Ailem beni öyle üzdü ki :(

Arkarian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2016
196
113
103
Kaç gündür düşünmekten ağlamaktan yaşayamıyorum adeta. Nerden anlatmalı bilmiyorum. Ben yaklaşık 8 aydır öğretmenim yani yeni atandım. Ailem küçük bir ilçede yaşıyor , bense büyük bir şehirde. Ailemin gelir durumu oldukça iyi. Bir kaç tane evimiz var. Babamın arabası gayet iyi ve oldukça iyi bir geliri var babamın. Ve babam oldukça bencil insandır abim de aynj şekilde. Abim yeni atandı ve babamın şimdiki arabasını istiyor. Babamın şimdiki arabası nerden baksanız 45 bin. Bense babamdan hiçbir şey isteyemedim atanınca, çekindim. Param arttıkça anneme verdim kızkardeşime yolladım. Ama büyükşehirde tek başına kirada yaşamak zor tabi öyle kendi imkanlarım dahilinde destek olabildim. Babam bencil demiştim. Babam arabasını abime ücretsiz vericek ve kendisine nerden baksanız 100 bin tutarında bi jeep alıcak. Beni aradı ve kredi çekmemi istedi. Benden 10 bin abimden 15 bin alıcakmış. Kendi arabasını satsa gerek kalmicak ama kendi arabasını abime vericeğinden böyle düşünmüşler. Ben 10 bin krediyi ödemek için ayda 800 tl yatırıcakmışım bankaya. Ve hem de ne için? Babamların lüksü için. Hani zor durumda kalsa borcu olsa maaşımı istesin ama benim arabaya deli gibi ihtiyacım varken ve sesim soluğum çıkmazken babamın bu isteğine anlam veremedim. 800 tl nin çok fazla olduğunu ödeyemeyebileceğimi söyledim. Ayrıca kendi arabasını satsa daha iyi olmaz mıydı diğer türlü bana da haksızlık oluyordu! Babam telefonu yüzüme kapattı tripli bi şekilde ve mirasının sadece abime kalıcağını, bizim niyetimizi gayet iyi anladığını söylemiş. Abimin planlar suya düşünce o da arkamdan atmış tutmuş. Arabaya ihtiyacım olduğunu belirttim diye kendimi büyükşehirlerde rezil de etmişim, ama benim tercihimmiş, öğretmen olmuş birine yardım filan edemezmiş babam. Aynen bunları söylemiş. Öyle ağır şeyler ki bunlar... Ne demeli neresinden tutmalı! Kendi lüksü için kızını zor durumda bırakan babaya mı kızmalı, kızkardeşinin hakkını yediği halde bi de arkasından konuşan abiye mi kırılmalı? Sahi aile ne demek ?

Oğluna araba verip tek başına şehirde yaşayan öğretmen kizindan yeni jeep almak için para mı istiyor babanız?
Miras da abine kalacak mi dedi?
Hiç anlamadım nasıl bir düşünce tarzı bu..
Kızım biriktir paranı sen yollama.. diyecegine.. bi ihtiyacın var mı.. diyecegine..

Gram taviz verme. Sana miras bırakmazsa bırakmasın. Senin maaşın var sonuçta, azıcık aşım kaygısız başım.

Resmen evlat kayırıyor bir de kendisi trip atıyor ne yüzsüz adammış.

Sözde sonra abimle ikisi bana destek olacaklarmış ama ne zaman ne şekilde kimse demiyor? Ek dersim yeni yatmaya başladı ve 700 tl civarında olduğunu bildiklerinden onu ödersin iste diyor bi de babam bana. "Kızım senin planın var mı, paran var mı? " diye sormuyor bile. Ki ben evlenmek istediğimden bi kenara az az para koymaya çalışıyordum yine yük olmamak için. :(

Oğluna araba verip tek başına şehirde yaşayan öğretmen kizindan yeni jeep almak için para mı istiyor babanız?
Miras da abine kalacak mi dedi?
Hiç anlamadım nasıl bir düşünce tarzı bu..
Kızım biriktir paranı sen yollama.. diyecegine.. bi ihtiyacın var mı.. diyecegine..

İnanın ben de anlayamıyorum. Bu zamana dek arkamda hissetmedim manevi olarak. Beni okuttu sağolsun. Ama şimdi bu söylenenler canımı çok acıtıyor :/

Klasık erkek evlat ayırımı yapıyor.bırakın ne halleri varsa görsünler.yarın öburgun gelını ve oğulları ıle emın olum muthiş seruvenler yasayacaklar.iki erkek kardeşi olan bırı olarak tecrube ettım.bekarken çalış ver onlara ev yapılsın dugun yapılsın araba alınsın.sen evlenırken kımse yapmaz kız çocugusun .inanlı harcadıklarında gorunmez.bana çok dedilerde inanmamıştım.bekarken ve kazanıyorken hesap kıtabını yap kalanını biriktir ve kendi geleceğini düşün.ilerde herkes çoluk çocuga karısıyor ve sende birgün evlenirsen sırtını saglama al.olası kötü bi durumda (umarım olmaz)kendini sağlama al.birikim yapabılıncede kımseye var deme kendine sakla bu babadan hyr gelmeyeceği aşikar

Sana yardimlari olacak olsaydi boyle bir yardim beklemezlerdi. Tehdite bak. Beyimiz arabayi alacak, sıkıntısını sen cekeceksin. Bir kurus verme. Ne halleri varsa gorsunler.

Ya ben zaten mirasında da diilim. Hiç de derdim olmadı. Annemin babamın olmadığı bir dünyada geriye kalan mallarını hesap edicek biri hiç olmadım. Allah uzun ömür nasip etsin ikisine de dedim. Bütün bunlardan sonra o vermek istese ben almam zaten. Miras belgesi hazırlıyorsa da babam beni men etsin altına imzamı atıcam. Hiçbirşeylerini istemiyorum :(

Bak ömür kısa böyle şeylere üzülmek için. Kimseye taviz vermeyeceksin bu hayatta annene babana bile. İnan bana düştüğünde kimse olmayacak yanında bu yüzden kendine bakacaksın başlarım babasına anasına sana hayrı olmayan hiç bir insanı yakın tutma hayatına sıfatı ne olursa olsun. Öğretmensin kimseye para gönderme bırak herşeyini kendin yap kimse etmesin yardım Sende kimseye etme

Kaç gündür düşünmekten ağlamaktan yaşayamıyorum adeta. Nerden anlatmalı bilmiyorum. Ben yaklaşık 8 aydır öğretmenim yani yeni atandım. Ailem küçük bir ilçede yaşıyor , bense büyük bir şehirde. Ailemin gelir durumu oldukça iyi. Bir kaç tane evimiz var. Babamın arabası gayet iyi ve oldukça iyi bir geliri var babamın. Ve babam oldukça bencil insandır abim de aynj şekilde. Abim yeni atandı ve babamın şimdiki arabasını istiyor. Babamın şimdiki arabası nerden baksanız 45 bin. Bense babamdan hiçbir şey isteyemedim atanınca, çekindim. Param arttıkça anneme verdim kızkardeşime yolladım. Ama büyükşehirde tek başına kirada yaşamak zor tabi öyle kendi imkanlarım dahilinde destek olabildim. Babam bencil demiştim. Babam arabasını abime ücretsiz vericek ve kendisine nerden baksanız 100 bin tutarında bi jeep alıcak. Beni aradı ve kredi çekmemi istedi. Benden 10 bin abimden 15 bin alıcakmış. Kendi arabasını satsa gerek kalmicak ama kendi arabasını abime vericeğinden böyle düşünmüşler. Ben 10 bin krediyi ödemek için ayda 800 tl yatırıcakmışım bankaya. Ve hem de ne için? Babamların lüksü için. Hani zor durumda kalsa borcu olsa maaşımı istesin ama benim arabaya deli gibi ihtiyacım varken ve sesim soluğum çıkmazken babamın bu isteğine anlam veremedim. 800 tl nin çok fazla olduğunu ödeyemeyebileceğimi söyledim. Ayrıca kendi arabasını satsa daha iyi olmaz mıydı diğer türlü bana da haksızlık oluyordu! Babam telefonu yüzüme kapattı tripli bi şekilde ve mirasının sadece abime kalıcağını, bizim niyetimizi gayet iyi anladığını söylemiş. Abimin planlar suya düşünce o da arkamdan atmış tutmuş. Arabaya ihtiyacım olduğunu belirttim diye kendimi büyükşehirlerde rezil de etmişim, ama benim tercihimmiş, öğretmen olmuş birine yardım filan edemezmiş babam. Aynen bunları söylemiş. Öyle ağır şeyler ki bunlar... Ne demeli neresinden tutmalı! Kendi lüksü için kızını zor durumda bırakan babaya mı kızmalı, kızkardeşinin hakkını yediği halde bi de arkasından konuşan abiye mi kırılmalı? Sahi aile ne demek ?
Ya ben zaten mirasında da diilim. Hiç de derdim olmadı. Annemin babamın olmadığı bir dünyada geriye kalan mallarını hesap edicek biri hiç olmadım. Allah uzun ömür nasip etsin ikisine de dedim. Bütün bunlardan sonra o vermek istese ben almam zaten. Miras belgesi hazırlıyorsa da babam beni men etsin altına imzamı atıcam. Hiçbirşeylerini istemiyorum :KK43:
Senin yerinde olsam kredi çeker kendime araba alırım. Abime para vermem.herşeyi de yüzlerine vruurum birliktir hem paranın muhtaç olma

Bak ömür kısa böyle şeylere üzülmek için. Kimseye taviz vermeyeceksin bu hayatta annene babana bile. İnan bana düştüğünde kimse olmayacak yanında bu yüzden kendine bakacaksın başlarım babasına anasına sana hayrı olmayan hiç bir insanı yakın tutma hayatına sıfatı ne olursa olsun. Öğretmensin kimseye para gönderme bırak herşeyini kendin yap kimse etmesin yardım Sende kimseye etme
Ya ben zaten mirasında da diilim. Hiç de derdim olmadı. Annemin babamın olmadığı bir dünyada geriye kalan mallarını hesap edicek biri hiç olmadım. Allah uzun ömür nasip etsin ikisine de dedim. Bütün bunlardan sonra o vermek istese ben almam zaten. Miras belgesi hazırlıyorsa da babam beni men etsin altına imzamı atıcam. Hiçbirşeylerini istemiyorum :KK43:
Sacmalama atma imza falan ya.Yapmaz merak etme

Aslinda bunu yapmana da gerek yok. Ikisiyle de hic bir sekilde konusma. Seni somurerek anlamayacaklari kesin de sessizliginden bir anlam cikarirlar belki.

Benim son konumada yorum yaparmisin

Haklısınız. Bu yaşıma dek kendi işlerimi kendim yaptım hep. Babam varken de koşmadı hiç. Arabası varken dershaneden almadı, üniversiteden mezun oldum mezuniyetime gelmedi, 8 aydır buradayım hiç evimi bile görmedi. Ve ben hayırsız evladım :(

Ay inanılır gibi değil ya. Resmen çükü olan kıymetli olmuş.
Bırak mirası kime bırakıyorsa bıraksın, benim burada böylesine arabaya ihtiyacım varken arabayı abime verip beni de düşüneceğinize bir de benden kredi çekmemi istiyorsunuz diye damarına basardım o babanın.
Babanın durumu çok iyiyken annene ve kardeşine para yollamanı da anlayamadım. İhtiyaçları mı var?
Tek başına büyük şehre gitmişsin, hem yek başına ev çeviriyorsun hem de geleceğini kurmaya çalışıyorsun. Malı mülkü olan adam abinin lüksü için niye sana köstek oluyor? Baban duygu sömürüsü yapacağına sen yap, sitem et. Anlasın oğul kayırarak yaptığı hatayı. Sakın kredi çekip vereyim deme. Ha olur da baban arabayı sana yollarsa, krediyi çekerim dersin.
Bu arada bu kafadaki baba sanmıyorum ki sağ iken mal paylaştırıp çocuklarının üstüne versin. Hayatta vermez. Diğerlerine vermeden de seni men edemez. Hiç öyle havalara girmesin. Boşver. :)

Ay inanılır gibi değil ya. Resmen çükü olan kıymetli olmuş.
Bırak mirası kime bırakıyorsa bıraksın, benim burada böylesine arabaya ihtiyacım varken arabayı abime verip beni de düşüneceğinize bir de benden kredi çekmemi istiyorsunuz diye damarına basardım o babanın.
Babanın durumu çok iyiyken annene ve kardeşine para yollamanı da anlayamadım. İhtiyaçları mı var?
Tek başına büyük şehre gitmişsin, hem yek başına ev çeviriyorsun hem de geleceğini kurmaya çalışıyorsun. Malı mülkü olan adam abinin lüksü için niye sana köstek oluyor? Baban duygu sömürüsü yapacağına sen yap, sitem et. Anlasın oğul kayırarak yaptığı hatayı. Sakın kredi çekip vereyim deme. Ha olur da baban arabayı sana yollarsa, krediyi çekerim dersin.
Bu arada bu kafadaki baba sanmıyorum ki sağ iken mal paylaştırıp çocuklarının üstüne versin. Hayatta vermez. Diğerlerine vermeden de seni men edemez. Hiç öyle havalara girmesin. Boşver. :)

Annemlerin ihtiyacı olduğundan değil de annem ev hanımı ve bi kenarda az da olsa parası olursa, bu parayı da kızı vermişse mutlu olur diye. Kızkardeşim de gönlünce kendine kendi istediği bir şeyi alabilsin diye gönderdim :) babam bencil bir insan ve kendisine lüks bulmadığı şeyleri ev halkına bulabiliyor. Ben tepki gösterince zaten bana destek olacaklarmış da filanmış da öyle söyledi. 10 bini borç olarak alıcakmış sonra bana da destek olucaklarmış ikisi. Yani abim de daha yeni atandı o memur maaşı ona çok geliyor bol keseden savuruyor. Olan bana olucak yani her durumda. Ve evet ben o krediyi çekmem, zaten çekemem ki. :)

Aaaa aynı benim babam...
Hamile halimle ayakta çalışıp aldığım asgari ücrete musallat olmuştu. Ayda bana 1000 tl yolla diyordu.

Konuşmayın, en kesin çözüm. Görüşmeyin, hatalarını anlayıp 180 derece değişiyorlar. Değişmezlerse de boşverin, şükredin kendinize yetecek konumdasınız, size destek olmak yerine köstek olanları hayatınızdan çıkarmak büyük bir temizlik, aileniz bile olsa...

Babam hiç utanmadan benim gibi öksüzden para istemişti, aynı şekilde araba istemişti. Sonra kazık kadar halam asgari ücretle çalıştığım maaşımda 1000 lira istemişti. Sana daha çok destek olacaklarına elin ekmek tuttuğunda sömürmeye kalkarlar. Hiç yüzüne bakma o babanın abinin. Annene falan da para gönderme. Paranın hesabını da kimseye verme. Ne biliyor ek ders ücretlerini? Aldığın maaştan kimseye annene bile bahsetme. Çok sıkışırsan ev eşyası aldım çeyiz yapıyorum kendime taksite girdim de. Aileler çocuklarını gelir kapısı yapmışlar maşallah.

Back
X