Kına ve nikah için ayrı ayrı mi takım elbise alınacak 2 tane yani 3.gerek yok ki.Düğünüme çok az zaman kaldı bugün nişanlım görümcem ile birlikte gelinlik ve bindallı aldık.Ama annem gelinligımı çok beğenmedi.Daha önce merkezden bi gelinlik bakmıştık 2500 tl demişlerdi nişanlıma pahalı geldi bu yüzden çalıştığı ilçeden almaya karar verdik oradan baktık.Bu sefer de annem ucuz diye aldın daha önce ki daha güzeldi filan dedi canım sıkıldı.gelinlik kalın dantel askılı düşünmüştüm ama straplez olan model güzeldı orada ondan onu aldım.nişanlım damatlık beğenemdı çok yaşlı işi modeller vardı durum böyle olunca annem de şimdi pahalı olacak diye sorun yapıyor bi de kına ve nikah için damatlık dışında ayrı takım istedi bi tane.ailem de gömlek pantolon alalım takım elbiseye gerek yok diyorlar sizce kim haklı?
Damatlık ve bi tane takım elbise istiyor.ailem de teyzen damarlarına öyle aldı bi pantolon gömlek bizim damat neden takım elbise istiyor diye düşünüyorlar.Kına ve nikah için ayrı ayrı mi takım elbise alınacak 2 tane yani 3.gerek yok ki.
Damatlik yani takım elbise alinacaksa düğünde giymesi için 2.gerek yok.O zaman sizde 2 gelinlik aldirin.Damatlık ve bi tane takım elbise istiyor.ailem de teyzen damarlarına öyle aldı bi pantolon gömlek bizim damat neden takım elbise istiyor diye düşünüyorlar.
Toplam 3000 tl bindallı ve gelinliği aldık ailem Damatlık 600 geçmesin diyorlar durumları çok iyi değil diyeOnu bunu bilmemde damata bir gömlek bir pantolon almak çok ayıp ve terbiyesizce bence. Gömlek pantolonla damat mı olurmuş? Damadın gelinlik için 2.500tl bütçe varsa ama pahalı diye almıyorsa diretin alması için ama olmayan parayla 2.500tllik gelinlik alamaz ki. Almadı diyede böyle terbiyesizlik yapılmaz. Takım elbise alınmalı.
Normalde bohça olarak giden şey erkeğe takım elbisedir zaten, istemesi abes değil.Damatlık ve bi tane takım elbise istiyor.ailem de teyzen damarlarına öyle aldı bi pantolon gömlek bizim damat neden takım elbise istiyor diye düşünüyorlar.
Damatliğa 1.000-.l.500tl gider. Annen 1.000tl veremicek durumda ama kalkıp damat niye 2.500tlye gelinlik almadi diyebiliyor yani buda ilginçmiş. Bence ayıp yaptığınız şey. Sen damata 2-3 milyar harcasan onlar sana durum yok diyip 600-700 tl verseler ne hissedersin? Erkek diye canı yok mu? Onunda en özel gunu olcak ve siz bastan savma yapiyorsunuz resmen.Toplam 3000 tl bindallı ve gelinliği aldık ailem Damatlık 600 geçmesin diyorlar durumları çok iyi değil diye
Ailem biraz öyle herşeyi geçen sene evlenen kuzenimle kıyaslıyorlr sanki onlar en doğrusunu yapmış gibi.bana karışmadılar bindallı pahalı tuttu bizde 1500 tl gelinlik de aynı fiyattı pahalı buldu ama aldı yine.Normalde bohça olarak giden şey erkeğe takım elbisedir zaten, istemesi abes değil.
Ben eşime almadım takım elbise çünkü hayatında düğün dernek dışında takım kullanmaz.
Onun yerine gönlünce ne arzu ediyorsa sen seç al dedim, o da 2 pantolon 2 gömlek, 2 ayakkabı aldı takım yerine.
Onlar size bindallı almayalım, elbise neyine yetmiyor demediyse, böyle bir şeye hakkınız yok.
Bunun kararını kısaca damat verir, aileniz böyle her şeye karışacaksa sizin işiniz zor, ben baştan söyleyeyim...
Ailem de erkek tarafı her zaman daha çok harcar mantığı var bunu yanlış bulmuyorum ama nişanlımnda beğendiği bi şeyi alsın istiyorum.Damatliğa 1.000-.l.500tl gider. Annen 1.000tl veremicek durumda ama kalkıp damat niye 2.500tlye gelinlik almadi diyebiliyor yani buda ilginçmiş. Bence ayıp yaptığınız şey. Sen damata 2-3 milyar harcasan onlar sana durum yok diyip 600-700 tl verseler ne hissedersin? Erkek diye canı yok mu? Onunda en özel gunu olcak ve siz bastan savma yapiyorsunuz resmen.
Sizin yapacağınız şey, kendinizi iki tarafa da ezdirmemek olsun.Ailem biraz öyle herşeyi geçen sene evlenen kuzenimle kıyaslıyorlr sanki onlar en doğrusunu yapmış gibi.bana karışmadılar bindallı pahalı tuttu bizde 1500 tl gelinlik de aynı fiyattı pahalı buldu ama aldı yine.
Bizde kına büyük nişan gibi oluyor damat bütün gece orada gelinle birlikte oluyor.annem gelinlik bakmak için gelmedi birde şimdi böyle beğenmemesi rahatsız etti. Kendi de diyor senin beğendiğin olsun diye öyle de oldu ama bu sefer de Damatlık pahalı olursa diye kafaya taktı.Kimin hakli olmasindan ziyade orta yolu bulmalisiniz.Şahsen bende baya uygun bir gelinlik giydim ama bu benim tercihimdi,bana gore birkac saat giyecegim birseye 2 aylik ev kirası vermek gereksiz geliyor.Ailemi de karistirmadim.Eşim de damatlik değil takim elbise istedi.Bilindik bir marka takım alındı ona benim Gelinligim normal bir moda evindendi hic o ucuzdu biz pahali aldik vs denmedi düşünülmedi.. Ama madem sizde böyle bir sorun var gelinlik tutari civarinda takim bakin.ayrica kina da giyecek hic mi takimi yokmus damadın? Kinada damat cok durmaz ki. .
Düşündükleri Damatlıgı biz alalım 600-700 geçmesin diye düşünüyorlar.takım elbiseyi ben alacağım kendim çalışıyorum zaten ailem sadece 4000 tl destek olabildi diğer eşyaları filan kendim aldım.yük olmak istemedim.Sizin yapacağınız şey, kendinizi iki tarafa da ezdirmemek olsun.
Ailenizle açık açık konuşup bir bütçe isteyin tüm masraf için.
O paraya da nişanlınızın istediği her şeyi yapmaya çalışın.
Örneğin 1000 mi dediler, damatlık artı takım elbiseyi o fiyata halletmek için elinizden geleni yapın.
O da bir kere evlenecek, özenmek en doğal hakkı.
Düğün masraflı bir şey kabul ediyorum ama size her şey yapılıyor ama yine de beğenmiyorlar, kendileri yapmaya gelince eriniyorlar.
Hiç hoş değil.
Ayrıca kuzeninizin evlendiği insanla sizin nişanlınızı kıyaslamak kadar saçma bir şey olamaz.
Herkesin ekonomik durumu, beklentileri, adetleri farklıdır.
Sakın bu konular için nişanlınızla aranızı bozmayın ya da ona aksettirmeyin.
Şimdiden bilenmesin ailenize, bu zamanda yaşananların acısı evliyken çıkar.
Elbette ailenizin belirli bir bütçesi vardır fakat bu fiyatı eminim yine kuzeninizden baz alarak değerlendirmişlerdir.Düşündükleri Damatlıgı biz alalım 600-700 geçmesin diye düşünüyorlar.takım elbiseyi ben alacağım kendim çalışıyorum zaten ailem sadece 4000 tl destek olabildi diğer eşyaları filan kendim aldım.yük olmak istemedim.
Ailem de erkek tarafı her zaman daha çok harcar mantığı var bunu yanlış bulmuyorum ama nişanlımnda beğendiği bi şeyi alsın istiyorum.
gelinlik olarak 2500 tl onlar da çok buldu babam başta o kadar gelinlik alınmaz uygun alın ben Damatlık için maksimum 600-700 tl verebilecek durumdaym diye konuştu.
Elbette ailenizin belirli bir bütçesi vardır fakat bu fiyatı eminim yine kuzeninizden baz alarak değerlendirmişlerdir.
Nişanlınız belki indirime denk gelip 700e hem damatlık hem takım alacak, ya da bir bakacaksınız ki damatlık 1700 sadece.
Maddi imkanları ailenizin çok sıkışık değilse, düğün dediğiniz şey zaten borçsuz olmaz.
Benim eşimin damatlık ücreti, gelinliğimin 2 katıydı.
8 taksit yaptırdım, yanımdaki peşin para yetmedi çünkü.
Bazen denk gelebiliyor böyle olumsuzluklar.
Ama alınacak yani elden bir şey gelmiyor, gönlü kırılmasın istiyorsunuz.
Şuan network ün sitesine baktım, 370 e takım, 700 tl ye smokin mevcut.
Yani ailenizin verdiği bütçelere uyuyor hem de çok kaliteli bir markadır.
Nişanlınızla bir gidip bakın derim, en olmadı bazı şehirlerde outlet awm ler mevcut.
Oralarda fiyatlar yarı yarıya farkediyor eski sezon olmasından ötürü.
Ailenizin bütçe olarak eksikliğini siz kendi birikmişinizle kapatın, hiç nişanlınızın hevesini kırmayın.
Ayrıca inanın düğün dernek işinde kız evi neredeyse iki kat fazla para harcıyor günümüzde, ailenizin zaten baştan biz az harcayalım düşüncesi yanlış.
İmkanımız yok, keşke en iyilerini alabilsek ama elimizden gelen bu deseler baş göz üzerine ama oradan ince düşünüp kar çıkarmaya çalışıyorlar gibi.
Böyle yapmakla ancak gencecik bir çifti üzerler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?