- 6 Ocak 2016
- 932
- 397
- 53
- Konu Sahibi AdventureTime
-
Meraba ablalarım.Lise 2.sınıftayım alan seçimi yapıcam dil istiyorum ama ailem dilem gitmeme izin vermiyor ne yapsam ikna edemedim günlerdir kavga ediyoruz ama başarılı olamıyorum dilim iyi ama seçmeme izin vermediler eşit ağırlığa ya da sayısala git ingilizceye de çalışırsın dediler ama benim matematiğim rezaletÜniversiteye gidemeyecekmişim gibi hissediyorum içimde ciddi anlamda kötü hisler var iyi şeyler olmayacakmış gibi hissediyorum.Sürekli dua ediyorum hayırlısı neyse o olsun diye.
Bıktım artık gizlice mi değişsem bölümümü.tmde kalırsam hukuk okumak istiyorum ezberim iyi.ama matematiğim berbat.fenim fena değil en azından fende temel sağlam ama matematikte o da yok.11in matematiği de ağır.ölür giderim herhalde.ingilizceyi de seviyorum zaten.
Gizlice değiştirmekten başka çare kalmadı gibi.Öğrenince daha çok kızarlar o zaman da.Hem zaten onların imzası gerekiyor.offfff
Aslında ben de sizin durumunuzdayım.Türkçem iyi ama matematiğim kötü.nasıl çalışılır nasıl başarılı olunur bilmiyorum.11in matematiği cidden 10.sınıftan çok farklı mı çok zor mu? Gerçi bana 10 da zor geliyor da artık çalışmaya (ciddi ciddi) başlamam lazım.nasıl çalışılır matematiğe bir bilginiz var mı? Ben cidden bilmiyorum çünkü.Çok isteseydim daha çok diretirdim.Belki de matematik yüzünden içim rahat değil.Tmde de güzel bölümler var aslında.Ezberim de iyidir benimBenim de matematiğim berbattı. Sınav senemde dank etti de oturup çalıştım. O zaman anladım ki bu ben matematik yapamıyorum olayı külliyen yalan, eğer IQ seviyeniz belli düzeydeyse tabi.
Çalışınca bal gibi oluyor. Ha ben de dile gitmeyi düşündüm babam karşı çıktı, ama çok istekli olsaydım da diretirdim. Ama şöyle bir gerçek var bu iş sadece hangi dalda iyi olduğunla ilgili değil. Bunun atanması, iş hayatı vs var. Hepsini düşün derim. Ve ne olursa olsun çalış. Yapamıyorum demek en kolayı.
Sayısal değil de eşit ağırlığa giderim gidersem.güzel bölümler var orada da.Türkçem zaten iyi.Şimdi bile lysye girsem bir sürü net yaparımDaha geçen sene aynı seyi ben kardeşime yaptım ben şöyle düşünüyorum lise çağında ögrencileri çoğu matematik fizik gibi derslerden kaçmak için dil seçmeyi istiyo ama ileriyi ďüşnen hiç yok dilden ne olabileceklerini bile doğru düzgün bilmiyorlar matematik dersi okulda görülmeden kendi başına halledilmesi zor bir ders oldu ki iki sene sonra kararın değisti mühendislik istedin kazanmak için yıl kaybetmen lazım ama sayısal bir ögrenci ilk seneden isterse dilden bir bölümde kazanabilir çünkü ingilizce evde halledilebilir sayısal olmanın getirisiyle biyoloji matematik çözmek ekstra puan kazandırir. Ayrıca matematik yapamıyorum diyenler genelde oturup düzgünce çalısmadan bu kanıya varıyo bence yanlış
Hangi bolumu istiyorsun canim kafanda belirledigin birşey var mi?Sayısal değil de eşit ağırlığa giderim gidersem.güzel bölümler var orada da.Türkçem zaten iyi.Şimdi bile lysye girsem bir sürü net yaparım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?