Ailem beni zorla istemediğim bölüme gönderiyor :/

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Meraba ablalarım.Lise 2.sınıftayım alan seçimi yapıcam dil istiyorum ama ailem dilem gitmeme izin vermiyor ne yapsam ikna edemedim günlerdir kavga ediyoruz ama başarılı olamıyorum dilim iyi ama seçmeme izin vermediler eşit ağırlığa ya da sayısala git ingilizceye de çalışırsın dediler ama benim matematiğim rezalet Üniversiteye gidemeyecekmişim gibi hissediyorum içimde ciddi anlamda kötü hisler var iyi şeyler olmayacakmış gibi hissediyorum.Sürekli dua ediyorum hayırlısı neyse o olsun diye.
Bıktım artık gizlice mi değişsem bölümümü.tmde kalırsam hukuk okumak istiyorum ezberim iyi.ama matematiğim berbat.fenim fena değil en azından fende temel sağlam ama matematikte o da yok.11in matematiği de ağır.ölür giderim herhalde.ingilizceyi de seviyorum zaten.
Gizlice değiştirmekten başka çare kalmadı gibi.Öğrenince daha çok kızarlar o zaman da.Hem zaten onların imzası gerekiyor.offfff

İstemediğin bölüme seni kimse gönderemez. Hukuk istiyorsan da matematiksiz asla olmaz. Sayısal kafadan gitti.
Sen gizlice geç, hocanla konuş ailene de deki öğretmenler ilgi alanımıza başarımıza göre seçtirdi.

Kesinlikle mutlu olduğun alanda oku. Aileni de al karşına mutsuz olursam bir ömür burnunuzdan getiririm de :))

Bölüm seciminde dikkatli ol. Sadece ingnin iyi olmasi yetmez, kazanmak icin de kpss ile atanmak icin de matematik sart.
Ya hu hic calismadan matematigim berbat diyenlere de ayri bi kılım, kimseye gokten zembille inmiyor o bilgiler. Otur calis ya hu

Klasik doktor mühendis ol durumu sanki?
Daha mutlu olacağın, yeteneğin olan ve mutlu olduğun için daha başarılı olacağın bölüme yönel kesinlikle.
Rehber öğretmeninle görüş o konuşsun. Ben de istemeden sayısal bölüme gönderildim ve mutsuzum.
Zorla lütfen... Sevmediğim bölümde başarısız olurum yapamam de.

Ben de sayısalla dil arasında gidip geliyordum, en son bir arkadaşımın etkisi ile dil kesin kararım dedim gittim ing hocamın yanına dil olsun son kararım dedim , "almıyorum seni dile sen sayısala git" dedi. Aileme anlattım onlar da vardır hocanın bir bildiği dedi. Sayısala gittim ve hiç pişman olmadım. Gerçi benim tarih coğrafya ve biyoloji dışında bütün derslerim çok iyiydi. Matematik olmazsa sayısalda şansın çok düşüyor. Aileni matematik hocanla görüştürsen bir? Öğretmenin sözü daha etkili olabilir, hani matematiği yapamıyor dilde daha yetenekli diye anlatsalar ailen ikna olur belki...

Öğretmenlerin ne diyor peki? Hiç onlardan fikir aldın mı?

Uff ailelerin bu zorlamalarina gıcıgım ya benim ailem hicbir şekilde boyle şeylere karismadi sagolsunlar.Okuyacak olan sensin baban mi girecek matematik sinavina senin yerine valla cahilliktir bu kusura bakma.
Bölümünü değiştir canim üniversite kazanamam diye de düşünme calisirsan kazanirsin.Sözel cikisliyim üniversite okuyorum.:)
Bazilari da matematik bilgileri gökten zembille inmiyor otur calis demiş öyle de biraz da yetenek lazim matematiğe hayret birşey.
Sessiz kalma bagir cagir evde istediğim bölüme gecmezsem okula gitmicem de blöf yap.Odana kapan triplere gir umarim pes ederler.

Sanki yıllar önceki ben ben de İngilizceyi çok severdim.oyun oynar gibi okur eder en yüksek notları alırdım.Sayısala gitmemi istedi babam.Bi süre konuşmadık çatıştık falan ama gittim sayısala.Görmen lazm kapıya yakın tarafta oturup hiç sesimi çıkarmadım ilk zamanlar.Hemen teneffüse çıkardım

Babam Bi gün a4 kağıdı almış imzalamış.Geçeceksen geç dedi.Şaşırdım ,afalladım,ağladım geçemedim.zamanla bölüme alıştım ama öyle zorlandım ki anlatamam.Bi sayısalcının yarım saatte yapacağı işe ilk zamanlar saatler verdim ben.Yıprandm falan neyse matematik öğretmeniyim şimdi.atandm da ama keşke İngilizce öğretmeni olsaydım.sonra zaten kaç kez söyledim İngilizceye geçseydim diye aileme.Birşeyi severek yapmanın tadı bambaşka.Güle oynaya üniversite okuyabilirdim.Daha mutlu olabilirdim eğitim hayatımda

Benim de matematiğim berbattı. Sınav senemde dank etti de oturup çalıştım. O zaman anladım ki bu ben matematik yapamıyorum olayı külliyen yalan, eğer IQ seviyeniz belli düzeydeyse tabi.

Çalışınca bal gibi oluyor. Ha ben de dile gitmeyi düşündüm babam karşı çıktı, ama çok istekli olsaydım da diretirdim. Ama şöyle bir gerçek var bu iş sadece hangi dalda iyi olduğunla ilgili değil. Bunun atanması, iş hayatı vs var. Hepsini düşün derim. Ve ne olursa olsun çalış. Yapamıyorum demek en kolayı.

Dil için sınavda yisek puan almak için de Türkçe matematik gerekiyor

Hedeflerini gerçekçi ayarla özellikle öğretmenliklerin puanı yüksek

Daha geçen sene aynı seyi ben kardeşime yaptım ben şöyle düşünüyorum lise çağında ögrencileri çoğu matematik fizik gibi derslerden kaçmak için dil seçmeyi istiyo ama ileriyi ďüşnen hiç yok dilden ne olabileceklerini bile doğru düzgün bilmiyorlar matematik dersi okulda görülmeden kendi başına halledilmesi zor bir ders oldu ki iki sene sonra kararın değisti mühendislik istedin kazanmak için yıl kaybetmen lazım ama sayısal bir ögrenci ilk seneden isterse dilden bir bölümde kazanabilir çünkü ingilizce evde halledilebilir sayısal olmanın getirisiyle biyoloji matematik çözmek ekstra puan kazandırir. Ayrıca matematik yapamıyorum diyenler genelde oturup düzgünce çalısmadan bu kanıya varıyo bence yanlış

Aslında ben de sizin durumunuzdayım.Türkçem iyi ama matematiğim kötü.nasıl çalışılır nasıl başarılı olunur bilmiyorum.11in matematiği cidden 10.sınıftan çok farklı mı çok zor mu? Gerçi bana 10 da zor geliyor da artık çalışmaya (ciddi ciddi) başlamam lazım.nasıl çalışılır matematiğe bir bilginiz var mı? Ben cidden bilmiyorum çünkü.Çok isteseydim daha çok diretirdim.Belki de matematik yüzünden içim rahat değil.Tmde de güzel bölümler var aslında.Ezberim de iyidir benim

Sayısal değil de eşit ağırlığa giderim gidersem.güzel bölümler var orada da.Türkçem zaten iyi.Şimdi bile lysye girsem bir sürü net yaparım

Diger konularini da biliyorum ailen baskici sende onlara gore yasiyorsun. Istemedigin bolumu okuma pismanligini cektim. Hayat senin hayatin sen yasayacaksin. Yanlis yonlendirme yapmak istemem ama sen bir bireysin ve skilmiyor musun bu durumdan? Al karsina konus istemiyorum okumayacagim o bolumu de bu kadar basit. Ygs lys den sonra dil sececeksin zaten. Eger dil secemiyorsan tm sec. Matematige benim de kafam basmaz ama ezberim iyidir. Tm alirsan gordugun tek sayisal ders matematik.olacak onda da yapabildigini yaparsin zaten. Tarih turkce cografya calisinca yapilabilecek ezber ve eglenceli dersler bence. Lise sondayken de dil kursuna gider dili de halledersin. Ygs de de temel bilgilerinden yararlanirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…