gerçekten aşık olsa da aşk her zorunu çözemez gibi düşünmüş olabilir ki bence de sevmek/aşk her sorunun üstesinden gelmez, baştan zor bir evliliği yapmak aşık olmak kadar karakter olarak da gözü kara, güçlü olmak ve evliliği rahat edeyim vs. değil sevdiğime kavuşayım hiç başka bir şey istemiyorum mertebesinden görmeyi gerektirir. hepimiz öyle evlilikler de yapmak istemeyebiliriz. bunda bir beis görmüyorum ben. ha bire uğraş, didin, mücadele et, evlilik böyle olmak zorunda da değil ki.
--sorun şu ki konu sahibinin satırlarından aşk hiç geçmiyor

hiç böyle bir kıpırtı hissedilmiyor yani, o da ayrı konu.
ben bunları sormuştum
konu sahibi de hepsini konuştuk dedi
e bunların hepsini konuştuysan
nişanlı kişisi de öyle he he diye köprüyü geçene kadar değil cidden böyle sorunlar olmacağında güven veriyorsa
o zaman geriye ne kalıyor?
herhalde ailesinin özellikle de annesinin hayali çok böyle koşa koşa "kızını vermek" isteyeceği etrafın imreneceği, cakalı fiyakalı bir damat adayı idi
burada eski konular açılmış kadın maddiyatçı gibi duruyor
kız da bunu aslında çok çok çok önemsiyor. gereğinden fazla önemsiyor. neden? annene kendini ispat çaban neden konu sahibi? neden bu kadar memnun olmasını önemsiyorsun.
bak ailelerin destekleyici olmasını önemserim. hele Türkiye'de. yarın doğuracaksın annen/k.validen gelip bakacak %90 (benim öyle bir hayatım yok). ailelerin sürekli iç içe olduğu bir düzen yaşanıyor bu ülkede. annen dese ki içkisi kumarı var bize uymaz. dese ki ailesinin sana dirlik vermeyeceğini şu şu şu gözlemlerime dayanarak düşünüyorum. dese ki bu çocuk fazla öfkeli, sinirli bak elinin altında silah da var, yapma. kadına hak verecem. sadece memlekere binaen çıkarım yapılmaz ki. (benim polise/astsubaya böyle reaksiyonum var mesela)
konu Doğulu/Kürt olmakla ne kadar ilgili bilmiyorum
bak konu sahibi, memleket olarak yakınız benim de sevgilim Kürt, bizde de hiç yok, ailede Kürt damat ,ben evlenmeyi başka başka sebeplerle düşünmüyorum ama evlenecem demiş olsam, sülalede bi aaaa sesi gelir, bir ABDli ile evlenecek olsam gelmez ama bak o var çünkü ailede

ama yerim onların aaa'larını yani evlenecek olsam, çok da tınnn.
önemli olan benim güvenmem benim ikna olmuş olma benim istemem çünkü
ben bu aşamayı geçemediğim için istemiyorum. aşık olsam ölüyor olsam yarın evlenirim misal.
senin de sanki kafanda başka şeyler var
annem şunu sorun etti bunu sorun etti gibi bahane buluyorsun.