ailem evliliğimize karşı!!

felixfelix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2013
7
0
36
İstanbul
Sevgilimle aramda 19 yaş fark var.Ben 24, o 43 yaşında.İkimiz de mühendisiz.Evlenmek istiyoruz ama ailem şiddetle karşı çıkıyor. 1senedir dil döküyorum tatlılıkla olsun diye.Bana bu yüzden yapmadıkları baskı kalmadı, hiç vicdanları yokmuş dedim..
Önce işten çıkarttılar, evden çıkamadım, sonra bu sebepten rahatsızlandım tedavi gördüm, o sırada biraz izin verdiler birlikte takılmamıza, sonra iyileştiğimi görünce tekrar pençelerini çıkardılar...
Resti çekip ve görüşmek için evden çıktığımda eve döndüğümde her seferinde annemi yatıyor ve ağlıyor vaziyette buldum.Sürekli bana bu şekilde psikolojik baskı uyguladılar...Bunu yapmaya haklarının olmadığını biliyorum ama işler tatlılıkla olsun diye beklemeye almıştık durumu.İstemeye geldiler ve babam kesinlikle olmaz bu iş dedi...Durum bu, şimdi gizlice görüşüyoruz, ayrılmadığımızı biliyorlar ama nasılsa evlenemez modundalar..

Biraz sert olacak ama yaşın da küçük değil nasıl böyle bir şeye atlayabiliyorsun ? Hep bu yaşlarda kalmayacaksınız sen 34 yaşında hayatının baharındayken o 50 li yaşlarını geçmiş olacak ve asla senin enerjine yetemeyecek.. Senin babanla sorunların mı vardı ki bu kadar büyük bir insanı kendine yakın gördün.. Ailene çok hak veriyorum.. Etrafımda yaşça büyük olup evlenip sonradan çok pişman olan arkadaşım var.. Çünkü hayat böyle devam etmiyor.. cinsel anlamda birbirini tamamlayamıyorlar çünkü ikisinin de ihtiyaç aralıkları farklı.. Bişey diyemeyeceğim başka.. Dediklerime şiddetle karşı çıkacağını biliyorum ama söylemeden geçemedim.

Sevgiye aşka hiç mi saygı kalmadı diye sormak bu konuya çok yanlış bakmaktır...

Son düzenleme:
Ben gayet aklı başında mantıklı ve kültürlü bir insanım.Buraya yazmamın sebebi her kesimden ,cahil, okumuş ,kültürlü kültürsüz insanın fikrini almak.

Ben gayet aklı başında mantıklı ve kültürlü bir insanım.Buraya yazmamın sebebi her kesimden ,cahil, okumuş ,kültürlü kültürsüz insanın fikrini almak.

Aklına bişey demedim, okumuş, kültürlü, çağdaş bir kentte çağdaş olarak büyümüş bir kadının da fikri bu.. Aksi fikirlere çıkışacaksan buraya yazmayacaksın..

Arkadaşım biraz empati yap sen olsan kızını babası yaşında bir adamla evlendirir miydin?
sen 30ken eşin 50 olacak sen 40ken eşin 60 olacak 19 yaş bu 20 yaş de artık az mı sanki buna hangi aile karşı gelmez Allah aşkına? Sen de biraz aileni anla ve bu işi iyice bi düşün.

Benim babam sevgilimden 15 yaş daha büyük..Böyle birşey yok yani..Benim kızım olsaydı bunun ileride bir sorun olabileceğini ona anlatır ama son kararı ona bırakırdım..

olmaz arkadaşım..
olur ama olmaz..

adam şuan senin fiziğini enerjini dinamik halini seviyor. belki de bundan güç alıyor kendine..

ilerisini düşün adam seni her anlamda tatmin edebilecek mi ? maddi anlamda zenginse sadece o anlamda tatmini yaşarsın..

bir süre sonra cinsellik kalmayacak ve sana bu durumda baskı yapacak.. kendi yetersizliğini sana ket vurarak örtecek.
giyinip süslenmene karışacak.. dışarı çıkmanı istemeyecek..

bu durum bir tanıdıgımın basına geldi.. yapamadı.. boşandı.. o da adamın klas ! görünümüne ve parasından dolayı rahat ederim diye düsünmüştü.. ama zengin eli sıkıdır sözü doğruymuş.. her kuruşun hesabını sorup eline para vermemiş..

evden dışarı göndermemiş..hakaretler de cabası..

en son kız geri döndü ağlaya ağlaya..

bu tür en iyi örnekleri canlı örnekleri medyada da görüyoruz..

bence sende izle gör.. anla..

aileniz haklı bence şimdi size sorun olmaz gibi geliyordur ama doğanın kanunu bu sizin enerjinize bir noktadan sonra yetişemeyecek ve ya sizi kısıtlayacak yada siz tatmin olmayacaksınız pek çok açıdan kendinize ve ailenize bunu yapmayın 20 yaş çok ciddi bir fark demek şimdi belli olmaz belki ama yaş ilerledikçe daha çok ortaya çıkar gençliğinizi heba etmeyin hakkınızda hayırlısı olsun onu erken kaybedip uzun yıllar yalnız kalmanızda olası bir durum.

peki o yaşa kadar hiç evlenmemiş mi, hiç evlenmediyse o da sorgulanmalı bence.... erkekler çapkınsa, evlilikte hiç gözü yoksa, çok rahatsa, sorumluluk alamayacak tipteyse evlenmiyor, kazara geç evlense de evlilik yürümüyor, yaşı belli olgunluğa ulaştığından zaten değişmiyor, en azından benim gördüğüm duyduğum kişiler bu şekilde...

ben 28 yaşındayım büyük konuşmayayım ama en fazla 33 yaşında birini düşünebilirim herhalde, herkesin kendi tercihi ama yaş farkınız bana da fazla geldi biraz. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
ben normalde yaş farkına olumsuz bakmam, ama bu oldukça fazla bir fark. sen gençsin ama o orta yaşlı bir adam. evlilikte esas olan denkliktir.
yaş farkınız çok olduğu için olaylara bakışınız, reflexleriniz tepkileriniz bile farklı olacaktır. bu ise evlilik hayatına girdikten sonra daha fazla sorun olmaya başlar.

haa hiç olmaz mı? olur belki, ama sorunların çıkma ihtimalini göz önünde bulundurmalı ve ailene hak verip anlamaya çalışmalısın.
bir çok kişinin de dediği gibi, sen olgunluk yaşına geldiğinde o yaşlı bir adam olacak, ve birbirinizde aradığınız şeyler farklı olacak. sen dolu bir hayat isterken o huzurlu sakin bir yaşam isteyebilir.

tüm bunları göz önünde bulundurarak düşünüp karar verdiğine, aşkın seni kör etmediğine eminsen. evlen. ama içinde az da olsa şüphe kalıyorsa, iyi düşün. bu işler geri dönüşü olmayan, olsa da acı verici olan işlerdir.

benim kızımda 2009 da senin yaşındayken kendinden 20 yaş büyük biriyle bizim muhalefetimize rağmen evlendi....babası kına gecesinde bile çocuk gibi ağladı yalvardı...yapma kızım diye....ama dinlemedi bizi o kişide hiç evlenmemiş,işigücü çok iyi,kendide inanılmaz iyi biriydi...kızıma da Allah var prenses gibi baktı....ama sadece 14 ay sürdü....ne içki,ne sigara,ne kıskançlık,ne kayınvalide,yani somut olarak asla bir sorun yoktu...çok iyi bir semtte çok iyi şartlarda sürekli yurtdışı seyahatlerinde geçen 14 ay sonunda herşey yolunda artık derken bir akşam tek telefonuyla gidip aldık kızımızı....beklediğim ama bu kadar zamansız bukadar çabuk olabileceğine ihtimal vermediğim bir zaman diliminde ayrılık kararı aldı....yapma yavrum...annenin babanın sözünü dinle....beni de annen yerine koy...ve kızımın başına geleni kulağına küpe yap....olmuyor...eşyanın tabiatına aykırı...bu adam bana ne damat oldu ne kardeş oldu ne oğul oldu... hiçbir sıfata oturtamadım onu...bir yabancılık bir soğukluk...arkalarından bakarken içim acırdı...ailene de darılma sakın...yapmaları gerekeni yapıyorlar...uzak dur ondan...kendine göre birini bulsun...sen uzaklaşmazsan o senden uzaklaşmaz...bulmuş taze kızı egosunu şişiriyor...başka açıklaması yok bunun...çok yazdım yine dertlerim derpreşti....öpüyorum gözlerinden...

Bizde de var 19a yakın bir fark. Ben ailemi dinlemedim, evlendim.

komsumuzun kızı 20 yaşındaydı kendinden 16 yaş büyük biriyle evlendi ailesi yok desede aradan 15 yıl geçti ah ah keske ailemi dinleseydim diyor ayrılamıyorda kendi istediği için yaş çok önemliymiş diyor hatta görünce üzülüyorum bende.zor yani yaş farkıda önemliymiş onu anladım şimdi anlamassınız belki gözüne görünmüyo seviyosun ama ileride çok pişman olursan ailenede dönemessin

maşallah burdakileride nekadarda tanımışın cahil kesimde sen oluyosun galiba hiç yakışmayan mesaj olmus
bir aklı başında olan sensin galiba bizler cahil ve kültürsüzüz

Bence gerçekten karşındaki insana çok güveniyorsan ki bu evlilikle aileni karşına alacağın belli,evlen derim,yaş farkına takılmıyorum ,babamla annem arasında da 15 yaş vardı aralarında ,sorunlarda yaş ilerledikçe vardı buna maddi sorunlar da dahil ,ama annem pişman olmadı ,şu anda babam da hayatta değil zaten ,ne kadar yaşayacağımıza senette yok, kısacası deneyerek öğrenirsin ,ayrıca sanki herkes yaşına başına uygun insanlarla evleniyor da hiç mi sorunları yok her türlüsünden burada okuyoruz,sevgiler.

babam annemden 17 yaş büyük.
olmuyor arkadaşım olmuyor

dışarıda görenler anneme "baban mı" diye soruyorlardı.
annemin ilk kez yaşayacaklarını, babam ben bunları yaşadım diye hep geçiştirdi.
annemin içindeki hayat enerjisini söndürdü

mesela en basit örnek: tatile gitmek isterdi annem senede 3-5 gün.
babam ben oraya gittim, bişey yok orada der hiç heyecan duymazdı.
ben daha çok yaşadım, ne hayatlar gördüm sen ne bilirsin diye annemi ve düşüncelerini küçük görürdü istemeden de olsa.

herkes böyle olacak diye birşey yok ama babamla annemin evliliğinden yola çıkarak deneyimlediklerim bunlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…