Ailem istediğime vermiyoo 😔

Kaçmayın, babanızla konuşun. Damat adayıyla tanısın ikna edin. Ayrı ev döşeyin mesela, gelirlerin ayrı olduğuna da attan destek almadan diğer ebşn geçineceğine ikna edin. Kaçarsanız hem onlarla aynı evde yaşarsınız ki çok çok zor olur, hem de kıymetiniz kalmaz maalesef. Öyle olur genelde.

3 kardeşiz.
En küçüğü benim.
Biz lise ve ortaokul yaşlarındayken babamız felç oldu. Üçümüz de babamız felçliyken evlendik. Babamızın felçli olmasından kaynaklı hiçbir sorun yaşamadık.

Garantisi var mı annenizin/babanızın da felç olmayacağının?

Bunu sorun bir tek ailenize...

Seçtiğiniz insanı tanımalarını önerin.

Bir fırsat verin, tanıyın bir... Tanıyınca belki seversiniz deyin...

Ben sizin gönül rızanızla evlenmek istiyorum deyin.

Tek sorun babasının felçli olmasıysa (ki bu sorun değil) sevdiğiniz kişinin ve ailesinin dünyadaki imtihanı...

Emin olun, o zorluklar sevdiğinizi, yaşıtlarından daha merhametli, daha naif bir insana dönüştürmüştür.

Ne diyeyim, her ikinizin de hakkınızda hayırlısı olsun...

Felçli babaya Allahtan şifa dilerim. Zor.

Kaçmadan, ikna etmenin bir yolunu bulun, çünkü muhtemel bir kaçma durumunda, en çok babanızın boynu bükülecek...

Artık 25 yaşına gelmişsiniz.
Anneyi bırakın babanızla konuşun.
Baba artık bu üçüncü kişi oldu, anneme kalsa hiç evlenemem sen bu işe el at yuva kurmam lazım başkası olmaz ikna et diyin.

Sevmek zorunda değiller ama saygı duymak zorundalar.
Böyle diye diye sizi iyice uzaklaştıracaklar.

Kaçmak yerine sevgiliniz direkt babanızdan helallik almaya çalışsın. Babanızla aranızı hep iyi tutmaya çalışın, ilişkileri koparmayın.

Evet annesi hayatta o bakiyor . Kardeşleri küçük 15 ve 18 yaşinda. Bende üni mezunuyum muhasebe şuan calismiyorum.
Bu durumda kardeşlerini okutup evlendirecek. Yani babasının tüm sorumluluğunu o almış. Allah razı olsun.
Ama siz bu sorumluluğu kaldırabilecek misiniz? Kaçmak istediğiniz insan iki evi geçindirecek kadar kazanıyor mu?
Bu beni isteyen 3.kişi diyorsunuz. Galiba evlenmiş olmak için evlenmek istiyorsunuz. Evliliği o evden kurtuluş olarak görüyorsunuz. Yalnız evlilik öyle dizilerdeki gibi bir şey değil.

Merhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.
kacmamani oneririm, icerde ne olursa olsun esinle aran kotu oldugunda donup gidecek bir evin olsun

Merhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.
Cok yakin bir arkadasimin yasadigi bir olay bu. Ayri bir evi oldu ama esi babasini yanina aldi Babasini ortada birakacak degil ya. Insan eti agir olur derler arkadasim dayanamadi tabi geri gonderdi sonra olaylar büyüdü de büyüdü. Allah korusun senin babanda ayni durumda olabilirdi ve sen kendi babani asla atmazdin. Ayni sekilde bende eger elini bu konuda tasin altina koyamayacaksan hic bu yola cikma. Cunku evlilik sandigimiz gibi bisey degil. Evlenmeden once cogumuz cok mutlu. Cunku hicbisey ortak degil ve hersey uzak...

Bence kaçmamalısın.Anne babanın rızası olmayan hiç bir şeyden hayır gelmiyo

Cevremde kacarak evlenen cok kisi var ve istisnasiz hicbiri mutlu degil.keske yapmasaydik diyorlar.adim gibi eminim sizde diyeceksiniz ve gidecek kapiniz olmayacak.sevgilinizde kendin geldin diyecek sakin demez demeyin diyecek sizde bi omur cekeceksiniz bu derdi

Ayri eve çıkıcaz. Hatta ben dedim ailenle oturalim diye o olmaz ayri olcaz dedi. Off offf napcami şaşirdim.
Bu kadar mı karardı gözünüz aşktan? Birlikte oturmayı teklif etmeyin. Güzel kardeşim otur evinde kendi anne babanın kahrını çek illede kahır çekeceğim diyorsan. Ne meraklısınız başkalarına hizmetçi olmaya.
O 2 yabancıyız dediğin anneni mumla aratır elin insanı.

Evet annesi hayatta o bakiyor . Kardeşleri küçük 15 ve 18 yaşinda. Bende üni mezunuyum muhasebe şuan calismiyorum.
Diğer konunda kardeşlerden bahsetmemişsin.yada ben mi kaçırdım...tabi kardeşleri bakacak ama ev ayrı olsa bile yapılanların gözüne batmayacağına emin misin?mesela okul masrafları...kişisel masrafları..evlendiklerinde yardım etmesi..sonra para birikmiyor, aileme yardım edeceğim ,edemiyorum; çocuklarıma istediğimi alamıyorum vs dert etmeyeceğine emin misin?

Konu sahibi pembe bulutların üstünde,
hayal dünyasında, umarım ordan aşağıya çakılmaz.
Kaç evladım arkana bakmadan kaç, umarım pişman olmazsın.
Reşit olan biri niye kaçıyor? Onu da anlamadım ya...
Marifet gibi kendi kaçma hikayesini anlatanlar var birde. Kendi kızları olunca onada okuturlar inşallah hikayelerini. Burada etkilenip yanlış kararlar verebilecek kaç kişi olduğunu umursadıkları yok nede olsa

Marifet gibi kendi kaçma hikayesini anlatanlar var birde. Kendi kızları olunca onada okuturlar inşallah hikayelerini. Burada etkilenip yanlış kararlar verebilecek kaç kişi olduğunu umursadıkları yok nede olsa
Aslında ailenin rızası olmadan evlenmek karşısına almak çok yanlış ya da çok büyük bir şey değil. Ama bunu yapacak kisinin güvencesi olmalı yarın bir gün kavga ettiklerinde çantasını alıp çıkabilmeli. Aldatıldı diyelim ailesi kabul etmiyor eşi sevmiyor nereye gidecek ? Kime gidecek ?

Back
X