Kaç gündür düşünmekten ağlamaktan yaşayamıyorum adeta. Nerden anlatmalı bilmiyorum. Ben yaklaşık 8 aydır öğretmenim yani yeni atandım. Ailem küçük bir ilçede yaşıyor , bense büyük bir şehirde. Ailemin gelir durumu oldukça iyi. Bir kaç tane evimiz var. Babamın arabası gayet iyi ve oldukça iyi bir geliri var babamın. Ve babam oldukça bencil insandır abim de aynj şekilde. Abim yeni atandı ve babamın şimdiki arabasını istiyor. Babamın şimdiki arabası nerden baksanız 45 bin. Bense babamdan hiçbir şey isteyemedim atanınca, çekindim. Param arttıkça anneme verdim kızkardeşime yolladım. Ama büyükşehirde tek başına kirada yaşamak zor tabi öyle kendi imkanlarım dahilinde destek olabildim. Babam bencil demiştim. Babam arabasını abime ücretsiz vericek ve kendisine nerden baksanız 100 bin tutarında bi jeep alıcak. Beni aradı ve kredi çekmemi istedi. Benden 10 bin abimden 15 bin alıcakmış. Kendi arabasını satsa gerek kalmicak ama kendi arabasını abime vericeğinden böyle düşünmüşler. Ben 10 bin krediyi ödemek için ayda 800 tl yatırıcakmışım bankaya. Ve hem de ne için? Babamların lüksü için. Hani zor durumda kalsa borcu olsa maaşımı istesin ama benim arabaya deli gibi ihtiyacım varken ve sesim soluğum çıkmazken babamın bu isteğine anlam veremedim. 800 tl nin çok fazla olduğunu ödeyemeyebileceğimi söyledim. Ayrıca kendi arabasını satsa daha iyi olmaz mıydı diğer türlü bana da haksızlık oluyordu! Babam telefonu yüzüme kapattı tripli bi şekilde ve mirasının sadece abime kalıcağını, bizim niyetimizi gayet iyi anladığını söylemiş. Abimin planlar suya düşünce o da arkamdan atmış tutmuş. Arabaya ihtiyacım olduğunu belirttim diye kendimi büyükşehirlerde rezil de etmişim, ama benim tercihimmiş, öğretmen olmuş birine yardım filan edemezmiş babam. Aynen bunları söylemiş. Öyle ağır şeyler ki bunlar... Ne demeli neresinden tutmalı! Kendi lüksü için kızını zor durumda bırakan babaya mı kızmalı, kızkardeşinin hakkını yediği halde bi de arkasından konuşan abiye mi kırılmalı? Sahi aile ne demek ?