Kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum:
-Düğünü ailesi yapacaksa, evi onlar alacaksa her şeye karışıp hayatınızı zehir ederler. En kötü ihtimal evin konumuna, katına karar vermek isterler.
-Bu kadar çok beklemeleri, söz verdikleri zamandan daha geç olması ailenizi toptan önemsemediklerini gösterir. Verilen söz ne olursa olsun tutulur, iyi kötü başka bir şeyler düşünebilirlerdi. En kötü kredi çekip yaparlar ve marketi satınca krediyi topluca kapatırlardı mesela. Çok önemliyse bu şatafatlı evlilik meselesi.
-Nişanlınız şimdi savunuyor, evlenmeden önce hemen hepsi öyle zaten. Genelleme yapmak istemem ama evlenince paranın büyük kısmı eşinizin ailesinden çıktığı için ailesinin ağızlarına bakacak. Parayı veren düdüğü çalacak.
-Aileler arasındaki sürtüşme iki taraf için de eksi puan, muhtemelen evlendikten sonra özellikle ilk seneler bunlar mesele olacak. Siz diyeceksiniz ki senelerce beni beklettiler, eşiniz diyecek ki annen böyle demişti, amcan şöyle yapmıştı araya mesafe koyalım.
Kısacası ben ortada aşk yoksa mantıklı düşünülmesi taraftarıyım. Yok var derseniz de asgari ücret ve ona yakın bir para dediğiniz 2 bin en fazla 3 bin. Geçinmek için yetebilir belki ama evlenmek için muhakkak desteğe ihtiyacınız olacaktır.
doğru dedikleriniz. büyük bi aşk yaşadığımızı düşünmüyorum ama çok seviyoruz karşılıklı. ailelere ve maddiyata takıldık aşabilecekmiyiz bilmiyorum. aslında şu koşullarda gayet de evlenebiliriz ikimiz. kendiside demişti evlenirsek alacağı beklememiz daha kolay olur ayrıyız diye zorlanıyoruz demişti. şimdi böyle yapıyo.
kredide çekemiyomuş ailesi zaten kredi borçları varmış. nişanlım demiştiki, borç harç bulup evlendirmek zorundalar yoksa basarım nikahı sana onlardaa oğullarını evlendiremiyo diye rezil olurlar demişti. nasıl ikna ettiler bilmiyorum