Ailem ve benim tükenişim

onlar kendilerini yiyecekler ouroboros yılanı gibi. sakın sakın acımayın asla el uzatmayın bunlarda vicdan sevgi iyilik gibi mefhumlar olsa siz bunları yaşamazdınız. eminim daha buraya yazmadığınız çok şey vardır. eşten çocuktan yana kaderiniz gülmüş, onlara tutunun. sakın bu zehirlilere bir daha bulaşmayın arkadaşım

Lütfen kendinize odaklanın.Lutfen hayatınızı yaşayın.Artik tamamen kendine odaklı düşünün .Deli falanda değilsiniz her insan zorlandığında dibe vurabilir .Mesele orda kalmamak.Sizde aklı başında kelimelerle farkında olarak yazdiginiza göre zekaniz kimseden eksik değil .Bir şekilde önce bir düzen içinde yaşamaya biraz kendi sagliginiza keyfinize rahatiniza odaklanın.Sonra canınız isterse kötü etkilenmez olunca ister konuşur ister konuşmaz siniz.Cok geçmiş olsun artık bugüne geldiniz bugüne şükür

İşte o boşluk hissi temelden geliyor .Güven onay ihtiyacı ekmek su gibi .Ait olmak istiyor içimizdeki en coşkulu en vurdumduymaz en çılgın taraf bile .Gidip gelip bir yere kök salmak istiyir . Kök dediğinde ailede başlıyor.Ya güçlü sağlam yada cılız köpük .Vekakin hayat insan o boşluğu doldurmak zorunda hissediyor.İyi olmak güvenilir olmak doğru davranmak destek olmak .Sonra bir bakıyorsun ortada beslenecek yeşerecek orman falan yok .Sen kuru dalı tutmuşsun ona emek zaman vermişsin.Böyle böyle o boşluk insanı kırıp döküyor.Yapulmasi gereken sende kalan ne varsa toparlayıp kendine ve seni sevenlere yönelmek.Onlar her kimse .Eş olur çocuk olur arkadaş olur kendi ruhun olur

Siz ilk basta o adamla olarak anne babanizdan intikam almaya calismissiniz. Zaten aile icinde sevgi nedir ? Dogru iletisim nedir bilmeidginizden bu yanlisa dusmeniz cok da supriz olmamistir.

Ne guzel ki kendinize guvenli bir alan acip, hayat kurmussunuz. Ailesinizi s.ktir edin. Onlardan ne tas olur ne hamam. Kendi cekirdek ailenize bakin.

Kimseyide duzeltmeye calismayin. Bence mumkunse hic gorusmeyin, gorusceksenizde min duzeyde kalin.

Size böyle davranmalarının sebebi sizin kişiliğiniz değil bence. Kendinizde hata aramayın artık.
Mutsuz, memnuniyetsiz, sevmeyi ve değer vermeyi bilmeyen insanlar. Yaptığı hatalardan ve haksızlıklardan yüzü kızarmayan insanlar. Anlattıklarınızdan bunu çıkardım.
Böyle insanların yeri dolsa ne olur dolmasa ne olur?
Öylesine yazmıyorum bunları, anlattığınız profildeki insanlar benim hayatımda da vardı.
Kendi değerimi bildiğim gün hepsini yok saydım.
Sizin de öyle yapmanız dileğimle. Bu hayatın bir tekrarı yok.

Kurban modelinde olduğumu terapistim de söylemişti o zamanlar.
Üzülerek içimde vedalaşmam ve boşluğa kendimi hazırlamam gerekiyor o halde. Çok teşekkür ederim

Evet beni o kadar iyi anlamışsınız ki çünkü benzer insanların çocuğu olmuşuz..
Ben o hataya ailemden vazgeçmem bir seçenek olarak sunulduğu an düşmekten kurtuldum. Çok büyük belki de gerçekten tüm ömrümü etkileyecek daha büyük 2. Hatayı yapacakmışım.
Nitekim hala sevileceğime inanan aciz tarafım ağır bastı ve ailemi tercih ederek hatadan döndüm. Yine de onlara borçluyum bunu belki de..
Tamamen nötrdüm uzun süredir, fakat son süreçte dozaj arttı, niçin? Ben tahrik olmuyordum, ben sinirlenmiyordum, ben üzülüyordum, ben eskisi gibi takılı kalmak düzeltmek yerine tak telefonu kapatıp hayatıma devam ediyor ve stressizce uyuyordum.
Bu onlara yetmedi eşime yapmaya başladılar o son noktaydı. Şükür ki başka şehirde yaşıyoruz gelip gitme zaten yok, hoş bebeklerim büyürken çağırdığımda da gelmezler abartısız şekilde yol ve benzin parasını bahane ederlerdi. Karşılamayı teklif edince de benim param muhtaç mı olduklarını zannediyordum? Ben kimdim..
Ah iyi ki postu yazmışım .. belkilerimin bile sadece benim iyi niyetinin hayali olduğunu o kadar güzel duygularla bana hissettirdiniz ki. Teşekkürler.

29 yaşımda evlendim eşim ile. O sürece kadar ailemle yaşadım. Aslında anlattığım süreçlerin tamamı o ev içerisinde olan olaylardı. Sadece kanser şüphesi zamanları olan davranışları telefon üzerindendi. Eşim ile alakalı yaptığı yorumlar ve davranışlar telefon üzerindendi. Evlendiğim zaman direkt başka şehirde yaşamayı tercih ettik eşimle. O ve ben yalnızdık zaten hayatımızı biz kuracaktık, nihayetinde öyle de oldu.
Ömrüm böyle geçti gerçekten kendime " neden ve nasıl " diyerek Menekşe bahçesi.
Sorguları dan kurtulamadığım için en sonunda üyelik alıp sormak istedim sizin gibi güzel insanlar benim için ne düşünür ve ne yaparlardı.
Acabalarım ve sorularım onlara karşı hatalı ve kusurlu olan kişinin ben olup olmadığı yönündeydi aslında. Gerçekten huzurlu bir yaşantıdayım yalnızca anne baba ve kardeşim olmadan. Boşluğu aşamıyor gibi hissediyordum.

Ay siz niye hatali olasaniz. Aksine , senin sucun degil demek istiyorum
Hani derler ya herkes anne baba olmamali, sizin ebeveynlerinizde anne baba olmamaliymis.
Kac yasina gelmis insanlar , sevgi gostermeyi, dogru iletisimi, kucuk cocugu korumayi bilmiyorlar. Muhtemelen onlarda ayni sekilde buyutulduler ama bu sizin sorununuz degil.

Bir nesil malesef yedirip, icirip , kalicak yer saglayinca cocuga baktigini dusunuyor. Iyi anne baba olduklarini, cocuklari icin herseyi yaptigini duusunuyor. Aslinda oyle olmadiginin bizler kanitiyiz.

Siz suan kendi cocugunuzu buyuturken, onlarin yaptigi yanlislari yapmayarak “ aa boyle de cocuk buyutulebilirken, bana neden bunlari yaptilar “ diye dusunuyor olabilirsiniz. Tamir etmek isteyebilirsiniz ama bu mumkun degil.

Onlar sizin gibi farkinda degiller. Farkinda olup eyleme gecmek zaten en buyuk cesaretlerden biri. Herkes yapamaz. Siz bunu yapabildiginiz icin kendinizi tebrik edin cok seyler yasayip, bunlardan dogru dersleri cikarip hayatiniza devam ediyorsunuz.

Benim nacizane tavsiyem, oz sefkat calisip, cocugunuzla birlikte kendi cocuklugunuza yeniden sarilip, ailenizden alamadiginiz sevgiyi kendinize vermeniz

İntikam gibi duygular bende asla barınmaz aslında. İntikamdan ziyade onu dışlamıştı herkes, yalnız olduğunu, kimsesi olmadığını söylemişti. Ailesi ise benim onun hayatını kurtaracağım konusunda beni öyle cesaretlendirmişti ki. Henüz 19-20 yaşındaydım tanıdığımda. Ailesinin beni kızım diye sevmesi, beni görünce gurur duymaları asla ailem tarafından attığım duygular değildi, dürüst olmam gerekirse ilk defa anne babam olmuştu ve bana ihtiyaç duyan ve benimle iyileşmek isteyen birisi vardı hayatımda. Bir ortamda değil, sosyal medyadan tanışmıştım ben çalışıyordum o zaman zaten okumama maalesef fırsat tanınmamıştı. Bu tür bir insanla günlük yaşantımda denk gelmem bile mümkün değildi aslında ben hayatıma aldım.
Çok gurur duyuyorum kendimle evet ve bunları bir başkasından duymakta beni çok sevindirdi. Çok teşekkür ederim.
Söylediklerinize kulak vereceğim ve içimdeki boşluğa kendimi alıştıracağım.

Sizin bir suçunuz yok iki hasta ruhlu el iyisi toksit evlenmiş marifet gibi çocuk yapmışlar hayatı hem birbirlerine hem çocuklarına zehir etmişler.Aile kutsal Ulvi bir şey değildir,kan bağı da öyle.Zarar geliyorsa kesip atmak gerekir.Yuvayı güzelleştiren ebeveyn yoksa o yuvayı ayakta tutmanın anlamı yok, dönün arkanızı kendinize kendi yuvanıza odaklanın....

Neyin vicdan azabı? Çocuk doğurmakla anne baba olunmuyor. Siz onlara bağımlı olmuşsunuz. Ne kadar kötü davransalar da vicdan yapıyorsunuz. Ama değmezler. Bu enerjinizi çocuklarınıza harcayın

Doğrular ve gerçekler paralel değil maalesef. Yapabileceğiniz ve değiştirebileceğiniz hiçbir şey yok kabullenmekten başka. Onları siz seçmediniz, böyle olmalarını siz istemediniz dolayısıyla sorumlusu değilsiniz.

İki tane evladınız var ikisi de birbirinden farklıdır. Tavırları, verdikleri tepkiler, alışkanlıkları ve ihtiyaçları farklıdır. Burada bir müdahaleniz olabilir mi? Ancak onlara bolca sevgi ve ilgi verir doğru yanlışı öğretirsiniz. İçinizde tohumlanıp büyüyen, ilk andan beri yanlarında olduğunuz evlatlarınızın mizaçları üzerinde bile sizce ne kadar değişiklik şansına sahipsiniz?

Ne anne babanızın ne de kardeşinizin yetiştiği dönemlere gidip bir şey düzeltemezsiniz. Ağuyu çoktan yemiş zehirli insanlar ve panzehir siz değilsiniz. Onlardaki bu katılık, sizin mutsuzluğunuzdan keyif alma, göz ardı etme ve birbirlerini hırpalamaya yönelik ihtiyaçları sizden bağımsız. Ve fena üçlü olmuşlar. Kendi iradesi olan problemlerden ibaret oldukları için ne kadar analiz yapıp anlamaya çalışsanız da onlar adına bir faydası olmayacak. Annenizin yerine insulin, babanızın yerine tansiyon ilacı almak gibi bir şey bu. Faydası olmaz.

Ama neden bunun içine düştünüz ve hala umut ediyor, yapılabilir olan neyi yapmadım acaba diye sorguluyorsunuz o da belki sizin mizacınız. Bence ailenizi değistirmek istemenizin sebebi sadece hep beraber mutlu yaşamak isteği değil. Onlar düzelirse sizin yetişirken yaşadıklarınız da düzelecek iyileşecek zannediyorsunuz. Onları iyi ederek tadavi olamazsınız. Çok üzgünüm, öyle bir potansiyelleri yok, ama olsaydı bile size iyi gelecek olan şey yine kendinizsiniz.

Çok tatlısınız ve çok teşekkür ederim. O kadar büyük bir dibe vuruş yaşamasaydım belki de bugün ben olamazdım. İyi ki klinik tedavi sürecim oldu iyi ki duygularımı tamir edebilme fırsatı tanıdı bana hayat.
Gücümü toparladım ve bugünkü ben olmak için deyip yerindeyse tırnaklarımla kazıyarak çaba gösterdim ve bugünüme geldim.
Uzaktan ve mesafeli olduğum halde bunlara maruz kaldığımı fark ettim telefon ile olsa dahi başka şehirde yaşamaya başladık çünkü direkt olarak evlendikten sonra bir başka şehire yerleştim eşim ile. Fakat dozaj ben etkilenmedikçe daha da arttı, arttığı yetmiyor gibi eşime de sıçramaya başlayınca tamamıyla kestim iletişimi.
Acabalarım belkilerim vardı fakat bunların yalnızca toz pembe hayal olduğunu sizin gibi güzel yorumcu arkadaşlarım sayesinde idrak ettim.
Teşekkürler, çok kıymetli düşünceleriniz.

Artik 19 yaşında bir ergen degilsin. Yapmissin bir hata fazlasiylada bedelini odemissin. Annen baban kardesin değişmez onlari böyle kabul et ve kendi çocuklarına yoğunlaş. Allah askina iki cocuk la calisan biri olarak nasil vakit buluyorsun bunlari dusunmeye. Geçmiş gitmis artik olan değişmez cocuklarinla ilgilen düşünme bunları sonuc yok çünkü olan oldu. Sen önüne bak.

Tümünü kalbimde hissederek okudum ve benim içimde en çok ne yer etti biliyor musunuz söylediklerinizde?
" Çocukluğumu iyileştirme isteği " kalp kırıklarım, hayal kırıklıklarım, ümitsizliğim.. o çocuk/ergen kalbim o kadar hüzünlü ki..
Belki de yeniden bu defa benim çocuklarımı kendi çocukluğum yerine göz önüne alıyor gibi hissederek yeniden kendimi bu kadar üzdüğüm için affetme çabası belki de bu..
Ah gerçekten çok minnettarım size. O kadar güzel bakış açısı kartınız ki bana. Teşekkür ederim.

Babanız da niyetlitmiş zatne genetik yatkınlık oluyor bence biraz böyle şeylerde Allah korusun

Bence çocuklarınız var en önemlisi onlar ve onların anneye ihtiyacı var sağlıklı bir anneye

Gerekirse herkesi silin çocuklarınızı annesiz bırakmayın

İçinizde sevgi ve sağduyu olmasa yaşamadığınız çocukluğu kendi çocuklarınıza veremezdiniz.
Onlar gibi sevilmeye ve güvende hissetmeye hakkınız ve ihtiyacınız vardı. Dönüp kendi çocukluğunuzu kucaklayın. Onunla konuşun. Tıpkı çocuklarınızı teselli edip onlarla konuştuğunuz gibi.

Burada ailenize benzeyen kötü, tuhaf ve vicdansız sayısız aile konusu okudum.
Sizin gibi evlilik yapan belki iki kişi ya var, ya yok. Kötü bir aileyle başlayıp yanlış bir evlilikle düğümlenen çok fazla hayat var. Buradan şansınız var ve benim için bile bir teselli oldu sizin adınıza sevindim.
Allah huzurunuzu daim etsin.

Genetik yatkınlık olan konu tam olarak nedir onu anlamadım?

Ben zaten sağlıklıyım, herhangi bir stres yada depresyon durumu içerisinde değilim. Kendim, çocuklarım veya aile düzenimle alakalı destek istemedim ki?

Ben kök ailem ile olan ilişkimde hatanın bende mi olduğunu, benim mi yanlış davrandığımı sormak istedim.. Yapılabilecek bir üst birşey var mı onu danışmak istedim.

Bundan sonra iki evladınız ve eşiniz sizi ilgilendirsin. Anne baba ve kardeş üçgeninde boğulmuşsunuz. Hatalar yapmışsınız olabilir herkes hata yapabilir. Ama çok ağır bir süreçten geçerek bedel ödemişsiniz bu çok acı. Bu kadar hassasiyet fazla. Birbirini kesecek olsalardı emin olun çoktan kesmişlerdi. Bakın hala herkes hayatta ve bir de hala çemkirecek sizi bulmuşlar. En ufacık bir baş kaldırmanızda nasıl da kenetleniyorlar birbirlerine değil mi? Onların size ihtiyacı yok. Size ihtiyacı olan iki evladınız var. O evde yaşanılan her şey onları ilgilendirir onların hayatı. Siz kendi hayatınıza ve evlatlarınıza bakacaksınız. Gerekirse silip atacaksınız. Ailesi ile görüşmeyen bir sürü insan var kimse ölmüyor merak etmeyin. İşin sırrı yapılan haksızlıklara karşı nasıl bir tutum sergiliyorsunuz orada saklı.

`