapmıs 1 haftalığına kendıme yer bulana kadar orda kalabilirmiyim dedim benı orda istemedım kalacksan eve gıt üvey annenle yaşa dedi benım mutlulugum için orası daha iyiymiş ama ben o kadınlar aynı evde yaşamak istemiyorum uzun lafın kısası dısarda kaldım 25 bıne yakın bırıkımım vardı bundan 3n4 ay önce annem bana iyi davranıyodu akıllandı sanmıştım benden para istedi bütün paramı ona verdim borcu varmıs suan param da yok gidecek yerımde yok intihara kadar herseyı düşündüm ne yağıcağımı bilemedim akıl ne yapmam gerekiyor aileme karsı benım mı bir sucum var aileme nasıl kendımı kabul ettırtebilirim boyle bır durum yasıyan varsa bana yol gösterebilir mi suan dipdızlak bı bavulla dısarda kaldım kımse benı evıne kabul etmıyor
Biraz para biriktirin ev tutun bi magaza ile anlasma yapin ufak tefek esya alin kendi hayatinizi kurun böylece hem kendiniz kazanir hem kendi düzeniniz olur hemde daha mutlu olursunuz

Back
X