• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve erken evlilik meselesi

3jamiilaa

you only live once
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2015
768
1.289
113
Dubai
Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin

Daha yeni reşit olmuşsun , annen gibi düşünüyorum üzgünüm... Şu an kafanda kavak yelleri esiyor. Bir sene sonra bu seneye oranla daha mantıklı şeyler düşüneceğinin garantisini verebilirim. Sabırlı ol, evlilik zor zanaat... Eğitimini tamamla önce. Senin yaşlarında evlenip de mutlu olan çok az insan var..

18 yas erken. daha erkeklere guvenilerek yasanilmayacagini bile bilmiyorsun.
evlilik kolay degil. kendini yetistir. yere saglam bas. erkeklere fazla guvenme. hayatta en cok kendine guven.
Bana o kadar guzel seyler soyluyo ki ve gercekten yakisiyoruz kendiside futbolcu zaten taninmis sayilicak biri maddi durumu felan da iyi bana cok iyi bakicagini en cokta sevgimizin hep ayni kalicagini soyluyo ayrica hemen pat diye degil 19 yasinda nisan yapariz 20 yasindada evleniriz diyo ama sorun su ki ailemden cok cekiniyorum 1 sene gecse bile nasil soylerim diye kara kara dusunuyorum

18 yasindayken ben de cok olgun oldugumu dusunurdum ki oyle degilmisim tabi ki...
Daha yasin kucuk evlilik icin.Sorumluluk almak bir evliligi yurutmek kolay degil.
Klasik soylemler ama gercekten de oyle.
Okumakta gozum yok diyorsun ama cok pisman olursun ileride .
Ne olursa olsun oku ondan sonra evlilik dusun derim.Hem ekonomik ozgurluk olarak hem de hayata bakis acin cok degisecek.Ondan sonra kararini verirsin.
Bu arada 10 yas fazla bana gore.

18 yasindayken ben de cok olgun oldugumu dusunurdum ki oyle degilmisim tabi ki...
Daha yasin kucuk evlilik icin.Sorumluluk almak bir evliligi yurutmek kolay degil.
Klasik soylemler ama gercekten de oyle.
Okumakta gozum yok diyorsun ama cok pisman olursun ileride .
Ne olursa olsun oku ondan sonra evlilik dusun derim.Hem ekonomik ozgurluk olarak hem de hayata bakis acin cok degisecek.Ondan sonra kararini verirsin.
Bu arada 10 yas fazla bana gore.
9 yas var yine az degil ama yanlis yazmisim 27 yasinda ben 18 yasindayim hepinizin yazdiklarina saygi duyuyorum size fikirlerinizi soruyorum cikmazdayim

9 yas var yine az degil ama yanlis yazmisim 27 yasinda ben 18 yasindayim hepinizin yazdiklarina saygi duyuyorum size fikirlerinizi soruyorum cikmazdayim
Yas farki konusunda sahsi fikrimi soyledim aslinda normal bulanlarda var.
Yas farkindan ziyade yasin evlenmek icin erken.
Hayatindaki kisi simdi iyidir ama insanlar degisebilir.Kimseye o kadar guvenme.Burda kac yillik eslerinden ayrilirken yasadiklarini anlatan bir suru kisi var.

Bana o kadar guzel seyler soyluyo ki ve gercekten yakisiyoruz kendiside futbolcu zaten taninmis sayilicak biri maddi durumu felan da iyi bana cok iyi bakicagini en cokta sevgimizin hep ayni kalicagini soyluyo ayrica hemen pat diye degil 19 yasinda nisan yapariz 20 yasindada evleniriz diyo ama sorun su ki ailemden cok cekiniyorum 1 sene gecse bile nasil soylerim diye kara kara dusunuyorum
"15 yasina geri donseydim eger beni seven insanlarin sozunu dinlerdim.. buyumek icin acele etmezdim."
bunlar sizin ifadeleriniz. geriye donup pisman olmamak icin seni en cok seven insanlar olan ailenin sozunu dinle derim. kendine zaman tani. iyice olc tart karsindakini.

Yas farki konusunda sahsi fikrimi soyledim aslinda normal bulanlarda var.
Yas farkindan ziyade yasin evlenmek icin erken.
Hayatindaki kisi simdi iyidir ama insanlar degisebilir.Kimseye o kadar guvenme.Burda kac yillik eslerinden ayrilirken yasadiklarini anlatan bir suru kisi var.
Bende erken oldugunu dusunuyorum ama iste kaybetme korkusu da yasiyorum. Zaten seviyosa bekler beni 2 sene.. kendimi ne zaman hazir hissedersem ve aileme de hissettirsem olur zaten bu. Ama cok seviyorum cok aceleciyim yaaaa:110:

Futbolcu olmasi hayatını garantiye mi alıyor sanıyorsun?
Yanıyorsun

Hayir sanmiyorum tabikide basibos insan degil meslegi var demek istedim
Buralar ne çok meslek sahibi ama adam olamamış insan gördü bir bilsen...

O noktada o futbolcuyu ne süredir tanıyorsun ona göre karar ver

İnsan yıllar sonra anne babasına bile şaşırıp kalıyor.

Ben onceden babama bile guvenmem diyen bi kizdim erkeklerle dalga gecerdim kadinlari savunurdum her konuda boyle bi yapim vardi ama ask boyle biseymis iste herseyden vazgectim onun icin tum arkadaslarimdan herseyden kendimden 9 yas buyuk birine asik olucagimi da dusunmezdim kendime sasiyorum ben kim oldum diyorum herkesi hice sayan bi insan oldum ama pisman da olamiyorum cunku cok seviyorum onunda sevdigini biliyorum ama seven insan bekler siz haklisiniz

Buralar ne çok meslek sahibi ama adam olamamış insan gördü bir bilsen...

O noktada o futbolcuyu ne süredir tanıyorsun ona göre karar ver

İnsan yıllar sonra anne babasına bile şaşırıp kalıyor.
Gercekten haklisiniz ummadigimiz tas bas yariyo ben bu insani 10 yil tanisam da belki kotu biri cikicak hicbizaman bilemeyiz ama 5 aydir konusuyoruz daha hicbi kotu sozunu gormedim sadece zaman gerek iliskimiz icin

Şuan geliri iyi olabilir, size bakacak durumu olabilir ama ileride ne olacağını bilemezsin. 27 yaşındaymış, en fazla 10 yıl daha futbol oynasa, sonra ne olcağı belli olmaz. Herhangi bir sakatlığı olabilir, başka iş bulamayabilir vs. hayatını geçindiremeyecek duruma gelebilir.
Tamam okumakta gözünüz olamayabilir ama devir eski devir değil artık, annelerimizin gençliğinde yaşadığı çağı yaşamıyoruz. Okumak, çalışmak artık bizim tercihimiz değil, temel ihtiyacımız.
Kadın erkek hepimizin hayatını önce kendimizin garantiye alması gerekiyor.
5 ayda tanıdığın bir insana göre hayatını planlamak ne kadar doğru?
Önce kendini garantiye al, sonra olacağı varsa olur zaten.

Gercekten haklisiniz ummadigimiz tas bas yariyo ben bu insani 10 yil tanisam da belki kotu biri cikicak hicbizaman bilemeyiz ama 5 aydir konusuyoruz daha hicbi kotu sozunu gormedim sadece zaman gerek iliskimiz icin
5 ay kısa bir süre..

Ben de yıllardır Arda Turan 'ı medyadan tanırım...
Beğenir - dim...

Mühim olan inan adam olabilmek...

Kuzum daha çok küçüksün
Olgun olabilirsin ama evlilik bambaşka birşey
Ben 26 yaşında evlendim gayet güzel bir evliliğim var
Ona rağmen bir iki yıl daha geç evlenebilirdim diyorum
Tek başına hayatını yaşamak bambaşka iki kişilik yaşamak bambaşka
Bu yaşlarda daha kendini keşfetmeli
Yapmak istediklerini gerçekleştirmelisin
Okumak istemiyorsun madem
Bi işe gir çalış kendi ayakların üzerinde dur
Fazla değil bir yıl sonra bile farklı düşünüyor olacaksın

Senin yasindayken ben de kendimi evlenecek kadar olgun goruyordum :) Kismet olmadi 26 yasinda evlendim esimle de cok mutluyum ama simdi 30 da olabilirmis diyorum...

Back
X