• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve sevdiğim..

çocugun bal gibi işi var işte artık, çekinmene gerek yok.. söyle annenlere.. ondan baskasıyla mutsuz olurum onu seviyorum de.
Bugün söyledim baya tepkili oldu :( Vermem sizi öğrenince yemin ettm ben dedi yeminimi bozmam için ya 3 gün oruç tutmalıyım yada 3 gün 3 kişinn karnını doyurmalıym dedi bende harç paramdan veryim sen git doyur yeterki yeminini boz dedim :) Konuşmuyor benimle annem dil ucuyla ancak :/ ters ters bakışıyorz :D

aynen.E="Tu-al, post: 37127348, member: 625148"]Arkadaş sınırları kendisi çizmiş öncelikle..[/QUOTE]
aynen...

Bugün söyledim baya tepkili oldu :KK43: Vermem sizi öğrenince yemin ettm ben dedi yeminimi bozmam için ya 3 gün oruç tutmalıyım yada 3 gün 3 kişinn karnını doyurmalıym dedi bende harç paramdan veryim sen git doyur yeterki yeminini boz dedim :) Konuşmuyor benimle annem dil ucuyla ancak :/ ters ters bakışıyorz :D
niye bu kadar tepki yahu... sevenleri sevdiğine versinler lütfen... :( bozulur yemin bozulur, sanki büyük olaylar oldu abartmaya luzum yok :(

Ailen cok kaba insanlar. Insallah sevgilinin ailesinin kulagina gitmemistir, sirf okuma yazma bilmedikleri icin istemediklerini. Cok kirici laflar bunlar. Ilerde birbirlerinin yüzüne bakamicak sekilde konusmamali insan. Belki okumaya imkanlari yoktu. Sirf ayni seviyede degiller diye kücümsemek niye.:KK51:Nice okumuslar var insanliktan yoksun. Önemli olan vicdan ve merhamet. Sevgilinin ailesinde bunlar varsa gerisi teferruat :KK23:

anlatması biraz sorun oalcak bence ailene.. onlar senin en iyi şartlarda olmanı isterler.. bir orta yol bulmaya çalışmak en doğrusu

Ailen cok kaba insanlar. Insallah sevgilinin ailesinin kulagina gitmemistir, sirf okuma yazma bilmedikleri icin istemediklerini. Cok kirici laflar bunlar. Ilerde birbirlerinin yüzüne bakamicak sekilde konusmamali insan. Belki okumaya imkanlari yoktu. Sirf ayni seviyede degiller diye kücümsemek niye.:KK51:Nice okumuslar var insanliktan yoksun. Önemli olan vicdan ve merhamet. Sevgilinin ailesinde bunlar varsa gerisi teferruat :KK23:
Sevgilimin kulağına gitmedi ben hiçbirşey demedim kim olsa kırılır bu durumda,Ailem kültür farkı olmasın hepimiz eşit seviyede olalım ailemize yakışsın istiyor.Ama annesiyle konuştugum tanıdığım kadar çok iyimser,çok üstüme düşen biri ama bilemeyiz tabiki. Tek sorun ailemi ikna etmem zamanı gelince

niye bu kadar tepki yahu... sevenleri sevdiğine versinler lütfen... :KK43: bozulur yemin bozulur, sanki büyük olaylar oldu abartmaya luzum yok :KK43:
Bencede sevenleri sevdiğine versinleer olmuyor ki böyle henüz isteme olmadı ama vermezler diye çok korkuyorum istiyorum seviyorum ama bilemiyorum ah ah ne şeymiş bunlar :((

Lise mezunu olması sorun degil, ayrıca sen de cok bir sey degilsin, kardesin böbürlenmesin. İkincisi, eger seninki sana güven veriyorsa, ne bilim ilgisi alakası kesilmeyecek gibi ise ömür boyu, hani sevdiginden eminsen, ben senin yerinde olsam önce güzellikle akıllarına girerim, o da zamanla olacak bir sey. Ha güzellikle olmadı mı, o zaman diretirim. O da mı olmadı, o zaman gözümü karartır, ben evleniyorum kusura bakmayın derim. Bunlar tabi aranızdaki iletisime, ona olan sevgine, onun sana sevgisine baglı. Yarın öbür gün sana kötü davranırsa sap gibi tek kalmak da var isin ucunda cünkü. O yüzden karsındakini iyice ölç.

Aileniz eskiden sadece isi olmamasindan oturu istemediyse suan erkek arkadasiniz bu engeli yikmis gorunuyor.
Fakat bunun haricinde de sorun ettikleri seyler varsa onlari kirmadan konusmayi deneyin.

Ailenin rızası olmayan evlilikler hep mutsuzlukla sonuçlanır bunu bir düşün derim...
Sen çalışma çocuklara bak filan diyormuş sevgilin. Daha şimdiden bastırmaya çalışıyor seni. Ben üni okumam gerek yok diyor. Gelişime değişime açık değil.
Evlenirsen bir sıkıntın , eşinle sorunun olduğunda ailene karşı başın eğik olur, derdini açamazsın. Bu adam seni çalıştırmayacak belli. Ekonomik özgürlükte yok. Aile desteği yok. İpleri eline alıp seni ezerse hiç şaşırmam!
Hayat böyle örneklerle dolu. Evlenince samanlık seyran olmuyor ne yazıkki...

şimdi 3500tl maaş demişsin o oyak-ek ve oyak a üye olmazsa bile maaşı 3500'ü bulmuyor.

önlisans mezunu olman seni eşinden üstün kılmaz. uzman çavuş olduğuna göre seneye açıköğretimden jamyo ya başlayıp onu bitirince de astsubaylığa geçiş yapabilir.

sonraki mesajlarını okuduğumda sevgilin çalışmana olumlu bakmıyor kadın evinde oturur temizlik, yemek yapar; çocuk bakar anlayışında gibi geldi. bu anlayıştaki adamla evlendiğinde ne mezunu olduğunun bir önemi kalmaz zaten.

farklı ilde yaşayacaksın zaten tamam ama jandarmanın "ev götürülemez"i var 2 sene oluyor. ev götürülemez bir yere tayini çıkarsa senin kendi ailesiyle kalmanı isterse ne yapacaksın? yukarıdaki anlayıştaki adam da böyle bir şeyi ister.

ailenin düşüncelerini göz ardı etmemelisin, unutma ki anne babamız bizim mutluluğumuzu ister... onlar senin göremediğin nice sorunları görüyor olabilirler...

Evlenip ailelerden uzakta yaşayıp geçinecekseniz gidin evlenin yahu. Ne bu kadar sorun sıkıntı. :/

Yaşın henüz çok genç ve 1.5 yıllık da olsa biraz daha zaman geçir derim... Anneni ikna etmeye çalışma sadece seviyorsan arkasında ol hala onunla olduğunu belirt yavaş yavaş alışır ailen.
Ayrıca önlisans mezunun lise mezunundan farkı yok ne yazık ki ..
Bu arada ekonomik özgürlüğünü eline al , evlendiğinde canın istemiyorsa calisma ama en azından bi vasfın tecruben olsun... Bekarken sana karışmaya hakkı yok sevgilinin... Fikrini alabilirsin ama üstünde baskı kurmasına izin verme ;)

Eve 2 bin tl para giriyor yine gecinemiyoruz harcamasini bildikten sonra 500 tl ile bile gecinen var adam napsin simdi herkez doktor muhendis degil ya helal lokma gibisi varmi

Back
X