• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve erken evlilik meselesi

Boşver ya, evlenince başın göğe mi erecek? Ne güzel şeyler var dünyada, bir sürü evliyken yapılamayacak şey var. Bunların peşinden koşsana

Ben size zaten yarin evleniyorum demedim mesajlarimi okursaniz 20 yasinda dusunuyorum seneye aileme aciklamayi dusunuyorum demek istedim yorumlariniza saygi duyuyorum hepinizin
Bir abla oalrka tek tavsiye edebileceğim erken yaşta evlenmemendir.
Her ne kadar olgun olduğunu düşünsen de biliyormusun gerçek olgunluk çok farklı çok.
inan olgun olduğumu 35 yaşından sonra söyleyebilirim gerçek manasında.
Keşke evlenmek yerine geleceğin adına birşeyler yapmaya odaklansan.
Bir mesleğin olsa.
Hayatın binbir türlü hali var.
Evlilik hayatımızı garantiye almıyor ne yazıkki.

Kizlar tesekkurler yorumunuz icin... ben zaten kucuklukten beri kolejlerde okudum
Para icin de o cocukla gorusmuyorum ailemin maddi durumu cok iyi zaten bazilari futolcu esi olmak en iyi meslek bu ulkede gibi laflar sokmus sinava girsem kazanicak potansiyeldeyim zaten seneye sinava girmeyi dusunuyorum sizin yazdiklariniz bana mantikli geldi o kisi zaten bana destek olursa ileride biseyler olur aceleye gerek yok

Canm evlilik hiç öyle kolay bişey degil.hele hele ki bu yaşlarda aşka hiç güvenilmez.bizde yaptık o hataları.öyle küçük yaşlarda aşıgım ölüyorum diye evlenenlerin çoğu boşanmak için can atar duruma geliyor sonra.çok olgunum diyorsun 18 yasında nekadar olgun olabilirsin ki sonuçta.okumakta hiç gözüm olmadı hep evleneyim yuvam olsun modundaydım diyosun bu yaşta bunları düşünmen bile olgun olmadıgını gösteriyor emin ol.öyle bi heves etmekle yürüyecek şey degil evlilik.tamam aşıksın aşkını yaşa ama acele etme hataya düşersin

Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin
Ben 23te evlendim şuan 26yım hala çok erken evlendim derim tabi o yaşta farkında değildim. Sen evliliği evcilik sanıyorsun ama öyle değil canım buradaki koca kv kp konularını oku anlarsın demek istediğimi evlenmeden önce böyle değildi çok ilgiliydi çok önemserdi şimdi şöyle kötü böyle çekilmez hepsinin ana teması bu önce hayatını yaşa bu yaşlar tekrar gelmez...

Ben evlilik konusunda resit olduktan sonra pek yasa takilan biri degilim ama yazma seklin kendini ifade tarzina bakilirsa
cidden daha olgun olmadigin anlasiliyor.. O erkek arkadasinda seviyorsa seni beklesin ailenin razi olcagi güne kadar..

• Beğen
Reactions: KV_
Kizlar meraba sizin fikirlerinize cok ihtiyacim var. Kizlar ben 18 yasindayim bu yasima kadar hicbir zaman okulda okumakta gozum olmadi hep evlenip ailem olsun guzel bi yuvam olsun beni seven bi esim olsun istiyodum yasitlarimdan cok olgun gozukurum ve disaridan da cok begenilen bi kiz oldum herzaman. Sevdigim cocuk 27 yasinda aramizda 10 yas var. Birbirimizi gercekten seviyoruz futbolcu o ve gercekten bana evlilikten bahsetiyo tum sifreleri bende ve hicbi kizla konusmuyo her saniye bana yaziyo ve normalde hicbi erkege guvenmeyen ben gercekten bu cocuga guveniyorum. Ama benim ailem hala beni cocuk gibi gorur babam ben mutfaga girince surekli tembihler yok biyerini yakarsin yok yapamazsin felan diye. Ailem benim ne kadar olgun dusundugumu vs bilmiyo annemlede arkadas gibi degilizdir ve evlenme konusu acsam gulup gecerler ve ciddi olmadigimi dusunurler hatta bana kizarlar. Tek basina bile zor disari cikan bi kizim ama gercekten konustugum cocugu cok seviyorum aramizda bu kadar yas farki olmasina ragmen. Aileme soylersem yas farkina bile kizarlar hicbi turlu soyleyemiyorum yani aileme ama bi yandanda cok seviyorum ve ne yapicagimi hic bilmiyorum nolursunuz bana akil verin
Bizler normal siradan adamlarin esleriyiz yinede kendimize senin kadar guvenemiyoruz bi iki sinav verelim bi yerden mezun olalim diyoruz aman bi kac is becerelim binmeslek sahibi olalim el adaminin avucuna bakmayalim diyoruz.sen saniyomusn hep boyle begeniliceksin? Evde yemek yapmakla temizlik yapmakla mutlu aile olunmuyo malesef.ya okulunu bitir yada bi meslegin olsun derim.heleki futbol camiasinda o hatunlarin arasinda seni yerler yani acik acik soliyim.ya sosyeteden bulurlar yada meslegi universiteyi bitirmis kizlarla evleniyorlar en basiti sabrinin esi kiz pilot oldu vallahi masallahi var.okulunu bitir derim kafabi cok vuruursu abla tavsiyesi.

Fikir almak istedim bi suc islemisim gibi davranmanizii anlamiyorum
Ben 23 yaşında evlendiğine çok pişman olmuş biri olarak yorum yaptım, çok erkenmiş meğer o yaş bile... evlenirseniz benim için suç olmaz ama kendiniz için büyük haksızlık olur..

Kizlar tesekkurler yorumunuz icin... ben zaten kucuklukten beri kolejlerde okudum
Para icin de o cocukla gorusmuyorum ailemin maddi durumu cok iyi zaten bazilari futolcu esi olmak en iyi meslek bu ulkede gibi laflar sokmus sinava girsem kazanicak potansiyeldeyim zaten seneye sinava girmeyi dusunuyorum sizin yazdiklariniz bana mantikli geldi o kisi zaten bana destek olursa ileride biseyler olur aceleye gerek yok

1)Burada herkese kızlar diyemezsin,senin buna yaşıt müsait değil,herkes seninle yaşıt değil bir kere.
2)Kolejde okuman kimsenin umurunda değil..
3)Hele hele para konusuna girmen hiç hoş değil..

Hayat tecrüben hiç yok biraz daha büyü evliliği sonra konuşursun evlat..

Herkesin bi hayat görüşü vardır isteyen okur isteyen okumaz bi insnain içinde yoksa zorla okumamali bence nasıl mutlu olacaksa öyle yapmalı evt yaşın biraz küçük ama evlenmek için küçük demicem ben şimdiki gençler 18 yaşında her halti bilir oldu her insanın olgunlaşma yaşı farklıdır insanı yaşı değil yaşadıkları olgunlastirir her neyse acizane fikrim henüz evlenme a yaşın küçük olduğu için değil ama bı evlilik yürütcek kadar olgun değilsin sanki yazdikalrndan bunu anladım karşıdakine de baglanma mümkünse uzak dur eğer nasipte varsa o seni bulur ne demişler nasipse gelir Çin'den Yemen den nasip değilse ne gelir elden ailende razı olur her sey olur vakti zamanı gelince

1)Burada herkese kızlar diyemezsin,senin buna yaşıt müsait değil,herkes seninle yaşıt değil bir kere.
2)Kolejde okuman kimsenin umurunda değil..
3)Hele hele para konusuna girmen hiç hoş değil..

Hayat tecrüben hiç yok biraz daha büyü evliliği sonra konuşursun evlat..
Ben para konusuna girmedim onceki mesajlari okursaniz gorursunuz zaten. Ben buraya fikir almaya geldim siz madem cok olgunsunuz guzel guzel yazin. Madem ben cocugum yasim buna musait degil. Ayrica kizlar yazarak saygisizlik yaptigimi dusunmuyorum her mesaja kadinlar yazmayida dusunmemistim bidahakine yazarim sagol. Takildiginiz seye bakin ya. Ben para icin birlikte olmadigimi belli etmek istedim bazilari ona benzer seyler yazmis yoksa kolejde okumam tabiki kimsenin umrunda degil!

Aferin

inşallah bunu aldığın tepkileri bastırmak için yazmamışsındır.
okuyup meslek sahibi olmadan evlenme hiçbir kadın evlenmesin.
olgun olsan zaten bunu bilirdin..
arkadaşlarından vazgeçmezdin tavizler veemezdin..

Ben para konusuna girmedim onceki mesajlari okursaniz gorursunuz zaten. Ben buraya fikir almaya geldim siz madem cok olgunsunuz guzel guzel yazin. Madem ben cocugum yasim buna musait degil. Ayrica kizlar yazarak saygisizlik yaptigimi dusunmuyorum her mesaja kadinlar yazmayida dusunmemistim bidahakine yazarim sagol. Takildiginiz seye bakin ya. Ben para icin birlikte olmadigimi belli etmek istedim bazilari ona benzer seyler yazmis yoksa kolejde okumam tabiki kimsenin umrunda degil!

Kötü ve seni rencide edecek birşey yazdığımı düşünmüyorum..

Yaşınız çok erken evlilik için aileni dinlemelisin ileride pişmanlık yaşamamak için.

Tabii ki kendi istediğin kişiyle evlenmelisin kendi sevdiğin kişiyle evlenmelisin ama bence 20 yaşını beklemelisin evlenmek için.evlenecegin zamana kadar da kendine bi is bulsan calismayi ogrensen.olaki evliligin kotu gitse bile sonrasinda kendi ayaklarin ustunde durabilmen icin canim.hakkinda hayirlisi insallah:KK15:

Benim ablam da 18inde evlendi ilk aydan hamile kaldi. Sacma sapan bir hayat yasadi. Evlilik sorumlulugunu da anneligi de asla tasiyamadi. Evliligi dizi filmlerde gördüğü toz pembe birsey zannetti ama hayatin gercekleri iste.. Esiyle arasinda 7 yaş vardı ama resmen kuşak çatışması yaşadılar. Hiç mutlu olamadilar hic gecinemediler. En sonunda da en az 3 ayri erkekle kocasini aldatip 4 cocukla boşandı.

Tabi herkes ayni seyleri yaşayacak diye birsey yok...

Back
X