Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.
Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
benim anlamadığım kararı neden aileler veriyor, nişanlınla siz necisiniz? onlar düğün erteliyor sizinkiler nişan atıyor? ee sizler? yaşlar küçük sanırım.