ailem ile yaşamak istemiyorum

Kelebeka1

Papatyalar ölmez bayim , papatyalari öldürürler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
860
333
123
Baba herşeyime karışıyor. Pankek yapmak çikolata ile yemek istiyorum malzemeleri kendi paramla alıyorum. Yine de kızıyor. benden eve düzenli olarak para vermemi istiyor. Eve destek ol diyor. Ben zaten burçlarım la uğraşıyorum. Internet ve telefon faturasını ben ödüyorum. Bir dondurma bile alsam gelirken evdekilere de aliyorum. Annem bazen telefon ediyor gelirken bana siparişler veriyor ve alıyorum. yani benim de katkım oluyor.
ben 25 yaşındayım evlenmek gibi bir planım mahallesef yok çünkü hayatımda biri yok kimseye güvenemiyorum. Ve sanırım evdekiler benim onların yaşamamdan rahatsız oluyor. Artık bende onlardan rahatsız olmaya başladım. Önüme çıkan ilk adam la sevmeden evleneceğim diye korkuyorum. Evlenip mutsuz olmaktan daha çok korkuyorum. Başka bir şehirde tek başına yaşayabilme imkanım yok. Iyi bir iş imkanım olsa hiç durmam burda ve evlnmem de. Kizlar cok mutsuzum agliyorum hergun ama hergun..

Son düzenleyen: Moderatör:
Evde huzurlu olamamak cok kotudur tahmin edebiliyorum canim allah kolaylik versin.ama en azindan karsina alip konussak anlatsan guzelce anlamazlar mi.yada once annenle konussan bir cozum yolu bulamazmisiniz.ailenin durumu kotumu surekli senden bekliyorlar?onlar senin icin birseyler yapmiyor mu ? Tek tarafli fedekarlik insani yorar gercekten.kardeslerin yok mu ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

İnan bunları yaşayan tek sen değilsin tatlım.Çok iyi anlıyorum inanki seni..Benim ablamda aynı dertlerden muzdarip.Sadece zaman bunun ilacı.İyi fırsatlar hiç beklemediğimiz anlarda gelir bunu unutma.Ve sen kesinlikle biriciksin bunu sakın unutma.Senin hayatın bu bir tekrarı daha yok.Çabala ve değiştirmeye çalış ama sabırsız olma tek tavsiyem bu :)

ben de ailemin evinde hiç rahat etmezdim
eve arkadaş getirsem surat asarlar
televizyon izleyemem
buzdolabını açsam kapat diye tersler
evde odalara girsem çıksam mesele olur
ben de 18 yaşında üniversiteyi kazandım
alın eviniz sizin olsun dedim meraklısı değilim
sonra da atandım o gün bu gündür tek başıma yaşıyorum

kaç kardeşsıniz babanın hareketleri anormal butun kardeşlerine mi öyle davranıyor evlen diye baskıda yapıyorlardır sana sanırım cidden zor durum

Okadarda kotu degil durumumuz iki katli evimiz kiracimiz arabamiz var. Babam tek usta .maasiyls yapti bunlari beni okuttu ama simdi bende iyi kazaniyorum ve her istedigimi aliyorum diye mi ne diye bilmiyorum para vermiyorum diye laf sokuyor.

1+1 bile olsa aynı şehirde küçül bir eve çıkma imkanınız yok mu? Huzursuz olmanızın yanında ben kadın/erkek her bireyin evlenmeden önce kendi başına yaşamayı öğrenmesi gerektiğinden yanayım. Belki sizin gibi çalışan öğretmen gibi bir ev arkadaşı bulabilirsiniz maddi olarak çok zorlamaması için?

Kucuk yer buraso hemen dedikodu cikar

kpss ile atanip gidersem.sorun olmaz sadece tek carem o ams kendime guvenmiyorum

allah yardımcın olsun canım.
bazen böyle ailelerin olduğunu duyunca,okuyunca,görünce çok şaşırıyorum.insan kendi evinden nasıl nefret eder,anne baba kendi evladını evinden nasıl nefret ettirir aklım almıyor.malesef bir çok insan sizin yaşadığınız durumda ama bizim evde tam aksine bir durum yaşanıyor.bizde baba evinden ayrılmak istemiyoruz.hayat çok garip gerçekten.

Mutsuz evliliklerin, tatsız boşanmaların nedeni, bir Türkiye klasiğini anlatmışsınız...

Neler yaşadığınızı düşünüyorum, nasıl hissettiğinizi... Üzüldüm ama bir yandan da şanslı buldum sizi...

Hiç kimse sizin kadar güzel dua edemez şimdi, yürekten isteyemez kendisini sevecek, koruyacak, kollayacak, ömrünü ona vakfedecek bir adamı... Gerçekten, laf olsun diye yazmadım, burada, sokakta herkes aşkı arıyor... Kendisini arayacak, soracak sevecek birini ama sorsanız çoğu zaten aile, arkadaştan yana öyle kısmetli ki tek istedikleri filmlerde ya da yakın arkadaşlarında gördükleri sevgili namzedi olduğu için duaları içten olmuyor ve "olmasa daha iyiydi"den hallice adamlardan telefon bekleyerek, onlarla ayrılıp barışarak geçiriyorlar hayatlarını...

Siz anlattığınız gibi ailenize "kesinlikle baş kaldırmayarak, tatsız sözler sarf edip kalp kırmayarak" destek oluyorsanız zaten Allah katında çok makbul bir şeyi yapıyorsunuz... Üstüne bir de mazlum durumundaysanız, üstelik bu haksızlık hakkınız geçtiği kişilerce yapılıyor daha da fenası aileniz tarafından hor görülüyor ya da layığınız olan muameleyi görmüyorsanız sizin mutlu bir evlilik, hayırlı bir eş dilemek için çok daha geçerli bir sebebiniz ve bunun için fazla fazla hakkınız var...

Dertlerimize sonuçlarının sebep olacağı hakikatler nazarıyla bakarsak işleri yolunda giden insanlara inceden üzülür hale geliyoruz... Bu asla kuru bir teselli değil, gerçeğin ta kendisi... Ben işleri yolunda gidip de hayatı dört dörtlük sonlanan hiç kimseyi görmedim hayatta... Maddi yönden sıkıntısı olmayanın sağlığı, sağlığı yerinde olanın bütçesi kötü... Eşinden yüzü gülen evladından ağlar, evladı hayırlı olan onun vefatına... Herkese eşit paylaştırılmış dertler ama herkese çekebileceği kadar verildiği ve biz kimin ne kadarını kaldırabileceğini bilmediğimiz için bazılarının, çoğu zaman da kendimizin haksızlığa uğradığını düşünüyoruz... Unutmayın, herkes hakkını alır bir gün... Başlığınız kalsın burada, halinize sabrederseniz bir gün muhakkak her şeyin yoluna girdiğini, hayatınızın hayal edemeyeceğiniz kadar güzel bir rüyaya dönüştüğünü yazacaksınız buraya... İnşallah...

Aynen bende kpss diyecektim.baska sehirde ailenden uzak yasamanin tek yolu.cunku ozelde aldigin parayla tek basina zorlar maddi yonden.ev arkadasi bulsaniz isiniz daha kolay olur.insan once evinde huzurlu olmali...ailenizin durumu da gercekten iyiymis anlayamadim babanizi.ne guzel iste calisip kazaniyosunuz onada yuk olmuyosunuz.sizin paranizi ne yapicak.durumu kotu olsa anlarim.sanirim tek cocuksunuz.cikar yol olarak kpss ile baska sehire,yada banka sinavlarina girip bankaci olmak aklima baska care gelmiyor.umarim istediginiz huzura kavusursunuz en kisa zamanda.ama bu zoraki evlilikle olmamali.onu aklinizdan cikarin,sonra bu gunlerinizi ararsiniz.

Bütün derdin para mı!!eeee evlenince de kocana verecen paranı, en az iki yıl evlilik borçlarını ödeyeceksin. Hayırlı kısmetler için cuma süresini okuyun hergün. Kazandığınızı annenize verin, o size bir kısmıyla çeyiz alsın.

25 yaşına gelmiş yetişkin evladını adamdan saymayan ayrı bir kişiliği olduğunu idrak edemeyen klasik cahil türk ailesi...25 yasında yediğin pancake e bile karışılıyor ne yap et o evden çık mis gibi kendi evinde yaşa..biz türkler avrupalılar hakkında "ayyy onlarda aile kavramı yok onlar 18 yasına gelınce cocugu evden atıyolarmışşşşş" tarzı şehir EFSANELERİYLE avunaduralım avrupalılar cocuklarının birey olmasına ızın versin ve insanlar kendi baskarına ayakta durabilmenin,birey olabilmenin özgürlüğünün tadına vararak sağlıklı bir hayat sürsünler..

Merhabaa :) Sıkıntına çok üzüldüm bence ilk yapman gereken şey madem küçük bir yerdesin bi metropolde iş bul. Mesleğini hiç bilmiyorum ama bunu yapabilirsin.Aynı evde olup kafayı yemektense kendi düzenini kur. Bizim evde tam tersi durum var asla annemden ayrılmak istemiyorum ama sanırım üniversite için ayrılmam gerekecek.Durumunu anlayamam ama belki bir fikir vermiş olurum. Umarım hayatının bundan sonrası çok daha güzel olur :)

Hanfendi ben zaten maasimin yarisini ceyiz taksitlerinw yatiriyorum kazandigimla yiyip icip gezmiyorum. benim kendi zevkim bilincim mantigim var bu konuda 25 yasindayim cocuk degilim. derdim para da degil.. Kendimi evde misafir gibi hissettigim icin huzursuzum hergun duşa gitiyorum ona bile kiziyor dogalgaz su benim yuzumden yuksek geliyormus.. Saka bile yapsa aliniyorum. Taragimi koltugum.uzerinde biraksam yada cantami hirkami basbas bagiriyor daginikmisim. Sanki kendi kaldiracak yine ben topluyorum.. Rahat edemiyorum artik bu evde misafir gibiyim

Sizde dikkat edin ne olacak. Durup dururken mi misafir oldunuz! Yoksa üç kuruş para kazanıyorsunuz diye herşeyinize tolerans gösterip, hiç bir şeyinizi eleştirmesinler mi?
Benim de kız kardeşim niaşanlı iken aynı bu psikoljiye girmişti. Evlendikten sonra bir gün evinde oturmadı. Halen hergün annemde ve her fırsatta çocukalarıyla kamp kuruyor annemin evinde. Sağolsun, evde biz misafiriz Allah için.

Benim babamda cok zor adamdir.hic hislerimize isteklerimize onem.vermez.tv bile izleyemeyiz benim o luksum bitti.acar o tartisma programlarini sabah erkenden yari gecelere kadar.iki tv var ama biride abimin elinde.izleyebildigimiz bi dizi bile yok.bide sigarasi varki sormayin.gozlerini acar acmaz yakar o sigarayi yatana.kadar hic sonmez.sanki evde soba tutmus gibi ve benimde alejim var ilac kullandim dr sigaradan.uzak dur dedi ama.babamin umrunda bile degil.allah islah etsin ne diyelim.allaha.sukurki annemin.varligina hergun sukrediyorum

Bence ayrı bir eve çıkmak iyi olur zamanı gelsin bende cikicam çünkü bosanip ta baba evine dönmek çok zor senin davranışların onlara dokunuyor onların davranışları bana dokunuyor gel beraber çıkalım calisiyorumda☺nedesin?

Babanız hep mi böyleydi yoksa sonradan mı böyle oldu? Yani bir babanın yapta yiyelim kızım demesindense öyle davranması garip bir durum. Annenizle bu durumu konuşsanız ? Bence hemen evlenmek gibi bir hata yapmayın. Yağmurdan kaçıp doluya tutulmaktta var.Zor bir durum yaşadığınız.Allah yardımcınız olsun.

Bende 25 yaşındayım. Bende maaşımı aileme veriyorum. Hemde hepsini sonra ihtiyacım olduğunda onlardan alıyorum. Bende dışarda yemek yesem, kendime birşey almak istesem, bir yere gitmek istesem falan ilk önce annemden bir "ne gerek var" lafı çıkar. Babam sağolsun hiç karışmaz ama annem çok karışır. Geçen gün birşey alırken senden izin mi alıcam dedim alacaksın tabi duymayayım bir daha dedi. Arada tartışıyoruz ve ben evlenipte kurtulsam diyorum. Sonra bir muhabbete başlıyoruz tüm sinirim geçiyor. Valla ayrı eve çıksam, yanlız yaşasam keşke diye düşünürdüm hep. Hatta odamdan pek dışarı çıkmam. Ama annem ve babam 2 gündür şehir dışındaydı. İnanki tövbe ettim tüm söylediklerim için. Allah'ım gelsinler hiç üzmicem onları. Ayy meğer nefesleri bile yetermiş onların. Ben yanlız falan yaşayamam. Hatta evlilik böylemi oluyor ya diye 2 gündür düşünüyorum. Yemek yap, evi topla akşam kardeşim işten dönsün diye bekliyorum falan. Çok sıkıcı ya. Vallahi bekarlık sultanlıkmış. Hiç öyle düşünme sende. Evlilik falan kısmetinse olsun evden kurtulmak için aklına getirme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…