Ama siz baya uzun yıllar beraber olmuşsunuz, güvenip kaçmışsınız. Bu konuda güvenmek şart, sonuçta bir ömür söz konusu. Ben konu sahibiyle nerdeyse aynı yaştayım, açıkcası büyük ihtimalle riske girmezdim. Tabii kör kütük aşık filan değilsem. Evlenmek elbette önemli, ama hayat şartları ev ve ya maddi durumda da çok önemli. Benim bir tanıdığım var, şu an evli. Bir keresinde yıllar önce ailesi kesinlikle izin vermediği İçin ilk sevgilisiyle kaçmak istediğini ama son anda ailesini göze almaya değmez diye düşünüp vazgeçtiğini anlatmıştı. Dediki 1-2 sene önce eski sevgilisini görmüş. Bir sürü şey anlatmış. İyiki onunla kaçmamışım, ailelerinde durumlar baya karışıkmış maddi durumları da hiç değilmiş dedi. Sonra bir olgun yaşta akrabam vardı. Birine aşık olmuştu, kaçmak istiyordu. Çok çocuklu ailenin oğluymuş, maddi durumuda iyi değilmiş. Tüm aile akrabalar karşı çıktı. “Bu adam kendine bile doğru dürüst bakamıyor. Gidip tıkanacaksın küçük bir eve.Tek kendine değil, ailesine de bakmak zorunda kalacaksın.Aklını başına topla” dediler.Kaçma planlarını birileri öğrenmiş durumu engellediler.Akrabamızda kaçmaktan vazgeçip sonunda ayrıldı. Birkaç ay sonra ailesinin rızasıyla bir başkasıyla evlendi. Hala evliler. Durumları ve şartları çok iyi. Halinden memnun.