ailem ile yaşamak istemiyorum

ayrı eve çıkmaktan başka çare yok. ama yalnız yaşamanın da zorlukları var söyleyeyim. bir de yağmurdan kaçarken doluya tutulma. evlilikte bundan daha beter şeyler olabiliyor. burada kv- görümce hakkında konu açanları okumanı tavsiye ediyorum.

Durumunun zorluğunu çok iyi anlıyorum . Çok şükür ailemin hakkını asla yiyemem benim böyle bir sorunum yok. Evde her konuda çok rahatım. Ama senin gibi yaşayan bir arkadaşım var. Adım atsa laf söylüyorlar, her gün banyo mu yapılırmış diyorlar. Bu gün dışarı çıkamazsın diyorlar.

Hep şaşırırdım ona nasıl boğulmuyor bu durumda diye.. Çünkü bazen birlikte bir plan yapıyoruz ve onun ailesi engeline takılıyoruz. O durumda bile sıkılıyorumböyle hayat mı olur diye? Ablası bundan 7-8 sene kadar önce gencecik yaşında yanlış bir evlilik yaptı. Kaçarak evlendi çünkü ailesi Alevilik-Sunnilik meselelerinden dolayı asla kabul etmemişti. Ama 1,5 -2 yıl sonra minicik bebeğiyle evine geri dönmek durumunda kaldı. Çünkü orada yaşadıkları ailesi ile yaşadıklarıyla kıyaslanamayacak kadar kötüydü. Demem o ki arkadaşım sen sen ne kadar bunalmakta haklı olsan da böyle bir hata yapma. Sonuçları tahmin ettiğin gibi gitmeyebilir.

Doğru kişi bir şekilde hayatına dahil olacak. O zaman gelsin ve sen o evden mutluluğa doğru çık İnşallah :)

şimdi pancake için söylenilmesi kalbini kırabilir ama evlenmek için bir japon bulacak değil herhalde...

yine sizin tabirinizle "cahil türk ailesinde" yetişmiş bir erkekle evlenecek...

hay Allahım yaaaaa

Aileniz sizi bu yaşa kadar getirip bişey esirgememiş babanızın kazandığı parayla ev sahibi olup karnınızı doyurmuşsunuz şimdi elinize 3 kuruş para geçince benim param kimseye vermem havalarına bi türlü anlam veremiyorum. Eve getirdiğiniz dondurmanın bile lafını etmişsiniz. Babanız siz çalışmadan önce kendine ekmek alıp sizi aç mı bırakıyordu küçücük çocukken dondurma istediğinizde kendine alıp size vermiyor muydu?

Anneniz size sipariş veriyormuş normalde kendi mutfak masrafınızı yapıp ayrı yemek mi yapıyorsunuz babanızın annenizin aldığı parayla yapılan yemekleri sizden sakınıyorlar mı? Arabayla bi yere gittiğinizde sizden yol parası alıyorlar mı?
Yarın öbür gün evlendiğinizde düğününüzü tek başınıza mı yapacaksınız? Şimdi paranızı bu kadar kıymetli görüp evlenirken ne yüzle babanızdan annenizden destek isteyeceksiniz.
Bende 25 yaşındayım maaşımın büyük kısmını aileme verir kalanını kendime harçlık ederim. Bundan da hiç gocunmam. Ben onların hakkını hiç bi zmn ödeyemem.
Biz büyüdük desekte onların hala küçük yavrusuyuz olur olmadık şeye karışsalar ne olacak. Bu karışmaları sizi misafir hissettirmek değil büyüdüğünüzü kabullenememektir. Ailelerin üzerinde hakimiyet kurarak hala benim bebeğimsin deme şeklidir. Kaldı ki şakalarını da kaldıramıyorum demişsiniz, bu doğalgaz su meselesinin şaka olduğunu düşünüyorum.
Evlenin bakalım eşinize bunları söyleyip paranızı ayırabilecekmisiniz. O zmn anlarsınız seni büyütüp emek verip aileden para sakınmayla 3 gündür tanıdığın adamın eline bütün maaşını vermenin arasındaki farkı

şimdi pancake için söylenilmesi kalbini kırabilir ama evlenmek için bir japon bulacak değil herhalde...

yine sizin tabirinizle "cahil türk ailesinde" yetişmiş bir erkekle evlenecek...

hay Allahım yaaaaa

Niye hanımefendi yabancıları insandan saymıyosunuz heralde?

Ayrıca epey düz mantık bir insansınız mesajdan anladığınız her türk ailesi cahildir olmuş sanırım ? (Tabi çok doğal bunu almanız:))
Ama cahil olmayan çok kültürlü düzgün ailelerde var türkiyede :)

Ayrıca her konuyu "evlenmeye,çeyize,altına,KOCAya" bağlamakta üstünüze yok azcık dünyadan haberdar olun ya

kendi mesajınızı tekrar okuyun...

kim düz mantık düşünmüş belki görürsünüz...

"25 yaşına gelmiş yetişkin evladını adamdan saymayan ayrı bir kişiliği olduğunu idrak edemeyen klasik cahil türk ailesi..."

25 yasında yediğin pancake e bile karışılıyor ne yap et o evden çık mis gibi kendi evinde yaşa..biz türkler avrupalılar hakkında "ayyy onlarda aile kavramı yok onlar 18 yasına gelınce cocugu evden atıyolarmışşşşş" tarzı şehir EFSANELERİYLE avunaduralım avrupalılar cocuklarının birey olmasına ızın versin ve insanlar kendi baskarına ayakta durabilmenin,birey olabilmenin özgürlüğünün tadına vararak sağlıklı bir hayat sürsünler..
-----------------------------------------------------------------------------------
bu yazıdan ne anlaşılması gerekiyor da biz anlamamışız acaba...

evlenme meselesini konu sahibi dile getirmiş.... bizde onun mesajına bakarak yorum getiriyoruz.... evlenme konusuna değinmeyeceğiz de, Türkiye'nin cari açığınımı yazacağız.....

tutturmuşsunuz bir düz mantık... hayret birşey yaaaa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…