Ailem okumamı o evlenmemizi istiyor akıl verin:((

..eLiF..

Canı Sıkılan..
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2010
163
0
96
Amasya
Benim bi sorunum var artık ağlamaya başladım ya bana akıl verin lütfen:(

5 buçuk yıllık bi sevgilim var onu çook seviyorum oda beni çok seviyor, buraya kadar herşey iyi ama 18 yaşındayım ve bu sene lise sona geçtim erkek arkadaşım lise bitince evleneceğiz diye koydu kafaya ama ailem akrabalarım herkes üniversite kazanıp gitmemi bekliyo benden. Bende onunla evlenmeyi çok istiyorum kendiside lise mezunu ve iyi bir işi, maaşı var. evlendiğimizde geçinebiliriz ama bu durumu aileme nasıl söyleyeceğim onu düşünüyorum siz olsanız hayatınızın aşkını mı secerdiniz yoksa okumayı mı.Birde şöyle bir alternatif öneriyor evlendikten sonra yanımda oku diye. :105:

bence once okulumu bıtırırdım ama evlenmeyı cok ıstıosan da ıı dusun eger emınsen son cumlende soylemıssın zaten cocuk demıs sana evlendıkten sonra okuyabıırsın dıe ama okulunu ıhmal etme derım en azından bır meslegın olsun dunyanın bınbır turlu halı var :)

sana tavsiyem evlenmek icin acele etme okulunu bitir universiteni oku ayaklarinin uzerinde dur sonra dusun evliligi...sevgilin simdi evlendikten sonra yanimda oku diyor ama evlendikten sonra isin rengi degisiyor...bi evin sorumlulugunu aliyorsun kaynanan kayinbaban eltin gorumcen olacak sende bi aile olacaksin ve buyuk sorumluluk evlilik ayrica yasin daha kucuk 18indesin daha evlendiginde gecim derdii ve evin sorumlulugunu almak icin kucuksun onunde kocaman bi hayat var benden demesi...:nazar:

Son düzenleyen: Moderatör:
canım benim. ne kadar küçüksün daha. rabbim sana hayırlı yazılar yazsın. şimdi elbette ki evlenmek isteyeceksin çünkü bir sevdiğin var. fakat keşke okusan. dünyanın binbir türlü hali var ablacığım ya! sen okusan bir mesleğin bir altın bileziğin olsa kolunda yine evlenirsin canım kaçmıyor ya sevdiceğin. üstelik gerçekten seviyorsa seni bekler ve ister iyi olmanı. evlenince okuman daha zor olmayacak mı? ev sorumluluğu eşin, onun ailesi vs vs. benim naçizane tavsiyem oku derim ablacım. oku kendini kurtar sonrasında rabbim hayırlısı ne ise onu versin. allaha emanet ol canım hayırlı geceler

Yorumlarınız, tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ya bende okumak istiyorum ama okumayı seçersem onu kaybetmekten korkuyorum eskiden böyle değildi bağlandıkça üzerime düşmeye başladı bir an önce evlenelim diyo oda evlenince mutlu olacagımızı biliyorum ama.. hatta erkek bugun böyle yarın başkada olabilir değişebilir bunlarıda düşünüyorum ama.. ama işte ben ne yapacağımı bilmiyorum :26:

Ben 25 yaşında ve bir mesleğe sahip olduğum halde bir evin sorumluluğunu üstlenmekten korkarken sen daha 18 yaşında bunu nasıl göze alabiliyorsun şaşırdım doğrusu. Ama ne olursa olsun öncelik eğitimin ve meslek sahibi olman. İlerde ne olacağı bilinmez evlenisin anlaşamazsın boşanmaya kalkarsın maddi imkanım yok diye boşanamazsın. Evlendiğimde okuyayım dersen de önce üniversite sınavını kazan sonra düşün evlenmeyi, çünkü sınavı kazanmak üniversiteyi bitirmekten daha zor.
Bu arada ailenin sözünü de dinle onlar sizin kötülüğünüzü istemezler.

çok kızıyorum erken yaşta evlenenlere
neyse ki sen daha o hatayı yapmamışsın
bence de okumana devam et üni. ortamını gör
ayakların yere sağlam bassın
okul bittikten sonra hayırlısıyla sevdiğinle evlenirsin

Ben 25 yaşında ve bir mesleğe sahip olduğum halde bir evin sorumluluğunu üstlenmekten korkarken sen daha 18 yaşında bunu nasıl göze alabiliyorsun şaşırdım doğrusu. Ama ne olursa olsun öncelik eğitimin ve meslek sahibi olman. İlerde ne olacağı bilinmez evlenisin anlaşamazsın boşanmaya kalkarsın maddi imkanım yok diye boşanamazsın. Evlendiğimde okuyayım dersen de önce üniversite sınavını kazan sonra düşün evlenmeyi, çünkü sınavı kazanmak üniversiteyi bitirmekten daha zor.
Bu arada ailenin sözünü de dinle onlar sizin kötülüğünüzü istemezler.

inşallah boşanma durumuna gelmeyiz ::26:

Peki sevgilisi böyle yapan yok mu hiç ya siz nasıl ikna ettiniz yada başına gelmeyipte bi fikri olan yokmu onu ikna etmem konusunda ayrılmak istemiyorum çünkü :43:

kendisi lise mezunu olduğu için senin üniversite okumanı istemiyo olabilir mi acaba
ailenin sözünü dinle sen git aslanlar gibi al mesleğini eline ha çalışırsın çalışmazsın orası sana kalmış
el oğluna güven olmaz bugün var yarın yok hayatın ne göstereceği belli diil
mantığınla hareket et ilerde çok pişman olursun
hem hiç özenmiyo musun üniversite ortamı bambaşka bence mutlaka yaşanmalı
koca herzaman bulunur insan herzaman evlenir ama bu günler geri gelmez

Gerçekten 18 Yaşında Böyle bir İkilemde Kaldığına İnanmak İstemiyorum..
Canım Benim Aklını Başına Topla..:20:
Etrafta Neler Var Görmüyor musun?
Okul Bitince Elbette Sende Yuva Kuracaksın..:19:
Ama Evlendikten Sonra Okumak Zor Olsa Gerek..:19:

Başkası İçin Kendi İdeallerinden Vazgeçmek Nedir Biliyor musun?

Sen Sensin..
Kendin İçin Yaşa, Başkası İçin Değil..:20:
Dünya ya Bir Daha Gelmeyeceksin..:20:

Tamam Sevgilindir, Aşıksındır Anlarım..:19:
Hepimizin Başından Geçti..:27:
Ama Lütfen Sadece Kalbinin Sesiyle Hareket Etme Ablacım, Biraz Mantığını Kullan Olur mu?:38:

ilerde ikilemde kaldığın için bile kendine güleceksin :1: dilerim okumayı seçersin. ahhh gençlik :10:

Son Pişmanlık Fayda Etmez..:19:
Telafisi Olmayan Tek Şey Zamandır Unutma..:20:
Bu Zamanını İyi Değerlendir..:19:

İnsanın Tabuları Olmalı Kendine Has..
Kimsenin Yıkamayacağı Kadar Sağlam...

Lütfen Sağlam ve Emin Adımlar At..:34:

Hayatta Başarılar..

Son düzenleme:
Gerçekten 18 Yaşında Böyle bir İkilemde Kaldığına İnanmak İstemiyorum..
Canım Benim Aklını Başına Topla..:20:
Etrafta Neler Var Görmüyor musun?
Okul Bitince Elbette Sende Yuva Kuracaksın..:19:
Ama Evlendikten Sonra Okumak Zor Olsa Gerek..:19:

Başkası İçin Kendi İdeallerinden Vazgeçmek Nedir Biliyor musun?

Sen Sensin..
Kendin İçin Yaşa, Başkası İçin Değil..:20:
Dünya ya Bir Daha Gelmeyeceksin..:20:

Tamam Sevgilindir, Aşıksındır Anlarım..:19:
Hepimizin Başından Geçti..:27:
Ama Lütfen Sadece Kalbinin Sesiyle Hareket Etme Ablacım, Biraz Mantığını Kullan Olur mu?:38:

teşekkür ederim bi şekilde okuyacağım onu ikna edeceğim olmazsa olmaz unuturum onu :5:

Onu ikna edebilmem konusunda kimsenin fikri yok mu ya kimsenin başından geçmedi mi illa ayrılık mı şart yaniii :14:

Benim bi sorunum var artık ağlamaya başladım ya bana akıl verin lütfen:(

5 buçuk yıllık bi sevgilim var onu çook seviyorum oda beni çok seviyor, buraya kadar herşey iyi ama 18 yaşındayım ve bu sene lise sona geçtim erkek arkadaşım lise bitince evleneceğiz diye koydu kafaya ama ailem akrabalarım herkes üniversite kazanıp gitmemi bekliyo benden. Bende onunla evlenmeyi çok istiyorum kendiside lise mezunu ve iyi bir işi, maaşı var. evlendiğimizde geçinebiliriz ama bu durumu aileme nasıl söyleyeceğim onu düşünüyorum siz olsanız hayatınızın aşkını mı secerdiniz yoksa okumayı mı.Birde şöyle bir alternatif öneriyor evlendikten sonra yanımda oku diye. :105:

Kardes evlilik için çok genç universite için tam kivamindasin. Bir aile cocugunun egitimini tamamlayip, meslegini yani ekmegini eline almasini ister, bunu sirf evladi için ister. Ailen bir gun seni sevdigin kisiye verecek bile olsa bunu yanlis zamanda ailene acip izin istersen mani olur dogal olarak. Evlilik için de cok gencsiniz, belki hayatimin aski diyorsun ama hayat dedigin seyi henuz yasamaya yeni basliyorsun emin ol.

Cozum olarak bence, eger ailen de razi olursa soz ya da nisan yapip birkac yil sonra evlenmeniz dogru olacaktir. Universiteye mutlaka gitmelisin, hem kendini yetistirmek hem de meslek sahibi omak için. Hatta arkadasini da ikna et birlikte gidin egitimizini tamamlayin.

teşekkür ederim bi şekilde okuyacağım onu ikna edeceğim olmazsa olmaz unuturum onu :5:

Aynen Öyle..

Herşeyden Önce Senin Fikirlerine, Görüşlerine Saygı Duyan Birisi Olmalı Hayatında..

Senin İdeallerine Saygı Duymayan İnsanın Senin Kişiliğine Saygısı Zaten Yoktur..

Yazmadan Geçmeyeyim..
2 Sene Sonra Bu Düşüncelerin Aklına Gelirse Çok Gülersin :27:

Onu ikna edebilmem konusunda kimsenin fikri yok mu ya kimsenin başından geçmedi mi illa ayrılık mı şart yaniii :14:

Benim Fikrimi Sorarsan,:27:
Böyle Bir İnsanın:37: İlerleyen Yaşamında Yeri Olmaması Lazım..:20:

Tabi Senin Fikrin Önemli Benimkisi Değil..:27:

Back
X