Bugünlerde açılan konulardaki konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra , konu sahibinin daha önce açılan konularına bakınca yanılmadığımı görmek beni aslında mutlu etmesi gerekirken üzüyor.
Şimdi konu sahibi açtığınız bir önceki konunuzu yukarıda alıntıladım.
Bulaşıkları yıkamadığınız için beddua eden bir anneniz varken , kardeşiniz için o erkek diyip ayrım gözeten bir anneniz varken , kendisi ile babanızın ayrı yaşamasının sorumluluğunu size yükleyen bir anneniz varken , sizi düşündüğü için değil sizi para kaynağı olarak gören bir anneniz varken , bunca olan şeyden sonra nişanlı ailesi için kültürsüzlükten mi dem vuruyor anneniz. Gerçekten pes dedirten bir anneniz var. Normalde kız ailesi ya erkekte çok büyük bir durum saptar istemez ya da ailede . Ama annenizin gördüğü olumsuz bir şey yok ki . Bence eş ailesi sorması gerekli bu soruları nişanlınıza. Siz annenizi bu konuda dinlemeyin. (Gerçekten olumsuz bir durum gördü ise o ayrı)
Uzman çavuş yani ailem genel anlamda aydın bir aile olsa vs dediler
Hepsini konuştukta bizimkiler yine acıyor konuyuşunu anlamadım
adam nişanlanmadan önce ailesini kilitleyip saklamadı herhalde
neyse odur yani (olumlu ve olumsuz yönleriyle)
nişanlanana kadar aklınız neredeydi? kaygılarınız neyse bunları konuşmadınız mı?
ailene maddi destek verecek misin, annen yanımızda yatılı kalcak mı, tatillerde sürekli ailenin yanına mı gideceğiz ne biliyim artık başka sorun olacak dediğiniz ne varsa.
bunları konuştunuz anlaştıysanız annenize diyemiyor musunuz karışma diye
yok konuşmadıysanız
yürek mi yediniz ne cesaretle evleniyorsunuz?
Önemli olan nişanlın onun davranışları daha onemli. Ona göre bir karar ver. Bence aile kötü birsey gördükleri için değil seni daha iyi meslekli birine layık gördüklerinden öyle diyor. Ama meslek vs gibi şeyler kadar karakter de bi o kadar önemli.Evet tanıştım yani oyle değişik bir şey görmedim ama bilmiyorum zaten çok samimi bir şekilde konusmuyoz
Bugünlerde açılan konulardaki konu sahibinin ilk mesajını okuduktan sonra , konu sahibinin daha önce açılan konularına bakınca yanılmadığımı görmek beni aslında mutlu etmesi gerekirken üzüyor.
Şimdi konu sahibi açtığınız bir önceki konunuzu yukarıda alıntıladım.
Bulaşıkları yıkamadığınız için beddua eden bir anneniz varken , kardeşiniz için o erkek diyip ayrım gözeten bir anneniz varken , kendisi ile babanızın ayrı yaşamasının sorumluluğunu size yükleyen bir anneniz varken , sizi düşündüğü için değil sizi para kaynağı olarak gören bir anneniz varken , bunca olan şeyden sonra nişanlı ailesi için kültürsüzlükten mi dem vuruyor anneniz. Gerçekten pes dedirten bir anneniz var. Normalde kız ailesi ya erkekte çok büyük bir durum saptar istemez ya da ailede . Ama annenizin gördüğü olumsuz bir şey yok ki . Bence eş ailesi sorması gerekli bu soruları nişanlınıza. Siz annenizi bu konuda dinlemeyin. (Gerçekten olumsuz bir durum gördü ise o ayrı)
Kendileri hayırlı bi halt sanki, erkek evladının büllüğünü tartan, kızına zengin koca bulamadı diye hayıflanan vasat altı, varoş mahalle teyzesi, memlekette sürüyle var, aynaya da bakmıyorlar bunlar ya ahahahahahhahah.Bi de aydın olsalar vs demiş ailesi.Siz cok mu aydinsiniz der insan, siz de mi ailenizi aydin saniyorsunuz acaba konu sahibi?
Uyenin buraya koydugu konunuzu okudum ve ailenizin derdi aydinlik filan değil para, ayni nişanlinizin parasi olsa hiç kultur farki filan kariştirmazdi aileniz.Kultur farki olacagini da dusunmuyorum aranizda.
Doğulu olunca aydın olmuyor mu aydınlık batıya mı özgüymüş? Asıl bu kafaya sahip insanlar geri kafalı.Uzman çavuş yani ailem genel anlamda aydın bir aile olsa vs dediler
Ben 1 ay önce nişan attım. Ailesi doğuluydu. Biz de göçmeniz, Egeliyiz. İnanılmaz muhafazakar ve kıskançtı. Üstelik tahakküm kurmak ister, beceremez iyice sinirlenirdi. Benim eski nişanlım da öğretmendi, 2.üniversite hukuk okumuştu. İnanın kültür, aile, görgü çok önemli. Bir sorun olduğunda ben konuşarak çözmek isterdim, o küser trip atar duvar örerdi. O da ailesinden böyle sevgisizlik görmüş. Doğuda babalar çok sevgilerini belli edemezler, sevgi anlayışları bizden çok farklı derdi. Kendi dediği olmayınca da inanılmaz tavır yapardı. Üstelik aile yapıları da bizden farklıydı. Tabii ki her doğulu erkek bir değil ama geneli tahakküm kurmayı seven yapıda.Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Kulaklarını tıka. O onların hayatı, bazen saçmalıyorlar hakikaten. ‘Kuzum her zaman yanındayız’ deseler ölürler dimiNişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Önemli olan nişanlının kafa yapısı dünya görüşü.Kadınlara bakış açısı.Burada doğu kültürü ile yetişmiş gençlerle ilgili o kadar çok paylaşım oldu.Onları bulun okuyun .Yine burada evlendikten sonra nişanlı iken şunu bunu görememişim ah vah siz buna bakın diyen pek çok paylaşım oldu.Bunların hepsi yaşanmış deneyim.Sizlere çok faydası olur.Bulun onları okuyun.Nişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Ben ankaraliyim onlar doğu tarafı ara sıra kurtce konuşuyor kendi aralarındaYani kusura bakmazsan, senin de yazim tarzindan, onu diyolla, bunu diyolla diyip durmandan, cok aydin oldugun izlenimi almadim ben.Gelenek görenek farklidir belki alisilir, hayat tarziniz cok farkli değilse niye olmasın. Belki olur belki olmaz, şudur budur diyemedim, kesin bi yorum getiremedim
Benim kocam da Fransız, onlar da kendi aralarında fransizca konusuyolardi terbiyesiz gibi. Baktım saygı 0 ben de mecbur ogrendim gari ne ediimBen ankaraliyim onlar doğu tarafı ara sıra kurtce konuşuyor kendi aralarında
Daha mantıklı bir sebep yokBenim kocam da Fransız, onlar da kendi aralarında fransizca konusuyolar terbiyesiz gibi. Baktım saygı 0 ben de mecbur ogrendim gari ne ediim
Bütün Fransız milleti toplanip Türkçe öğrensin isterdim tabii, ilk tercihim o yöndeydi hdhdhhdDaha mantıklı bir sebep yok
aydınlıkla bağı nedir bu olayinBen ankaraliyim onlar doğu tarafı ara sıra kurtce konuşuyor kendi aralarında
Dogulu olunca kultursuz mu olunuyorNişanlıyım 5 ay oldu nişandan önce nişanlımla bence olma dediler konuşma dediler. Aile büyüklerinin sözlerini dinle derler evet ama bilmiyorum ben iyi anlaştığımı düşününce nişan için evet dedim genel anlamda istememelerinin nedeni doğulu oldukları için kültür farkı olur dediler boşanma bile olmayabilir vs birde ailesinden öyle okuyan olmamış dediler daha kültürlü bir ailesi olan biride çıkabilir dediler bu şekilde konuştular. Nisanlimin mesleğinide sevmediler asker kendisi ama sözleşmeye tabiler kendisi (jandarma) net bir işi de yok dediler aileside fakir bir aile öyle mal mulkleri yok geçim sıkıntısı yaşayabilirsin dediler bende çalışıyorum kadrolu bir işte aynı maaşı alıyoruz nisanlimla .Onun dışında kendine denk biri bulmalısın dediler geçen annem ailesini çağırmış çaya falan ama yine genel anlamda aynı şeyleri söylüyor öyle şu an kötü bir şey görmedim ama diyor baştan diyim sen istedin sen katlanırsın tarzında konuşuyor içim sıkılıyor bu durumda ne yapmalıyım
Doguda diye hava daha erken karariyo demek istemis olabilir, bu ivrenc espri için tüm KK ailesinden özür dilerim, hepinizi öperimaydınlıkla bağı nedir bu olayin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?