Ailem ve eşim

aileni secemiyorsun. Ama esin arkanda durmus. Ben esimi cok severim onun da beni sevdigini biliyorum ama senin esin gibi destek olmadi bana. Benim lardesim de bana kufir etti 18 yasinda. Kimse tek kelime etmedi. Ben suclu oldum affetmek zorunda kaldim. Neymis o herkese ayni sekilde konusuyormus. Bir kisi de küfür ediyor diyemedi.
1.5 aydir gorusmuyorum. Kardeslerimle de annemle de bir tek babamla. Babam da laf etmedi ama sebebini biliyorum annem bosamakla tehdit ediyor babami oyuzden anliyorum ama esim sadece uzaktan izledi. Karakter olarak da bana dokunmayan yolan bin yasasin modundadir. En sondan bir onceki kavgamizda ben dedim artik ne olur bana sahip cik bisey de diye. Kardesim de laf ebesi gonlunu almis esimin.
Sizin aranizda beni bulastirma diyor.
Annem ve kardeslerim esimi sevmiyor neymis efendim ilk dogumda annem eve yardima geldiginde hosgeldiniz dememis. Uzak dirmus. Karakteri bu... velhasil yarama dokundun esine sahip cik. Iyi yapmis.
Ben de iki cocuga tek bakiyorum 16 ay var aralarinda. Allah guc versin muhtac etmedsin kuluna...
Beni de cok aglattilar. Simdi gorusmuyorum ve aglamiyorum.

Bugün konuştuk küçük kardeşimle babam onlara sormamış gelir misiniz diye, onlar da gidelim dememişler, demek ki eşim haklı dedim içimden. Gelmek istemeyen insanı zorla davet edemem, hem ne olacak gene aynı şeyler, yok bana şunu dedi, surat yaptı deyip gene huzursuzluk en güzeli uzak kalmak. Bugün gene eski şeyleri söyledi diğer kardeşim farklı anlatıyormuş olayları, ben tek taraflı bakıyormuşum vs; ben de açıkça söyledim, iyi günde herkes yanımda olur, gel yiyelim gezelim içelim desem dedim. Ben zor gününüzde size, kusura bakmayın benim de sorunum var kendi başınızın çaresine bakın demedim, diye belirttim. Çünkü hem okuyordum hem evliydim kredi borçlarımız vardı o halde aylarca kaldılar eşim dahi hiç ses etmedi, maddi manevi sıkıntıları vardı evde, biz borca girdik onlar senin kardeşin dedi. Bebeğim küçükken rahatsızlandı hem bebeğe hem kardeşime baktım, bir kere Allah razı olsun dediğini duymadım. Evden kovduğu halde özür dilesin diye bekledim o da olmadı. Sıkıntımız geçti nasılsa, sen kendi başının çaresine bak diyen kardeşi, bir de üstüne yaşadığı her olumsuzluğu benim ve eşimin üzerine atan birini ben ne yapacağım. İşi düştüğünde arar diye mi bekleyeyim. Bugün kandil hala haklı çıkalım derdinde diğerini savunuyor kardeşim, kalp kıran kişi af dileyeceğine üste çıkarsa nerde kaldı bugünün anlam ve önemi. Gün gelir devran döner, insanoğlu gerçekten nankör onu anlıyorum.
Ay isabet olmuş gelelim dememeleri. Sizin şuan ilk aileniz eşiniz ve çocuğunuz. Huzur bozacak kimseyle iletişime geçmeyin. Babanız gelsin görsün çocuğu. Bazı insanları kardeşleri hep aşağı çekiyor. Onlarda öyle demek ki. Sömürmelerine izin vermeyin hiç

aileni secemiyorsun. Ama esin arkanda durmus. Ben esimi cok severim onun da beni sevdigini biliyorum ama senin esin gibi destek olmadi bana. Benim lardesim de bana kufir etti 18 yasinda. Kimse tek kelime etmedi. Ben suclu oldum affetmek zorunda kaldim. Neymis o herkese ayni sekilde konusuyormus. Bir kisi de küfür ediyor diyemedi.
1.5 aydir gorusmuyorum. Kardeslerimle de annemle de bir tek babamla. Babam da laf etmedi ama sebebini biliyorum annem bosamakla tehdit ediyor babami oyuzden anliyorum ama esim sadece uzaktan izledi. Karakter olarak da bana dokunmayan yolan bin yasasin modundadir. En sondan bir onceki kavgamizda ben dedim artik ne olur bana sahip cik bisey de diye. Kardesim de laf ebesi gonlunu almis esimin.
Sizin aranizda beni bulastirma diyor.
Annem ve kardeslerim esimi sevmiyor neymis efendim ilk dogumda annem eve yardima geldiginde hosgeldiniz dememis. Uzak dirmus. Karakteri bu... velhasil yarama dokundun esine sahip cik. Iyi yapmis.
Ben de iki cocuga tek bakiyorum 16 ay var aralarinda. Allah guc versin muhtac etmedsin kuluna...
Beni de cok aglattilar. Simdi gorusmuyorum ve aglamiyorum.
Belki siz barışırsınız ben kötü olmayayım diye düşünmüştür eşiniz. Bizimkiler olayı o kadar büyüttüler ki lafı yiyen ben, eve kabul edilmeyen eşim ve ben, bayramda ağlaya ağlaya bir hal olan ben. Babamın zaten sinirli olduğunu bildikleri halde doldurup ondan sonra da hiçbir şey yapmamış gibi hayatına devam eden insanlar, bense babamdır hakkı vardır deyip sustum. Beni savunmalarını isterdim, ben çünkü abla olarak babam onlarla karşı karşıya gelmesin diye çok şeyi göze aldım, küfür yemeyi de dayak yemeyi de göze alıp arada çok kaldım. Emeklerime çok acıdım, çok şükür yastığıma kafamı koyup rahat uyuyorum ben kimseyi zor zamanında yüzüstü bırakmadım, zorda olsam da koştum. Onlar zor zamanda koşmadıkları gibi bir de kalp kırıyorlarsa Allah'a havale ettim, bugün Berat kandili, insanın içinden dua etmek gelmez mi bir insana öyle kırıldım. Ki sokakta üzgün birini görsem dua ederim. Bilmiyorum bu dünyada olmasa öteki dünyada hesap sorulacak. Rahmetli annem kul hakkıyla gitmeyin derdi, yazık kardeşlerimle durumumuzu görse en çok o üzülürdü.

Ya işte böyle basit sebepler yüzünden insanların huzurunu kaçırıyorlar. Allah yardımcınız olsun. Kendileri kusursuz gibi başkalarında kusur arayan insanlar gerçekten huzur bozuyor sadece.

Belki siz barışırsınız ben kötü olmayayım diye düşünmüştür eşiniz. Bizimkiler olayı o kadar büyüttüler ki lafı yiyen ben, eve kabul edilmeyen eşim ve ben, bayramda ağlaya ağlaya bir hal olan ben. Babamın zaten sinirli olduğunu bildikleri halde doldurup ondan sonra da hiçbir şey yapmamış gibi hayatına devam eden insanlar, bense babamdır hakkı vardır deyip sustum. Beni savunmalarını isterdim, ben çünkü abla olarak babam onlarla karşı karşıya gelmesin diye çok şeyi göze aldım, küfür yemeyi de dayak yemeyi de göze alıp arada çok kaldım. Emeklerime çok acıdım, çok şükür yastığıma kafamı koyup rahat uyuyorum ben kimseyi zor zamanında yüzüstü bırakmadım, zorda olsam da koştum. Onlar zor zamanda koşmadıkları gibi bir de kalp kırıyorlarsa Allah'a havale ettim, bugün Berat kandili, insanın içinden dua etmek gelmez mi bir insana öyle kırıldım. Ki sokakta üzgün birini görsem dua ederim. Bilmiyorum bu dünyada olmasa öteki dünyada hesap sorulacak. Rahmetli annem kul hakkıyla gitmeyin derdi, yazık kardeşlerimle durumumuzu görse en çok o üzülürdü.

Ya işte böyle basit sebepler yüzünden insanların huzurunu kaçırıyorlar. Allah yardımcınız olsun. Kendileri kusursuz gibi başkalarında kusur arayan insanlar gerçekten huzur bozuyor sadece.
Bir gece beni oyle uzduler ki secdeye kapanip Allahim sevgilerini de nefretlerini de kalbimden sök diye dua ettim.
1 ay aramadim onlar da aramadi. Icim icimi yiyordu. Su namaz uygulamasindan hep akrabalik ile ilgili hadisler ayetler geliyor. Buyukluk sende kalsin papyon ara dedim. Kizim atesli ki kizimin havale oykusu var. 10 sn konustuk kizim atesli dedim. Bi annene merak edip aramaz mi aramadi sonrasinda. Boyle iste. Bazen susmak bile care olmuyor. Dogru yola iletsin yaradan.

Back
X