• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?

Nişan o kadar uzatılmamalı.
Borçlu evlenilir o sorun değil.
Asıl sorun nişanlınızın yaşı var demişsiniz buna rağmen birikimi yok. Anladigim kadariyla ev yok eşya yok. Bunca zamandır ufak tefek şeyler alınabilirdi. Kirada oturursunuz eşya alırsınız. Bi tuhaflar. Bilemedim

Ailenizin de sizi bu kadar zor durumda bırakmasına pes yani.. Şu durumda aileleri bir kenara bırakın da siz ne istiyorsunuz onu söyleyin.. Ya eviniz olmasın her evlenenin evi mi oluyo..Nişanlınız çalışmıyor mu.. Nedir düğün yapmak beklentisi mi çok büyük ailenizin de bu kadar alacak bekleniyo.. Nedir yani bu..Ben 4 bilezik bir takı setine 2.el gelinliğe gelin gittim.. Neden çünkü o zaman borçları vardı kv min.. Beyaz eşyalarımızı aldılar eşimle biz de eşyalarımızı aldık.. Salon paramızı da takılardan ödedik.. Bitti gitti.. He bir yerimden bir şey eksildi mi? Bakıyorum yoooo.. Eğer siz nişanlınızı çoooook seviyorsanız ailelere dersiniz ki ben ev istemiyorum çalışır alırız kendi ailenizin de beklentisi fazlaysa düşünürsünüz kendiniz için en uygun tarihte de evlenirsiniz.. O kararı nişanlınızla siz vereceksiniz net..

benim ailem zaten bu şekilde istiyo, bu kadar beklendi o alacağında garantisi yok satılacağında. borca harca girin yapın diyolar. aslında nişanlımda borç harçla evi düzmeyi kabul etmişti ama şatafatlı düğün istiyo ailesi diye sanırım fikir değiştirdi. yoksa kiraya bile beni o ikna etmişti ben ev isterken. biz kararımızı veriyoruz borç harç evlenicez demiştik. nişanlım hatta bizim durumumuz bu kadarına yetiyo demişti daha iyisini isteyen varsa çıkarsın parasını versin demişti. kararımızı almıştık. ama sonra ailesi geçinemeyeceğimizi söyledi. ailesini dinliyo şimdi

Ailenizin de sizi bu kadar zor durumda bırakmasına pes yani.. Şu durumda aileleri bir kenara bırakın da siz ne istiyorsunuz onu söyleyin.. Ya eviniz olmasın her evlenenin evi mi oluyo..Nişanlınız çalışmıyor mu.. Nedir düğün yapmak beklentisi mi çok büyük ailenizin de bu kadar alacak bekleniyo.. Nedir yani bu..Ben 4 bilezik bir takı setine 2.el gelinliğe gelin gittim.. Neden çünkü o zaman borçları vardı kv min.. Beyaz eşyalarımızı aldılar eşimle biz de eşyalarımızı aldık.. Salon paramızı da takılardan ödedik.. Bitti gitti.. He bir yerimden bir şey eksildi mi? Bakıyorum yoooo.. Eğer siz nişanlınızı çoooook seviyorsanız ailelere dersiniz ki ben ev istemiyorum çalışır alırız kendi ailenizin de beklentisi fazlaysa düşünürsünüz kendiniz için en uygun tarihte de evlenirsiniz.. O kararı nişanlınızla siz vereceksiniz net..

benim ailem zaten bu şekilde istiyo, bu kadar beklendi o alacağında garantisi yok satılacağında. borca harca girin yapın diyolar. aslında nişanlımda borç harçla evi düzmeyi kabul etmişti ama şatafatlı düğün istiyo ailesi diye sanırım fikir değiştirdi. yoksa kiraya bile beni o ikna etmişti ben ev isterken. biz kararımızı veriyoruz borç harç evlenicez demiştik. nişanlım hatta bizim durumumuz bu kadarına yetiyo demişti daha iyisini isteyen varsa çıkarsın parasını versin demişti. kararımızı almıştık. ama sonra ailesi geçinemeyeceğimizi söyledi. ailesini dinliyo şimdi

Nişanlınızda ev geçindirecek hal göremiyorum. Yaşıda var diyorsunuz. Millet sıfır aile desteği ile herseyi kendisi yaparak, borcla evlenıyor, borcunuda ödüyor evide geçindiriyorlar öyle veya böyle? Kusura bakmada ilk dara düştüğünde mutsuz oluncaksa sizin iş yaş, hayat bu belli olmaz.
Tabiki ailelerin destek olması taraftarıyım ama aile olmadan adım atamayan tiplerden hayır gelmez bana göre. Ailesı bırlıkte oturalım dıyecegıne bu sene evlenın kıraya geçin sonra ev alırız nıye diyemıyor? Kirada da mı geçincek durumunuz yok? Butun bu ertelemeler neden?

anladığım kadarıyla tamamen dillere destan bi düğün için. kızlarına pahalı bi nişan yapmışlar. oğullarınada aynı şekilde pahalı düğün istiyolar.

Adam oğlunu tanıyor çünkü. Aynı konuyu geçen günlerde farklı başlıkla açmıştı. KP adayı, suan kendilerinin zor gecindigini yarın öbür gün evlendiklerinde başları sıkıştıgında onlara yardım edemeyeceğini vs vs falan belirtmis.
Oğullarının sorumluluk duygusu yok sanırım.Adam bunca yıllık evladını tanımaz mi?Aslında kıza iyilik yapmaya çalışıyor. Baksanıza birikimlerini bile yemiş fazla çalışmayan babadan geçinen bir profil var sanırım.

aynen öyle. çok para harcadı oğlumuz bu yaşına kadar daha seninle nişanlandı nişanlanalı mantıklı hareket etmeye başladı maddiyat konusunda dediler

1,5 senedir ıkınızde aylık 1500 tl kenara atmıs olsaydınız 27000 tl olmustu sımdıye kadar.
Anlasılan sız kendı basınızın caresıne bakamayacaksınız bu devırde ustelık

ben bakarım benim herşeyim hazır. yatak odamıda alacağım. takılacak bileziklerime kadar hazırız biz. nişanlım ailesini dinlemeseydi son anda, evlenip ayaklarımızın üzerinde duracaktık. ama çocuğun cesaretini kırdılar. gayet kendine güvenir şekilde eşyalarımızı bile bakmıştık, o yüksekten atar dedi ailesi

Yalnızca nikah yapın, kına da yapmayın düğün de yapmayın çünkü neden ekstradan paranız yok
Eşin ve sen kredi çekin ev alın kredileri de ay ay ödeyin
Abartmayın bu kadar şatafatlı düğün olunca ne olacak. Ben borç harç içinde evlensem dünyanın en mutsuz insanı olurdum
Azıcık aşım ağrısız başım diye boşuna dememişler
Bence sen bu durumu nişanlınla hallet ikiniz karar verin böylece ilerde size kimse karışamasın

biz halletmiştik kararımızı almıştık ama ailesi müdahale etti düşmanları varmış tek oğulları varmış herşeyin iyisi olsunmuş

Toplamda 3 sene nişanlı durmuş olacaksınız sizin yaş kaç bizde komple borçla ewlendik ben okurken nişanlandık eşm güya para biriktirecekti ailesi yok şıu lazım yok bu lazım 5 kuruş biriktiremedi sonradan istenilmeyen gelin olarak ewlendim bence sizinkilerde nişan bozulsun istiyo nişanlında azcık erkek olup desin ben o kıza nasıl bekle deyim ben yaparım düğünümü die bu ne böle bunlarınki hem karnım doysın hem pastam dursun

yaşlarımız büyük, küçükde değiliz. bende istenilmediğimi düşünüyorum ama takıları almadılar nişanı bozmadılar şimdi kayınvalidem tweet atıyo gecikmesi güzelleşmesi için diye. ailemle araları bozulmuştu bu meselelerden dolayı, ama ailemin de gönderilerini favlıyolar yeni yeni.

Hem ev hem şatafatlı düğün . Market zincirimi var ? Bukadar bekliycegine simdiye çoktan kredi cekip sade bi düğünle evlenip eşinle çalısıp kredini ödeyip eve bile girerdin .. okadar nişanlılık dönemi olmazki . Ya seneyede alacagimizi alamadik biraz daha uzatalim derlerse??

durumları olmayan bir aile değiller, malları mülkleri var. kesinlikle şimdiye evliydik. hem geciktiriyolar süreci hem de evlenir evlenmez torun istiyolar. yani ben hiçbişe anlamıcam evliliğimden olacak olan bu. ailem kesinlikle seneye uzatmayacak. olduda uzatırsak da son şansları olacak daha uzatmak filan yok biticek.

Ya amaç evlenmek değil mi ?? O zaman gidin bütçenize göre bi nikah yapın sonrada bi süre kirada oturun. Sanki her evlenen direk kendi evinde oturuyor. 1.5 yıldır gelmeyen o alacak şimdi mi gelecek. Veya market neden şimdiye kadar satılmadı ?? Ev almak için market satmak çok saçma değil mi ? Tamamen zaman kazanmak için konuşuyorlar. Ben nisanlina kızdım demekki ailesi ne derse o. Niye diyemiyor ailesine ben evleniyorum ne düğün ne ev istemiyorum diye ??

demişti ailesine çok rest çekti, yanımda da geçti bu konuşmalar, karışmayın biz böyle karar aldık herşeye müdahale ediyosunuz demişti. akıl vermeyin para verin vermiyosanızda ses çıkarmayın demişti. şimdi korkuttular geçim derdiyle.

ailesının o seneye yapacagız dediği hersey yalan
market satma olayı da yalan
sadece sizi bezdirmek için oynanan oyun

biz de eşimle evlenırken ( 3 yıl evvel)
ailesi ev alacagız dedı , hep erteledıler.
arabayı satarız eve peşinat verırız dedıler o araba parasını almak ıcın 3 yıl dil döktuk
hem de araba eşimindi ama kv akıllılık edip üzerine almıs

biz varken hıc sıkıntı cekmezsınız dedıler
eşim baska sehırden benım yasadıgım sehıre geldı bır anda ve bız ıkı ay içinde evlendık
eşim de ben de calısan ınsanlarız ama hıc maddı bırıkım yapmamıstık evlenırken tek kurus paramız yoktu
nikah yaptık , kiralık eve cıktık.
herseyı ıkımız yaptık oldugu kadar.
snr eşim işten cıkartıldı yenı evlıyken bız o kadar borcla 5 ay işsiz kaldık, o biz varken sıkıntı cekmezsınız dıyen aıle tek kurus destekte bulunmadı..

Ama şimdi ne oldu , eşim daha ıyı bır ıse gırdı,
yenı ev aldık kıradan kurtulduk
maddı anlamda cok cok daha ıyı yerlere geldık

eğer nişanlın senı sevıyorsa ve işi gucu de varsa , sen de calısabılırsın
oldugu kadar ıkınız yapın
ailesine de guvenmeyın, erkek aılelerı hep bu tarz cunku
yapıcaz edicez derler ama iş icraate gelınce yok olurlar

değilmi bakın nasıl yapabildiniz işte. bizde yapabiliriz benim iyi kötü kazancım var hiç olmadı kirayı bi iki faturayı ödeyecek kadar kazanıyorum. nişanlımda evi geçindirebilir iyi kötü. bu zamana kadar ailesi başkasının yanında pek çalıştırtmamış ona rağmen kısa sürelerle bi yerlerde çalışmış. boş durunca sıkılıyo artık dediğine göre. yapabiliriz aslında. ama ailesi müdahale etti diye böyle oldu. sonra benim ailemde tepki verince herşey şeye sardı

Pardon da nişalının ailesinden bu beklenti neden? yok ev alacaklar yok düğün yapacaklar yok bana bayramda aldıkları üzerime olmadı bu nedir yahuu. Böyle bir zorunlulukları yok ki büyütmüş yetiştirmiş iş güç sahibi yapmışlar gerisini siz yapın. Onların keyfini mi bekleyeceksiniz. Borçlu evlenmek istemiyormuşsunuz. İnsanlar neden marketlerini satıp size ev alsınlar ki anlamadım ben karı koca çalışıp kirada oturamıyor musunuz. Normal makul bir salonda düğün yapamıyor musunuz. Biz söz vardır elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz nişanlınız elini taşın altına koyamıyorsa bir zahmet evlenmesin 1.5 sene nişanlının ailesi ev alacak diye de beklenmez yani.

değilmi bakın nasıl yapabildiniz işte. bizde yapabiliriz benim iyi kötü kazancım var hiç olmadı kirayı bi iki faturayı ödeyecek kadar kazanıyorum. nişanlımda evi geçindirebilir iyi kötü. bu zamana kadar ailesi başkasının yanında pek çalıştırtmamış ona rağmen kısa sürelerle bi yerlerde çalışmış. boş durunca sıkılıyo artık dediğine göre. yapabiliriz aslında. ama ailesi müdahale etti diye böyle oldu. sonra benim ailemde tepki verince herşey şeye sardı
AİLESİ sizi oyalıyor diye dedim
yapabilirsiniz tabiki
ama bizim sansımız da yaver gitti
ancak bıryerden baslamak gereklı

şatafatlı düğün yapıcaklarmış öylemi o dükkan kaç paraymış canım hem ev alıp hem de öyle bir düğün yapılcakmış sanırım nişanlındada pek iş yok gibi kendine güveni yoksa hiç yola çıkma herkes borçsuz evlenmiyor bi şekilde ödeniyor madem ev alıcaklar düğünden sonra da alabilirler bazı şeyler uzatmaya gelmiyor uzadıkça bişey çıkıyor ailen haklı

nişanlım demiştiki evlenelim ben herşeyi halletmeye çalışıcam demişti. evlenince ev alırlar demişti. ama bu şekilde iyi bi düğün yapamıcamız için vazgeçti sanırım

Neden ailenize yüklüyorsunuz evliliği de boşanmayı da nişan atmayı da yaşayacak siz değil misiniz? Nişanlınız neden ailesine bağlı karar alıyor? Evlenmeye karar vermeyen adam nişan mı yapar? Bi buçuk sene az mı? Sen ne istiyorsun? Evlendikten sonra birlikte yaşamayın. Uzattıkça tadı kaçar bu işlerin.

Valla ailenizi dinleyin atın nişanı.o evde olmayacak hayal ettiklerini söyledikleri düğünde. Amaçları zaten sizin aman harçla borçlada olsa nikahtanda olsa gideyim demenizi beklemek ellerini cebine atmadan düğün yapmak. Şimdi erkek tarafı hep böyle. Düğünde takılan takıların bile nerelere gideceği hesaplanmıştır çoktan. Ama dizin masraf yapan dünya para döken aileniz borç öderken onlar takılardan arta kalan parayla pirzola büftek götürüyor oluyor tek lira harcama yapmadan. Sonra gelin aldım evine çörekleneyim gıkıda çıkmasın ne dersek o olsun beğenmiyorsan yürü anananın evineler.
O çok gözünüzde büyüttüğünüz eş ve eş adaylarınızda bu kişilerin dünyaya getirdikleri onlardan daha fazla insanlık ve merhamet göreceğinizi sanmayın

doğru diyosunuz ama şöyle bişey var nikahtan gitmeyi kabul ettim herşeyin en ucuzunu kabul ettim ama kabul etmediler herşeyin iyi olsun dediler. bu yüzden kafam karman çorman

Pardon da nişalının ailesinden bu beklenti neden? yok ev alacaklar yok düğün yapacaklar yok bana bayramda aldıkları üzerime olmadı bu nedir yahuu. Böyle bir zorunlulukları yok ki büyütmüş yetiştirmiş iş güç sahibi yapmışlar gerisini siz yapın. Onların keyfini mi bekleyeceksiniz.

Borçlu evlenmek istemiyormuşsunuz. İnsanlar neden marketlerini satıp size ev alsınlar ki anlamadım ben karı koca çalışıp kirada oturamıyor musunuz. Normal makul bir salonda düğün yapamıyor musunuz. Biz söz vardır elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz nişanlınız elini taşın altına koyamıyorsa, ev kiralayıp borçla da olsa eşya alamıyorsa bir zahmet evlenmesin 1.5 sene nişanlının ailesi ev alacak diye de beklenmez yani.

tam aksine biz beklemiyoruz kendileri zorla biz size herşeyin iyisini yapıcaz bekleyin diyolar. ben ailesinden beklentide değilim

AİLESİ sizi oyalıyor diye dedim
yapabilirsiniz tabiki
ama bizim sansımız da yaver gitti
ancak bıryerden baslamak gereklı

kesinlikle haklısınız. Allah evlenene yardım eder bide. ben cesaret ettim Allah'a güvenip ama nişanlım edemiyo sıkıntı ordan

Back
X